Şimdi Ara

Tren ile Avrupa turu yapmak istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
29.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu eylül ayında çek cumhuriyeti, slovakta, bulgaristan makedonya gibi ülkelere tren ile seyahat yapmak istiyorum daha önce böyle bir macere yaşayan oldumu ve vize olayı hakkında bilgi verebilcek olan varmı 2 arakdaş çantaları alıp gidelim diyoruz çek bi kaç arakdaşım var çağırıyorlarda ordanda geçeriz diğer ülkelere ama zorlukları hakkında çok fazla bilgim yok mesela vize ve tren bileti olayını merak ediyorum şu etapta ?

• bizimde hayalimizdi bir zamanlar sonra gidemedik,bence vazgeçme şahane olur.interrail düşünüyorsun galiba yolculukları gece yaparsan otel yada pansiyon parasından kurtulursun aklında bulunsun.

bileti al ilk gitmek istedgin yerden vize al ve git bu kadar
    --- Lenovo Y550P --- LG 42LE5500 LED Tv - Vestel 40PF8230 LED Tv 2009 Citroën C4 1.6 Sx
    DH 2006 Üyesi
  • öncelikle polonya üzerinden gidin, %20 indirimli gidiyorsunuz ve aracı firma için para vermiyorsunuz...

şengen vizesi alacaksınız ve bir de pasaport maliyetniz var...

orya bir de ucuz uçak bulmanız lazım...

200-300 lira arası avrupaya ayak basarsınız diye tahmin ediyorum...

sonrası size kalmış...
    itler bile gülecek kimsesizliğimize ...
  • Nasıl oluyor o indirimli gitmek acaba ? Bide şengen vizesi nasıl oluyor acaba öğrenci değilim ben pasaportum var bu arada. Uçaktan ziyade trenle gitmek istiyorum sonuçta kompartımanlarda yatak falan var geze geze daha iyi olur çek cumhuriyeti 40 saat olsada :)

• tren de guzel de avrupaya girdiktan sonra rynair ile çok ucuza biletler bulmak mümkün mesela münich-oslo 35 tl gibi bi ücretti aklınızda bulunsun bi de schengen vizesini ilk hangi ülkeden giriş yapacaksanız o ülkeden almanız gerekiyor ondan sonra istediğiniz ülkeye gideblrisiniz
  • Avrupa Birliği Gençlik Projeleri kapsamında Polonya'ya gittik 12 kişilik bir grupla 15gün kadar önce. Dediğin güzergahi otobüsle aldık eğer hevesin varsa, kesinlikle git Her şey schengen vizesine bakar. Onu alınca schengen üyesi olmayan ülkeler bile transit geçişlere bir şey demiyor. (Tek sırbistan sorun çıkarıyor sanırım) Zaten macaristan sınırını geçtikten sonra (Slovakya'ya) bir daha sınırda durmuyorsun. Biz Slovakya'dan Polonya'ya gidene kadar hangi ülkelerden geçtiysek durmadık. Avusturya'ya gittik durmadık.

düzenleme: evet bir üstümde mesaj yazan arkadaş haklı aslında, hangi ülkeden giriş yapacaksanız ordan almanız daha iyi ama, transit geçişlere bir şey demediklerini (en azından bize) yineleyebilirim. En çok vakit geçirmek istediğiniz ülkeden alırsanız daha iyi olabilir. Ya da Yunanistan için alırsınız daha sonra hiç zorluk çekmezsiniz.

Bir düzenleme daha: Bulgaristan schengen vizeniz varsa, transit geçişlerde bir şey demiyor

(sanki hep aynı şeyten bahsettim ama )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyblueeye -- 30 Ağustos 2010; 23:49:32 >

• Yanliz bulgaristan ve makedonya schengen ulkesi degiller. Kendi vizesini alman gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyblueeye

Avrupa Birliği Gençlik Projeleri kapsamında Polonya'ya gittik 12 kişilik bir grupla 15gün kadar önce. Dediğin güzergahi otobüsle aldık eğer hevesin varsa, kesinlikle git Her şey schengen vizesine bakar. Onu alınca schengen üyesi olmayan ülkeler bile transit geçişlere bir şey demiyor. (Tek sırbistan sorun çıkarıyor sanırım) Zaten macaristan sınırını geçtikten sonra (Slovakya'ya) bir daha sınırda durmuyorsun. Biz Slovakya'dan Polonya'ya gidene kadar hangi ülkelerden geçtiysek durmadık. Avusturya'ya gittik durmadık.

düzenleme: evet bir üstümde mesaj yazan arkadaş haklı aslında, hangi ülkeden giriş yapacaksanız ordan almanız daha iyi ama, transit geçişlere bir şey demediklerini (en azından bize) yineleyebilirim. En çok vakit geçirmek istediğiniz ülkeden alırsanız daha iyi olabilir. Ya da Yunanistan için alırsınız daha sonra hiç zorluk çekmezsiniz.

Bir düzenleme daha: Bulgaristan schengen vizeniz varsa, transit geçişlerde bir şey demiyor

(sanki hep aynı şeyten bahsettim ama )

peki avrupada böyle ülkeler arası otobüsler varmı bi de ücretleri nedir firma ismi falan biliyor musunuz

• Otobüsler var ama ücretleri konusunda pek bir bilgim yok, biz kendi kiraladığımız otobüsle gittiğimiz için farklı olmuştur. Hatta Türkiye'den Polonya'ya giden otobüsler var fakat tabi geze geze gitmek amacındaysanız uygun olmaz

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Nasıl oluyor o indirimli gitmek acaba ? Bide şengen vizesi nasıl oluyor acaba öğrenci değilim ben pasaportum var bu arada. Uçaktan ziyade trenle gitmek istiyorum sonuçta kompartımanlarda yatak falan var geze geze daha iyi olur çek cumhuriyeti 40 saat olsada :)

25 yaş altı alabiliyor şengen vizesini (polonya %20 daha ucuza veriyor) uçakla avrupaya gidip bütün avrupayı trenle gezmek en mantıklısı (ordan tren pasosu alıp bütün trenlere belli bir süre binebiliyorsunuz ab ülkeleri içinde)
    itler bile gülecek kimsesizliğimize ...
  • Ben yarın gidiyorum interrail'e. 22 günlük biletle yunanistan-italya-ispanya-fransa-belçika-hollanda-almanya-çek-isviçre güzergahını kullanıp en son da isviçreden uçakla gelecem.

ben aralık ayında askere gidiyorum askerlikten önce kasım gibi bi avrupa turu düşünüyorum... yapman gereken şey verdiğim linke gir ve herseyı detaylı ıncele. ben ilk universiteme başladığımdan beri araştırdım ettim ve şimdi müsaitim gerçekleştireceğim...

en uygun en mantıklı yol interrail dir. türkiyeden başlarsın ister grup ülke ister aylık sınırsız ister belli kullanım hakkı olan bilet seçenekleri var. listeyi incele

http://interrail.genctur.com/

Orijinalden alıntı: midnight99

merhaba arkadaşım

ben aralık ayında askere gidiyorum askerlikten önce kasım gibi bi avrupa turu düşünüyorum... yapman gereken şey verdiğim linke gir ve herseyı detaylı ıncele. ben ilk universiteme başladığımdan beri araştırdım ettim ve şimdi müsaitim gerçekleştireceğim...

en uygun en mantıklı yol interrail dir. türkiyeden başlarsın ister grup ülke ister aylık sınırsız ister belli kullanım hakkı olan bilet seçenekleri var. listeyi incele

Baktımda tarifelere grup olaylarına falan 'Interrail bir ülke pas' olayını anlamadım açıkcası mesela 1. gruptaki Fransa Almanya İngiltereden sadece birini seçip mi gidiyoruz avrupa daki her ülkeyi değil de sadece bu 3 üne gitmek istiyorsam? Bir de bu 1 ay içinde 4 gün 8 gün işi nasıl , (flexi) ne?

Daimi 'Oz' izleyicisi

• quote:

Orijinalden alıntı: turksauron

Ben yarın gidiyorum interrail'e. 22 günlük biletle yunanistan-italya-ispanya-fransa-belçika-hollanda-almanya-çek-isviçre güzergahını kullanıp en son da isviçreden uçakla gelecem.

İşiniz hallolana kadar olan aşamaları ayrıntısıyla yazarak anlatsanız da biz de faydalansak size uygun mudur acaba

Orijinalden alıntı: Habana

quote:

Orijinalden alıntı: midnight99

merhaba arkadaşım

Baktımda tarifelere grup olaylarına falan 'Interrail bir ülke pas' olayını anlamadım açıkcası mesela 1. gruptaki Fransa Almanya İngiltereden sadece birini seçip mi gidiyoruz avrupa daki her ülkeyi değil de sadece bu 3 üne gitmek istiyorsam? Bir de bu 1 ay içinde 4 gün 8 gün işi nasıl , (flexi) ne?

anlatayım sana şöyle oluyor

global pass alırsan tüm ülkelerde geçerli. diyelimki 22 gün içinde 10 gün flexi aldın 22 gün içinde 10 gün seyahat hakkın var. 1 ay sınırsızda sürekli seyahat hakkın var belirtilen tüm ülkelerde...

grup ülkelerde ise sadece grupta yer alan ülkelerde seyahat edebiliyorsun. mesela 1.grupta sadece ingiltere almanya fransa var.bu ülke sınırlarında 3 4 6 8 gün olmak üzere seyahat hakkın oluyor.belirtilen ülke dışında kullanamazsın geçersizdir

burada en mantıklı olanı özgürce ülkelere seçmek gitmek istiyorum diyorsan iki seçeneğin var
    15 günden az kalacaksan = 22 Gün İçinde 10 Gün (Flexi)
    15 günden fazla kalacaksan = 22 Gün Sürekli Geçerli

neden? çünkü zaten trenle seyahat süreleri uzun oluyor.15 gün civarında seyahat edeceksen maksimum nekadar ülke gezebilirsin? 15 günde 15 ülke görme şansın varmı? yada 15 günde 15 gün sürekli seyahatmı edeceksin? tabikide hayır o yuzden en mantıklısı bu şekilde olur
    kasımda böyle birşey düşünen arkadaşlar var ise birlikte yapabiliriz.başka öğrenmek istediğiniz birşey varsa sorabilirsiniz

• YAŞ 25 86 lıyım alamammı şengen :) ayrıca shengen için gideceğin ülkeden al demişsiniz nasıl yani oranın konsoloslugundanmı almam lazım ?

bide bu tren biletlerini nereden alıcaz acaba ?

• madem beşiktaştasın taksime git gs lisesinin çaprazında yapıkredi sanatın karşısındaki aznavurpasajı 5. kata çık GENÇTUR bürosu senin tek çözümün git bütün bilgileri al zaman ve ülkeler uysaydı birliktede yapabılırdık...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.