Şimdi Ara

TT Mobil (Avea), yurtdışı internet tuzağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom mobil kullanıcıları olarak eşim, bana ait aile ortak tarifesinde. 28.02.2018 tarihinde Türkiye'den Viyana'ya uçtuk. Eşimin yurtdışı internet tarifesi olmadığından Türkiye'den çıkmadan önce mobil veriyi özellikle kapattık. Viyana'ya indik. Eşimin telefonuna Viyana saati ile 14:00'da "tarifem yurtdışında" geçerli mesajı geldi. Bunun anlamı, ekteki SMS'de de görüleceği üzere 14.90 TL ücret karşılığında yurtiçi tarifesini (internet dahil) kullanabileceği idi. Sevindik interneti açtık, tam 4 dakika sonra ekteki ikinci SMS'de görülen, 100 TL' yi aşan internet kullandın uyarısı geldi. Hemen kapattık interneti. O dönemde ilk şikayeti yaptığımızda, henüz fatura kesilmediği için itirazımızın işleme konulmadığı şeklinde yanıt aldık. Daha sonra 200TL'nin üzerinde fatura gelince tekrar itirazda bulunduk. Türk Telekom bize dönüş yaptı, diyor ki, "tarifem yurtdışında" ilgili hat için geçerli değil. O mesajı Türk Telekom yanlışlıkla göndermiş, ama siz zaten mesaj gelmeden önce kullanmışsınız interneti, 18 MB x 10 TL, 180 TL ücret yansımış (!). Ekteki iki SMS başımızdan geçenleri net ortaya koyduğu halde utanmadan böyle bir yalana Türk Telekomun nasıl tevessül ettiğini anlayabilmiş değilim. Kendi yanlış, yanıltıcı, tuzak gibi SMS bildirimi ortadadır. Miktar hiç önemli değil, önemli olan böyle bir firmanın müşterisini kazıklamak için içine düştüğü durumdur. 10 yılı aşkın Avea kullanıcısı olarak büyük bir öfke duydum ve rezaleti şikayet etme gereği hissettim.

    TT Mobil (Avea), yurtdışı internet tuzağı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 4 Nisan 2018; 20:51:10 >







  • hareketlerden bakın kullanım tarihine sms gelmeden önce kullanımınız olmuş mu ?

    böyle bir şeyin yanlışlığı olmaz hakkınızı arayın faturada indirim almanız lazım
  • TT online işlemlerdeki bilgi firmanın bana söylediği yalanı ortaya koyuyor. SMS mesajlarında görüleceği üzere "tarifem yurtdışı" geçerli mesajı Viyana saati 14.00'de (TR saati 16.00) gelmiş. Bizim internet kullanımı 16.02'de (yani bu SMS'den 2 dakika sonra). Bu kadar umursamadan/utanmadan yalan söylenebileceğini görmek hakkaten çok şaşırtıcı oldu.
    TT Mobil (Avea), yurtdışı internet tuzağı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 4 Nisan 2018; 23:31:23 >




  • Bu SMS ler ile birlikte ve ekran görüntülerini ekleyerek şikayet var twitler destek ve btk ya yazın kesin sonuç alırsınız hakem heyetine başvurun hiç çekinmeyin



    Tarifenizde geçerli değilse bu mesajı gönderdikleri için Telekom sorunlu tut ki seni yanılttı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün iki kez arandım. ilkinde yine benim zararımı tümüyle karşılamayan bir öneri sundular, kabul etmedim. İkincisinde hatalı SMS'den kaynaklanan internet kullanım ücretini iptal etmeyi kabul ettiler.
  • Hatipoğlu abim selamlar buna benzer bir konu acmistim açıkçası senin konu başlığını görünce inanılmaz sevindim lütfen bana yardımcı olabilir misiniz, konu basligimdaki yazımı copy pastel yapıyorum buraya:Arkadaşlar selamlar , ben yurtdışına çıkacağım fakat babamın haberinin olmaması gerekiyor.Turk Telekom kullanıyorum yani bizim Avea:)

    Paketin yurtdışında diye bir tarifesi varmış Tr deki paketini yurtdışında kullanabiliyormussun yalnız şu şekilde bir durum var:

    1. ben ucaktayken telefonum kapalı olacak tabiki o sırada beni arayan olursa nasıl bir anons duyacak Türkçe mi yoksa aradığınız numaraya ulaşılamıyor mu diyecek..

    2. Ben gideceğim yere vardığımda o ülkede Avea'nın anlaşmalı olduğu operatöre roaming le baglanacagim beni arayanlar aynen tr deki gibi herhangi bir degisiklik olmadan (arama anonsu) arayabilecekler mi?

    3.ben oradayken telefonu kapatsam beni babam aradığında nasıl bir anons duyacak Türkçe mi yoksa oradaki operatörün anonsunu mu?

    Açıkçası ben müşteri hizmetlerini aradım bunları sordum bana tr den arayanların telefonum kapaliken aradığınız numaraya baglanilamamaktadir şeklinde bir anons duyacaklarini söylediler .Fakat güvenemiyorum.Aranizda daha önce yurtdışına çıkmış ve Avea'nın bu paketini kullanmış arkadaşlar varsa lütfen tecrübelerini aktarabilirler mi ? Benim için çok önemli bir durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.