Şimdi Ara

TRAMER DEN ARACINIZIN KAZA GEÇMİŞİNİ SORGULAMA (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
42
Favori
1.368.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: selocan5

avea SMS hizmetinden şasi no ile sorgulama yapıldığında her şey çıkmıyor mu?
    Sonuçta Plaka değişse de şasi no değişemez. Bilgisi olan var mı?

ben bu işten ağzı yanan biriyim. Pert arabayı anlamayan "özel servisler" de oluyor. mesela Ankara ERKAY pejo servisi. arabayı alırken oraya göstermiştik araba süper vs dedi, araba pert çıktı. sonra gerçi bi kere de ben pert ettim ama neyse :)

Tecrübem yok ama şasi numarası ile sorgulamadan da bişey çıkmıyorsa "yetkili servis"ten ekspertiz raporu almak

kaza dışı nedenlerlede pert olabiliyor araçlar .arkadaşın aracı selde çukura düştü. apartmanın bariyeri yıkılınca arka taraftaki boş bi yer vardı çukura düştü. zar zor perte çıkardılar yok yaptırırız bilmemne .şaside boyasında bile bişey yoktu ama tabi her tarafı su aldı. kasko şirketleri perte çıkarmak istemezler zaten mümkün olduğunca.

en sağlamı expertiz raporu veren servislere bu işi yaptırmak. yazılı olacak her şey.

• Ben bir şey fark ettim
    Arabanın ruhsatta yazan trafiğe çıkış tarihi 24 MAY 2011

HSR 1 / 13.02.2007 çarpma / ilk kaza

Tarihe bakın
    Araba trafiğe çıkmadan kaza yapmış görünüyor
    Bu nasıl mantıktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 7 Eylül 2011; 20:12:56 >
  • yetkili servise arac sordurdum.daha eski baska ilden alınma plakasına ulasmıs ve arac pert demiş.bu sitede aracın guncel plakası ile ilgili sonuc veriyor.sase no ilede aynı sonuc.5664 sorgulama vodafon da gecerlimi?
  • bilmeyenler olabilir.. hortlatıyorum konuyu
  • öğrenme yolu yok.çünkü bu sistem soygun sistemi.şeffaf ve açık bir sistem değil.2.el biraz şans işi.expertiz veya iyi bir usta bulmanız lazım.
  • bu durumda en güvenli yol, sigortacımızdan motor şasi no ve plaka ile sorgulama yapmasını istemek mi oluyor, yoksa birkaç mesajda okuduğum gibi sadece plaka no'dan bütün kayıtlara ulaşabilir mi sigortacılar? en azından araca bakmaya gitmeden, bu aşamayı aradan çıkarabilirsek boşuna zaman ve sinir harcamamış oluruz.
  • tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fremdsprache -- 30 Eylül 2011; 0:41:46 >
  • tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fremdsprache -- 30 Eylül 2011; 0:40:57 >
  • mesaj tekrarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fremdsprache -- 30 Eylül 2011; 0:40:13 >
  • insalalh bende bu geceden sonra yarn bı arac bakmak için yola cıkıcam arac 2007 40 bilerde opel arabay resimelrde baktın zaman cok temız gorunuyo ve hakketende öle yanı neyse şimdi arac sorgulattınız zaman kazalı cıkıyosa yanı pert cıkarsa kasko yaptıramıyoz dımı ozaman ne yapcaz arabamızın pert olmaması lazım ki bu kaskoyu yaptırmak için bi sigortacı kaskocu tanıdıgınızın olması yeterlıdır gıdersın aradam verirsin bi 10 lira corba parası adam bakar inçeler işin üstüne düşer neyse kayıtlarda araba kasko yapılabılır cıktı hasar onemlı dıl bence boya fılan tabi agır kazalar olmadı surece kı agır kazalarda zaten pert şimdi gelelim insan pert olmus bi aracını dısardan kendı cebınden yaptıramaz dımı veya yaptırsa bıle eskıs gıbı olmaz bunu en mal isan bıle bılır yani baktın işin bu resmi işinden temız cıktı araba gelelım arabanın boya deişen ve motoruna ufak kazalrda mesela tampon boyama larda filan insanlar kaskom bozulmasın die cebinden yaptırı ozaman sen kayıtlarda bulamassın arab temız dersin alırsın ama yanlıs neyse işin kısası uykumda geldi zaten kafa duruyo arada :D bence ilk yapılacak sey arabanın resmi yonden sorgulanıp pert olup olmadıgıı ksko yapılıp yapılamadıgını ogrenmek bu işlem bittiken sonra ufak kazalrı bilmez için yanı kaskonun karısmadıgı işin içine girmedigi şeyleri ögrenmek için iyi bir kaporta ve motor ustası bulmak bunlarıda gösterip içiniz rahat etmediyse bi servise gidip 100 150 200 servisine göre elinizde resmi belge olarak aracınıza baktırmak burdanda sorun cıkmadıysa oh tamam demekki bu araba saglamdır demektir tabi bunları yapmadan önce en önemlisi aracın eskı plakaları varsa onalrı ogrenmek ki o plakarda kaza yapılmısmı veya pert kaydı varmı dıyerek işinizi güvence almaktır sonucta binlerce para verip araba alıyorsunuz dişinizden tırnagınızdan artırıyorsunuz yemiyosun içmiyosun byramlarda üstüne yenı bişey almıyosu düyünlerde rezil olcanı bılsen bile en yakın akraban mıllet dünylarca altın takıp sen 50 100 tl verek kendin için bi araba almak için cabalıyosun ama bunca senenın bırıkımı zorlunu gelıp şerefsizin biri bütün umutlarını heveslerını kursagında bırakıyo bunun içi bence hiç bir masraftan kacmayın ve eger aracı sıfır aldıysan her kaza yaptında gerekırse yenı bi ffotgraf makınası alıp cekmek ve saklayıp arsıvlemek lazım kı ilerde satınca kolay olsun yanı uzun alafın kısası bence tek bir işlemle kalmayın bende ole yapıcam aracın altından gırıp ustunden cıkmak lazım 100 200 liradan kacarsın 20 30 bin liıralık araban pert cıkar son kafanı duvardan duvara vurusun hiç bir masraftan kacmayalım

• Abi lütfen bir virgül,bir nokta,birşey yani!Okunmuyor ya
  • siteden sürdüğüm aracı sorguladım ama sadece kasko bilgilerini bulabildim. kazayla ilgili bir şey yazmıyor. araba daha 5000km deyken direğe sürtmüştüm zalım servis kaskoya 2300 lira masraf çıkarmıştı :) bu bile yazmıyor. aracı 0 aldık, hep aynı plakayla kullandık. neden gözükmüyor olabilir ?
  • ee şimdi araç sorgulama işi şasi no olmadan yapılamıyormu yani,nerden biliyim şasisini sadece elimde plakası var
  • daha önce arkadaşlarında belirttiği gibi kesinlikle plaka sorgulama düzgün çalışmıyor, önceki plakalar biriri ile bağlı değil
    mutlaka şasi no ile sorgulayın ,
  • güncel...
  • 1 yıllık araç arayışımından, defalarca yapılan "temiz abi, sadece birkaç parçasında boya var o kadar" konulu telefon görüşmelerinin ardından yapılan kontrolde büyük hasarlı çıkan arabalardan bıktığım için araba almaktan vazgeçtim.
    Bu ülkenin ne kadar bozulduğunu şimdi anladım. İnsanlar bu kadar mı yalancı, düzenbaz olur.

Batının bu konuda gözünü seveyim. Orada bir araç alacağınız zaman satıcı ile sözleşme yapıyorsunuz. Satıcı araçtaki herşeyi söylemek zorunda. Herhangi birşeyi gizlediği takdirde sözleşmede belirtilmemiş bir husus ilerde çıkarsa satıcıyı dava edip paranızı çatır çatır geri alıyorsunuz.

İnşallah Türkiye'ye de böyle bir sistem gelir.
  • Ben de mesela sahibinden.com'da bir araç buldum, tam istediğim model, renk ve donanım da, 2011 model. Adamla telefonla konuştuğumda aracı vekaletle aldığını, aracın plakasında 2004 yılında 3 adet hasar göründüğünü, bunun plakanın eski takılı olduğu otoya ait olduğunu, sigorta şirketinin kendisine "sizin ruhsat numaranız farklı" dediğini, bu nedenden dolayı sıkıntı yaşadığını, plakayı telefonda veremeyeceğini ve şahsen gelip görmem gerektiğini söyledi.

Böyle şeyleri duyunca çok işkilleniyor insan. Telefonla 5664 sorgusunun kimi zaman sağlıklı sonuçlar veremediğini ve diğer yandan ekspertiz şirketlerinin verdikleri raporların tramer kayıtları konusunda (ve kimi zaman aracın fiziksel özellikleri hakkında da) eksiklikler içerebildiğini okudum birden fazla kez.

Çık işin içinden çıkabilirsen şimdi.
  • xanadu03, sorgulamalarda çıkan hasarlar genelde doğru. Satıcıların %99'u yalan söylüyor buna emin olabilirsin, tecrübelerimden biliyorum.
    Son defasında 2005 model seat cordoba 1.4 tdi signo bakmaya gittim, Allahtan gittiğim yer yakın dı.
    Telefonda adamın bana söylediği yolda giderken ön kaput açılmış, ön cama vurmuş, bu yüzden ön cam ve ön kaput değişik. Bunun dışında değişen yok. Birkaç yerde boya varmış o kadar.
    Plakayı sorgulattığımda 4 tane hasar dosyası çıkmıştı, aynen o satıcı da 1 tanesi bana ait diğerleri eski plakanın olabilir demişti
    Neyse arabayı götürdük gösterdik, araba sağ önden kazalı. Öyle ufak bir kaza da değil hemde, ön sağ kapı direğine kadar hasar vermiş bir kaza...

Sana tavsiyelerim:

* Eğer satıcı hasar ile ilgili sorduğun sorulara kesin olmayan yuvarlak kaçamak cevaplar veriyorsa yalan söylüyordur.
    * Doğru söyleyen satıcı adam gibi herşeyi anlatır ve söylediğinin arkasında durur.
    * "Ben arabayı oraya buraya götüremem, isteyen ustasını alır gelir bakar" demek "Benim arabamda normalde çoğu ustanın anlayamadığı ama servise gidince çıkan hasarı var" demektir.
    * Eğer bir aracın fiyatı çok uygun ise ilanın verildiği tariha bak, eğer 3 günden eskiyse ve hala satılmamışsa bil ki o arabada bir numara vardır. Kelepir araba hiçbir zaman ortada kalmaz, sana denk gelinceye kadar piyasada ne kurtlar var bu tip arabaları araştıran :)

• quote:

Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

Eğer bir aracın fiyatı çok uygun ise ilanın verildiği tariha bak, eğer 3 günden eskiyse ve hala satılmamışsa bil ki o arabada bir numara vardır. Kelepir araba hiçbir zaman ortada kalmaz, sana denk gelinceye kadar piyasada ne kurtlar var bu tip arabaları araştıran :)

Tavsiyelerin için çok teşekkürler. Hakikaten de söylediğin gibi, yani araç 2011 Model ve 6.000 km'de, sıfırı pazarlıkla 40 küsur (renginin özel fiyat farkı var), adam 35.500'e satıyor, ilan tarihi 25 Kasım 2011, bırak 3 günü 15 gün geçmiş .

Örnek olarak, bizim burada 7000 km'dekine baktım (diğer herşey aynı), biraz düşünelim dedik, söylediğin gibi durmadı başkasına satıldı araç.

Netice: Sakat İş
  • ben daha önce kaza yapmıştı hata bendeydi karşı tarafın 500 tl sini benim trafik sigortam,
    276 tl lik benim aracın hasarını trafik sigortam karşılamıştı. Şimdi sorgulattım sadece 276 tl çarpma yazıyor. Karşı tarafın hasarı yok.
    Hata bende olduğunda benim araçta herhangi bir hasar olmasaydı hiç kayıt olmayacak mıydı mesela karşıda 100 tl hasar var benim araçta
    çizik bile yok diyelim. Kayıt olur mu?
    Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.