Şimdi Ara

TSI mı?V-TEC mi?(Genel olarak) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
3
Favori
11.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 307 1.6xr

quote:

Orijinalden alıntı: selnow57

quote:

quote:

quote:

quote:

audi ve wv lerin tsi ları sorunlu forumdada sorun yaşayan arkadaşların konuları mevcut tsi ile kalkışları çok seri yapabilirsin ama 3.viteste arabanın turbosu yokmuş gibi gidiyo.. honda vtec leri bagımlılık yapar 1 sene kullansan başka marka gözün görmez sadece model yükseltir ve honda ailesine dahil olursun :)

kac defa tsi kullandında bılmeden yorum yapıyorsun tsi motorla 0 dan 100 e 39 sn de cıkıyorsun.4.vıtes dahıl surucu koltugunda kafanı gerıye yaslıyor.gıt once bı kullan sonra yorum yap.hangi tsi sorunluymuş.adamların 6 yılda almadıgı odul kalmadı sız kendınızı kandırmaya devam edın.

kendi yazdıgını sen anladınmı? 4.vites dahil koltuga yapıştıgından bahsettigin satırın üstüne 0-100 e 39 sn. çıktıgını yazmışsın aa pardon sen 307 kullanıyosun heralde o sizin için büyük bişey kusra bakma senin o yazdıgın 39 sn.de 1.4 tsi vw 10 sn.de 100 çıkıp 0 a iner kontagı kapatıp açar bi kere daha 0 dan 100 e çıkar şimdi hayatında 307 ye binmemiş sevgili liseli ergen bu videoları izle belki anlarsın bu arabaların hepsi 5 yaşına bile gelmemiş ve motor seslerini dinle
    - bu araç 122 kmde ve gaza basınca motora bak bu motor sen 4.vitesteyken seni koltuga yapıştırır çünkü kaputun altında degil kucagında olurhttp://www.youtube.com/watch?v=_bCuVjKPAmM
    - bu videoda da almanyadan adam vw e ben sizden tsi motor istedim siz bana traktör motorlusunu vermişsiniz diyo belgeleride yayınlıyohttp://www.youtube.com/watch?v=0TDPqP6G9Ug
    - al buda 6 yılda almadıgı ödül kalmayanlar içinhttp://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=S6L3fF49OT8

evet bir hondacıya vw tsi öven birine bu kadar yeter ama dayanamadım bu sana yeterli olur o 5-6 yıllık tsi motorlu traktörlere kafa tutan 16 yıllık (senin yaşıtın) honda civic vtechttp://www.youtube.com/watch?v=sOY76fn2ubs

boşuna dememişler kıza etec erkege vtec

haklısın orda kı 0 200 verısı ama senın beynın ordakı yazım yanlısını anlamayacak kadar calısmamıs cozememıssın bıraz zekı ve arabadan anlayan bırı o yorumda onun 0 200 verısı oldugunu anlardı demek kı zekan yeterlı degıl olabılır bende yazarken hata yapmısım herkes bı yerlerde hata yapıyor.ıkıncısı 307 yı ben 2 yıl kullandım ve daha 5 ay oncesıne kadar da bendeydı foruma katıldıgımda o arac oldugu ıcın o zaman o nıckı aldım su an fabıa 1.2 tsi m var senın gıbı kırk tane cıvıc ısıklarda tokatladım.ucuncusu senın hayalınde goremeyecegın kadar arabanın eskı olsun yenı olsun kullanmıslıgım var sen benım kadar araba kıyaslayamazsın.senın o yere goğe sıgdıramadıgın cıvıc ın su an kı guncel kasasınıda 2008 2012 arası kasasınıda kullandım ve hıc bırı bana tsı octavıa nın golf un verdıgı performans hıssını vermedı.superb 1.4 tsi 125 beygır modelı agır olmasına karsın cok rahat basa cıkar onlarla.yanı anlayacagın senın yasın kadar ben arabayla 0 100 denemesı yaptım ama sen benden daha tecrubelı sayılırsın ne de olsa youtube ızlıyorsun her arabanın 0 100 vıdeolarına bakıp bılgı elde edıyorsun.sorun etme bı gun ehlıyet alabılecek yasa gelırsen ıns gercek testlerı kendın yaparsın fabrıka verısı okuyup vıdeo ızleyerek arabalara yorum yapmazsın.senın o begenmedıgın 307 ıle de cok adam tokatladım.onlarda senın gıbı cok vıdeo ızleyenlerdendı.

sevgili ergen çok acıklı hikayeni gözümü kırpmadan okudum ve çok duygulandım o gadada güzel sallamışın ki çok etkilendim evet ben o dedigin filmi izledim oglan bütün arabaları kullandı hatta ferrari enzo bugatti veyron ve en son pagani zondası vardı onunda ama skoda fabia 1.2 tsi deki konfor performans ve dayanıklılıgı hiçbir arabada tadamadı :) 0-100 le 0-200 yazabilseydin keşke cahillik zor bu arada sen o bahsettigin 4 tekerlekli skoda fabia 1.2 ve pejo 307 yle anca bisleri ve kuş serisi arabaları tokatlarsın ama aşagıdaki videodaki hondanın yaptıgını yapamazsın biz yaparız sende burdan izlersin

yaptıgın yorumlar senın yasını ele vermıs be hacı benım bısey dememe gerek yok zaten.youtube dakı her vtec vıdeosunu al benım vıdeom dıye koy.bır suru vıdeo var paylas paylasbıldıgın kadar bu da son mesajım senın gıbı cocukca muhabbet yapanlara prım vermem bu forumda.nasılsa klavye herkesın elının altında uzakta degıl.

bizim yaşımız belli sallama yalan dolan yok ayrıca o video benim demedim ben biz hondacılar böyle yaparız siz izlersiniz dedim ama sen yaşını belli ettin kaldıramadın yazık sana skoda araba işini bıraktı pastacılıga geçti bu arada haberin olsun belki biriktirdikleri yag tenekeleriyle tekrar araba işine girerler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selnow57 -- 11 Şubat 2013; 23:01:07 >

• 1.2 tsi, honda vtec tokatlayacak... 1.4 tsi gelse bi hondayi tokatlayamaz. Haa kirmizi isiklarda sola donmeyi bekleyen hondayi gecebilirsiniz ama duz yolda siz kaldirirsiniz arabayi arkada iki tasarim far gorursunuz sonrasinda arkadaki vtec yazisini okursunuz.. 1.4 tsi ile vtec karsilastirilmaz bilader sen baska yerlere yap yorumunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

TSI mı?V-TEC mi?(Genel olarak)

Açıklayıcı oldu mu ?

Soldaki S2000, sağdaki Jetta.
  • Honda vtec teknolojisini uzun zamandan beri kullanıyor, ve hala kullanmakta ısrar ediyor.Değişken zamanlı sübab kontrol sistemi deyince akıllara hep honda geliyor artık.Çünkü vtecle yeterince kendilerini kanıtlamış oldular.Ben her zaman tercihimi atmosferik motordan yana kullanırım.Yani zamanında tofaşlar üretilirken toroslar caddelerde gezerken honda 1.6 motordan 160 beygir çıkardı.Honda o zaman için bir devrim yaptı ama bu devrimi hala yerinde sayıyor.Çünkü o zaman 1 litreye 100 beygir verirken type-r motorlarıda 1 litreye 100 hp veriyor.Pek değişen bir şey olmadı.
    Uzun lafın kısası atmosferik motor her zaman tercihimdir.Uzun ömürlü ve ara hızlanmalarda daha iyi olması onu bir adım daha öne taşıyor.Ben vtec diyorum.

Başlıkta tsi yerine tdi olsaydı şöyle bir video koyacaktım ve cuk oturacaktı ama olmadı

• quote:

quote:

quote:

quote:

audi ve wv lerin tsi ları sorunlu forumdada sorun yaşayan arkadaşların konuları mevcut tsi ile kalkışları çok seri yapabilirsin ama 3.viteste arabanın turbosu yokmuş gibi gidiyo.. honda vtec leri bagımlılık yapar 1 sene kullansan başka marka gözün görmez sadece model yükseltir ve honda ailesine dahil olursun :)

kac defa tsi kullandında bılmeden yorum yapıyorsun tsi motorla 0 dan 100 e 39 sn de cıkıyorsun.4.vıtes dahıl surucu koltugunda kafanı gerıye yaslıyor.gıt once bı kullan sonra yorum yap.hangi tsi sorunluymuş.adamların 6 yılda almadıgı odul kalmadı sız kendınızı kandırmaya devam edın.

kendi yazdıgını sen anladınmı? 4.vites dahil koltuga yapıştıgından bahsettigin satırın üstüne 0-100 e 39 sn. çıktıgını yazmışsın aa pardon sen 307 kullanıyosun heralde o sizin için büyük bişey kusra bakma senin o yazdıgın 39 sn.de 1.4 tsi vw 10 sn.de 100 çıkıp 0 a iner kontagı kapatıp açar bi kere daha 0 dan 100 e çıkar şimdi hayatında 307 ye binmemiş sevgili liseli ergen bu videoları izle belki anlarsın bu arabaların hepsi 5 yaşına bile gelmemiş ve motor seslerini dinle
    - bu araç 122 kmde ve gaza basınca motora bak bu motor sen 4.vitesteyken seni koltuga yapıştırır çünkü kaputun altında degil kucagında olurhttp://www.youtube.com/watch?v=_bCuVjKPAmM
    - bu videoda da almanyadan adam vw e ben sizden tsi motor istedim siz bana traktör motorlusunu vermişsiniz diyo belgeleride yayınlıyohttp://www.youtube.com/watch?v=0TDPqP6G9Ug
    - al buda 6 yılda almadıgı ödül kalmayanlar içinhttp://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=S6L3fF49OT8

evet bir hondacıya vw tsi öven birine bu kadar yeter ama dayanamadım bu sana yeterli olur o 5-6 yıllık tsi motorlu traktörlere kafa tutan 16 yıllık (senin yaşıtın) honda civic vtechttp://www.youtube.com/watch?v=sOY76fn2ubs

haklısın orda kı 0 200 verısı ama senın beynın ordakı yazım yanlısını anlamayacak kadar calısmamıs cozememıssın bıraz zekı ve arabadan anlayan bırı o yorumda onun 0 200 verısı oldugunu anlardı demek kı zekan yeterlı degıl olabılır bende yazarken hata yapmısım herkes bı yerlerde hata yapıyor.ıkıncısı 307 yı ben 2 yıl kullandım ve daha 5 ay oncesıne kadar da bendeydı foruma katıldıgımda o arac oldugu ıcın o zaman o nıckı aldım su an fabıa 1.2 tsi m var senın gıbı kırk tane cıvıc ısıklarda tokatladım.ucuncusu senın hayalınde goremeyecegın kadar arabanın eskı olsun yenı olsun kullanmıslıgım var sen benım kadar araba kıyaslayamazsın.senın o yere goğe sıgdıramadıgın cıvıc ın su an kı guncel kasasınıda 2008 2012 arası kasasınıda kullandım ve hıc bırı bana tsı octavıa nın golf un verdıgı performans hıssını vermedı.superb 1.4 tsi 125 beygır modelı agır olmasına karsın cok rahat basa cıkar onlarla.yanı anlayacagın senın yasın kadar ben arabayla 0 100 denemesı yaptım ama sen benden daha tecrubelı sayılırsın ne de olsa youtube ızlıyorsun her arabanın 0 100 vıdeolarına bakıp bılgı elde edıyorsun.sorun etme bı gun ehlıyet alabılecek yasa gelırsen ıns gercek testlerı kendın yaparsın fabrıka verısı okuyup vıdeo ızleyerek arabalara yorum yapmazsın.senın o begenmedıgın 307 ıle de cok adam tokatladım.onlarda senın gıbı cok vıdeo ızleyenlerdendı.

fabiayla civic tokatlamak yenı samaracı bulundu

varmısın ruhsatına 1.4 tsi ve ben kapışalım

fabianlada sen psartakuleden başla ben mahmutbey gişelerden edirnede bitirelim

masus numara çekıyor ortalıgı karıştıracak ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemalnalga30 -- 11 Şubat 2013; 23:25:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cemalnalga30

quote:

quote:

quote:

quote:

fabiayla civic tokatlamak yenı samaracı bulundu

varmısın ruhsatına 1.4 tsi ve ben kapışalım

fabianlada sen psartakuleden başla ben mahmutbey gişelerden edirnede bitirelim

masus numara çekıyor ortalıgı karıştıracak ya

sen gebzeden başlasan o yine gelmez videoları izleyince arabayı satmaya karar vermiştir yarın resimleri çeker sahibinden.com da görürüz ilanını

• quote:

Orijinalden alıntı: AirDream

TSI mı?V-TEC mi?(Genel olarak)

Açıklayıcı oldu mu ?

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkebay

Sen TSİ ını itekle ben gelirim V-TEC le :)

Iyiydi bu tebrikler.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre1270393

Honda vtec teknolojisini uzun zamandan beri kullanıyor, ve hala kullanmakta ısrar ediyor.Değişken zamanlı sübab kontrol sistemi deyince akıllara hep honda geliyor artık.Çünkü vtecle yeterince kendilerini kanıtlamış oldular.Ben her zaman tercihimi atmosferik motordan yana kullanırım.Yani zamanında tofaşlar üretilirken toroslar caddelerde gezerken honda 1.6 motordan 160 beygir çıkardı.Honda o zaman için bir devrim yaptı ama bu devrimi hala yerinde sayıyor.Çünkü o zaman 1 litreye 100 beygir verirken type-r motorlarıda 1 litreye 100 hp veriyor.Pek değişen bir şey olmadı.
    Uzun lafın kısası atmosferik motor her zaman tercihimdir.Uzun ömürlü ve ara hızlanmalarda daha iyi olması onu bir adım daha öne taşıyor.Ben vtec diyorum.

Başlıkta tsi yerine tdi olsaydı şöyle bir video koyacaktım ve cuk oturacaktı ama olmadı

söz konusu araçları biliyorum.Audili olan gurbetçi baya emindi kendinden hatta parasına yarışılcaktı yanlış hatırlamıyorsam.audi 2 ton honda 1 ya var ya yok.bi kere binmiştim arabaya koltukları bile söküyorlar arabadan tabi audili kendinden çok emin ne fizik biliyorlar ne bir şey. 160hp motor 230hp yi geçebilir mi normalde.Kaldı ki quadro araçlar her zaman biraz daha yavaştır.kıyaslama olcaksa araba ağırlıklarını eşitleyin öyle basın derim.Örnek veren arkadaşta tsi yerine tdi olsaydı demişte yine olmazmış biri 2 ton biri yarısı

2.4 accord 190hp kaldırın yine 1.6 geçecek burda motor değil araç ağırlığı ön planda.Biri Lüx segment diğeri en büyük özelliği otomatik camı olan bir araba :D

• quote:

Orijinalden alıntı: umutarslan.com

quote:

Honda vtec teknolojisini uzun zamandan beri kullanıyor, ve hala kullanmakta ısrar ediyor.Değişken zamanlı sübab kontrol sistemi deyince akıllara hep honda geliyor artık.Çünkü vtecle yeterince kendilerini kanıtlamış oldular.Ben her zaman tercihimi atmosferik motordan yana kullanırım.Yani zamanında tofaşlar üretilirken toroslar caddelerde gezerken honda 1.6 motordan 160 beygir çıkardı.Honda o zaman için bir devrim yaptı ama bu devrimi hala yerinde sayıyor.Çünkü o zaman 1 litreye 100 beygir verirken type-r motorlarıda 1 litreye 100 hp veriyor.Pek değişen bir şey olmadı.

söz konusu araçları biliyorum.Audili olan gurbetçi baya emindi kendinden hatta parasına yarışılcaktı yanlış hatırlamıyorsam.audi 2 ton honda 1 ya var ya yok.bi kere binmiştim arabaya koltukları bile söküyorlar arabadan tabi audili kendinden çok emin ne fizik biliyorlar ne bir şey. 160hp motor 230hp yi geçebilir mi normalde.Kaldı ki quadro araçlar her zaman biraz daha yavaştır.kıyaslama olcaksa araba ağırlıklarını eşitleyin öyle basın derim.Örnek veren arkadaşta tsi yerine tdi olsaydı demişte yine olmazmış biri 2 ton biri yarısı

2.4 accord 190hp kaldırın yine 1.6 geçecek burda motor değil araç ağırlığı ön planda.Biri Lüx segment diğeri en büyük özelliği otomatik camı olan bir araba :D

Hocam agirlik konusunda haklisin. Ama ortak bi payda var onada guc diyoruz.. guclu olduktan sonra isterse 4 kati agirlik farki olsun... a8 ne kadar agir olursa olsun yavas kalkabilir ama ilerde elbet gecmesi gerekirdi.. iste bu durumda isin icine vtec giriyor.. orada vtec degilde tsi olsaydi 50-60 metrede a8 one gecerdi zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: samet8758

quote:

quote:

Hocam agirlik konusunda haklisin. Ama ortak bi payda var onada guc diyoruz.. guclu olduktan sonra isterse 4 kati agirlik farki olsun... a8 ne kadar agir olursa olsun yavas kalkabilir ama ilerde elbet gecmesi gerekirdi.. iste bu durumda isin icine vtec giriyor.. orada vtec degilde tsi olsaydi 50-60 metrede a8 one gecerdi zaten..

50-60 metreden sonra araç üzerindeki yükü atıyor mu yine üstünde motorun ürettiği güç ortada.Böyle videolar izliyorsunuz ondan sonra vtec iyi oluyor.koltuğu neden söküyorlar bu hondacılar.jantı bile teneke takıyorlar.vtec dediğimiz hadise 160hp olan motoru bir anda 300beygir mi yapıyor 1.4 tsi gt 180hplik pololar neler yapıyor typ-r larla yürüyorlar.Sonuç olarak fizik yer çekimi kuralları ortada.Ben daha fazla mesaj yazmak istemiyorum.

1600 kilo 2.0 130 hp aracımla
    1220 kilo 1.6 125 hp civic geçmemem normal. Ama videodaki egolu audici gibi benimki audi 2bin motor ben bunu ayıklarım gibi bir mantığım olmadı için sıkıntı yapmıyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samet8758

quote:

quote:

50-60 metreden sonra araç üzerindeki yükü atıyor mu yine üstünde motorun ürettiği güç ortada.Böyle videolar izliyorsunuz ondan sonra vtec iyi oluyor.koltuğu neden söküyorlar bu hondacılar.jantı bile teneke takıyorlar.vtec dediğimiz hadise 160hp olan motoru bir anda 300beygir mi yapıyor 1.4 tsi gt 180hplik pololar neler yapıyor typ-r larla yürüyorlar.Sonuç olarak fizik yer çekimi kuralları ortada.Ben daha fazla mesaj yazmak istemiyorum.

1600 kilo 2.0 130 hp aracımla
    1220 kilo 1.6 125 hp civic geçmemem normal. Ama videodaki egolu audici gibi benimki audi 2bin motor ben bunu ayıklarım gibi bir mantığım olmadı için sıkıntı yapmıyorum

Kısa mesafe tamamda ivme düştükçe ağırlığın pek bir önemi kalmaz bence

• quote:

bazı şaşknlar tsi performanslı demiş.

gülüp geçiniz efendim

aradığınız mutluluk içinizde içinizde

golf tsi vs civic fd6

Birde V tec le övünmek içinmi koydunuz bu videoyu V tec in utanç videosu gibi resmen TSI Golfü yakalayana kadar 5 kilometreden fazla yok yaptı adam nerdeyse Golf gazı kesip müsade ettiğinde ise V tec kendince şampiyonluk ilan etmiş. Güldürdün azizim

• quote:

Orijinalden alıntı: HondAta

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

2.0 Dohc vtec varken TSI pancar motoru kalır

350 nm torklu bir 2.0 tsi mı? hiç sanmıyorum.

350 nm olunca ne oluyor ?

s2000'nin maksimum tork ve maksimum gücünü verdiği devir aralığını biliyormusun mesela ?

Çevir kazı yanmasın

Dönüp dönüp aynı sorular bıkmadınız mı

Gerçekler ortada

• quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

quote:

gülüp geçiniz efendim

golf tsi vs civic fd6

Birde V tec le övünmek içinmi koydunuz bu videoyu V tec in utanç videosu gibi resmen TSI Golfü yakalayana kadar 5 kilometreden fazla yok yaptı adam nerdeyse Golf gazı kesip müsade ettiğinde ise V tec kendince şampiyonluk ilan etmiş. Güldürdün azizim

samimiyetine guvenerek sana otomobil cahili diyorum.

1.cisi civicte vsa açık kapalı olsa sonucu gorurdun

2.cisi. tsinin dsg avantajı var

3.cusu civic surucusu acemı gec baslıyor

4.cusu tsi gaz kesmıyor honda 5500 den sonra hayat başlatıyor

tebrıkler fiat palio kazandınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sultan Baybars

quote:

gülüp geçiniz efendim

golf tsi vs civic fd6

samimiyetine guvenerek sana otomobil cahili diyorum.

1.cisi civicte vsa açık kapalı olsa sonucu gorurdun

2.cisi. tsinin dsg avantajı var

3.cusu civic surucusu acemı gec baslıyor

4.cusu tsi gaz kesmıyor honda 5500 den sonra hayat başlatıyor

tebrıkler fiat palio kazandınız

Saygılı ol ! Benim samimiyetimede güvenme. Sadece saygılı ol...

Bu videoda sadece Birincisi var oda şu: TSI gazı kesmeseydi Cıvıc daha çok Viteklerdi pardon V tec lerdi
    Video toplam süresi 1dk 16 sn. Net 45 saniye Golf önde gidiyor ve artık galibiyetini belgelecek şekilde AYAĞINI GAZDAN çekiyor. Ve garibim hondacıda şamarı yedik bari çaktırmayalım hesabıyla halen gaza basıyor. Çok ezikçe çekilmiş bir video acıdım hondacıya. Eski TSI ım olsaydı verirdim 2 tur atardı zavallı

Bir sulu bis kazandınız güle güle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sultan Baybars -- 16 Şubat 2013; 0:52:16 >

• Objektif düşünemeyeceğim. Hiçbir motordan, değişken sübap zamanlı atmosferik benzinli motorun verdiği tadı şahsen ben alamıyorum. V-tec diyorum
  • Bir honda hastası olarak yazıyorum bunu. Nerde o type-r, vti, s2000 ler ? Hepsi emisyon dalgasına gitti. Şuan satılan "gerçek" vtec kaldı mı ? Geçmişe mazi derler
  • quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Bir honda hastası olarak yazıyorum bunu. Nerde o type-r, vti, s2000 ler ? Hepsi emisyon dalgasına gitti. Şuan satılan "gerçek" vtec kaldı mı ? Geçmişe mazi derler

"Gerçek" V-Tec ile TSI'ı karşılaştıralım o zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

Orijinalden alıntı: viper17

Bir honda hastası olarak yazıyorum bunu. Nerde o type-r, vti, s2000 ler ? Hepsi emisyon dalgasına gitti. Şuan satılan "gerçek" vtec kaldı mı ? Geçmişe mazi derler

"Gerçek" V-Tec ile TSI'ı karşılaştıralım o zaman?

125 hp lik vtec olmaz Eski motorlardan bahsedecek olursak vtec her türlü alır. Düzgün tork eğrisi ve yüksek devir avantajıyla. Tabi emisyon ve benzin fiyatları hariç

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.