Şimdi Ara

TRT Sunucusu Ersoy Dede'den Kıyma Alamayan Vatandaşlara 'Eskiden 3 Kilo Kıyma Alıp Ne Yapıyordunuz?' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
12.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ersoy'u severim ama çok gereksiz bir tweet. Milletin eti ne kadar alacağı, ne yapacağı sana mı kalmış ?

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Medeni her ülkede et protein bir gerekliliktir vejeteryan değilsen et her eve girer bu bir lüks değildir bunu lüks olarak gören zihniyetler var ne yazık ki..

Etden alınan protein enzimler bitkiler yumurta tam anlamıyla alınamıyor o yüzden vejeteryan lar o enzimleri hap takviyeleri ile alıyorlar..

Et değindiğin şey kemikler, kaslar, kıkırdak, deri ve kan yapı taşları olarak işlev görür.Etin anemiyi önleme, hamileliği destekleme, kardiyovasküler sağlığı koruma, psikolojik sağlığı destekleme, uykusuzluğu tedavi etme, kataraktı geciktirme, kolesterol seviyesini dengeleme, raşitizm tedavisi, kasların güçlendirilmesi, enerji sağlanması ve sağlıklı bir cildi korumak gibi inanılmaz sağlık faydaları vardır. 

Ne lüksü sağlığın için düzenli tüketmen şart.. Doğru düzgün protein vitamin alamayan bir insanla alan bir insanın düşünce şekli algısı bile aynı olmaz....

Sıcak çatışma bölgelerinde dünya genelinde askerlere kumanya olarak niye bolcana kurutulmuş et ve ton balığı verirler sadece enerji için değil idrak ve algıları açık olsun diyede verirler..

Kesinlikle katılıyorum. Ek olarak daha da derine ineyim:

Türkiye'de anadolunun alışageldiği yaklaşıma oldukça ters bir et tüketimi de mevcut. Çok fazla sığır(dana) tüketimimiz var. Bu tarihi olarak da doğru değil, coğrafyamıza da pek uygun değil, çevreci de değil. Bizim aslen koyun yememiz gerekiyor.  Dikkat edin koyun diyorum, kuzu demiyorum.

Türkiye'nin bir tarım politikası yok. Sağlık odaklı bir beslenme politikası zaten yok. Bu ikisinin ortak politikası hiç hiç yok.  

-----------------

Şöyle düşünün, saldın çayıra, mevla kayıra yaşıyor insanlar. Göm göm göm... Ekmeğe şeker dök ye. Hamuru şekere dola ye. Bas kaşarı sosu dönere sar lavaşa ye falan derken, hem kanser hem kalp hem de şeker rahatsızlıkları çok daha yaygın görünür oluyor. Bu hem toplumun daha kısa yaşaması, hem de sağlığını erken kaybetmesi ve hayatın keyfini alamadan göçmesi ile sonuçlanıyor. Ek olarak da devlete büyük bir yük getiriyor.

Halbuki, 60 yaşında kanser olmasam, beni 70'ime kadar kanser olmadan getirebilse, 70 yaşında zaten agrasif tedavilere giremeyecekler. Ameliyat + radyoterapi. Ömür uzatma. İşlem tamam. 75'de bir ameliyat daha. 80'de göçersin. Ben 60 yaşında kanser olunca, daya kemoterapiyi. SGK'ye en az 150.000TL çakıyorum. Hem sürünüyorum. Hem de 72-73 yaşında göçüyorum. O da şanslı isem.

Bu sebeple, hem halka daha güzel bir hayat yaşatmak, hem de toplam maliyeti kısmak açısından sağlık (SGK) ve beslenmeyi bir arada ele almak şart. Gerekirse aile hekimlerini bu amaçla tekrar eğitimden geçirip, kapı kapı gezmeleri sağlanmalı. Gerekirse hepimize (zengin-fakir aıymaksızın) bir sağlıklı minimumu sağlayan aylık istihkak yüklenmeli. İstediğimiz yerden alabilmeliyiz. Bunu aşan kısmı pahalı ise eyvallah, sonuçta herkes hiç olmazsa sağlıklı minimumu yiyebiliyor olur.

Bu konunun bir diğer bacağı da sürdürülebilirlik. 86 milyon başı besleyeceksin ve sürdürülebilir olacak. İşin bu kısmında da sığır tam bir baş belası. En temizi (ama en sağlıksızı) domuz. Ama onu da biz yemiyoruz. Geriye koyun kalıyor. Bu işe bir bütün olarak bakmalı, bütün olarak ele almalı ve bu sorunu tüm yönleri ile çözecek politikalar geliştirilmeli. Başta da düşük maliyetli, çevreci ve sağlıklı üretim konusunda...

• bu nedir biliyo musunuz?

cahil bi insanın, uzun süredir haksız para kazandığının kanıtıdır

o kadar rahatlar ki artık, çıkıp böyle yazılar yazabiliyolar

çünkü ne karışan var ne de engel olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hak ettiğiniz bu.

• trt haberini siyasi yorum yapan kişiler sunmamalı x taraf veya y taraf fark etmez

• buna sorucan kaç para maaş alıyorsun 8 bin atıyorum ne yapacaksın 8 bini 2800 lira yeter suriyeliye afrikalıya ver fazlasını

• quote:

Orijinalden alıntı: GEÇBATAN

En az 3 çocuk olunca nasıl 4 kişilik aile oluyor

5 kişilik hesaplayın lütfen

Alıntıları Göster

En az üç çocuk nerede yazıyor.5 kişilik yazınca porsiyon mu artacak sanki kişi başına daha az pay düşecek.Daha az tüketeceksin.

Ha sen allah bilmem rızkını verir kafasında isen öyle olmuyor.Elde avuçta neyin varsa kaç kişi isen ona bölünür.Artma filan olmaz.

5 kişi olunca daha çok azalır hele 6-7 gibi sefalet düzeyinde fakir ise muhtaç kalır.

• Bu tür insanlara artık katlanamayan, yazılarını bırakın suratlarını görünce yaşam enerjisi azalan bir ben değilim değil mi?

3 kilo kıyma alıp parçalara bölüp AK Parti'nin bize lütfettiği buzdolaplarına koyuyorduk mu denilir ne denir ki, utanmasa insan kesip yiyin diyecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRT'de o kadar çalışan varken, onlardan çok daha vasıfsız biri alınıp ana habere konuluyorsa böyle demesi gayet normal.

• Torres1903 kullanıcısına yanıt

Zaten işin komik olan kısmı, Afrikalılara,Suriyelilere yapılan yardım vs onların daha yardıma muhtaç olmasına sebep oluyor. İnsanlık nağmına bir şey yaptıklarını zannediyorlar fakat parayı çarçur etmekten başka yaptıkları bir şey yok. Klasik siyasal islam kafası.

5 milyondan fazla Suriyeli yıllardır ülke ekonomisini sömürüyor. Ucuz iş gücünse sebep olarak işsizliğin vs artmasına sebep oluyorlar. Genel olarak ülkede ki tüm denge akışını bozuyorlar.

Spikerde 3 kilo alınca ne oluyordu, şimdi 2'sini ümmetle paylaşıyorsun 1 kilosunu kendine alıyorsun yeter o sana demeye getirmiş :p

• Bu halk bu muameleyi hakediyor. AKP'yi din haline getirenler utansın...

• Mesajım neden silindi?

• Yiyorduk manyak adam trt sana bol keseden veriyor bizden aldığı haraçlarla zehir zıkkım olsun kan kusasın tamammı

• Eski Türkiye de TRT halkın ortak malı idi. Evet her zaman iktidarın bir miktar tarafı olurdu neticede başındaki adamı iktidar atardı.

Ama bu başka.Bu iktidarı övmek felan değil.

Düpedüz halk düşmanlığı.

Bir kere gazeteci,yayıncı dediğin adam doğası gereği halkın yayında olur.

Eski Türkiye de TRT de Özal'ı, Demirel'i İnönü'sü Mesut'u Çiller'i Erbakan'ı çıkar çatır çatır konuşurdu.

Verdiğimiz vergiler ile arpalanan bu gibi tiplere haram zıkkım olsun diyeceğim de bunların dinlerinde haram helal yok.

• Kaç ay asgari maaşla geçinmeye dayanabilir sizce bu kişi?

• Yarın çıkıp veeeerr mehteri derse şaşırmayın.
  • bir paket çaya tamah edenlerden ne bekliyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.