Şimdi Ara

Trafikte sarı ışık ta nasıl davranıyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Size kirmizi isik yandiktan 10 sn sonra diger tarafa yesil isik yanar yani size kirmizi yandigi anda karsiya yesil yanmaz hatam varsa duzeltin.

10 sn. değilde 4-5 sn. idi galiba . . .
  • Arkadaşlar kurallardan bahsetmiş ancak uygulama açısından şöyle bir tavsiye vereyim. Zaten çok yavaşlamışsanız ve hafif bir fren dokunuşuyla aracı durdurabiliyorsanız durun ancak sarı ışık yanarken aniden durmaya kalkmayın. Çünkü İstanbul gibi yoğun ve insanların sabrının taştığı trafikte her saniye insanlara kıymetli gelir. Siz sarıda aniden durursanız arkanızdan gelen ve sarıya yetişmek için gazlayan birisi size arkadan geçiriverir.
  • Arkadaki araç kornaya basmadığı sürece yeşilin yanmasını beklerim :)
  • sarı ışık kırmızıdan önceki avans tır, sarı yandığında gözünüz diğer yönlerde ayağınızda bu yönler/mesafeye göre frende ya da gaz üzerinde olsun, zaten bir süre sonra otomatiğe bağlarsınız.

Kalkışta ise sarıda relax, kasmaya acele etmeye gerek yok arkadaki neresini yırtıyorsa yırtsın siz yeterki yeşili kaçırmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DOMIX -- 13 Şubat 2014; 13:40:23 >
  • Yesilden sariya gecerken arkadan gelen carpar diye asla durmam basar gecerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böyle durumlarda dikiz aynana bakıyorsun arkanda gelen duramaz yakın takipteyse gazlıyorsun, arkan boş ve durabilecek mesafedeysen duruyorsun. eğer dikiz aynana baktın sürücü kadın ve yakın takip ediyor, telefonlada görüşüyor şerit değiştiriyorsun tek şeritse ölümüne gazlıyosun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alfredo -- 13 Şubat 2014; 13:45:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafigi yogun olmayan yerlerde sarida gecmek cok risklidir. Cunku neden aciklayiniZ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Size kirmizi isik yandiktan 10 sn sonra diger tarafa yesil isik yanar yani size kirmizi yandigi anda karsiya yesil yanmaz hatam varsa duzeltin.

10saniye yok maksimum 2 saniye oda belli başlı yerlerde genelde yarım saniyeyle bir saniye arasında değişir.yani size kırmızı yandıktan 1 saniye sonra karşı tarafa sarı akabinde yeşil yanar.

Konuya gelince Lambalara olan mesafeye ve giittiğim hıza göre değişiyor.Acemiyim demişsiniz bu zamanla olur o yüzden siz mümkün mertebe fasılalı yeşil ışık veya normal yanın sarı ışık gördüğünüzde yavaşlayıp durma taraftarı olun.Kullandııgnız araca ve yolllara durma mesafesine alışınca kendiniz karar verirsiniz durup veya geçmeye.

• öncelikle davranışın doğru.
    buna kimse itiraz edemez.
    ama günlük pratikte, çoğu sürücü sarıda geçiyor.
    sarıda geçtiğinde diğer tarafa yeşil yanıpta kazaya sebeb olma olasılığın çok yüksek olmasa gerek.
    sarıda geçeyim derken anlık olarak kırmızıya yakalanıpta ceza yeme olasılığında var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DOMIX

sarı ışık kırmızıdan önceki avans tır, sarı yandığında gözünüz diğer yönlerde ayağınızda bu yönler/mesafeye göre frende ya da gaz üzerinde olsun, zaten bir süre sonra otomatiğe bağlarsınız.

Kalkışta ise sarıda relax, kasmaya acele etmeye gerek yok arkadaki neresini yırtıyorsa yırtsın siz yeterki yeşili kaçırmayın.

Arkadaşım herşeyi olması gerektiği şekliyle anlatmışsın zaten. bize söylenecek söz kalmamış.
  • Arkamda araba yoksa hunharca frene basıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Trafikte sarı ışık ta nasıl davranıyorsunuz?

O "ta" niye ayrı? Yazık değil mi de imzanızdaki Atatürk'ün önem verdiği dili böyle katlediyorsunuz?

İlkokul 4'te sınıfta kalınacak bir yazı.

Yazık günah!..

KIRMIZI DA VE SARITATA GEÇİLMEZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307

quote:

Orijinalden alıntı: sicakyuz

Trafikte sarı ışık ta nasıl davranıyorsunuz?

O "ta" niye ayrı? Yazık değil mi de imzanızdaki Atatürk'ün önem verdiği dili böyle katlediyorsunuz?

İlkokul 4'te sınıfta kalınacak bir yazı.

Yazık günah!..

KIRMIZI DA VE SARITATA GEÇİLMEZ

Heç.

• Hızınıza bağlı. Kaptırıp ışığa gelmişseniz ve çok geniş bir kavşak değilse sarıda geçebilirsiniz. Kural kural derken atmosferi de düşünün. Büyük şehirde sürücüler sarıda dursalar en az %5-10 daha fazla yükleme olacağında şüphe yok. Kavşak sinyalleri zaten duruma göre kendini ayarlayan sinyaller olmadığı için çok külfetli bir iş yaptıklarının farkında değiller. Bunu yalnız genelde bildiğiniz kavşklarda yapın.

Hızınız düşük ve aşina olmadığınız bir kavşaksa zaten duruverin. Hızınız düşükse arkadaki toslamaz.

Yalnız acemilikte tek sorun şudur, Bıçak gibi asla durmayın ya da hızınızı çok ani düşürmeyin daha uzun mesafede ve sürede durdurmaya alışın. Arkadaki vurur, evet suçlu odur ama takip mesafesi denen şeye uyulsa bu şehirde de yaşanmaz.
  • Direk kornaya asılıyorum.
    Neden ? Öküz olmak bunu gerektirir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeşilden kırmızıya dönüyorsa ve mesafe çok çok azsa sarıda geçerim ancak kırmızı yandıysa ve uzak bir mesafedeyse dururum. kırmızıdan sarıya dönünce yavaştan hareket ederim yeşilde ilerlerim.
  • Kornaya sonuna kadar asılırım, camdan elimi çıkarıp hareket yaparım, hala haraket etmediyse öndeki araç tampona yapışırım itiririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

arkadaşlar geçen başıma ufaK bi kaza geldi neseki birşey olmadı vuran arkadaşın plakası yamuldu sadece ... ufak bir sıyrıkla tampondan kurtardık neyse..

sorum şu ben biraz acemiyim .. şimdi gidiyorum mesela yolda sarı ışık yanınca ben duruyorum yani bir şekilde yavaşlıyorum ve duruyorum sarı ışıkta bu yanlışmı illa durmak için kırmızımı olması lazım ..
    şundan korkuyorum mesela sarı yanıyor ve ben geçiyorum karşı taraftanda yeşil yanıyor bende daha 300 metre gitmişim bu kazaya sebebiyet olurmu diye aklıma takılıyor hep ..

birde ceza sorunsalı var .. sarı da geçince ceza yeme olanağı varmı dır .. kırmızıda geçtin diyerek ..

sizler ışıklarda nasıl davranıyorsunuz sarı yanınca kırmızıdan önce denk gelince ?

kardesım arkandakı trafigi kontrol et araclar hızlı geliyorsa sarıda direk gec sıkıntı olmaz cezada gelmez sarıda hazırlılı ol demek kırmızı veya yeşil yanıcak anlamına gelir seyir halındeyken kırmızı tabi karşıdan karşıya yayalar geçiyorsa iyi süz olayı durama gore degerlendır genelde geçme taraftariyım cunku sarıda durulmaz arkadaki adam gelir sana çarpar kırmızıya yakalanmayım diye veya kalaylayabilir :D sen sahsen sınır oluyorum ole durumlarda yayalar varsa yavaşla birisi atlayabilir gerci sana kırmızı yandıkdan 1 2 sanıye sonra onların ısık yeşil yanar sen herzaman bıraz yavasla durama gore genelde geç ama ok :)

• siz sarıda geçtiğinizi gördüyseniz aslında kırmızıda geçtiniz haberiniz yok demektir. sarıda geçmek ceza sebebidir. bu isik tamamen güvenlik amaçlı. siz güvenlik ihlali yapmış olursunuz.
    gelelim bana. yeşil yanıp sönmeye başlayınca ayagımı gazdan çekerim cogunlukla. ancak ışığa 15-20metre varsa devam ederim. o yanip sonme 5sn sürer çünkü. kırmızıdan sonra ise yeşil yanmadan aracı santim oynatmam. arkada sellektör korna hiç takmam.

• Eğer ışıklı bir kavşağa yaklaşıyorsam , yeşil bile yansa hızımı düşürürüm. Kırmızı yanacak diye daha da hızlanmam. kırmızı yanarsa durabileyim diye yavaşlarım. Fakat, genel olarak araçlar, yeşil yanan bir kavşağa kırmızıya yakalanmıyayım diye daha da hızlanarak giriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 18 Şubat 2014; 9:52:49 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.