Şimdi Ara

askerlik , erteleme ve yedek astsubay h.k

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
50
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes iyi forumlar , süreci daha önce yaşamış veya bilgisi olan arkadaşlardan ricam bir kaç sorum olacak .

25 yaşındayım , şuan kilodan ertelemeli şekilde (geçen sene 26 aralıkta erteleme aldım ilk ertelemem) 6 gün sonra tekrar askerlik için muayene işlemlerine gideceğim

Bilgisayar programcılığı mezunuyum ve aktif olarak lisans programı aöf öğrencisiyim (-erteleme aldığım bu yıl içersinde kayıt oldum-)

Şuan sağlık sebebiyle erteleme aldığım için tekrar lisans üzerinden erteleme işlemlerim reddedildi , askerlik şubesiyle görüştüm ilk olarak sağlık ertelemen bitsin daha sonra diğer işlemler yapılacak dendi .

Yukarıda bahsettiğim durumuma istinaden ;

1. 6 gün sonra askerlik işlemlerimi devam ettirirken tekrar aöf lisans üzerinden tecil alabilir miyim (-erteleme aldığım bu yıl içersinde kayıt oldum-)?

2. Daha öne kilodan erteleme almak yedek astsubay olmaya olumsuz etki eder mi ?

3. Yedek astsubay tercihini geçen sene yoklama işlemlerimi yaparken seçmiştim , bu süreçte mezun olduğum bölüme göre yedek astsubay çıkma ihitmali sizce nedir -2.91 gno-

(ihtimalleri hesaplayamayız evet fakat belki daha önce giden arkadaşlar var ise tecrübeye yönelik cevap verebilir )

4. Askerliğimi tekrar hiç tecil ettirmeden işlemlerimi tamamlasam ve sonuca göre eğer yedek astsubay çıkar ise gitmek istiyorum fakat er olarak sınıflandırılırsam tekrar lisans programı öğrenciliğim ile tecil ettirme işlemi yapıp yapamayacağımı bilmiyorum , bunun hakkında daha önce benzer süreci yaşamış ya da tecrübeli arkadaşlar var ise böyle bir hakkımın olup olmadığını öğrenmek istiyorum .

Herkese teşekkürler , saygılar

• 1- askerliğe elverişli çıkarsanız lisans kaydı tecil alabilirsiniz. Ama ilk önce askerliğe elverişli çıkmanız lazım, zaten muafiyet kararı çıkarsa tecille işiniz olmayacak. Yalnız lisans kaydı ile max 28 yaşını doldurduğunuz yılın sonuna kadar erteleme veriyorlar. Mesela 1999 doğumluysanız lisans kaydı ile max 31 Aralık 2027ye kadar erteleme alabilirsiniz.

2- askerliğe elverişliyseniz, önlisans mezuniyetiniz varsa teknik olarak yedek astsubaylık için bir engel yok.

3- burada önlisanstan dönem arkadaşlarınıza bakın. Bedelli gidenler hariç kaçına yedek astsubaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar. Sizin için en iyi referans noktası bu.

4- sınıflandırma belli olsa da erteleme hakkınız olduğu sürece sıkıntı olmaz. Ama erteleme hakkınız kalmadığında ya er gidersiniz ya da bedelliye çevirirsiniz.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

hocam çok teşekkür ederim en erken şuan mayıs değil mi sınıflandırma için , bu konuda süreçler içerisinde dikkat etmem gereken bir zaman dilimi var mı yoksa er oralar sınıflandırmam yapıldığında askerlik şubeyle görüşüp tecil talep etmem yeterli olacak mıdır

-süreçten sonra güncelleme yaparım konuya merak eden arkadaşlar bilgilenir-

• Askerliğe elverişli kararı çıkması lazım. Ne zaman çıkar bilemem. Karar çıktıktan sonra aöf bürosundan erteleme başvurusu yaparsınız, onlar kayıtlı olduğunuz şubeye yazılı olarak temasa geçecektir. Aöf online sistemde tecil başvurusu kısmı var mı bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.