Şimdi Ara

TT Fiber Modem HUAWEI HG655d(İnceleme-Sorunlar)(50 Mbit Test Eklendi ) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
399
Cevap
11
Favori
121.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. birkaç sorum olacak internet hızımı 20 mb ten 50 mb e çıkardım fakat hız testinde hala 20 mb görüyorum. sorunun kullandığım tılgın router oldugunu düşünüyorum. anladığım kadarıyla ttnet 20 mb e kadar tılgın 50 ve 100 mb e de huawei router veriyor. doğrumudur? tılgın router 50 mb i destekliyormu

ttnet müşteri hizmetlerini 6-7 kez aramama ragmen saygıdeger teknik servis elemanı arkadaşların hepsi farklı bir cevap veriyor kimisi sadece tılgın router verdiklerini kimisi diger routerları satın almam gerektiğini kimiside standart dns değiştirmemi söylüyor. bunun doğrusu nedir? teşekkürler
  • bende hg630a var internet bağlanırken geç bağlanıyor sorun modemdemi yoksa ttnettemi ttnetin verdiği modem
  • Telekomun klasik sorunları ve halen çözümü yok anlamakta çok saçmadır. şu yeni çıkan lanet TILGIN modemlerden olan bir müşterim var modemi değiştireceğim kullanıcı adı şifreyi verin dedim olmaz demeye başladılar neden diye sorduğumda sadece telekomun onayladığı olmalıymış. ne saçmalıktır yahu öbür firmalar salak bir bunlar akıllı zaten piyasada. farklı router cihaz almaya yönlendiren telekomun aklına uyup asla modem almayın başka çünkü envayi çeşit saçmalıkları var kendileride ne halt yaptığını bilmediği gibi aynı haltı süper online firması da demişti inatla o kullanıcı adı şifreyi vereceksiniz diyerek olmaz cevabına istinaden ya verirsiniz yada işini yaptığım hakime cevabını siz verirsiniz' e istinaden verdiler oem herhangi bir fiber modemi bağladığımda çalışmıştı. yalan dolan işleri illa kendi cihazları satılsın GEREK TTNET GEREKSE DİĞER SAĞLAYICILARIN HEPSİ DOLANDIRICI BAŞKADA BİRŞEY DEĞİL. ttnetin farklı modem alın olayına ucuz bir modem olarak kontrol etmenizde fayda var yoksa boşu boşuna çöpe paranızı atarsınız. tp-link marka wan portuna sahip neredeyse bütün cihazları 100 mbit veri transferine olanak sunmaktadır.

TD-W8960N modeli ucuz olmasına karşın zyxel marka pahalı cihazlarda var olan tüm özellikleri barındırıyor birden fazla vpn kurulumuna olanak sağlıyor gelişmiş içerik filtreleme özelliğide var. 112 liraya bu cihazı almak hem akıl karı hemde cebinizi boşaltmak zorunda kalmazsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ovrclds

arkadaşlar merhaba. birkaç sorum olacak internet hızımı 20 mb ten 50 mb e çıkardım fakat hız testinde hala 20 mb görüyorum. sorunun kullandığım tılgın router oldugunu düşünüyorum. anladığım kadarıyla ttnet 20 mb e kadar tılgın 50 ve 100 mb e de huawei router veriyor. doğrumudur? tılgın router 50 mb i destekliyormu

ttnet müşteri hizmetlerini 6-7 kez aramama ragmen saygıdeger teknik servis elemanı arkadaşların hepsi farklı bir cevap veriyor kimisi sadece tılgın router verdiklerini kimisi diger routerları satın almam gerektiğini kimiside standart dns değiştirmemi söylüyor. bunun doğrusu nedir? teşekkürler

Aynı sorun bende de var nasıl halledicez kablo takınca 50yi görüyor kablosuz yapınca 17 civarı siz kablolu yaptırınca mı o değerleri alıyosunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FenerliEsnaF -- 11 Şubat 2015; 17:58:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar merhaba cihazı alalı 3seneyi geçiyor daha hiç yazılım güncellemesi yapmadım . Güncelleme dosyalarını nasıl bulabilirim?
  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt
    TTNET in yeni firmwaresi yok. Başka firmwareler mevcut. Fark olarak USB 3G dongle akitf oluyor, birde Voip ayarları serbest kalıyor. Ha birde modeme bağlı olan cihazların MAC ve ipleri görülmeye başlıyor. Başka bir gelişme fark etmedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

TTNET in yeni firmwaresi yok. Başka firmwareler mevcut. Fark olarak USB 3G dongle akitf oluyor, birde Voip ayarları serbest kalıyor. Ha birde modeme bağlı olan cihazların MAC ve ipleri görülmeye başlıyor. Başka bir gelişme fark etmedim..

Peki güncelleme yapmak hız bakımından ya da oyunlarda ping bakımından değişiklik yapıyor mu ?
    Malesef bu konuda tecrübem yok. Genelde gezinme ve dizi film izleme amacı le kullanıyorum.
  • quote:

Malesef bu konuda tecrübem yok. Genelde gezinme ve dizi film izleme amacı le kullanıyorum.

Peki tavsiye eder misin ? dediğim gibi 3yıldan fazla oldu hiç güncelleme falan yapmadım. Çok kullanıyoruz bide dizi, film oyun, kota 4-5 günde bitiyor.
    Bir sıkıntı eksiklik hissetmiyorsanız güncellemeye gerek yok. Mesela modeme kim bağlanmış öğrenmek istiyorsanız güncelleme şart. Onun dışında pek işe yarar bişi yok. Yani usb 3G modem takmayacağımıza göre Voip le pek işimiz olmadığına göre güncelleme olayı gereksiz gibi düşünülebilinir. 8Mbit akn siz hizmet alıyoruz. 300gb anca veri kullanımı oluyor..
  • bu modeme alternatif , fiyat performans olarak başka bir ürün tavsiye edebilecek var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg888

bu modeme alternatif , fiyat performans olarak başka bir ürün tavsiye edebilecek var mı ?

Hocam yazılım değiştirme vs ile uğraşırım derseniz zyxel p2812 var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekniKerim

quote:

bu modeme alternatif , fiyat performans olarak başka bir ürün tavsiye edebilecek var mı ?

maalesef uğraşamam hocam.. şöyle hazır uygun ama performaslı bir modem arıyorum vdsl - fiber e uygun..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TekniKerim

quote:

maalesef uğraşamam hocam.. şöyle hazır uygun ama performaslı bir modem arıyorum vdsl - fiber e uygun..

Hocam bende var vdsl fiber modem zyxel 3312b10a 140 tl ye satiyorum. 2yil garanti var .kutu hersey var...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu modemi accsespoint olarak nasıl kullanabiliriz ilgilelnen arkadaşlara teşekkürler
  • paybackk P kullanıcısına yanıt
    Bu modemi Router olarak kullanabilirsiniz.
    Basic Sekmesinden LAN a girin buradan DHCP serveri disable edin.. Modemden gelen ethernet kablosunu 655 in LAN portlarından birine takınız.. Alın size AP..
    (önemli: LAN Host Settings deki IP ayarı Ağdaki iplerden mutlaka ayrı olması gerekir. Mesela 192.168.1.253 yapabilirsiniz. Bundan sonra bu 655d e bu ip ile ulaşabilirsiniz..)

Repeater deseniz idi çalışmaz derdim Sadece Access Point olarak çalışabilir

Fakat bu cihazın Kablosuz yayını pek kuvvetli sayılmaz.. Tahminem bir kenarda duruyordu bir işe yarasın dediiniz..
  • quote:

Basic Sekmesinden LAN a girin buradan DHCP serveri disable edin.. Modemden gelen ethernet kablosunu 655 in LAN portlarından birine takınız.. Alın size AP..
    (önemli: LAN Host Settings deki IP ayarı Ağdaki iplerden mutlaka ayrı olması gerekir. Mesela 192.168.1.253 yapabilirsiniz. Bundan sonra bu 655d e bu ip ile ulaşabilirsiniz..)

Repeater deseniz idi çalışmaz derdim Sadece Access Point olarak çalışabilir

Fakat bu cihazın Kablosuz yayını pek kuvvetli sayılmaz.. Tahminem bir kenarda duruyordu bir işe yarasın dediiniz..

ustad dediğiniz gibi bir kenarda duruyordu yaz sezonu başladı teras balkonumuzda internet çekmiyor çekim kuvvetini arttırmak için terasa kurdum modemi ama bir turlu bağlantı sağlayamadım DHCP yi kapattım en son modemin arayüzünede ulaşamıyorum. artık :) tp link adsl bağlı olduğu ana modem 192.168.1.1 ıp ye sahip 655 e de 192.168.1.25 ıp atadım ama bir turlu beceremedim yardım eden bir usta olursa duacısı olurum saygılarımla

655 dhcp kapattığınız için artık bu 655 pc lere ip vermeyecek..

Tp link lan çıkışı ile 655d nin lan çıkışlarını kablo ile bağlayınız..

böylece artı pc niz ip lacak ve 192.168.1.25 ile 655d ye ulaşabilirsiniz. Buradanda wifi ayarlarını istediğiniz gii yapabilirsiniz. Kolay gelsin..
  • hUAWEI HG655d firewall yukledım modemın arayuzu ıngılızce oldu 24 mbs yı desteklemıyor.....orjinal ayarlarını nasıl gerı yuklıyebılırım arkadaslar bılen varsa yardımcı olabılırmı?????????????
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.