Şimdi Ara

Trafikte özgürlüğümüz nereye kadar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabalarımız bizleri gerçekten özgür kılıyor. Ancak bu özgürlüğün bedeli de gittikçe ağırlaşıyor. Kapının önünde duran arabalarımız bir taraftan da bizi kendilerine bağımlı kılıyorlar. Aklımız hep arabamızda kalıyor. Sonra arabanın getirdiği bir sürü maddi yükümlülükler var. Bunları hepimiz biliyoruz.

Ancak son zamanlarda buna bir de takip edilme durumu eklenmeye başladı ki artık özgürce dolaşmak pek mümkün değil. Her yer de kameralar var ve bir marifetmiş gibi bizleri kayıt edip duruyorlar. Kredi kartımız, cep telefonumuz bile bizim yerimizi takip ediyor. Sanki yirmi dört saat gözetim altında tutulan mahkumlar gibiyiz. Üstelik bu teknolojik sistemler onları kullananlarca suistimal edilmeye de açık gibi duruyor. Trafik düzeni ve güvenliği açısından bu tip sistemler tabiki yararlı. Ama sistemin arkasında bir insan var ve bu da durumun güvenlik açığıdır. Ben hırsız değilsem, suçlu değilsem niçin başka birisi tarafından kamerayla izleneyim ki? Benim gittiğim yer kimi ilgilendirir.

Kısaca ben gelişen sistemler ile birlikte her alanda olduğu gibi trafikte de potansiyel suçlular gibi hissetmeye başladım. Hız sınırını aşmamaya özen gösteririm ama bazen de kısa süreli de olsa aşmak gerebilir. Hiç aşmıyorum diyenin doğru söylediği tartışılır. Ya da kırmızı da hiç geçmem ama bazen de o kadar müsait bir durum vardır geçersin. Her an gereksiz bir ceza yenebilir böyle bir durumda. İstisnai durumlarda insanlar bu tip özgürlüklere sahip olmalıdırlar bence. Trafik sonuçta kontrollü bir alandır ve kontrolünü kaybetmemiş insanlar olduğumuz sürece güvenlidir. Gittikçe gelişen teknoloji ise insan faktörünü gözardı etmektedir.

Belki düşüncem ve bakış açım yanlıştır bilemiyorum. Trafikte özgürlük konusu hassas. Belki de trafikte özgür olunmamalı. Ama kamera ile çekim işinin gittikçe yaygınlaşması, radarların çoğalması nedeniyle trafikte kendini daha az özgür hissetmeye başlayan, her an tetikte gitmenin, izlenmenin verdiği rahatsızlığı duyan arkadaşlar görüşlerini paylaşabilirler.

• bence gayet iyi

ben şikayetci değilim aksine polise yardımcı olmak için devamlı hatalı sürücülerin plakalarını alıp veriyorum

bir güzelde ceza yiyorlar

apaçiler bundan sonra 2 defa düşünüyor
  • trafikte sadece kurallar sınırı dahilinde özgür olabilirsin ki bu da özgürlüğün en basit tanımı. Kurallara nolursa olsun uyucaksınız tabiki kimse %100 uymaz ama kameraların amacıda en ideale ulaşmak..

O zaman mobese kameralarınıda kaldıralım suc ve yakalama oranı ne kadar artıyo görelim
  • sokakların bbg evine dönmesi bencede çok hoş değil, yakında evimizde bile kamera olacak nerdeyse. ama insanımız insan gibi davranmadıktan sonra başkada çözüm yok, kazalar, kural ihlalleri engellenecekse varsın bizde izlenelim.
  • arkadaşım yakın zamanda fight club yada v for vendetta mı izledin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: over and under

bence gayet iyi

ben şikayetci değilim aksine polise yardımcı olmak için devamlı hatalı sürücülerin plakalarını alıp veriyorum

Yazı imzayla birlikte güzel görüntü oluşturuyor...
  • 120 km ye kadar..(Başlığa göre cevapladım)
  • İnşallah işe yarıyordur. Keşke herkes senin gibi yapsa

quote:

bence gayet iyi

• quote:

bence gayet iyi

Bu güzel bir uygulama ama kafamı karıştıran bu uygulamanın güvenirliği ne kadar doğru olacak?Mesela yolda biri bana gıcık oldu hata yapmadığım halde beni şikayet ederse ve polis ceza verirse hata yapmadığımı nasıl ispatlıycam?Bunu bir yolu varmı?Polis kime inanacak.Ben yolda biri hatalı sollama yaptı dersem karşıdaki hayır yapmadım derse??

Bu uygulama pek sağlam gelmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadango

quote:

bence gayet iyi

Yazı imzayla birlikte güzel görüntü oluşturuyor...

ben şehiriçinde apaçilik yapmam

otobanda boş bulursam basarım o da kurallar dahilinde

imzadaki araç octavia rs'in 2.0 TFSI'ın neler yapabildiğini dost düşman herkes görsün diye konulmuştur

saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: tanland

İstisnai durumlarda insanlar bu tip özgürlüklere sahip olmalıdırlar bence.

O istisnalar alışkanlıklara dönüşmesin diye tüm bunlar.
  • başkalarının haklarına herzaman saygı duyarak özgürsünüz trafikte
  • haklar-özgürlükler-cezalar-izlenmeler vs........
    iyice çorba oldu bu trafik sistemi yaw..
    araç sayısı arttıkça içinden çıkılmaz hal alıyor ve sistem tıkanıyor..
    fert olarak bilinç kazanmadıkça tüm uygulamalar verime ulaşmayacak kimseyi de gerçekten memnun etmeyecek...
  • Belki siz kendinizi bilen, davranışlarınızı kontrol altında tutabilen, başkasının hakkına saygılı bir insan olabilirsiniz fakat bu bahsettiklerimin ne manaya geldiğini dahi bilmeyen bir sürü insan var ortalıkta. Onun için kurallar konulmuştur ve istisnasız uymak zorundayız...

Siz uygun yerlerde hız sınırını aşıp zarar da görmezsiniz ama yurdum insanı ara sıra, tesadüfen hız limitine uyduğu için kontrol altında tutmakta yarar var bazı şeyleri...
  • arkadaşlar yollarda sadece biz gibi sürücüler yok...her yer insan görünümlü ayılarla dolu...hatta bazı tipler ayılığı da aşmış durumdalar ve eğitilemez hal almışlar...hatta bazılarını inip kesesim geliyor...bu tiplere karşı demokrasinin kılıcını göstermek lazım...trafikteki bazı kuralları da bu açıdan değerlendirmek gerek...sonuçta hepimiz insanız ve mantıken hepimiz potansiyel birer suçluyuz...tedbir itimata mani değildir demiş atalarımız...kimilerinin beğenmediği batı dünyası bu kurallarla yüzyıldır yaşıyor ve belirli bir yol kadetmişler...ben at arabalarının trafiğin bir parçası olan bir büyükşehir belediyesine sahip şehirde yaşıyorum ve gördüklerim akıllara zarar getirir...ve bu büyükşehir bel. başkanı en iyi belediyeci ödülü aldı pofpofculardan...yazıklar olsun...bu sistem insanı ya faşist yapar yada kominist...
  • Evet izlenmek rahatsız ediyor, kasıyor insanı ama tüm arkadaşların da üzerinde durduğu gibi trafikteki bir takım öküzlerin de izlendiğini düşününce şimdi ben de eskisi kadar rahatsızlık duymamaya başladım. Yeterki kurallar herkes için eşit işlesin. Ama Türkiye için bu da geçerli değil sanırım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratt45

arkadaşım yakın zamanda fight club yada v for vendetta mı izledin?

nedir bunlar yav?
  • Kurallara uyanların izlenmekten bir rahatsızlık duyacağını zannetmiyorum. Bu tür güvenlik tedbirleri kurallara uyan insanların haklarının yenmemesi içindir. Ben Ankara ikamet ediyorum en kısa zamanda buradada olmasın isterim böylelikle gencecik ve masum insanlarımızı belki kaybetmeyiz...
    Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.