Şimdi Ara

TRAFİKTE YAŞADIĞIM OLAY, KİM HAKLI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Malum trafik sıkışıklığının en büyük nedeni, çoğunlukla en sol veya orta şeritte düşük hızlarda ilerleyen sürücüler oluyor. Bu kişiler sadece trafiği yavaşlatmakla kalmıyor, sağından solundan makas atılarak geçilmeye müsait bir ortam da oluşturuyorlar. Dolayısıyla trafikteki kaza riski oranı artmış oluyor diye düşünüyorum.

    Dün E5'te Tuzla kavşağına gelmeden yaşadığım olay şu oldu: önümde Polo aracı ile en sol şeritte tahminim 50km hızla ilerleyen bir araç önündekiyle arasında en az 80 metre açılmış şekilde yoluna devam ediyordu. Acelem olduğundan arkasına biraz daha yanaştım ve sağ şerit müsait olduğundan sellektör yaptım. Adamda bir hareket olmayınca yol versin diye 500 metre kadar arkasından devam ettim fakat sağa geçmeye niyeti olmadığını anlayınca ben sağa geçtim ve bu kişilere çoğu zaman yaptığım gibi ön tamponunu yalayarak hızlıca önüne girdim. Baktım adam birden direksiyonu sola kırarak yavaşladı, panikledi ve bir ihtimal bariyere de sürtmüş olabilir. Sonrasında devam ettim, ne yaptı bilmiyorum.

    Şimdi burada suç kimde? Kendimce haklı olduğumu düşünüyorum ama yine de vicdanım pek rahat etmedi. Sormak istedim..

    Ancak bir düzeltme yapmak istiyorum:
    Polo'nun sahibi araçta tek başınaydı ve aracın içi kabak gibi görünüyordu. Bana orta aynadan baktığı halde.. nasıl anlatılır; şöyle beni sallamayan tarzda bir kafa hareketi yaptı veya bana öyle geldi o yüzden biraz da gururuma dokundu işin gerçeği. Yine de arkasından 500 metre kadar takip ettim, acelem de vardı ama adam oralı bile olmadı. Sonrasında sağına çıkış hızımdan kızdığımı kesin anladı ve o da benimle birlikte gaza yüklendi. Özetle, acemi bir kişi olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaTaDoR -- 14 Ocak 2014; 22:14:42 >







  • onda da suç var ama büyüğü sende bence..
  • Bence yalamadan değil de korna çalarak geçseydiniz daha iyi olurdu.
  • Sağına yanaşıp pencereden ateş etseydiniz daha iyi olurdu

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suç sizde,karşı taraf trafik akışına uymamış olabilir ama kendinizce ceza vermek istemişsiniz. gereksiz birşey yaptığınız ve yanlış.
  • Suc sende

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence haklisin. Bu sol şeritte çakılı gidenleri anlamıyorum. Etrafından bihaber oluyorlar genelde. TEM de de 100 km/s ile sol seride ambargo koyanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynısını yapıyorum, vicdanım rahat. Bariyere girse umrumda olmaz.Trafik bilgisayar oyunu değil, 4 şeritli yolda(anadolu bulvarı) en soldan 90 la gitmeye hakkı yok kimsenin.
  • Kesinlikle haklisiniz. Ama adam acemi olabilir dalgin olabilir ay sonunu getiremeyip kafasindan hesap yapiyor olabilir. O adamin yerinde esiniz dostunuz olsa aynisi yapilsa? Bu arada sizin yaptiginizi bende bir kac kez yaptim ama bu isin sonu yok ve yanlis. Artik yapmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafikte en fazla karşındaki sürücü kadar iyisindir.
    belki hayatında ilk defa e5'e çıktı. sağ aynaya bakamadığı için sağ şeride geçmeyi bilmiyordur, hasbelkader sol şeride geçmiş iyi kötü ilerlerken önüne aniden kıran bir araç tarafından taciz edilip bariyerlere vurdu. umarım arkasından katil hafriyat kamyonu gelip biçmemiştir aracı





  • Evet sinirlenmekte haklısınız ama uyarma şekliniz yanlış bence.Korna çalmak en iyisidir.
  • %90 acemi bir şöfördü
  • Uyarı şekliniz yanlış.
  • geçmiş olsun
  • Haklıyken haksız duruma düşmek bu olsa gerek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Korna çalsaydın. Yaptığın çok yanlış. Yeni bir sürücü olabilir, yaptığın hareketle panikleyip gaza kökleyip sana çarpabilirdi, daha büyük kazalara sebebiyet verebilirdi.
    Cahil cahil iş yapıyorsunuz. Yazık, bir de haklıyım diyorsun. Bir gün sende bir hata yaparsın trafikte, gösterirler gününü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz kesinlikle hatalısınız. Şuraya dikkat''ben sağa geçtim ve bu kişilere çoğu zaman yaptığım gibi ön tamponunu yalayarak hızlıca önüne girdim'' yani bu işi her zaman yapıyorsunuz demektir, ya o tamponu yalamamayıp çarpsaydınız ki nitekim bu şekilde devam ederseniz günün birinde olacağı budur.
  • haklisin ama uyari seklin yanlis diyorum bende

    orda daha kotu bisey olabilir allah korusun yanlisa yanlisla cevap verilmez bisey olsa bi omur vijdanin sizlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adama resmen kazaya sevk etmişsin, o anlık panikle adam bariyerlere girseydi karşı şeride girseydi hem kendi canını hemde başkasının canını yaksaydı ne olacaktı..? yol vermiyorsa sağından basar geçersin adamı neden sıkıştırıyorsun panik yaptırıyorsun, belli ki acemi selektör yaptığını anlamadığına göre.. birde gelmiş burada konu açmışsın, günya seni destekleyen bir kaç kişi çıkarsa evet evet benim yaptığım çok doğruydu diyeceksin..

    adamın arabasında araç içi kamerası varsa ve kayıt ettiyse gidip senden şikayetci bile olabilir, beni kaza yapmaya - yaptırmaya sevk etti diye.. ayrıca trafikte tehlike yaratmaktan..
  • Suç sende. Adam belli ki acemi, ya daha kötü bir şey olsaydı? Sağ taraf boş demişsin madem acelen var neden adamı takip ediyorsun bas sağından geç zor bişey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.