Şimdi Ara

Difransiyel Ötmesi Nasıl Bir Ses Verir? (Arabada bir ses var da?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
32.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar.
    Difrensiyel ötmesini soracaktım. Nasıl bir sestir bu ustalar? Nasıl anlarım ötüp ötmediğini. Mesela bizde bir şahin var, araba bazen normal motor sesini veriyor, bazen ek olarak böyle tır tır tır şeklinde beraber bir ses veriyor. Hızlandıkça bu tırrrrr şeklini alıyor. Rahatsız edici bir ses değil, inceden inceden geliyor. Nedir bu ses mesela?



  • Bende de var aynısı özellikle araçta yük olunca yapıyor.Bendeki sanıyorum şaftta problem var.Arabayı 2. viteste kaldır kalkacak mı yoksa alttan tak diye birşey vurup stop mu edecek ? Yada 2. vitese at deviri çok düşür 1100rpm gaza hızlı hızlı bas çek bas çek,arabanın altında flash tv deki adamlar halay çekiyor gibi gelirse şaftta boşluk felan vardır.Benim araba öyle :D
  • selam konu biraz eski ama benim şahinde de vardı böyle bi ses.Eğer vitesi boşa attında ses kesiliyosa difransiyeldir. Eğer araba hem viteste hemde boşta giderken ses yapıyorsa büyük ihtimal aks bilyesidir.
  • evet bu çark sesi diferansiyel de çarklar bütünü.. Olabilir
  • Aks bilyalarından olduğunu düşündüğüm ciddi bir ses oluşmaya başladı arabamdan 60 - 70 km hızla normal seyrederken yolda bir pır sesi geliyor ben ilk önceleri gevşek olan cant kapağımın arasına hava alarak bu sesi çıkardığını sandım "tır tır tır, pır pır pır " buna benzer bir ses ancak daha sonra aks bilyalarından olduğunu düşündüm/anladım şimdi aks bilyalarını kendim değiştirmek istiyorum bilgisi olan var ise ciddi anlamda bilgiye ihtiyacım var. Tofaşlarda aks bilyaları nasıl değiştirilir ?

    BİN BİLSENDE, BİR BİLENE SOR.


    ŞAHİN 1.6 İE 1999
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.