Şimdi Ara

Tronsmart Draco AW80 Meta Allwinner A80 Octa Core Android 4.4 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
3
Favori
8.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sata bağlantısı denemeden bilinmez çünkü besleme ve data akışı tamamen ayrı olduğundan ve ayrıca 3,5" 7200rpm diskleride teoride
    besleyebildiğinden hareketle performansda kesinlikle bir fark bekliyorum her ne kadar usb2 nin 480Mbit = 60MB hızından bahsedilse bile
    data ve beslemenin aynı kablo üzerinde yer alması ve aktarımda voltaj ve amperin değer kaybına uğraması nedeniyle tam olarak usb den performans elde edilememektedir ki zaten 4k
    destekleyen cihazlarda artık sata bağlantısı görülmektedir... O yüzden cihazlardaki sata performansını merak etmekteyim. Alacağım cihazı da ona göre
    seçeceğim.
  • besleme ve data akisi ayri degil zaten bunu anlatmaya calsitim. cihazda sata connetoru usb2.0 dan cevrilerek konulmus. yani diskinizi usb2.0 olarak baglamis olacaksiniz. herkes bunu elestirmis zaten. anlamsiz bir port olmus.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zek

    selamlar, sata baglanti denemeniz birsey farketmez. usb 2.0 uzerinden converter ile soket saglanmis. yani hiziniz yine usb2.0 olucak. bu arada network uzerinden 1080p takilma normal dir bu xbmc cache ayarlari ile ilgili. ayrica network performansi cok basarili degil cihazin. yeni rom beklemek lagzim okuduklarima gore. bu arada kablo ile bagliyorum dediniz ama, baglanti sekliniz nedir? baglantiniz modem/router gigabit destekliyor mu? nikayetinde wifi ler artik 300mbs lari gecti 2.4hz de. kablo baglantiniz 100mb ise takilma olabilir. custom rom denemenizi tavsiye ederim, forumlarda daha stabil calistigindan bagsediliyor.

    selamlar, dediğiniz doğrudur sata bağlantısı usb2.0 üzerinden bağlanmaktadır.
    network modem/router üzerinden gigabit olarak cat5e kablo ile bağlı. sıkıntı cihazın network bağlantısın da değil, takılma zaten dts açtığım zaman oluyor, normal oynatımda bir sıkıntı yok. Ama mxplayer sıkıntısız dts li olarak oynatabiliyor.

    rom olarak zaten finless rom kullanıyorum, geldiği gün stock romu silip kurdum. bi kaç farklı rom da kullandım hepsinde sonuç aynı. xbmc 1080p dts li oynatmasında sıkıntı var, ama donanımsal değil tamamen yazılımsal sorun. ay sonuna yeni bir rom ve yeni bir ubuntu sürümü bekliyorum. o zaman işler biraz değişecek.

    Bu arada xbmc de takılma var ama ne bir frame atlması ya da pas geçmesi olmuyor. ben zaten şu an mxplayer kullanıyorum ve memnunum.




  • bazen xbmc surumlerin de bu sorun oluyor. bende minix de karsilasmistim. hatta soyle anlatayim, DTS kayitli muzik dosyalarini hdmi uzerinden passthrough yaparak dinliyorum. bazi surumlerde ornekleme ayarini low yapsamda ciddi takilma oluyor, avr ye veriler gec gidiyor. suan kulandigim surumde high olmasina karsin boyle bir sorunla karsilasmadim. birde eger kaynak DTS-hd master ise takilma bendede oldu, birkac ayar ve yeniden baslatma ile duzeldi. bu arada surum olarak google play de yayinlanmis resmi olmayan surumu kullaniyorum, ben en satabil calisan bu surum.

    SPMC
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.semperpax.spmc&hl=en




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zek

    bazen xbmc surumlerin de bu sorun oluyor. bende minix de karsilasmistim. hatta soyle anlatayim, DTS kayitli muzik dosyalarini hdmi uzerinden passthrough yaparak dinliyorum. bazi surumlerde ornekleme ayarini low yapsamda ciddi takilma oluyor, avr ye veriler gec gidiyor. suan kulandigim surumde high olmasina karsin boyle bir sorunla karsilasmadim. birde eger kaynak DTS-hd master ise takilma bendede oldu, birkac ayar ve yeniden baslatma ile duzeldi. bu arada surum olarak google play de yayinlanmis resmi olmayan surumu kullaniyorum, ben en satabil calisan bu surum.

    SPMC
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.semperpax.spmc&hl=en

    Selam,

    hem kodi, hem spmc de aynı sorun var. SPMC nin en son sürümü kurulu bende zaten. Ondaki sorun daha farklı, dts i passthrough yaptığım an ses sadece cızırtı olarak geliyor ama görüntüde en ufak bir takılma olmuyor. yazılımsal olarak bir sıkıntı var o bir çözülürse çok iyi olur. Bakalım bekleyip göreceğiz.




  • minix kullandiniz mi bilmiyorum ama minix son firmware de ekstra ayarlar eklediler. passthrough secimi ve dts/dolby icin bazi ayarlar. bu ayarlari yapmadigim zaman bende behsettiginiz cizirti sesini almistim dts formatli seslerden. ayarlardan hdmi passthrough u otomatik algilamasini ce drc ayarlarini iptal etmistim diye hatiliyorum. yabanci formlara bakmak ta yarar var. xbmc cok sikintili.
  • Minix kullanmadim, bu iki ürün arasında kalmıştım, sonra bi şekil bunu aldım gigabit ve usb3.0 yüzünden. pişmanmıyım, hayır. zaten şimdi intel nuc lar ile ilgileniyorum, bir adet onlardan alıp sorunu kökten çözmek gibi bir niyetim var, ama bunu genede kullanacağım gibi duruyor :)
  • XBMC'nin düzgün çalışabildiği cihaz sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bu açıdan, ne kadar güzel olursa olsun benim gözümde ciddiye alınacak, uğraşılacak program değil. Android gibi en yaygın olan platformda adam gibi çalışamıyorsan nerede çalışacaksın ?

    Draco'nun kendi medya oynatma yazılımı yok mu ?
  • acikcasi bende intel yonune dogru gidiyorum. bu cihazlara linux destegi gelmedigi surece o paralari hak etmiyorlar. htpc toplama kasa dusunmeye basladim yada giris seviyesi celeron lu intel nuc.
  • Selamlar,

    Seko92 kendi üzerinde tvnp gibi oynatıcı var, o 1080p dtsli dosyaları çok daha düzgün oynatıyor. Birde yeni çıkmış bir cihaz ve üzerinde sıkı bir çalışma var, biliyorsunuz minix şu anki düzgün sürüme gelebilmek için epey bi çaba harcadı, 9. sürümde artık herşey sorunsuz çalışmaya başladı. Yani bu cihazdan ben ümitliyim, o yüzden aldım zaten.

    Zek, draco için bu ay sonu ya da ocak ortasında bir linux sürümü yayınlıyacaklar. Şu anda demo olarak var zaten ve çalışıyor tek sorun ekran kartı driverı ile ilgili o da çözüldü mü sorunsuz bir ubuntu olacak. o zaman tadından yenmez olur alet.

    https://www.youtube.com/watch?v=Q9pF1fKLUS8 bu linkten ubuntunun çalışır halini görebilirsiniz.

    Ben nuc aldım bir adet, kargoda şu an bekliyorum. o gelince ona sadece openelec kurup kullanacağım. o gelene kadar ses sistemimi güncelliyorum. bakalım gelince onun içinde bi konu açıp yorumları paylaşırım artık.

    herkese iyi günler




  • nuc hayirli olsun, bu videoyu izlemistim. bekliyorum bende linux versiyonunu. bende nuc degil ama asus vicopc aldim, artik avr de dts-hd master ve truehd gormek istiyorum. ayni sekilde openelec kurup kullanmayi dusunuyorum.
  • Aynı cihazdan sipariş verdim.Gelince incelemeleri yaparım..

    Duruma göre ya xmbc yada ubuntu kurup üzerinde plex çalıştıracağım bakalım.
  • Herkese selam, bu ürün için yeni bir rom çıkardı finless, ben kurdum gayet güzel çalışıyor, fakat ben network ile ilgili biraz sıkıntı yaşıyorum ama film oynatması falan daha stabil ve daha akıcı.
    tavsiye edebilirim. link aşağıda.

    http://www.freaktab.com/showthread.php?20692-NEW-Draco-AW80-Finless-ROM-1-1-BETA2
  • Geekbuying'ten 10-12-2014 te verdiğim sipariş bugün geldi.15 günde ve gümrüğe takılmadan.

    Edit: güncellemeyi yaptım.

    Güncelleme:
    Buradan Phonenix Card programını indirin
    https://s3.amazonaws.com/pcduino/Tools/PhoenixCard_V309.zip

    Bilgisayara bir SD Card takın

    Daha sonra programı açın karşınıza şu ekran çıkacak.
     Tronsmart Draco AW80 Meta Allwinner A80 Octa Core Android 4.4


    DiskCheck bölümünden sd kartı seçin
    Format To Normal tuşu ile önce kartı biçimlendirin

    Daha sonra ImgFile menüsünden yüklemek istediğiniz rom'un img dosyasını seçin
    Tüm bunları yaptıktan sonra Burn tuşuna basın.
    Program rom dosyasını Sd karta bootable olarak yazacak.
    Yazma işlemi bitince kartı Cihazınıza takın.Cihazın adaptörünü takın.Ekranı'da takın ilerlemeyi görmek için.
    İlerleme ekranı bitince hafıza kartını çıkartın.Cihazın adaptörünü çıkartıp tekrar takın cihazının yeni rom ile açılacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kernel Panic -- 25 Aralık 2014; 15:56:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kernel Panic

    Geekbuying'ten 10-12-2014 te verdiğim sipariş bugün geldi.15 günde ve gümrüğe takılmadan.

    Edit: güncellemeyi yaptım.

    Güncelleme:
    Buradan Phonenix Card programını indirin
    https://s3.amazonaws.com/pcduino/Tools/PhoenixCard_V309.zip

    Bilgisayara bir SD Card takın

    Daha sonra programı açın karşınıza şu ekran çıkacak.
     Tronsmart Draco AW80 Meta Allwinner A80 Octa Core Android 4.4


    DiskCheck bölümünden sd kartı seçin
    Format To Normal tuşu ile önce kartı biçimlendirin

    Daha sonra ImgFile menüsünden yüklemek istediğiniz rom'un img dosyasını seçin
    Tüm bunları yaptıktan sonra Burn tuşuna basın.
    Program rom dosyasını Sd karta bootable olarak yazacak.
    Yazma işlemi bitince kartı Cihazınıza takın.Cihazın adaptörünü takın.Ekranı'da takın ilerlemeyi görmek için.
    İlerleme ekranı bitince hafıza kartını çıkartın.Cihazın adaptörünü çıkartıp tekrar takın cihazının yeni rom ile açılacak..

    Bende tronsmartın çıkardığı yeni bir roma geçtim. şu an için xbmc ile uğraşmıyorum, izlemek istersem mxplayer ile izliyorum. gayette güzel çalışıyor alet.
    tek sıkıntı evdeki kumandalar birbirine girdi :)
    logitech ses açma tuşuna basıyorum tronsmarttan 8 yazmaya başlıyo :) garip işler bunlar.

    hayırlı olsun güle güle kullanın.

    Bu ay sonu stabil linux versiyonu çıkacak deniyor. O çıkarsa onu kurup deneyip hangisini kullanacağıma karar vereceğim.

    herkese iyi günler




  • Kernel Panic kullanıcısına yanıt
    Hocam güle güle kullanın...

    Geekbuying'ten bende almayı düşünüyorum telos modelini. Siz hangisini aldınız?

    Kutudan neler çıktı foto falan koysanız çok makbule geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acer_sahibi77 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim..

    Ben bunu aldım 139$'a..Şimdi 149$ olmuş..
    http://www.geekbuying.com/item/Tronsmart-Draco-AW80-Meta-Allwinner-A80-Octa-Core-Android-4-4-Mini-TV-Box-2G-16G-2-4G-5G-WIFI-802-11AC-H-265-Bluetooth-SATA-OTA-DLNA-336152.html

    Kutu içeriği aynen bu
     Tronsmart Draco AW80 Meta Allwinner A80 Octa Core Android 4.4

    Cihaz ciddi anlamda güzel ve hızlı..Alüminyum kasa olduğu içinde soğutması oldukça başarılı..




  • Yeni romun download adresini alabilirmiyim?

    Finless romu pek beğenmedim..
  • Kernel Panic kullanıcısına yanıt
    Sağol hocam. Kumanda normal bir kumanda mı yoksa altında klavye falan var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acer_sahibi77

    Sağol hocam. Kumanda normal bir kumanda mı yoksa altında klavye falan var mı?

    Normal kumanda..klavye ve air ozelligi olan kumandasi 16$ civarinda yine geekbuying satiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.