Şimdi Ara

Trump yönetimi şimdi de 'start-stop' sistemine savaş açtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
2
Favori
8.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trump yönetimi şimdi de 'start-stop' sistemine savaş açtı
    Fosil enerji yatırımlarını arttıran, deniz üstü rüzgar santrali projelerini iptal eden ve elektrikli araçlara yönelik teşvikleri kaldırmaya hazırlanan Trump yönetimi, şimdi de otomobillerde yer alan start-stop teknolojisine savaş açtı.

EPA başkanı sistemi hedef aldı

Trump'ın atadığı EPA (ABD Çevre Koruma Ajansı) başkanı Lee Zeldin X'de ilginç bir paylaşımda bulunarak start-stop teknolojisini hedef aldı. Zeldin şunları söyledi: “Start/stop teknolojisi: Her kırmızı ışıkta arabanızın durmasını sağlıyor ki şirketler iklim katılım madalyası alabilsin. EPA bunu onayladı ve herkes nefret ediyor, biz de düzeltiyoruz.

İsmi Çevre Koruma Ajansı olan bir kurumun başındaki kişinin böyle bir açıklamada bulunması oldukça ironik görünüyor, özellikle ABD'nin devasa motorlu ve çok yüksek yakıt tüketimine sahip araçlarla dolu bir ülke olduğu göz önünde alındığında.

Start-stop teknolojisinin yakıt tasaruffu yaptığı kanıtlandı

Start-stop teknoloji uzunca süredir otomobillerde yer alıyor. Her ne kadar teknolojinin araçlara zarar verip vermediği tartışılsa da, yakıt tasarrufu yaptığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

Kısaca hatırlatmak gerekirse, start-stop sistemi araç kırmızı ışıkta ya da trafikte durduğunda motoru kapatıyor. Sistemler marka ve modele göre farklı çalışsa da, çoğu sürücü fren pedalını bıraktığında motoru otomatik olarak tekrar çalıştırır. Otomobil üreticileri, bu sistemi 20 yılı aşkın süredir yakıt ekonomisi hedeflerine ulaşmak amacıyla araçlarına entegre ediyor.

Ayrıca Bkz.Tesla'nın yakında başlayacak robotaksi hizmeti uzaktan kontrol edilecek

Bu sistemlerin verimliliği artırdığı ve karbon emisyonlarını azalttığını net olarak biliniyor. Örnek olarak, YouTube'da yer alan Engineering Explained kanalının yaptığı testler, sistemin gerçek hayatta %4 ile %8,7 arasında tasarruf sağladığını ortaya koyuyor. Üstelik sadece 8 saniyelik bir duraklamanın bile yakıt tüketimini azalmak için yeterli bir süre olduğu belirtiliyor.

Teknoloji uzun süredir var olduğu için araçların motorlarının sürekli durdurulup çalıştırılması sonucunda ortaya çıkan problemler, yeni dayanıklı marş motorlarıyla zaman içerisinde giderildi veya minimuma indirildi. Bu nedenle start-stop teknolojisinin zararından çok faydası olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak:https://www.carscoops.com/2025/05/trumps-epa-head-declares-war-on-start-stop-tech/

• İçten yanmalı araçlarda motor sağlığı verisi bile üretmekten aciz otomobil üreticilerinin motor sağlığını önceleyecek halleri yok. Motoru çalıştırdığımda ilk kapattığım özelliklerden biridir durdur/başlat özelliği. %4 belki tasarruf sağlayabilir ancak %9 abartı. Tabii motor tasarımına da bağlı bu tasarruf miktarı. Motor soğukken dahi durdurmaya kalkar fransız marka renault arabası. Öyle de umurlarında değil uzun ömür. Motorun 1 - 2 dk boşta çalışması uzun yollarda motoru da dinlendirerek ömrünü uzatır. Trump haklı.
  • Renault kullanıcıları bayram edecek desenize zira araçları sürekli start stop arızası veriyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aracı Çalıştırdığımda İlk Yaptığım Start-Stop Kapatmak Oluyor. 1.lt Az Yakacağım Diye Mekanik ve Elektrik Aksamının Yıpranmasını İstemiyorum...

• İçten yanmalı araçlarda motor sağlığı verisi bile üretmekten aciz otomobil üreticilerinin motor sağlığını önceleyecek halleri yok. Motoru çalıştırdığımda ilk kapattığım özelliklerden biridir durdur/başlat özelliği. %4 belki tasarruf sağlayabilir ancak %9 abartı. Tabii motor tasarımına da bağlı bu tasarruf miktarı. Motor soğukken dahi durdurmaya kalkar fransız marka renault arabası. Öyle de umurlarında değil uzun ömür. Motorun 1 - 2 dk boşta çalışması uzun yollarda motoru da dinlendirerek ömrünü uzatır. Trump haklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Start/stop sistemi sırf firmaların Pembe Avrupa'nın emisyonları tutturmak için yaptığı bir tür hile aslında.

Yakıt tasarrufunu geçtim, motor içine ve şarj dinamosuna aşırı zarar veren bir sistem. Her arabamda hiç üşenmem biner binmez kapatırım.

Copyright © 2011/2012/2013/2014/2015/2016/2017/2018/2019/2020/2021/2022/2023 Burada yazdıklarımın tamamı hayal ürünüdür ve gerçek değildir, zotacing sorumlu tutulamaz...Yazdıklarıma inanmayın ve üzerinize almayın/alınmayın.
  • Biner binmez kapatıyorum. Yetkili servise sordum devre dışı bırakabiliyor muyuz diye bırakamıyoruz dediler. Niye ben zorunlu olarak o tuşla uğraşmak zorundayım. Yazılımsal olarak seçilebilmeli, bi de öyle bi yere koymuşlarki el yordamıyla bulmak zor oluyor. Solda kapıyla direksiyon arasındaki o küçük yerde.

• Mecidiyeköy ışıklara yaklaşınca açıyorum. 1.5 dakika kadar aracı durduruyor eğer yaparsa onu da. Yapmazsa da çok üzülmüyorum. Normalde zaten kapalı tutuyorum nasılsa.

Phenom II X4 940, Asus M3A78T (790GX), 2x2 GB DDR2-800 ,Samsung 2333SW 23"", Sapphire Ati HD6870 1GB, 160 Gb Intel X25-M SSD ve SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Microsoft Sidewinder X6, Cyber Snippa Intelliscope fare, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Scythe Zipang soğutucu
  • Benim araçta neredeyse yüzde 10 yakıt tasarrufu oluyor. Aralık ayından beri 8 bin km yaptım. 40 bin liraya yakın yakıtın en az 4 bini bedavaya geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet bir miktar yakıt tasarrufu sağlıyor olabilir. Ancak kimse daha erken biten akünün, ve diğer muhtemel arızalardan dolayı değişen parçaların karbon emisyonunu hesaplamıyor.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.