Şimdi Ara

Trafikte sıkıştırılıp taciz edildim! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: antiochos

bi kere arkadaşla gidioduk ,arkadan biri farları kapatıp gelmiş tam arkamda bi yaktı direksiyonu fırlatıp kaççaktım

hocam kusura bakma ama bu yazına koptum direksiyonu nereye fırlatp kaçacaktın sen beni güldürdün ALLAH ta seni güldürsün

Şimdiye kadar şehir merkezinde ateş etmedim kardeş, ben benim hayatımı tehlikeye kendi keyfi neticesinde atıyorsa benim ailemi beni hiçe sayıyorsa yolda.Şimdiye kadar olmadı ama, sol elle dahi olsa delik açabilirim. Özellikle araçta.
    adamın sağından geçerken kapıyı kaptırdıysan demekki nasıl yakın ve hızlı geçmişsinki kaptırmışsın bunuda allah bilir.
    anlattaığın maceraların hepsinde seninde haksızlık payın net bir şekilde çıkıyor ortaya.
    bak kardeş umarım trafikte karşılaşmayız. çünkü ben çok uslu araç kullanan biri olarak bilinirim eğer böyle hareketler yaparsan en iyi ihtimal polisi karşında bulursun. 4 tekerlekle yiğitlik mertlik olmaz bunu büyüklerinden bir an önce öğren bence.
    bir sana sağdan yol vermiyorsa erminimki onun sebebide senin gereksiz isracılığındır.
    çünkü benimde böyle ufak tefek sorunlarım oldu ama hiç bir zaman öndekine küfür etmedim çünkü yolda ne agrasif davranış işe yarar nede sinirle küfretmek çözüm olur. sanada umarım biri bunu öğretir.
    birde şu w harflerini düzgün kullanırsan güzel türkçemizi fazla katletmemiş olursun.

aslında yazdıklarını okuyunca sana diyecek tek şey bulabiliyorum.
    kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

Sagındangecersin dimi neden sinirli oldugumu acıklıyayım

Boyle bir akılsızı saglarken sol arka kapımı kaptırdım artık sag kapım içeri gocuk yaklaşık 2 hafta once

Usul usul yani 60km ile giden bir arkadaşa sellektor yaptım uyazrık km oteden yaklasınca bir sellektor daha

Sonra rampa cıkıcaktık ne ugrasayım dedim rampa yukarı saglamaya basladım

Ben trafik canavarı fln değilim o 60 la gidiyordu bende 90 bilemedin 100 fln tam yanında gecerken

Yani beni on kapı onun arka kapıda iken bu birden delirdi USTUME KIRDIR !

Sag kactık 30cm kadar sonra BİR DAHA ustume kırdı sonra BİR DAHA 4 kere üstüme kırdı her seferinde 30 40cm kactım ama sonunda sağımdaki yolu bitirdim

En son atagında artık kırmadım ileride korkuluk baslıyordu bir daha kırsam korkuluk yolcu koltugunun tarafından arabaya dikine giricek

Arabada 5 kişiydik akılsız bir 6X yaslı amcamız cıkt aractan

Dediği bu arabada 250 dolarlık iş war sen bana wericeksin neymiş ben sucluymusum ama gercektende sen suclusun

Kimseyi saglamayın helede soyle soldan gitmesi gerekmezken soldan gidenleri adam zaten ne yapıcagını bilmiyor birde üstüne kırıyor adamın

Ben gece karanlıgında refuju gormsem o refuju iceri alsam benim arkadaşım olse ki rampa yukarı bu ustume kırmaya baslayınca ben hızlandım buda hızlandı

Bana vurdugunda rahat 140 150km ile gidiyorduk ALlah korudu değil Meleklerim mesaisine kaldım resmen

Al sana sag bosken soldan giden adamın SOVU !

Tekrar ediyorum ben trafik canavarı fln değilim ama artan otomatik vites sayısı we dusen araba fiyatları neticesinde dogan yukarıdaki arkadaş gibi

"Benzin yakmama" sınıfı gercekten trafigi TEHTİD ediyor bu benim gorusum trafik karsılıklı saygıya dayanır diyenlere soruyorum

SAg bosken soldan giden adama NE SAYGISI seni düşünmeyen adama ne saygısı arkadaşım ya

Akıllı adam sag bosken sagdan gider bukadar basit ben sag bosken 140 ile gitsem sagdan giderim bukadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyclad -- 27 Kasım 2007; 11:30:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

bi kere arkadaşla gidioduk ,arkadan biri farları kapatıp gelmiş tam arkamda bi yaktı direksiyonu fırlatıp kaççaktım

helalsin
    antiochos

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyclad -- 27 Kasım 2007; 10:02:06 >

quote:

Orjinalden alıntı: oguz1

Arkadaşlar ben herzaman temkinli ve saygılı kullanırım. Benim bu durumum karşısında şimdiye kadar ufak defek yol hakkımı gasp dışında bana taciz olmadı. Eğer yolda böyle sıkıştırma neticesinde canıma kast eden beni tehlikeye atan birisine rast gelirsem,aracımda yürür durumdaysa, ruhsatlı tabancamı kullanıp kaportasında 16 delik açmaktan çekinmem. Buradanda bu haraketleri yapanlara önemle duyuruyorum. Benden kurtulması içinde 200 ü aşması lazım.

Lütfen tüm insaların trafikteki haklarına ve hayatlarına saygı.

Orjinalden alıntı: skyclad

quote:

XXX

Ne kadar yanlışlarla dolu birisisin ya sen.
    topikte senin yaptıklarını kibarca yanlış diyorlar sen halen daha bastırmaya çalışıyorsun.
    bastırsanda bastırmasanda senin durumun bence kritik çünkü trafik canawarı olmuşsun sen.
    adamın sağından geçerken kapıyı kaptırdıysan demekki nasıl yakın ve hızlı geçmişsinki kaptırmışsın bunuda allah bilir.
    anlattaığın maceraların hepsinde seninde haksızlık payın net bir şekilde çıkıyor ortaya.
    bak kardeş umarım trafikte karşılaşmayız. çünkü ben çok uslu araç kullanan biri olarak bilinirim eğer böyle hareketler yaparsan en iyi ihtimal polisi karşında bulursun. 4 tekerlekle yiğitlik mertlik olmaz bunu büyüklerinden bir an önce öğren bence.
    bir sana sağdan yol vermiyorsa erminimki onun sebebide senin gereksiz isracılığındır.
    çünkü benimde böyle ufak tefek sorunlarım oldu ama hiç bir zaman öndekine küfür etmedim çünkü yolda ne agrasif davranış işe yarar nede sinirle küfretmek çözüm olur. sanada umarım biri bunu öğretir.
    birde şu w harflerini düzgün kullanırsan güzel türkçemizi fazla katletmemiş olursun.

aslında yazdıklarını okuyunca sana diyecek tek şey bulabiliyorum.
    kolay gelsin.

Uzaklardan sellektor yapıyorum we hava karanlık 11 gorumuyor !

Yakından yapıyorum gormuyor !

Yaklaşık 2km boyunca bir düzlükte beni gormuyor soldan gidiyor sagı bos

Ama benim farım artık onun arka kapısına gelince anlamsız bir sekilde saga geciyor

We siz bu adamı savunuyorsunuz

Kimbilir hangi hızla gittiğimizi ben 90 lagidiyordum dedim neden cruse acıktı arkadaşım 4. vites cruise ile gidiyordum cok pis hızlı giidyordmusum değil mi ?

O kadar yakın gecmismki 4 kere saga kırabildim arabayı emniyet seridi 50cm olan yolda 3 seritli yolda adam olu ortalamıs gidiyor bana hala onu savunuyorsunuz

Polisi NEDEN arıyacaksın arkaşım ben sagdan gitmem gerekiken soldan gidiyordum ama biri geldi uzakten kibarca selektor yaptı uyardı

Ama ben anlamadım yakına gelirkende sellektor yaptı ama ben anlamadım arkamdada bekledi uygun 1-2-3 aralık gecti ama ben hala sola gecmedim

POLİS bey ben boyle bir adamım sol seridi cok sewiyorum bırakamam sol seridi elimden yakalayın beni askımdan ayıran adamımı diceksiniz ?

Seritler neden war arkadaşım ? Ozaman herkez istedii tarafından gitsin yolun olur mu ?

Yigitlik mertlik diyorsunuz ama arkadan gelene yol wermemeye erkeklik sayan asıl sizlersiniz

Anlayıslıyız fln diorsunuz arkanızdan gelel bu dusmanlık neden adam sizden hızlıysa neden yol wermiyosunuz

Herkez sizimi anlayacak ki arkadan hızlı gelen adama yol wermek trafik kuralı

Kimse sizin sol serit askınızı beklemek zorunda değil

Küfüre nerden geldik bilmiyorum aklımızdakileri değil forumdakileri okuyalım

• peki (!?)

quote:

Uzaklardan sellektor yapıyorum we hava karanlık 11 gorumuyor !

Yakından yapıyorum gormuyor !

Yaklaşık 2km boyunca bir düzlükte beni gormuyor soldan gidiyor sagı bos

Ama benim farım artık onun arka kapısına gelince anlamsız bir sekilde saga geciyor

We siz bu adamı savunuyorsunuz

Kimbilir hangi hızla gittiğimizi ben 90 lagidiyordum dedim neden cruse acıktı arkadaşım 4. vites cruise ile gidiyordum cok pis hızlı giidyordmusum değil mi ?

O kadar yakın gecmismki 4 kere saga kırabildim arabayı emniyet seridi 50cm olan yolda 3 seritli yolda adam olu ortalamıs gidiyor bana hala onu savunuyorsunuz

Polisi NEDEN arıyacaksın arkaşım ben sagdan gitmem gerekiken soldan gidiyordum ama biri geldi uzakten kibarca selektor yaptı uyardı

Ama ben anlamadım yakına gelirkende sellektor yaptı ama ben anlamadım arkamdada bekledi uygun 1-2-3 aralık gecti ama ben hala sola gecmedim

POLİS bey ben boyle bir adamım sol seridi cok sewiyorum bırakamam sol seridi elimden yakalayın beni askımdan ayıran adamımı diceksiniz ?

Seritler neden war arkadaşım ? Ozaman herkez istedii tarafından gitsin yolun olur mu ?

Yigitlik mertlik diyorsunuz ama arkadan gelene yol wermemeye erkeklik sayan asıl sizlersiniz

Anlayıslıyız fln diorsunuz arkanızdan gelel bu dusmanlık neden adam sizden hızlıysa neden yol wermiyosunuz

Herkez sizimi anlayacak ki arkadan hızlı gelen adama yol wermek trafik kuralı

Kimse sizin sol serit askınızı beklemek zorunda değil

Küfüre nerden geldik bilmiyorum aklımızdakileri değil forumdakileri okuyalım

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kerten

quote:

XXX

maşallah yapacaksın edeceksin herşey emir kipi sanırım akşama kadar anayasa felan hazırlıyorsunuz ki böyle kurallar belirlerken bu kadar kendinizden eminsiniz. Yapılmasını emrettiğin hareketlerin bir çoğunu yaparım ama bunu arkamdakini tatmin etmek veyahut ondan korktuğum için değil karşıdakinin bir insan olduğunu düşünerek saygımdan yaparım. Ama kimse bu dediklerinizi hız sınırları dahilinde gidiyorsa yapmak zorunda değil (Temde 90-120 km/s aralığında Şehirlerarası yolda 70-90 km/s aralığında). Tabii aşırı yavaş gidip trafiği tehlikeye sokmak sağ şeritte olsa da suçtur.

sol şerit sollama şerididir demişsin bu aynı hız sınırlaması gibi kuraldır bildiğim kadarı ile siz hız sınırlarına uymama hakkına sahipken karşı tarafın sol şeridi işgal etmesini haksız bulmuşsunuz ilginç.

Mesela 2 şeritli bir yol sağ şerit kamyon larla 60 km/s hızda ilerliyor siz sol şeritte 100-110 km/s gidiyorsunuz(hız sınır 90 km/s kural çiğniyoruz ama istanbul diyoruz burası) sonra drahte arkadaşım arkadan kaptırmış geliyor 140-150 km/s hızla. Ben eğer hızımı 60 km/s' a indirmeden girebilecek geniş bir aralık bulursam drahte'yi yavaşlatmayacak şekilde yol veririm. Tabii burada drahte'nin de insan gibi 50 mt geriden 1-2 kere selektör yaptığını varsayıyorum farkedilmek için. Mesela aralık yok kendim için o yolda tehlikeli sayılmayacak bir hıza kadar hızlanmaya bakarım belki 120-130 km/s civarına eğer yol uygunsa. Ama drahte için bu yeterli olmayabilir çünkü o benim yüzümden 20-30 km/s yavaşlamayı kendisinin aşağılanması olarak algılayabilir ama öndeki insan 50-60 km/s yavaşlayıp kamyonların arasına dalsa bu çok normal aslında çünkü bu yollar her zaman en hızlı gidenlerindir. Çünkü burada kanun yok burada beygir gücü var cesaret var bunlar ne kadar çoksa sende o kadar güçlüsündür ve güçlü olan güçsüze herşeyi yapmakta özgürdür.

Drahte seni tanımıyorum burada rastlantısal sen konu mankeni oldun bu senaryoda böyle davranıyorda olabilirsin davranmıyorda olabilirsin. Ama kuralları kendimizin koyduğu bir dünyayı bu kadar seversek bir gün gelip biri seni beni nasıl sollarsın diye yeni kural uydurup o an seni dizlerinden kurşunlarsa kural koymaktan bu kadar haz alamayacağını düşünüyorum. Kurallar herkes kendi kurallarını koymasın diye var bunları yorumlayıp kendimize uydurursak bu döner dolaşır bizi vurur.

Not: Bende hatasız bir sürücü değilim ama yaptığım hatalar hız sınırlarını abartılı olmayacak şekilde aşmak olur en fazla yoksa kimseye arka arkaya 2 kere selektör yaptığımı hatırlamam kaza olma ihitmali olmadıkça emniyet şeridini hiç kullanmadım. Kırmızıda ömrüm boyu 2 kere geçmişimdir birinde ceza yedim ama aniden durup tehlike yaratmamak için diğerinde de yorgunluktan gece farketmediğim için olmuştur. ben insanlara saygı duyduğum için mutluyum her ne kadar memleketim insanının bunu haketmediğini düşünsemde çünkü lafla bir şey öğrenip yapmak bize özgü değil belki görerek öğreniriz...

1-Sol serit sollama seridi diyorum ama aynı sekildede sag bosken soldan gideni sıkıştırırm diyorum

2- Sen 60 km ile giden kamyonu sollama son anda karar weririmisin ? Ben wermem onceden sag seritte iken hızımı 90 km kadar cıkarırım kamyonun arkasında güvenli mesafeye gelince sollamaya cıkarım sollamamı yapar sol seritte 10 sn kalmam

Ha sen aklınla araba kullanmassan 70km ile gider gider gider kamyonun arkasına girersen sonra sol sinyalini yakıp kamyonla aynı hızda sola atarsan kendini o kamyonu 1 dk da sollayamassın tabi

3- Drahe bırakın sellektor yapayı farlarını kapamaz aynı zamandada sapık gibi 140 ta basmaz gün saati içinde onundaki kac km ile gidiyorsa odur

Ha onumdeki 90 la gidip sagda 80 le gidenlerin yanında süzülüyorsa sellektor yaparım birden kimsenin egzostunu kapatmam

Sellektorumu metreeler oncesinden yaparım bsluklarını kollarım hala uygun bosluga ragmen gırmıyorsa sellektormu sıklasıtırırım gine girmesse mesafeyi azaltırım

Onumde 3-5 dk sag seritten 5-10km daha fazla hızla seyreden araca ihtiyacım yok

Arkadaşım ben kural fln uydurmuyorum sen soldan sollama yapıyorsun arkadan ben birden bitmem

Sen benim onume dusuyorsan ya sen beni gormedin yada dikkat etmedin hata gine sana cıkıyor

Sol seritte cakılı giderkende sag seritten sadece 10km fazla gidiyorsan kabahat gine sende ozaman solda ne işin war

Sen sol seritte 120km giden kimseyi sıkıstırmam temde sapıkmıyım ben milleti sıkıştırmak içinmi trafige çıkıyorum ?

İstanbul trafiginin bana ogrettiği tek sey semtine gore hareket ediceğindir Ümraniyede herkezin üstüne çıkan ben ewimin muhitinde herkez yol weririm

Otobanlar ise karma mekanlar oldugu için ortalama davranırım sol serit kactan akıyorsa o hızla devam ederim

120 olmus 140 olmus fark etmez ama ben solnran 120 ile giderken onumde sag seritten hız olarak pekte farklı olmayan bir araba düşerse

Uzaktan sellektorumu yaparım yakına gelir 2 sellektor daha yaparım frene koymadan ayagımı vitesimi kuculturum beklerim

Bir kac bosluga ragmen girmediyse demekki beni farketemiştir dikiz aynasını bile kullanmıyordur yakınlaşırım beni fark edene kadar

Kaldıki ben geniş bir makas atıp sagdan gitmeyide bilirim ama arkamdan gelen aynı eziyeti çekicek

Kusura bakmayın ama beni düşünmeyeni ben NEDEN düşüneyim ?

Arkadaşlar trafikte yapacağınız her agresif ve karşı tarafı taciz eden haraket döner dolaşır sizi bulur çünkü siz rahatsız edersiniz aynı anda 2 km ilerde bir başkası birisini rahatsız eder siz 2 km sonra rahatsız edilenle karşılaşırsınız o sizi rahatsız eder eder eder bu böyle gider . Eğer tek başınıza trafikteki herkese optimum araç kullanma tekniklerini kendi aracınızdan inmeden zorla öğretme çabasındaysanız umarım ömrünüz yeter ve sonuç alırsınız bu çabanızdan

sevgili drahte sen konu içinde agresif çıkışlarınla herkesin hedefi olmuşsun ama konuyu yavaşça ve kızgınlığını bir kenara bırakarak baştan sona oku bakalım ne demişler. ha silah çekerim kurşunları saydırırım diyende var buda kabul edilebilir bir durum değil belki insan cinnet geçirip böyle bir şey yapabilir ama bunu planlamaz. Bende çok zaman çok vahşet içerikli hayeller kuruyorum trafikte insanlara karşı ve bunun sevgili istanbul trafiğinin psikolojime verdiği zarar olarak görüyorum. Ama kimseyle bir olayım olmamaıştır inşallahta olmaz.

Bana verdiğin cevapla benim yazdıklarım arasında bağlantıda kuramadım. Ben 2 şerit gidiş 2 şerit geliş bölünmüş istanbul içerisindeki anayollardan bahsediyorum.

quote:

1-Sol serit sollama seridi diyorum ama aynı sekildede sag bosken soldan gideni sıkıştırırm diyorum

2- Sen 60 km ile giden kamyonu sollama son anda karar weririmisin ? Ben wermem onceden sag seritte iken hızımı 90 km kadar cıkarırım kamyonun arkasında güvenli mesafeye gelince sollamaya cıkarım sollamamı yapar sol seritte 10 sn kalmam

Ha sen aklınla araba kullanmassan 70km ile gider gider gider kamyonun arkasına girersen sonra sol sinyalini yakıp kamyonla aynı hızda sola atarsan kendini o kamyonu 1 dk da sollayamassın tabi

1) Evet drahte bir konuda haklısın sağ şerit boşken sol şeritten gidilmez bu bir kuraldır. Ama kurallara uymayanları ancak uyarabilirsin (taciz etmek değil) yada şikayet edebilirsin buda bir kuraldır. İlk başta dediğim gibi kurallar senin için bir şey ifade etmiyorsa yada sadece işine gelen kuralları kullanmayı seviyorsan yorum yapmıyorum bu konuda.

2) Kim 60'la kamyonun arkasından giderken 65 km hızla sola çıkmaktan bahsetti ben böyle bir şey demedim. Ben 60 'la gidilen sağ şerit akarken sol şeritte 100-110 km hızla seyretmekten bahsettimki bu istanbul'da çok olağan bir durumdur. Eğer 60'la giden topluluk biter ve ben 90-100'le seyredebileceğim bir aralık bulursam zaten sol boş olsa da sağa geçerim kafamı dinlemek için hızlı gidecem diyen beni rahatsız etmesin diye. Ha boşluk olmayabilir ben 110'la giderken daha hızlı gelen biri olabilir bunları istanbul da kabullenmişiz zaten fırsat varsa yol veririm ama yol vermek arkadaki şahıs hiç ayağını gazdan çekmesin frene basıp kendini kötü hissetmesin diye kendimi tehlikeye atacak şekilde iki kamyonun arasına dalıp frene asılmak şeklinde olmaz (110--> 60 km hıza) Bunda bir gariplik yok sanırım

Birde senin bahsettiğin şekilde sollamaya çıkmak şehiriçindeki yoğun yollarda mümkün oluyor mu merak ettim sen istanbulda hangi sağ şeritte 60'dan 90'a çıkılacak aralık bırakabiliyorsun bıraksan 10 sn'de oraya 3 araç girer. Keşke girmese de dediğin şeklide olsa .Gece ve şehirlerarası özellikle gidiş geliş yollarda böyle sollama yapılır evet buna lafım yok. Benim anlayamadığım oldu ya hız sınırı 90 olan bir yolda birisi sollamaya 70-75 km hızla çıktı yavaş yavaş 60'la gideni solluyor (belki arabası çok kuvvetli değil, belki şöför acemi, belki şöför yaşlı çok yüksek hızlara çıkmaya çekiniyor bakın bunların hepsi kız kardeşiniz anneniz yada babanızın başına gelebiliecek şeyler) rastlantısal arkasındaki 120 ile geliyordu arkadan gelen üzerinden atlayamayacağına göre ya ayağını gazdan çekecek biraz insan gibi öndeki adamın işini bitirmesini bekleyecek belki bir kere selektör yapacak ve öndeki işi bittikten sonra hala sağa geçmedi ve hızlanmıyor mu belli aralıklarla (5-10 sn) selektör yapacaksın ama adamın tamponunda değil tabii ki hani annenizden çörek isterken yumuşak ses tonu ile istersiniz ya trafikte bunu yapmakta engel nedir? Hala çekilmiyorsa kurallara uymak isteyen aracı ya takip edecek yada kuralları çiğneyip sağlayacak ben genelde sağlamayı tercih ediyorum bir kaza olursa o riski de alıyorum kendi adıma ama yaptığım yanlış bunu kimse de değiştiremez bu yaptığım yüzünden birisine zarar vermem de olası Mesela kaçınız size yol veren birisine dikiz aynasından selam verme zahmetine giriyorsunuz. Yani ben saygısızlığın en alasını yapayım ama bana herkes saygılı olsun beklentisi sizi daha çok bekletir arkadaşlar.

3) sol seridin sollama şeridi olduğunu gereksiz yere meşgul edilmeyeceğini söyleyip duruyorsun ben mi yanlış anlıyorum ama ondan sonra sol şeridi sollama için veyahut çakılı kullananların arkasına geldiğin durumlardan bahsediyorsun. Bende sana soruyorum sen istanbulda 2 şeritli yollarda 60-70'le giden sağ şeridi sollamaya çıkıp 90-100'le gidebileceğin bir aralık bulana kadar 4-5 km yol gidilebileceğini benden de iyi biliyorsun senin bakış açından bu adam sol şeritte 80-90'la (bkz. hız sınırı) çakılı sağ şerittende 20-30 km hızlı gidiyor ama senden de yavaş gidiyor bu durum sorun olmamalı diye düşünüyorum ben. Ha adam sağ şerit 30'la giderken sola çımış ve 40-45 km'ile gidiyorsa hız sınırı 90 km olan bir yerde bu da zaten kural ihlalidir trafiği tehlikeye atmaktır. Ama ben 110-120 ile gidiyorum diye 80-90'la gidenleri rahatsız edici bulmuyorum eğer hastaneye hasta yetiştirmiyorsam.

sana hak verdiğim şeylerde söylemişsin eğer sen 90-100 ile sol şeritteysen ben 10 mt kala önüne atlıyorsam 70 km hızla bu seni ve kendimi benim hatam yüzünden tahlikeye atmaktır zaten savunulacak bir yanı yok. Ancak sen 150 mt gerideyken ben sollamaya çıktıysam ve doğal olarak senden yavaşsam ve seni ayağını gazdan çekmek zorunda bıraktıysam burada ne bana ne kendine kız bence istanbul'a kız çünkü daracık bir alanda bir sürü insan bişeyler yapmaya çalışıyoruz. Ben bazen o 150 mt aralığı bekleyene kadar sol sinyalim 1-2 dk açık bekliyorum.

Neyse çok yazdım son biryorum daha yapacağım demişsinki "Beni düşünmeyeni ben niye düşüneyim" Bende diyorum ki "Seni düşünmeyene onu düşündüğünü gösterki belki 10 tanesinden bir tanesi bilinçlenirde başkalarını düşünmeye başlar"

Burası bir paylaşım ortamı birbirimizin eksiklerine veya yanlış bildiklerine veya üzerinde çok düşünmediği şeyleri işaret etmek karşıdakini yermek kötülemek aşağılamak amaçlı değil karşıdaki kişinin kendini geliştirmesine yardım etmek için bir çaba olarak görülmeli. Tabii herkes kendi anlamak istediği şekilde anlar bu söylediğimi ama iyi niyet her zaman değerini bulur.

• quote:

Orjinalden alıntı: Roytoy

quote:

Orjinalden alıntı: .C.O.

Ben yanlış bir düşünce. Kamyonu sollayan araç illaki kamyondan 15-20 km/h hızlı olmak zorunda değil. 1km/h bile hızlı olsa yeterlidir. Kimse başkası için fazladan yakıt yakmak zorunda değildir. Hızlanmak zorunda hiç değildir. Lütfen daha dikkatli düşünelim.

1km fazla hizlan sollama yapan hic yapmasin....
    Biliyormusunuz ne kadar uzun sürer öyle bir sollama,ya karşidan bir arac gelirse?
    yol cok uzun degilse cok tehlikeli bir durum oluşur,lütfen daha dikkatli düşünelim.

Bir iki Lira tassaruf icin hayatimizlan oynariz.

Merak etmeyin gerekli miktarda dikkatliyimdir. Tavsiyeniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Fakat dikkatli okursanız "bile" kelimesini kullandım. Yani burada simülasyon yapamayacağımdan dolayı hızın düşüklüğünü belirtmek için yazdım. Kaldı ki o 1 km/h farkıkimse kolay kolay ayarlayamaz. Öyle bir şeyide kimse yapmaz. Farzedin ki ben ilk mesajımda 1500000-2000000 km/h ile 100000 km/h değerlerini kullandım. Ne değişirdi ki? Önemli olan anlatmak istediğim. Mühendislik hesabına girmiyoruz. Sayılara odaklanıp nedemek istediğimi kaçırmışsınız. Kısaca özetliyim. Ben gideceğim hız arkamdan geleni ilgilendirmez. Ben kimse için hızlı gitmek zorundayım.

Ek olarak ben mesajımda iki şeritli gidiş-geliş yolu özellikle bahsetmedim. Siz yine ayrıntılara takılmışsınız. Düşünün ki otobandayız. Ne fark eder? Demek ki dikkatli olması gereken ben değilmişim.

Saygılar.

• quote:

quote:

Ben yanlış bir düşünce. Kamyonu sollayan araç illaki kamyondan 15-20 km/h hızlı olmak zorunda değil. 1km/h bile hızlı olsa yeterlidir. Kimse başkası için fazladan yakıt yakmak zorunda değildir. Hızlanmak zorunda hiç değildir. Lütfen daha dikkatli düşünelim.

Sollamayın ozamna kamyonu sollamanında bir adabı war yakıt parası için canınızdan oldugunuzda cehemende 100 oktanı doker doker dus alırsınız artık

Aynı şeylerden bahseden arkadaşa bir üstteki mesajımda cevap verdim. Sizinde tepkiniz de aynı ölçüde onu cevap olarak okuyabilirsiniz.

Fakat şunu belirtmek isterim ki öyle bir ûslup takınmanız yersiz. "Duş almak" ne demek? Kaç yıldır tanışıyoruz? Ben sadece bana göre hatalı olduğunuz noktayı belirtmek istedim. Fakat siz, bu dağları ben yarattım havasında gidiyorsunuz. Anlamadım sebebini. Açıklarsanız sevinirim.

Ek olarak araç kullanmaktan önce Türkçe'yi kullanmayı öğrenmenizi tavsiye ederim. Şayet "w" ve anlam yüklemekle uğraştığım yanlış yazılmış kelimeleriniz bolca bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .C.O. -- 27 Kasım 2007; 15:59:34 >

• quote:

quote:

quote:

XXX

XXX

Ek olarak ben mesajımda iki şeritli gidiş-geliş yolu özellikle bahsetmedim. Siz yine ayrıntılara takılmışsınız. Düşünün ki otobandayız. Ne fark eder? Demek ki dikkatli olması gereken ben değilmişim.

Saygılar.

Kimse için hızlı gitmek zorunda değilsiniz

Güzel kimseyi umursamassınız karsınızdakindende sizi umursamasını bekleyemessiniz

Aynı şekildede kimse sizin için frene basmak zorunda değil

Siz 1km fazla ile sollıyacagınıza bir 30sn daha bekleyin hızlı gelen gecsin sonra sollayın ya da !

Hızınızı artırın oyle sollayın keza arkadan araba gelmesine ragmen mantıksız bir hız ile sollamaya kalkarsanız onunuzdeki kamyonu hatalı sollamaya girer

Cunki aslen sizden hızlı arkanızdan gelen araba once sizi sonra kamyonu sollıyacaktır we siz onune geciyorsunuz

Soylemek istediğim eger yol bos ise istersen kamyonun yanından daha yavas gidiniz ama dikiz aynanızda bir aracı gordugunuzde yol wermelisiniz kurallar acık

Ayrıca 80 yapımı trafik filmleri bile 10-15km hız farkını we sol seride cıkmadan once sol seritte sizden daha hızlı giden aracları kontrol etmenizi soyluyor

SAbah 6 da acın televizyonunuzu izleyin

Ha arkadan vurmanın affı yok ama arkadan vurmanın sizin içinde affı yok

Yani size vuran kazadan daha pozitif sekilde cıkar olumlu bir kaza olucaksa arabalar es ise once siz oleceksiniz

Sizden once arka koltukta oturan sewdikleriniz

Yani arkanızdan gelen sizden hızlı araca yol wermek aslında sizin we sewdikleriniz için onemli

Son olarak sizden hızlı giden araclara yol wermemek erkeklik yada yol wermek bayanlık davranısları değildir

İnsanların aceleleri olabilir yada istekleri ama yol wermek ezkilkik belirtisi hic değil

Yol werirken utananlar telefonla konusuyormus gibi yapın kendinizi kotu hissediyorsanız yol werirken

• Zaten motocuların trafikte ölmesine sebebiyet veren bunlar değilmi?

quote:

quote:

quote:

XXX

XXX

Saygılar.

Güzel kimseyi umursamassınız karsınızdakindende sizi umursamasını bekleyemessiniz

Siz 1km fazla ile sollıyacagınıza bir 30sn daha bekleyin hızlı gelen gecsin sonra sollayın ya da !

Hızınızı artırın oyle sollayın keza arkadan araba gelmesine ragmen mantıksız bir hız ile sollamaya kalkarsanız onunuzdeki kamyonu hatalı sollamaya girer

Cunki aslen sizden hızlı arkanızdan gelen araba once sizi sonra kamyonu sollıyacaktır we siz onune geciyorsunuz

Soylemek istediğim eger yol bos ise istersen kamyonun yanından daha yavas gidiniz ama dikiz aynanızda bir aracı gordugunuzde yol wermelisiniz kurallar acık

Ayrıca 80 yapımı trafik filmleri bile 10-15km hız farkını we sol seride cıkmadan once sol seritte sizden daha hızlı giden aracları kontrol etmenizi soyluyor

Yani size vuran kazadan daha pozitif sekilde cıkar olumlu bir kaza olucaksa arabalar es ise once siz oleceksiniz

Yani arkanızdan gelen sizden hızlı araca yol wermek aslında sizin we sewdikleriniz için onemli

Son olarak sizden hızlı giden araclara yol wermemek erkeklik yada yol wermek bayanlık davranısları değildir

İnsanların aceleleri olabilir yada istekleri ama yol wermek ezkilkik belirtisi hic değil

Yol werirken utananlar telefonla konusuyormus gibi yapın kendinizi kotu hissediyorsanız yol werirken

dediklerine katılıyorum fakat klavyende v tuşu mu eksik kardeşim neden kendini w harfi yazmaya zorunlu hissettiğini anlayamadım??

• önceki gün büyükçekmece yokuşunu çıkıyoruz. ben rampaya girdiğim için 90 civarı geliyorum soldan (normalden 10 km daha hızlı). yol 4 şerit. sağ şeritler boş. sol şeritte eski model bir lada var. içinde 4-5 kişi var. uzaktan selektör yaptım çekilsin diye. ama yok... yaklaştık, yine yaptım... yine çekilmiyor. iyice yakınlaştık artık gazı kestim (özellikle rampa tırmanırken buna uyuz oluyorum çünkü luzumsuz yere vites ufaltmak zorunda bırakıyorlar insanı) tekrar selektör, bu sefer aynadan el kol hareketi yaptı. dibine kadar gelince mecburen frene bastım, selektör yapıyorum, bağırıp küfür ediyor. bu sırada sağ şerit boş, iki araba soldan 50 ile rampa çıkıyoruz. arabadaki karısı çocuğu falan da arkaya dönüp bana bakıyor sanki ben suçluymuşum gibi. korna çalıp sağdan git işareti yaptım. sağa çekildi, camını indiriyordu ben geçerken birşeyler demek için... sağa doğru çekildiğini görünce gazı kökledim. bizim bıcır 4'den 1'e atıp roketledi. adam bir kelime bile söylemeye fırsat bulamadı, söylediyse de zaten 7500 devirdeki motor sesi yüzünden duyulmadı. sadece ben geçerken dil çıkarttım. umarım görmüştür.

nacizane tavsiyem, özellikle rampalarda hızınıza uygun şeritte seyredin. unutmayın ki arkadan gelen tonlarca yüklü kamyon sizin bu basit hatanız yüzünden uzunca bir süre uğraşıp, sonuçta o rampayı çıkamayabilir. ya da adamın yarım saatine ve tonla mazotuna mal olabilirsiniz...

• quote:

Elbette kimse benim için frene basmak zoruda değil. Kaldı ki arkanızda hızlı bir aracın geldiğini görerek gelen aracın hızının 1/10 katı bir hızla önüne çıkarak sollama yapmak hem kural dışı hem de intahar. Fakat arkadaki araç hangi hızla geliyor ise gelsin arada oldukça fazla görünen mesafe var ise ya da sürekli virajdan dolayı iki şerit gidişli bir yolda arkanızı uzun mesafede göremediğiniz bir yol hayal edelim.
    Bu yolda sollamaya çıkmadan önce aynayı kontrol edip çıktığınızda daha sonradan sizin şerit değiştirirken görmediğiniz bir araç gelirse bu araç yavaşlamak zorundadır. Siz bu araç için hızlanmak zorunda değilsiniz ama o yavaşlamak zorunda. Çünkü siz sollama işlemine başlarken o aracı arkanızda görmediniz.

Eğer ki durum sizin dediğiniz gibi ise o işlem zaten intahardır.

• bazı genç arkadaşlar şunu yaparım bunu ederim havalarındalar ama; nedeni gençlikleri :) sen çok mu yaşlısın diyecek şimdi hayır değilim hatta araba kullanırken gülmem bile o kadar sinir eder trafik beni ama kimseyle de dalaşmamam gerektiğini bilirim çünkü; trafik harbiden hayattır tersini savunanların şoförlüklerine şüpheyle bakarım. Hele ki o beni düşünmüyorsa ben onu niye düşüneyim mantığı tamamen yanlıştır sen eğer ben şoförüm diyorsan kendini sağındakini solundakini önündekini ve arkandaki düşünerek hareket etmelisin asıl şoförlük budur en azından bizim yollarımızda budur ;)

sorunsuz günler özellikle trafikte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend10 -- 29 Kasım 2007; 0:57:08 >

Orjinalden alıntı: KaSSaS

bazı genç arkadaşlar şunu yaparım bunu ederim havalarındalar ama; nedeni gençlikleri :) sen çok mu yaşlısın diyecek şimdi hayır değilim hatta araba kullanırken gülmem bile o kadar sinir eder trafik beni ama kimseyle de dalaşmamam gerektiğini bilirim çünkü; trafik harbiden hayattır tersini savunanların şoförlüklerine şüpheyle bakarım. Hele ki o beni düşünmüyorsa ben onu niye düşüneyim mantığı tamamen yanlıştır sen eğer ben şoförüm diyorsan kendini sağındakini solundakini önündekini ve arkandaki düşünerek hareket etmelisin asıl şoförlük budur en azından bizim yollarımızda budur ;)

+1

• quote:

Orjinalden alıntı: KaSSaS

bazı genç arkadaşlar şunu yaparım bunu ederim havalarındalar ama; nedeni gençlikleri :) sen çok mu yaşlısın diyecek şimdi hayır değilim hatta araba kullanırken gülmem bile o kadar sinir eder trafik beni ama kimseyle de dalaşmamam gerektiğini bilirim çünkü; trafik harbiden hayattır tersini savunanların şoförlüklerine şüpheyle bakarım. Hele ki o beni düşünmüyorsa ben onu niye düşüneyim mantığı tamamen yanlıştır sen eğer ben şoförüm diyorsan kendini sağındakini solundakini önündekini ve arkandaki düşünerek hareket etmelisin asıl şoförlük budur en azından bizim yollarımızda budur ;)

İşte ek bir noktasına bile dokunmadan önünde saygıyla eğileceğim bir ileti.

• bugüne kadar kimse kimseyi terbiye edemedi ve bu saatten sonrada kimse yapamaz bazen denk geliyor böle içler acısı acıyorum böle gençliğe
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.