Şimdi Ara

TRAFO

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sarım normalde böyle karman çorman değil yanlış anlamayın.
    ben o kadar ayrıntıya girmedim
    arkadaşlar resimde primer ve seconder bağlantıları yapıldığında ortadaki A yazan yer voltajda ters bir etki yapabilirmi.
    -bu ne trafosu
    -teypten almıştım.fakat işin kötü tarafı trafonun sarımı ortada,bende trafonun kenarlarına koydum siz ne dersiniz. bu şekilde akım yükseltilebilirmi düşürülebilir mi?

• Bence A kısmında süreksizlik vardır yani bir yerden kesilmiş ve ince bir boşluk bırakılmıştır. Daha iyi bak böyle mi değil mi bilelim.

A kısmı tam devamlıysa çizimdeki orantılara göre yaklaşık olarak manyetik akının yarısı sekondere ulaşır. Yani normal sarım orantı hesabında çıkan gerilimin yarısı kadar gerilim endüklenecektir. Ama bunu bu şekilde yapmanın bir anlamı yok, yani sargıları değiştirmek varken. Onun için ince ayar çekmek için arada bir kesik vardır diye düşünüyorum.
  • yoo arkadaşım bazı trafolar malesf ortası bitişik sarım üsüste ortada ben iki yandan sarım yapmayı düşünüyordum.zaten gerekli açıklamayı yapmışsın teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaplumb ağa -- 16 Mart 2010; 20:15:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hifi toroid trafo
    5 yıl önce açıldı
    SMPS mi TRAFO Güç Kaynağımı?
    17 yıl önce açıldı
    SMPS Devresi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.