Şimdi Ara

TRT Sunucusu Ersoy Dede'den Kıyma Alamayan Vatandaşlara 'Eskiden 3 Kilo Kıyma Alıp Ne Yapıyordunuz?' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
2
Favori
12.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
209 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence bu akplilere resmen hakaret. Zaten muhalifler bu tip söylemleri ciddiye dahi almıyor da. Bu tip insanlar böyle konuşunca akpli tayfa ne diyeceğini şaşırıyor. Ulan saçmalama dese ekonominin kötü olduğunu itiraf etmiş olacak, bir şey demese mevzuyu kabul etmiş olacak ama bu seferde resmen dalga geçilmiş oluyor. Yani aşağı tükürse sakal, yukarı tükürse bıyık   Zaten o yüzden konuda bir tanesi bile yok  

• Memleketimizin içler acısı halidir. Tweeti atan arkadaşta bir oturuşta 3 kilo köfte yiyordur. Utanmaz arlanmaz herif

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman kasaplar herkese 1 kilo satsin sadece.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kilo kıymadan ortalama 30-40 köfte çıkar .. 3 kilodan ortalama 90-120 arası çıkar..

4 kişilik bir aile her bir birey 1 porsiyon yese buda porsiyon başına 4-5 köfte eder.. yani tek öğünde 20 köfte ortalama gider..
    Her gün sadece akşam yemeğinde yeseler köfteyi toplam ancak 5-6 gün gider 3 kilodan köfte..
    1 hafta bile değil 5-6 gün.....

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Ne yaptın? Adam başı öğünde 100 gram kıyma yedirdin adamlara.

ki, o kıymanın birazı yağdır, tavada erir.

Bu aralar Türkiye’de ekmek tüketimi artıyor. Neden arttığı ortada. 100 gram köftenin yanında 200 gram ekmek yemek gerek doymak için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 28 Ocak 2021; 0:28:47 >
  • ratsx kullanıcısına yanıt

O kısımlara girmek istemedim fazla yoksa kimse aldığı kıymayı yağda tavada pişirdikden sonra aynı gramajda yiyemez etin kalitesine kıymanın çekildiği bölgeye göre yağ oranı değişir ama köftelik kıymada ortalama %35 yağ oranı vardır.

Resmi hesaplanmış fire zaiyat ve randıman oranlarına göre köftedeki fire oranı %25 dir..

Buda 3kg da 750 gram fire gibi bir rakam eder.. işte dolu dolu yiyebilceğin et 2.2 kilo gibi bir şey 2250gram eder..

1 kilo da sen hesap et...

Yani 3 kiloyada çok deniyorsa 4 kişilik bir ailenin 5-6 günlük yemeğidir.. oda en intinami şartlarda hepsi sayılı posriyonlu verilirse.. yoksa adam çok seviyordur çocuğu çok seviyordur köfte gelişim çağındadır o 3 kilo 2-3 günde bile bitebilir..

• Farkında mısınız Kibirden gözleri dönmüş durumdalar. Elit diyordular elit oldular zalim diyordular zalim oldular
    Tanrım bu millete yardım et.

• Bunun gibi insanlar umarım gece yatıp sabaha kalkamazlar. Umarım ailece ölürler, hatta çoluk çocuk hepsi geberir.

Artık memlekette tahammülümüz kalmadı, nerede bir halk düşmanı, kibir abidesi varsa hepsi ölsün tak diye kalbi dursun.

• siz hayatınızda 3 kilo kıyma aldınızmı hiç deseler. 

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

1 kilo kıymadan ortalama 30-40 köfte çıkar .. 3 kilodan ortalama 90-120 arası çıkar..

4 kişilik bir aile her bir birey 1 porsiyon yese buda porsiyon başına 4-5 köfte eder.. yani tek öğünde 20 köfte ortalama gider..
    Her gün sadece akşam yemeğinde yeseler köfteyi toplam ancak 5-6 gün gider 3 kilodan köfte..
    1 hafta bile değil 5-6 gün.....

En az 3 çocuk olunca nasıl 4 kişilik aile oluyor

5 kişilik hesaplayın lütfen

• Önceden TRT spikeri gibi maşallah diye bir tabir vardı. Şimdi hepsi yamuk ağızla konuşuyor. Bir kurumun daha içine ettiler.
  • Hemen tweet silinmiş.

• Merak etmeyin güzel günler çok yakında. Bu karanlık çağdan tamamen kurtulacağız. Ama tek sorunumuz var o da emekli tayfa..

Hani diyoruz ya gidin gençlere anlatın onlar şimdiki yapılan hataları yapmasın diye ben de gidin babalarınıza, annelerinize, dedelerinize anlatın yaptıklarının yanlış olduğunu. Savunduklarının aslında onları sömürdüklerini. Anların babalarınıza.

Ben anlatıyorum ve her seferinde kaçıyor karşımdan. Aslında utanıyor artık ama HAKLISIN demek ona çok koyuyor. Ama ne kadar da koysa babama sonuç olarak HAKLIYIM. Ve bir gün eminim HAKLISIN OĞLUM BEN YANLIŞ YOLDAYIM diyecek ama ya her şey bitmiş olacak ya da bugün gelip diyecek.

Çünkü Haklıyım ve bunu görüyor. Haftalık pazarına gittiğinde cebinden sadece en temel yiyecekler için 150-200 tl çıkıyor. Oradan markete gittiğinde ise durum daha da vahim. Şimdi demeyin haftalık 150-200 tl ne lan diye. Aldıklarına bakınca buzdolabın dolmadığını görüyorum.

Ben usanmadan anlatıyorum ve sizler de anlatın. Anlatın ki bu spiker gibiler yattıkları yerden milyonlar kazanmasın. Bunların altında son model arabalar, en ultra villalar, en şatafatlı eğlenceler...Peki sizin neyiniz var ? 3+1 ya da 2+1 daire alabilmek için yıllarca kredi ödüyorsunuz. Aldığınız dairede ne ses yalıtımı var ne de ısı yalıtımı. Lüks diye aldığınız dairede mutlu değilsiniz. Ne kapalı garajın var ne de sessiz bir daireniz. Siz yıllarca kredi öderken bu spikerler ellerinde puro ve viski ile doğayı katleten villalarında sizlere gülüyorlar. Bu herif arabasına bindiğinde twitlerine gelen cevapları okuyup kahkaha atacak ve halkın asla giremeyeceği mekanlara gidip gününü bitirecek.

Anlatın arkadaşlar anlatın. Babanız sizinle küsse de size hakaret etse de anlatın. Z kuşağı artık neyin ne olduğunu iyi biliyor hedefimiz babalarımız.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.