Şimdi Ara

Trafikte sıkıştırılıp taciz edildim! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sol şeritten giderken biri sizden hızlı gidiyor ise yol verin arkadaşlar.
    inat edip tehlike yaratmaya hiç gerek yok, yol verin en mantıklı ve doğru davranış budur.

bu arada W sevenlere selamlar

Bir kere zaten arkadan hizlan gelen arac yüzünden bir kadin ogluylan beraber ölüme "ittildi".
    Onun icin sollamadan önce aynaya bakalim ve hic kimseyi aşiri frenlemiyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roytoy -- 30 Kasım 2007; 1:15:47 >
  • Trafigin akisina göre davranin arkadaslar. Hangi serit hangi hizda akiyorsa o seritte o hizda gidilir. Burda trafik kurali gözönüne alinamaz cünkü yavas gidenin ve arkadan gelenin cani sözkonusu (yani yavas gidene arkadan girme olayi).
    Almanya da genelde yollar 2 ve 3 seritlidir. Burdada bazilari cikar (sol seritte yavas gidenler dernegi üyeleri). Sag serit bossa sol seritte durulmaz. Sol seritte hizli gidiliyorsa öndeki araca göre mesafe devamli ayarlanmalidir. Ben senden hizliyim seni Sollayacagim saga kamyonun arkasina gec ve frene bas mantigida yanlistir.
    Gecen sene Istanbul a yaklasirken parali otobanda Yunan plakali bir (BMW Jipi) arac bir anda arkamda beliriverdi (sellektör falan yok nerden ciktiginida anlamadim zaten biranda gördüm) ki ben heran arkami önümü sagimi solumu devamli ebeleyen bir insanim. Bu akilli yunanli aramizda 2 metre kalacak kadar yaklasti. Yol üc serit gece 22 siralari sol iki seritte kamyonlar birbirleri ile yarisiyorlar Benim hizim yaklasik 140-150 kms saga gecsem asiri frenlemem gerekecek. Onun hizini yavaslatmamak icin bende bastim biraz ve ilk boslukta yol verdim tabii ama cinler tepelere gelmisti yani adam israrla 2 metre mesafeyi koruyordu arkamda. Neyse bu öne gecti, ve songaz gitmeye basladi ama nedense arayi birtürlü acamiyordu birkac kilometre böyle oynastik ama neyaptiysa benden kurtulamadi hep iki üc metre önümde gidiyordu (sanirim benim arabayi kücümsedi biraz). Sonra SIKICI olmaya basladi biraktim gitti.
    Ha bu olay beni trafik canavari yaparmi ? !!! yapaaar !!!
    ama neden yapar? sollayacaksan ve hizliysan ne olursa olsun aradaki mesafeyi koruyacaksin, yaklasmayacaksin fazla cünkü karsindaki adamin psikolojisini bilmiyorsun. Belki sinirlenip bazi burda yazan arkadaslar gibi aniden frene basabilir veya arabasi beklediginden hizlidir o seninle oynamaya baslar.
    Ben soldan hizli gelen arabaya devamli yol veririm buyursun gecsin ama hadini asipta tamponuma dayanirsa
    ozaman is degisir. Buda benim psikolojim. Herkes haddini bilmelidir. Ben solda 180 geliyorken öndeki kamyonu sollayacak adam beni görüyorsa beklemesinde hem onun icin hem benim icin fayda vardir. Yok görmedi ise kibarligimizi koruruz yavaslariz ve bekleriz ama israrlara tahammülüm yok.
    Gecen günde bitane Porsche ciyan(hani su kizilderili olan) sol seritte 15 km boyunca 120-130 kms ile gitti (sagda bosluklar varken devamli soldaydi hiyar). Bende arkasinda icimde küfür ederek takipteyim (tabiiki mesafeyi koruyarak tampon tampona degil). Neyseki benim sapagim geldide kurtuldum yoksa epey Cinler dolasmaya baslamisti.

Ha bu arada bende sagdan epey solladim ama soldakini kontrol ederek, bu soldan yavas gidenler dernegi üyelerinden dolayi . Tabii burda yol sartlarini gözönüne almak lazim. Türkiye yollari Almanya yollarina benzemez. Isaret ve yol durumu bayaa degisiktir Türkiye de. Bütün dünyada trafik böyle isler hatta AMERIKADA (duydugum kadari ile) otobanlarda sollama seridi yoktur herkes istedigi seritten istedigi hizda (minumum ve maximum hiz trafik kurali dahilinde ) gidebilir.
    Bu olay kaza oranini düsürmüstür.

Ben bu yazdiklarimi bir marifetmis gibi anlatmiyorum arkadaslar vermek istedigim misal sudur:
    1. Herkes trafikte birbirine saygili olmalidir. Arabana ve yoldurumuna göre davranacaksin.
    2. saygi olmazsa istenmeyen olaylar gelisebilir. Her insanin arac sürüs sekli ve psikolojisi baskadir.

• Bizim ülkenin ayısı boldur
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.