Şimdi Ara

TSK' da sözleşmeli subay/astsubay olarak görev yapanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
13.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • meraba arkdaşlar. sözleşmeli subay ve astsubay olarak görev yapan arkdaşlara bazı sorularım olacaktı. son sınıf öğrencisiyim. babamda tsk dan emekli asker. sözleşmeli subaylığı düşünüyorum. bu işin zorlukları farkları izlenen yollar hakkında bu işin içindeki arkadaşlardan bilgi istiyorum. teşekkürler...

• bence hiiiç bulaşma arkadaşım sonra pişman olursunn
  • mademki baban emekli asker bu işi en iyi o bilir sor bakalım ne cevap alacaksın sonrada bize yazarsın buraya
  • bir çok zorluğunu biliyorum babamdan dolayı halende içindeyiz. ama birebir bu işi yapan kişilerden bilgi almak istiyorum yinede. en baba devlet memurluğundan iyidir. özel sektörde atılacam korkusu yaşamakta öyle.. sosyal imkanlkarı çok fazla elimde bir kartla o kadar rahat ediyorumki.. babam emekli oldu yıllar geçti. hala çok rahat ve her imkanından yaralanabiliyorum. ileride çocuklarına da iyi bir şey bırakmak istiyosan (:
  • babamın dediği şu öğrenmek isteyenlere: sosyal imkanları görüyosun sonra subaylar ne olursa olsun rahattırlar fakat harp okulluyla seni biraz ayrı tutarlar. ama gireceğin yer önemli diyo hava/jandarma/kara mesela havacılarda daha azdır askerlik disiplin..
    işte bu noktada birebir görev yapanlar bilirler ayrı tutulmayı ya da fark görememyi veya başka yönlerini.
    çünkü babamın zamanında uzman jandarmalar hariç sözleşmeli personel yoktu. yinede bilinen şu. ayrımcılık olur az da olsa çokta olsa. yaşayan bilir bunu. çünkü hiyerarşi çok fazla.
    quote:

Orjinalden alıntı: Engin_ER

mademki baban emekli asker bu işi en iyi o bilir sor bakalım ne cevap alacaksın sonrada bize yazarsın buraya

özet yaparsak babamın bildiğini bende biliyorum sağolsun sayesinde öğrendik bişeyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 10 Eylül 2006; 20:56:43 >

• böyle söylediğine göre konu hakkında bilgi sahibisin? var mı başka söylemek istediğin bir şeyler?
    quote:

Orjinalden alıntı: crematoria

bence hiiiç bulaşma arkadaşım sonra pişman olursunn
  • hangi bölümdesin??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik (YEDEK SUBAY mı Oldum??)
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum denıze gıremıyomusun onu yazmamıssın ama yaa hıyerarsı heryerde var cay ocaklarında bıle

ayrıca benım hem babam hem abım asker ve zorluklarını bende ıyı bılıyorum ama sonucta lojman dı fılan sosyal tesıs gıbı bı cok ayrıcalıgımız var ayrıca ben denız bırlıklerı ıcın konusuyorum en azıından can guvenlıgı var aılenın cocuklarının yaa dahası varmı yanı ustlerınle ıyı gecınırsen kavga etmezsen ve tabı sıcılını bozmazsan sonuna kadar gıdersın ısın
  • işletme 4. sınıfım deniz almıyo araştırdığım kadarıyla.. hiyerarşiyi filan konu hakkında bilgi isteyen bir arkadaş için yazmıştım. dtabi denizcilerin güvenliğini sağlamak jandarma sonra karaya göre kolay oldukça..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 11 Eylül 2006; 15:59:36 >
  • sözleşmeli olarak çalışan arkadaşlar sizleri de dinlemek istiyorum?
  • işletme bölümünde okuyorsan deniz ve havada şansın biraz düşük. ama kara kuvvetleri her sene üniversitelerin 4 yıllık fakültelerinden muharip sınıf (harp okulu kaynaklı) ve öğretmen alıyor. başvurular temmuz civarı oluyor. ağustos eylül gibi sınavlar başlıyor. Birinci aşamada 50 soruluk bir test yapılıyor konuları :
    (a) Türkçe,
    (b) İnkılâp Tarihi,
    (c) Atatürkçülük,
    (ç) T.C.Anayasası,
    (d) Birleşmiş Milletler,
    (e) NATO,
    (f) Lozan Antlaşması,
    (g) Montreux Sözleşmesi,
    (ğ) 1947 Paris Sözleşmesi,
    (h) Milli Coğrafya,
    (ı) Aktüel konularında

oluyor ve 30 net yapman gerekiyor. Bu sınavı geçtikten sonra bedensel yetenek sınavı oluyor ANkarada. şınav mekik ve 3000 koşu. Bu aşamayı da geçersen sözlü mülakat yapılıyor. Bunuda kazanırsan S.subay adayı olarak Harp okulunda temel kurs yapılıyor yaklaşık 3-4 ay. 30 Ağustosta tğm rütbesiyle sınıf okullarına dağılıtyorsun. Örneğin piyade için 3-4 ay tuzla piyade okulunda ve 2-3 ay komando kursunda eğitim görüyorsun tabiki teğmen rütbesi sosyal hakları ve maaşıyla..bi sonraki ağustos ayındada kura çekerek görev yerine başlıyorsun.

Genel olarak sözleşmeli subaylar kendini kabul ettirmede biraz sıkıntı çekmekte. Özellikle rütben artıp altına bir muvazzaf gelirse sıkıntı doğabilir. Ancak görev süren boyunca tabiki bütün sosyal imkanlardan yararlanabiliyorsun. 7 senenin sonunda muvazzaflık için sınav hakkın var. olmassa (yanılmıyorsam) 11 sene sonra emekli oluyorsun.

Bütün bunların üzerinde bu şerefli görev için herşey yapılır. Yeterki vatan sağolsun..

Mesleğin şerefi herşeyin üzerinde..

saygılarımla...

• verdiğin bilgiler için tşk. evet altıma muvazzaf geldiğinde ne olur diye düşünmedim değil. 9 yıl olarak biliyodum sözleşme süresini. daha sonrada 15 yıl istifa edemiyosun. yani 21 yıl oradasın. zaten amaç istifa değil bilgi amaçlı. sınav değilde temiz sicil olarak biliyorum muvazzaflığa geçişi. yanılıyorsam düzeltir misin? sözleşmeli personel misin?
  • sizi dinliyorum arkdaşlar
  • bence ilk önce askerliğini yap ortamı gör
    ondan sonra sözleşmeli subaylığı düşün
  • Ben Asteq olup teskere bırakmak istedim. Ama Poşet yapıp postaladılar.
  • izmir maltepe askeri lisesinden ayrılmasaydım şimdi subay olmuştum ama hayatımın o dönüm noktası denilen kararımdan bugüne kdr geçen süre içerisinde bi sn bile pişmanlık hissetmedim.bugün gitme hakkı verseler yine okumam. (askerlik farklı bu olay farklı bana göre, bunu ben vatani görev olarak görmüyorum kimse kusura bakmasın, çoğu için vatan diil para umrundaydı ya da üsttekine yalakalık,çıkar ilişkileri.. orda dumura uğratan olayları gördükçe daha çok kin besliyorum okulu o hale getiren sisteme ve bu sistemi kendi çıkarları doğrultusunda kullanan şerefli komutanlara...)
  • bunu iyi biliyorum. biliyorum ama elden ne gelir keşke bi tek orada olsa bütün kurumlar o şekilde. yine de en iyisi tsk
  • inş bizden sonraki nesil vatanını milletini seven, haysiyetini şerefini koruyan, bu uğurda ölebilcek, bu düzeni adaletten bihaber olmayan bi sisteme taşıyacak TÜRK gençleri oluşturacaktır..ne diim, özledim seni be ATAM güzelim kurduğun vatanını sen mezarında uyurken bin parça ettik,sana sadık kalamadık. sağ dedik sol dedik, türk dedik kürt dedik, ne hale geldik...sen bizi affetme
  • inşallah öyle olur. görüyonuz mu bi tane sözleşmeli personel denk gelmedi konu hakkında.. ama emre arkdaşın dedişkleride haksız değil yani doğruluk oranı çok..
  • sözleşmeler 3 yıldan az 9 yıldan fazla süreli olmuyor. Muvazzaflığa geçiş sınavla mümkün tabiki her halükarda sicilin temiz olacak. Bende önce askerliği gör ondan sonra karar ver derim. tabi bu bir seneye malolur ayrıca askerdeyken başvurursan sicilinin iyi olması lazım ve tabi komutanlarınla aranın iyi olması..ama askerlik yapmış olman sana mülakatta büyük avantaj sağlar..
    saygıyla...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.