Şimdi Ara

TT Fiberde Modem Kirasından Kurtulma (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
557
Cevap
37
Favori
54.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayır iade modemler sıfırlanıyordur tt de

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • @Yavuzd58 hocamın bilgilendirmeleriyle bugün itibariyle ben de yeni modem aldım.

Bugün Keenetic'in modemi geldi. @KYTECHNGAMING 'den satın aldım. Sürecin başından sonuna çok yardımcı oldu. Şuan beklediğimden daha iyi bir hız alıyorum diyebilirim.

En yakın zamanda Türk Telekom modemi iade edeceğim.

yeini gibi yapıyorlar başka aboneye veriyorlar.

Aynen 

Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • Online başvurularım otomatikman iptal oluyordu. Ev telefonu ile başvuru aldılar. Bu kez gelip fiber modem bağladılar ancak bağlantı tekrar iptal olunca bayiden başvuru yaptım. Elimde şu an ilk başvuruya ait ikinci bir modem ve ONT cihazı var. Abonelik olmadan elimde kaldı bu modem. Aynı şekilde mi iade edeceğim?

yıllar once ılk fıber geldıgınde (kapıya kadar fıber bu arada) telekom ekıplerı ont cıhazı ve modem kurulumu yapmıslardı 100mbıt hızım vardı 2.4 ve 5 ghz bandında bı modem bıraktılar tabı ben bunu bır sure kullanıp rafa kaldırdım sonra sırayla mıllenıcom ve turknete gectım halen turknet kullanıyorum ve telekomun modemi üzerinden gidiyor durum. Dun aklıma geldı bı telekom fıyatlarına bakayım dedım cazıp geldı 500 mbit ona gecme kararı aldım onlıne basvuru yaptım,bugun aradılar ve bende modem illa sartmı benım eskı modemım var dedım yok sart dedı telefondakı 6ghz modem getırecekler dedı uzatmadım tamam dedım.

şimdi sorum şu,

1.eski modem ne olacak? iade etmeli mi etmemeli mi,?

2.yeni getirecekleri modemi anladığım kadarıyla iade edersem para iadesi yapıyorlar doğru mu?Nasıl bir yol izlemeliyim?

şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C4G4NX -- 23 Kasım 2025; 15:12:16 >

Faturanda hgw modem ücreti yazmıyorsa hiç karıştırma derim ama yeni baş vuruda illa modem kirası çıkartıyorlar yazmamışsın bunu ama  

SİSTEM 2
  • mito1172 kullanıcısına yanıt

tamam işte modem kırası cıkartacaklar muhtemelen ama eskı modemde var onu ne yapıcam dıyorum

Valla kuruluma gelen ekibe sorun belli ki mh geri verin dememiş

SİSTEM 2
  • C4G4NX kullanıcısına yanıt
    onu kullanırsın. elimde eski modem var falan karıştırma bence hocam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu ne kadar saçma bir durum böyle bir hukuksuzluğu nasıl yapabilirler, bu ticaret kanununada aykırıdır, nasıl zorunlu modem kirası alabilirler, herkes ticaret bakanlığına ve btkya şikayet etsin. Şimdiye kadar alınan modem kiraları geri iade edilsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta başı itibariyle Eskişehir TT İl Müdürlüğüne, üzerimde mülkiyetli bulunan HGW'yi iade ettim. Kendi cihazımı kullandığımı, bu sebeple bu cihazın mülkiyetini üzerimden düşürerek iade etmek istediğimi belirttim. Sağolsun hiç yormadan iademi aldı, tutanağı tarafıma teslim etti. Güncel fatura tutarıma da anında etki etti.

Oldu da bir noktada HGW isterseniz arıza kaydı açılarak yeniden tanımlama sağlanır üstünüze dedi.

Bu arada VLAN ID genel olarak 35 olarak belirtilse de, bazı bölgelerde sanırım bu farklılaşıyor. Mesela benim bölgem için bu değer 201'imiş. HGW arayüzünden bularak keenetic router'de sorunsuz internete çıkabildim.

metni:
    Konularda arattım ama bulamadım. TTNet iptalini e-devlet üzerinden yaptıktan sonra modem vs. iadesi için kaç gün süre veriyor?

Türk Telekom Ofislerine 14 gün içerisinde iade edilmelidir. İade edilmediği durumda cihaz bedelleri son faturaya yansıtılır.

Modem, ONT ve Aksesuarların İade Süreci | Türk Telekom

Teşekkürler.

Konuyla ilgili bir bilgi de ben vermek isterim.

Geçen sene İstanbul Küçükyalı’daki genel müdürlüğüne TTnet’in bana verdiği modemi iade etmiştim ve HGW ücreti faturamdan hemen düşmüştü.

Aradan 18 ay geçti ve ben bu süreçte kendi modemimle sorunsuz bir şekilde hizmet almaya devam ettim. Taahhüdüm bitince online üzerinden yeni paketlere başvurmak istedim fakat tüm başvurular sistem tarafından otomatik olarak reddedildi.

Çağrı merkezini aradım. Oradaki ekip manuel olarak yardımcı olmaya çalıştı fakat onlar da sistem hatasıyla karşılaştı.

Sonrasında konu eskale edildi ve bugün başka bir birimden geri dönüş aldım. Onların söylediğine göre modemimi iade ettiğim için taahhüt yenileme işlemi yapılamıyormuş. Sistemlerinde hatta tanımlı modem bulunmadığı için hiçbir işlem gerçekleştiremiyorlarmış. Görünüşe göre TTnet’in tek tip sözleşmesi var ve bu sözleşmede modem kiralama maddeleri yer alıyor. Bu yüzden manuel olarak da bir müdahale yapılamıyor.

Taahhüdü yenilemek istiyorsam ya tekrar genel müdürlüğe gidip durumu orada çözmem gerekiyormuş ya da yeniden modem gönderilmesine izin vermem gerekiyormuş. İstersem bu modemi sonra tekrar iade edebiliyormuşum.

HGW ücreti ödememek hoşuma gitmişti fakat her taahhüt döneminde genel müdürlükle uğraşmak yerine sanırım modem ücretini ödemeye geri döneceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wonderer41 -- 2 Aralık 2025; 22:6:59 >

• wonderer41 kullanıcısına yanıt
    Evet bu konu doğru,

Benim bir yakınım Telekom’da çalışıyor. İadede sorun yok ama taahhüt yenilerken bizim sistem hata veriyor; Müşteri zorunlu modemi bulunamadı şeklinde dedi. Öyle olunca da işlemi ilerletemiyoruz demişti.

O yüzden benzer bir süreçte üzerine tekrar modem almak kaçınılmaz gibi duruyor. Ben taahhütü yeni verdiğim için bu durumu bildiğim halde HGW’yi düşürttüm ama 18 ay içinde bu konu düzeltilip bir standardı olmaz ise tekrar arıza kaydı açıp HGW alacağız mecburen.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Cidden can sıkıcı bir durum, ben kendimce şöyle bir çözüm buldum bu arada onu da paylaşayım. Bir sitede oturan ve Türk Telekom tarafından atanmış site sorumlusu/yöneticisi olan arkadaşlar bunu deneyebilir.

Benim site temsilcim, kendi yetki alanı kapsamında hoşgeldin kampanyalarındaki fiyatlandırmayı bana uygulayabileceğini ve bu şekilde modem ücreti olayını bir nebze hafifletebileceğini söyledi.

Kısacası, kendisi mevcut taahütü bitmiş üyeliğimi komple iptal etti ve beni tekrardan sıfırdan TTnet abonesi yaptı. Bu şekilde de TTnet'in sitesinde yer alan taahüt yenileme fiyatlarının 100-120 TL altında bir teklif sundu bana. Böylelikle modem durumunu genel müdürlüğe gitmeden şimdilik bu şekilde çözmüş olduk.

Bu süre zarfında eve tekrar saha ekipleri geldi ve kurulum gerçekleştirdi.

• Arkadaşlar, bu belirtilen ifadenin doğruluğu ışığında (şahsen teyit etmesem de tecrübe aktarıldığı için) mevcut konu başlığını kapatsak yeridir, zira TT'nin modem (router) iadesini kabul edip faturanızdan düşmesi ta ki bir sonraki taahhüt yenileme gününe dek geçerlilik sağlayan bir fayda olduğu ve yeni taahhüt yaparken yine başa sarmak suretiyle sisteme sizin adınıza modem (router) tanımlanarak kiralanması gerektiği anlaşıyor. Öyle anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Aralık 2025; 23:5:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce router iadesi yapıp hız değiştiren veya kampanya geçişi yapan olmuştu.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161588349

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161775308

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161774751

Bana bunlar Türk Telekom'un yıldırma taktiği gibi geldi. 18 ayda bir router talep edip iade etmeye razıyım ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bparker -- 2 Aralık 2025; 23:8:55 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.