Şimdi Ara

trafo ile ampliyi yan yana koymak seste uğultu vs yaparmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar trafo ile ampli devresini yan yana koymak yada çok yakın olmaları seste cazırtı uğultu falan yaparmı.

• yapmaz.
    neden yapmaz zaten trafonun magnetik alanı kendi üstüne kapanır. haliyle başka bir yeride etkilememesi beklenir.
    seni etkileyecek en büyük dert baskı devrenin düzgün yapılmamış olmasıdır. baskı devreyi yanlış yaparsan AM bandını bile dinleyebilirsin. ( forumda bu konuyla iligi çok değişik tartışmalar var aratabilirsin )

trafonun illaki sorun çıkartacağını düşünüyorsan doğrultucu katındaki diyotların her birine 1nf lık kond eklemen tavsiye olunur. dikkat edersen tv lerin radyoların doğrultucuları hep bu şekildedir. sebebi ise diyodun aniden iletimden çıkması ile oluşacak harmonikleri bastırmaktır. böyle bir gürültüyü ise ne sac kutu ile ne de trafoyu uzaklaştırmakla engelleyebilirsin. çünki gürültü manyetik olarak değil beslemeyle birlikte gelir.

gibi.

kısacası PCB yi düzgün yapmadığın sürece faraday kafesleri, çeşitli yerleştirme oyunları vb hepsi havada kalır...

• "haliyle başka bir yeri etkilememesi beklenir" derken bunu demek istedim. herşey ideal değil. mutlaka bazı önlemler alınır fakat herşeyden önemlisi baskı devredir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Baskı Devrenin hazırlanması konusunda tamamen Haklısınız.. çünkü sinyal hatlarını güç katlarının yanından ve uzun yollarla linklemek veya power Hatlarını ince kanallarla yapmak ve parça yerleşimini gerekli Kurallar dışında yapmak birçok olumsuzlukları doğal olarak getirecektir...

ustam selam olsun, 1800 lü yıllarda yaşamış olan michael faraday'ın bu günün teknonolojik çağında yaşamayı fazlası ile hak ettiğini düşünüyorum. kal sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 26 Ekim 2009; 13:00:07 >
  • arkadaş haklı manyetik alan etkiler...devre tasarımı ne kadar iyi olursa olsun ama daha çok anfiye göre az veya çok oranda uğultuya yol açar ve adı üstünde trfo gürültüsü denir...
  • Ben hiç rastlamadım ilginç.
  • bir çok yerli yabancı power incelemiş biri olarak edindiğim gözlem ile bazı anfiler çok bazılarında çok gördüğümü söylemekteyim o yüzden profosyenel powerlarda ayrıdır besleme katı pdf i incelerseniz
    http://www.crestaudio.com/products/browse.cfm/action/list/cat/322/begin/0/Pro200.cfm
    http://www.crestaudio.com/media/pdf/la_series_brochure.pdf

günümüz koşullarında artık trafo bırakılmış swiç modlu anfiler yer almadır bu hem cihazın ağırlığına hem boyutuna yanmıştır ama ses olarak yansımasında kayıblar mevcuttur tabi zaman içerisinde buda giderilecektir..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.