Şimdi Ara

::::TRİGER KAYIŞI İLE İLGİLİ TÜM PAYLAŞIMLAR:::: (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
9
Favori
484.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artemisbd

    Neymiş bu triger seti ya, opel corsa için baktım internette triger setini gm marka 150 den satıyorlar, ustayı bi kez seyretsem nasıl yapıyor diye bi dahakini kendim yaparım.
    El emeği mi çok bu meretin

    seyrederek yapılacak bir konu değil , riski fazladır .Bir diş fazla veya eksik açıda montaj yapılırsa araç haşat olur. Çekişi kalmaz .

    Montaj için nekadar isteniyor bilemiyorum ama kesinlikle uzmanına yaptırılması gerekn bir iştir sonra sıfır triger parçalarını da yeniden almak gerekebilir.

    Ama diğer gözle görünen motor kayışı usta seyredilerek söküp takılabilir,

    montajı için çok fazla bilgi bilmeniz gerekmez ,sıkılığını ayarlamak en önemli ayarıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: damonbounce

    el emeği çok olsa ne yazar.. bizim de elimizin emeği çok.. buradaki amaç piston ile valf senkronizasyonunu kusursuz yapmak. bilmek lazım. trigeri sökerken eksantrik milini sabitliyorlar falan açılma kapanma zamanları değişmesin diye..

    bunu sabitleyen minicik bi parçayı kendi hatası yüzünden kırıp, 'kardeş bu kırıldı git şu sanayiden yenisini al gel' diyen usta kopyası bilirim ben :)

    yıllar önce bu forumda bi arkadaşım bi söz söylemişti hiç unutmam: ''bu ustalar adamı usta yapar''

    güzel bir tespit yapılmış.
  • Arkadaşlar 2005 polo benzinli araç sahibiyim 47000 km oldu bende trigeri degistirmek istiyorum özel servis mi yetkili servis mi dersiniz garanti kalmaz 9 yaşında araba kimi önemli parça biniyorsan yetkili servise git diyor kimi eski araba özel servise götür paran cebinde kalsın diyor kafa karıştı iyice benim triger atacak yakında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cumur C kullanıcısına yanıt
    Yetkili servisler de garanti veriyor.
  • Merhaba arkadaşlar, 6 ay önce 1.4 Tdi ibiza aldım, Trigerin olduğu yerden gıy gıy gıy şeklinde bir ses geliyordu. Maddi durumlardan dolayı erteledim durdum, Bugün triger setini, devirdaim pompasını değiştirdim ve ses hala devam ediyor, aynı ses, moralim bozuldu, usta kayış sesi normal diyor. Triger kayışından ses gelir mi arkadaşlar var mı bileniniz?
    V kayışı sesi değil, söküp dinledik.
  • Aracım Fiesta 2010, Tdci. Km 49000, yıl 5 oldu. Triger setini değiştirmek oratalam ne kadara malolur?
  • Eski bir konuyu hortlatıyorum ama konu triger olunca buraya yazmak istedim. Aracımın ortalama 5 ay önce triger seti değişti üzerinden 3 bin km geçmiştir her kullanım sonrası triger kısmından yoğun bir lastik kokusu geliyor arabanın çekişinde, sesinde, çalışmasında değişiklik yok ama park ettiğimde sağ ön kısımdan kokuyu alıyorum ayarında gergisindemi sorun vardır ??
  • Trigerin koruma muhafazasini acip kayista deforme var mi bakilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar citroen c3 2005 1.4 16v 92 hp aracın var Triger kayışı 100.000 km de değişmiş araç su anda 173.000 km de. Yaklaşık 5 sene olmuş . Cik cik sesi geliyordu ustaya sordum v kayısının rulmanından yada gergiden yapabilir sokup bakmak lazim dedi. Ayrıca triger değişim zamanının da geçtiğini bir an önce yaptırmak gerektiğini söyledi
    Triger seti su devir daim ve v kayışı seti + işçilik tabi antifriz de dahil 500 tl fiyat verdi. Yetkili servis sadece triger seti değişimi ne 800 tl fiyat verdi oda iskontolu fiyatıymış :)
    Bizim araçların triger kaç bin km degisir. V kayışı degiseli de 2 sene 20.000 km oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç riske girme değiştir. Kafanda soru işaretiyle dolaşırsın, koparmı acaba diye.
    Güvendiğin özel servis varsa orada değiştir yoksa yetkili serviste değiştir. Bi sorun olursa garanti kapsamında olur. özelde yaptırıp da sorun olursa kimse suçu üstlenmez.
  • 2012 logan 1.2 aracımın trigeri değişecek,herzamanki gittiğim ustama güvenemiyorum bana anadolu yakasında güvenilir bi usta tavsiyesinde bulunurmusunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KM 59700 DE ARKADAŞLAR ARABA TAM 5 YAŞINDA HATTA 5.5 DEGİŞTİRMEM GEREKİRMİ NE YAPMAM LAZIM SERVİSTE DEGİŞMESİ GEREK DEDİLER EN İYİ CEVAP NEDİR
  • GÜNCEL FİYAT

    09/07/2016 tarihinde 2006 Renault Scenic 1.6 16 V 115 Bg aracımın triger setini su pompası dahil değiştirmiş bulunuyorum tutar 650 TL
    bilginiz olsun

    yetkili serviste değiştirmedim bu arada sanayide işinin ehli bir usta bulup değiştirdim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zicoss

    KM 59700 DE ARKADAŞLAR ARABA TAM 5 YAŞINDA HATTA 5.5 DEGİŞTİRMEM GEREKİRMİ NE YAPMAM LAZIM SERVİSTE DEGİŞMESİ GEREK DEDİLER EN İYİ CEVAP NEDİR

    Benim aracım şu an 6 yaşında..
    Geçen yıl fiyat almak için özel hyundai servislerini dolaşırken bir serviste ortaokul arkadaşıma rastladım..
    Değişim için fiyat verdi, fakat sonra da "ben şimdiye kadar kimsenin 5 yılda triger değişimi yapmadı diye sorun yaşadığını görmedim, istersen çok da acele etme, paran cebinde kalsın" dedi..

    Forumda değişim yaptıran arkadaşların "çıkan eski kayışta en ufak bir kılcal çatlak bile yoktu" gibi yorumları da beni bir süre daha beklemeye teşvik ediyor..
    Yine de seçim sizin, risk sizin..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • djoz kullanıcısına yanıt
    serviste yaptırmıcagım garanti onu soyliyim triger dışarda ustalıkla 400-450 serviste 850-900

    400 lira icin motoru riske atmaya degermi daha yaptırmadım arac 60800 de kısa zamanda yaptırıcam 400 liradan kacalım derken 6-7 bin masraf cıkmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pago

    GÜNCEL FİYAT

    09/07/2016 tarihinde 2006 Renault Scenic 1.6 16 V 115 Bg aracımın triger setini su pompası dahil değiştirmiş bulunuyorum tutar 650 TL
    bilginiz olsun

    yetkili serviste değiştirmedim bu arada sanayide işinin ehli bir usta bulup değiştirdim

    İlk kez mi değişiyor yoksa ikinci kez mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • djoz kullanıcısına yanıt
    bende ilk değişim

    benden önceki sahipleri değişmiş aracım 150 binde şu an aldığımda sanıyorum 140 bindeydi eski sahibine sormuştum 170 bine kadar gider demişti ama ben ne olur ne olmaz kafamdan çıksın diye değiştirmek istedim 1 yıldır hep aklımın bir köşesindeydi şartlar ancak uygun oldu hemen gidip değiştirdim çıkan trigere baktığımda herhangi bir deforme olmadığını gördüm değiştirmesem değil 170 bin 270 bin bile götürürdü belki ama korkuyla yaşamaktansa içim rahat etsin dedim ve değiştirdim şimdi kafam rahat
  • Kalos 1.4 otm 80.000 de ilk değişimi yaptım bulunduğum yerde ki sözde en iyi ustadan araç tuhaf oldu titreme sesli çalışma vs ustaya götürdüm kabul etmedi sorun olduğunu, 20 bin kadar kullandım. Başka bir iş için iyi bir ustaya gittin tavsiye üzerine adam araca bindi arabanın sesinden anladı kayışı gözümün önünde söktü bilye dağılmış kayış atmak üzere dağılan bilye daha 20 binlik kayışı deforme etmiş inanamadım. Ve tekrar masraf yaptım 20 bin anca olan aracın kayışını tekrar değiştirdim. Bu iş için iyi usta seçmek lazım özellikle ı modelde uzmanlaşmış kişiler olmalı. Bana acı bir tecrübeye ve yaklaşık 500 liraya patladı belki bin km daha yapsam kayış atacaktı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi educationist -- 2 Kasım 2016; 7:29:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 Model Corsa aracım var. Şu an 89 bin kilometrede. Aldığım kişi ilk sahibinden almış ve araca 1 ay binmiş. Triger setini sorduğumda 60 bin kilometrede bir değişiyor o yüzden değiştirmiştir denildi fakat triger kayışının ömrünün 5 yıl olduğunu okumuştum ve bu yüzden kafam karıştı.
    Daha önceki aracımda ustaya sorduğumda trigere bakarak belli olmaz sökülüp yenisini takarız demişti. Gerçekten öyle mi yoksa kayışın üzerinde üretim tarihi falan yazar mı ?
    Velev ki değiştirelim dedik sadece kayış değişimi olur mu ? Yoksa direk set mi değiştirelim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheHandOfGod

    2003 Model Corsa aracım var. Şu an 89 bin kilometrede. Aldığım kişi ilk sahibinden almış ve araca 1 ay binmiş. Triger setini sorduğumda 60 bin kilometrede bir değişiyor o yüzden değiştirmiştir denildi fakat triger kayışının ömrünün 5 yıl olduğunu okumuştum ve bu yüzden kafam karıştı.
    Daha önceki aracımda ustaya sorduğumda trigere bakarak belli olmaz sökülüp yenisini takarız demişti. Gerçekten öyle mi yoksa kayışın üzerinde üretim tarihi falan yazar mı ?
    Velev ki değiştirelim dedik sadece kayış değişimi olur mu ? Yoksa direk set mi değiştirelim ?

    Hocam kayış yıl gibi zaman asimiyla ömrü belli olmaz.km hesabı olabilir.en iyisi değiştirmek.ben 2.el araba aldım 2 gün sonra triger kayısı 20-25 km hızla giderken koptu.yani işi şansa bırakma.hizli devirde giderken kopması komple subaplari eğme yada kırma gibi bir sonuçta komple rektefiyelik masraf acar.set olarak al.kafan rahat etsin değiştir.150 liradan kacarsin 2500 Luk olursun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.