Şimdi Ara

Trafikte sarı ışık ta nasıl davranıyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen başıma ufaK bi kaza geldi neseki birşey olmadı vuran arkadaşın plakası yamuldu sadece ... ufak bir sıyrıkla tampondan kurtardık neyse..

sorum şu ben biraz acemiyim .. şimdi gidiyorum mesela yolda sarı ışık yanınca ben duruyorum yani bir şekilde yavaşlıyorum ve duruyorum sarı ışıkta bu yanlışmı illa durmak için kırmızımı olması lazım ..
    şundan korkuyorum mesela sarı yanıyor ve ben geçiyorum karşı taraftanda yeşil yanıyor bende daha 300 metre gitmişim bu kazaya sebebiyet olurmu diye aklıma takılıyor hep ..

birde ceza sorunsalı var .. sarı da geçince ceza yeme olanağı varmı dır .. kırmızıda geçtin diyerek ..

sizler ışıklarda nasıl davranıyorsunuz sarı yanınca kırmızıdan önce denk gelince ?

• ışık yeşilden sarıya dönüyorsa yavaşlarım ve dururum zaten o ana kadarda kırmızı yanmış olur.. kırmızıda durdum sarı yandı eğer yolda yaya yoksa hızlı bir bakışla kalkış yaparım.. bu söylediğim şey saniyelik durum..
  • Size kirmizi isik yandiktan 2-3 sn sonra diger tarafa yesil isik yanar yani size kirmizi yandigi anda karsiya yesil yanmaz hatam varsa duzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAXSTAR -- 13 Şubat 2014; 14:36:19 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta öncesinde yolda ilerlerken tam ışıklardan geçmeye yakın sarı ışık yandı pekte hızlı olmadığım için sarı ışık yanarken arkadan kaptırmış gelen amcayı görmeme rağmen durdum. Amcamızda acı bir fren sesi ile arkama kadar geldi Allahtan sol şerit boştuda sol şeride geçebildide vurmadan durabildi.

Bildiğim kadarı ile kırmızıdan önce yanan sarı ışık durmaya hazırlan anlamına geliyor. Bugüne kadarda gördüğüm her sarı ışıkta durma mesafem var ise durmuşumdur. Durma mesafem yok ise gaza basıp kırmızıya kalmamaya çalışmışımdır çünkü ne yaparsam yapayim araba durmayacak o yüzden hızlanmalıyım ki ne kendimi nede karşı tarafa riske atiyim.
    Eğer durma mesafen var ise durman gerekli yok ise ona göre davranmalısınki ne kendini nede karşı tarafı riske atmamak için.

Benim bildiğim budur yanlışım var ise lütfen uyarınız ki yanlış bilgilendirme olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchank

1 hafta öncesinde yolda ilerlerken tam ışıklardan geçmeye yakın sarı ışık yandı pekte hızlı olmadığım için sarı ışık yanarken arkadan kaptırmış gelen amcayı görmeme rağmen durdum. Amcamızda acı bir fren sesi ile arkama kadar geldi Allahtan sol şerit boştuda sol şeride geçebildide vurmadan durabildi.

Bildiğim kadarı ile kırmızıdan önce yanan sarı ışık durmaya hazırlan anlamına geliyor. Bugüne kadarda gördüğüm her sarı ışıkta durma mesafem var ise durmuşumdur. Durma mesafem yok ise gaza basıp kırmızıya kalmamaya çalışmışımdır çünkü ne yaparsam yapayim araba durmayacak o yüzden hızlanmalıyım ki ne kendimi nede karşı tarafa riske atiyim.
    Eğer durma mesafen var ise durman gerekli yok ise ona göre davranmalısınki ne kendini nede karşı tarafı riske atmamak için.

Benim bildiğim budur yanlışım var ise lütfen uyarınız ki yanlış bilgilendirme olmasın.

Bana göre çok doğru yapıyorsun aynen bende senin gibi davranıyorum.

• Peki bu işin trafik cezasi boyutu nedir şarjda geçersek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçebileceğim kadar hızlı ve yakınsam geçiyorum.zaten kırmızı yandıktan 5 saniye sonraya kadar geçmeye hakkımız olduğunu zannediyorum.yanlışım varsa düzeltin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yılmaz058 kullanıcısına yanıt
    Yanlışınız var. Kırmızı "yandığı anda" geçmeye hakkınız yok. Sarı ışık da bunun için var. Size "kırmızı yanacak, durabilecek mesafedeysen yavaşlamaya başla yok değilsen hemen basıp geç" diyor.
  • Durabileceğim mesafedeyse hemen yavaşlamaya başlarım ve dururum. Hatta dört yollarda yayalar için olan ışıklara bile bakıyorum. Yayanın yeşili yanıp sönmeye başladıysa ve ışığa 100 metreden fazla varsa hemen ayağımı gazdan çekiyorum. Acele etmenin hiç anlamı yok trafikte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carretera

Yanlışınız var. Kırmızı "yandığı anda" geçmeye hakkınız yok. Sarı ışık da bunun için var. Size "kırmızı yanacak, durabilecek mesafedeysen yavaşlamaya başla yok değilsen hemen basıp geç" diyor.

Geçebilme hakkı değilde bize kırmızı yandıkdan 1-2 sn sonra öbür tarafa yeşil yanıyor tespitlerime göre
  • carretera C kullanıcısına yanıt
    benimde anlatmak istediğim de buydu hocam.teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru söylüyorsunuz. Ancak bunu kullanmamalıyız. Bu emniyet payıdır.
    Siz onu kullanırsanız karşı taraf da "nasıl olsa bize yeşil yanmadan iki saniye evvel karşı yön duruyor" kartını kullanırsa sonuç hiç iyi olmaz.
  • Vitese alip aragazla bekliyorum; sonra dolu turboyla burnout

• Trafikte sarı ışık ta nasıl davranıyorsunuz?

O "ta" niye ayrı? Yazık değil mi de imzanızdaki Atatürk'ün önem verdiği dili böyle katlediyorsunuz?

İlkokul 4'te sınıfta kalınacak bir yazı.

Yazık günah!..

• Sehirici hız sınırlarına uyarsaniz ışığa 10mt bile kalsa tak diye durursunuz.

• Bazı ışıklarda yeşil yanıp yanıp sönmeye başlıyor. Öyle bir durumda eğer 50 metre civarındaysam hızımı artırıp geçiyorum. Yoksa yavaşlıyorum. Bir kaç kere sarıdan kırmızı olacakken geçtim sonra ceza gelecek mi diye düşünüp durdum. En iyisi durmak. Hem güvenlik hem maddiyat açısından. Bana kırmızı yandığı an diğer tarafa hemen yeşil yanmıyor geçeyim gideyim diye düşünmeyin. Youtube'a crash falan yazın Rusya'da çekilmiş bir sürü video var. Kırmızı ışık ihlalinin nelere yol açacağını kendi gözlerinizle görün.
  • Eğer yeşilden sarıya dönen ışıkta ki hiziniz durmayacak gibi ise sarıda geçmeniz sizin ve arkanizdaki araç için daha hayırlı olacaktir

• Kırmızı ışıktan sonra ki sarıda en önde isem ve arkamda trafik varsa seri bir şekilde hareket ediyorum. Diğer türlü "Yeşil yansın bir hele 1-2 sn geçsin giderim yahu acelem ne?" modunda oluyorum. Eğer yeşil yanıyorsa ve ışıklara mesafem varsa yolun ilerisinde ki konvoya bakıyorum çok uzaklaştılarsa gazı kesiyorum. Baktım yakındalar hemen konvoya yetişip en arkadan aralarına kaynayıp geçiyorum.
  • Yeşilde beklerken sarı yanarsa yavaş yavaş hareket etmeye başlarım.
    Trafik ışığına yaklaşırken yeşilden sarıya dönerse çok kalabalık bir yer değilse ve geçebilecek kadar yakınsam geçerim, değilse dururum.
  • Yeşilden sarıya ve kırmızıya dönerken geçmek kazaya davetiye çıkarmak bir nevi. Ama insan o anki psikolojisi acelesi trafik ve yol durumuna göre geçebiliyor bazen işte.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.