Şimdi Ara

Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
2
Favori
5.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben nörobilimden daha dogrusu, Ruh denen şeyin, yani insan bilincinin, beynin nöral fonksiyonlarından mı yoksa dışarıdan bağlantı kurdugu iddia edilen ayrı bir şeyden mi kaynaklandıgı üzerine bir tartışma beklerken, sen birden "türkiye'deki hocalar ve nörosirürji, nöroloji, tıp" seklinde anlamsız bir frekansa gectin ve konuyu "tıp uluğdur, tapalım" seklinde değistirdin. Hatta açıkça ifade etmesen de, Hawking gibi büyük bilim adamlarıyla, maraba klinisyen doktorları kıyaslayıp yartıştırma cüretini gösterdin.. Bu nasıl bir düsünce yapısı? Konuyu hem anlamsız ve alakasız yerlere cekiyorsun hem de karmakarısık bir şeyler ifade etmeye calısıyorsun.. Ben o frekansta değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2026; 10:55:30 >
  • Ayrica ruh umidine sahip oldugunu da dusunuyorum. Keske boyle bir sey olsaydi, babam farkli bir yerde, olumsuz ve hstaliksiz olarak yasamaya devam ederdi ama bu insan beyninin aldatmacasidir, insan beyninin fantezisidir, bilim adamlari bunu bilirler ve ciddiye almazlar, olaganustu iddialar, olaganustu kanitlar gerektiriyor yani, olaganustu kanitlar gelene kadar ruh yoktur ama evrenin capi, yapisi ve farkli gezegenlerin oldugu bir gerceklik, bu gerceklikte, baska yasam formlarinin da mevcut oldugu kanit olmasa da akla yatkindir... o yuzden bu konuya yav he he denilmiyor ama diger mevzu yani ruh, in, cin, peri, hortlak hayalet, sadako yamamura falan bunlar olaganustu kanitlar gelene kadar bilimin ilgi alanina bile girmez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 25 Şubat 2026; 11:36:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Böyle tablolara bakarak uzaylı ziyaretini kanıtlayacaksak, yine aynı dönemlerde yapılmış bu tablolara bakıp neyi kanıtlayacağız?

Sandro Botticelli – Venüs’ün Doğuşu (1485)

Trump, yıllardır gizli tutulan UFO belgelerini kamuoyuna açacak

Peter Paul Rubens – Europa’nın Kaçırılışı (1632):

Hieronymus Bosch – Dünyevi Zevkler Bahçesi (1500 civarı):

El Greco – Orgaz Kontu’nun Gömülmesi (1586): 

illiam Blake – Büyük Ejderha (1805 civarı):

Salvador Dalí – Belleğin Azmi (1931):

Ressamların hayal dünyasından uzaylı kanıtları çıkarmayı da başardık ya, artık gerçekliği işimize geldiği gibi yeniden tanımlayabiliriz. Önümüzdeki son engeli de aştık nasılsa!

biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Bu tablolarla attıklarım arasındaki farkı kavrayamaydısan uzun uzadıya bu epistemolojik farkı anlatacak halim yok kardeşim. Biraz daha düşün bulursun belki.

acobus Magnus (1360 ?-1425 ?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Putlari Kiran Adam -- 25 Şubat 2026; 14:20:36 >

Chatgpt'yi kullanarak npc gibi cevap verip durma. Kendi aklın yok mu?

O farkı senin gölgelerde bile uzaylı arayan "bias"lı ve şartlanmış beynin yaratıyor, epistemolojik bir fark falan yok; ressamların hayal dünyalarında yaşanmış ya da yaşanmamış bazı olayları yeniden yaratıp resme dökmeleri var. Bu resimlere eşlik eden, onları destekleyen tarihi kayıtlar olsaydı anlardım bir nebze. Bu halleriyle - iddian doğruysa - tarihsel bağlamlarından çok da kopuk duruyorlar çünkü gerçekten de öyleler, ressamların hayal güçlerinin tuvale yansımasından başka şeyler değiller.

Arada gerçekte bir fark olmadığını bildiğin için "uzun uzun anlatacak vaktim yok" bahanesine sığınıyorsun. Vaktin yoksa burada işin ne? İnsanları uzaylıların dünyayı ziyaret ettiğine dair iknaya çalışmıyor musun? Beni ikna etmekten neden kaçınıyorsun o halde? Bak diğer arkadaş vakit ayırıp uzun uzun yazıyor ki doğrusunu yapıyor, senin gibi meydandan kaçmıyor.

Vakit bulduğun bir ara şu epistemolojik farkı anlatıver bir zahmet, ben de uzaylılar konusunda senin gibi aydınlanayım.

• Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

Anlatacağız hepsini zamanı gelince sen merak etme.

Wandjina kaya resimleri M.Ö 4000

Bak yine topu taca attın zamana oynayan futbolcular gibi. Bu "zamanının gelmesi" Mesihin gelmesi gibi bir şey mii? Neden şimdi değil? Elinin altında dil modelleri var, kendin bilmiyorsan bile onlara soruver.

Alt tarafı senin paylaştığın resimlerle benim paylaştığım resimler arasındaki epistemolojik farkı izah edeceksin. Atla deve değil sonuçta. Bunun için hangi zamanı bekliyorsun anlamadım.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.