Şimdi Ara

Golf 1.6 tdi Debriyaj Balatası Seti Hangisi? [Luk, Sachs, Valeo]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
31.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Golf 1.6tdi CAY aracımın debriyaj balata setini değiştireceğim.

Çeşitli yerlerden fiyat aldım. Bir yer valeo takarız 600tl dedi.

Başka bir yer luk takalım başka olmaz dedi. parçacıya gittim 700tl dedi. İşçilik 300tl alırım dedi. 1000tl.

Başka bir yer bir marka söyledi ama hatırlayamıyorum.(edit: marka Sachs) Luk ile aynı fabrika çıkışlı daha uygun olur onu araştır dedi... (edit: internette 450tl ye buldum)

Sizlerin tavsiyesi ne olur bu konuda???

edit: ayrıca 4 ve 5 inci viteste gaza bastığımda hafif bir vuruntu oluyor taşın üzerinden geçmişim gibi... Bu durum baskı balatadan mıdır? Yoksa motor kulakları ile ilgili mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shakircan -- 24 Mart 2017; 17:49:47 >

Orijinalden alıntı: muradisdan

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shakircan

Ciddi misin hocam? Yani aracin uzerindeki balata setine balata caktirip aynisini tekrar mi kullanayim? Ilk defa duydum cok sasirdim. Ankaradayim. Bu sekilde yaptirmaya ustalar genelde yanasir mi bilmiyorum ucuz yollu cunku...

Hazir acmisken bilya belki degistirilebilir ama bana sorarsaniz saglamsa onada gerek yok. Balata caktirip devam edin. Orjinali gibi olmaz kotu olur vb diyenlerde var ama tamamen hurafe. İyi bi usta yaparsa pisman olmazsiniz. Bikere aradaki fiyat farkina her turlu deger. Yillardir defalarca balata caktirdim hic problem yasamadim. Kendini rahat amorti ediyor.

Balata çaktırıp kullandığınız araç nedir marka model?

Bi cok aracta kullandim. Suan ford transit 350 ed kullaniyorum. Baski balata henuz bitmedi bitse caktirirdim frenleri gecen sene caktirdim mesela. Daha once toyota hilux ve ford transit 190v kullanmistim onlarin debriyaj balatalarini caktirip kullanmistim.

Yalnız hep kaba saba kullanılan ticari araçlardan bahsediyorsunuz. vw araçları narin araçlardır, bu tarz işlere pek gelmezler ben uyarayım.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Golf 1.6 TDI Debriyaj Balatası Seçimi: Luk, Sachs ve Valeo

Volkswagen Golf 1.6 TDI aracın için debriyaj balatası seti seçerken, kalite ve performans açısından en iyi seçenekleri sunan üç önde gelen marka öne çıkıyor: Luk, Sachs ve Valeo.

Luk mu Sachs mı?

Luk ve Sachs, Almanya merkezli iki köklü otomotiv parçası üreticisidir. Her iki marka da yüksek kaliteli ve dayanıklı debriyaj balatası setleri ile bilinir. Luk, OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) sağlayıcılarından biridir, bu nedenle Volkswagen Golf 1.6 TDI aracın için orijinal ekipmana yakın bir performans sunar. Sachs ise yenilikçi teknolojileri ile bilinir ve daha yumuşak ve daha hassas bir vites değiştirme deneyimi sunabilir.

Sachs Baskı Balata mı Luk Baskı Balata mı?

Sachs baskı balataları, yüksek ısı direnci ve uzun ömür sağlayan gelişmiş seramik bileşikleri kullanmasıyla bilinir. Luk baskı balataları ise dayanıklılık ve verimliliği dengeleyen organik malzemeler içerir. İhtiyaçlarına ve bütçene en uygun seçimi yapmak için her iki markanın ürünlerini karşılaştırmalısın.

Sachs Debriyaj Seti Yorumları

Sachs debriyaj setleri genel olarak olumlu yorumlar alır. Kullanıcılar, yumuşak ve hassas vites değiştirme, uzun ömür ve uygun fiyat gibi avantajlarından bahsederler.

Sachs Baskı Balata Yorum

Sachs baskı balataları da benzer şekilde olumlu yorumlara sahiptir. Kullanıcılar, yüksek performans, ısı direnci ve dayanıklılıklarını övmektedir.

Sachs mı Valeo mu?

Valeo, Fransa merkezli bir başka önde gelen otomotiv parçası üreticisidir. Valeo debriyaj balatası setleri, yenilikçi tasarımları ve yüksek performanslarıyla bilinir. Valeo, özellikle yüksek torklu araçlar için uygun olan güçlendirilmiş debriyaj balatası setleri sunar.

Valeo mu Sachs mı?

Valeo mu Sachs mı sorusunun cevabı, aracının ihtiyaçlarına ve bütçene bağlı olarak değişir. Sachs, OEM kalitesi ve yenilikçi özellikleri ile güvenilir bir seçenektir. Valeo ise yüksek torklu araçlar için uygun, güçlendirilmiş debriyaj balatası setleri sunar.

Golf 1.6 TDI aracın için en iyi debriyaj balatası setini seçmeden önce, farklı markaların özelliklerini ve kullanıcı yorumlarını dikkatlice değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu hakkında fikri olan var mı? Luk yerine Sachs alırsam memnun olur muyum? Deneyimleyen var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ciddi misin hocam? Yani aracin uzerindeki balata setine balata caktirip aynisini tekrar mi kullanayim? Ilk defa duydum cok sasirdim. Ankaradayim. Bu sekilde yaptirmaya ustalar genelde yanasir mi bilmiyorum ucuz yollu cunku...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • valeo..
  • Vw orjinaller valeo ama pek iyi değil, fazla kısa ömürlü. Luk en iyisi, sachs ile aynı fabrika, farklı olarak luk'un balatası az birşey daha kalın. Luk ile sachs arasından ucuz olanı alıp takın. Ben aracıma sachs taktırmıştım gayet memnundum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Hazir acmisken bilya belki degistirilebilir ama bana sorarsaniz saglamsa onada gerek yok. Balata caktirip devam edin. Orjinali gibi olmaz kotu olur vb diyenlerde var ama tamamen hurafe. İyi bi usta yaparsa pisman olmazsiniz. Bikere aradaki fiyat farkina her turlu deger. Yillardir defalarca balata caktirdim hic problem yasamadim. Kendini rahat amorti ediyor.

• shakircan kullanıcısına yanıt
    Gereksiz maceraya girmeyin hocam. Serviste taktırmayarak zaten ucuza hallediyorsunuz. Bir de yama iş yapıp daha büyük hasarlara neden olma riskine ben girmezdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

quote:

quote:

Bi cok aracta kullandim. Suan ford transit 350 ed kullaniyorum. Baski balata henuz bitmedi bitse caktirirdim frenleri gecen sene caktirdim mesela. Daha once toyota hilux ve ford transit 190v kullanmistim onlarin debriyaj balatalarini caktirip kullanmistim.

Yalnız hep kaba saba kullanılan ticari araçlardan bahsediyorsunuz. vw araçları narin araçlardır, bu tarz işlere pek gelmezler ben uyarayım.

• Benim de 1.6 TDI Golf'ün baskı balata vakti geldiğini düşünmeye başladım. Kalkışlarda çok titreme yapmaya başladı. Nereye yaptırsam hangi marka olsa diye kara kara düşünüyordum. Konunuzu gördüğüm iyi oldu. Aracınız kaç binde acaba ?

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • Sachs tavsiye ederim

700 lira dedikleri luk ya 450 den ucuzdur yada 450 ye dedikleri orjinal sachs değildir. ilk önce bu sorunu çözün derim.

sachs şanzımandanda bildiğimiz zf firmasına aittir. luk ile aynı fabrikada üretilmemektedir. lukda kalitelidir ama sachsın alternatifidir. mesela bmw sachs kullanır vw luk.

www.vwyedekleri.com
    Golf 6 1.6TDI Debriyaj Seti 3000950734 Fiyatı
    http://www.vwyedekleri.com/Golf-6-16TDI-Debriyaj-Seti-3000950734,PR-5559.html

615tl

https://www.aloparca.com/yedek-parca/SACHS/Debriyaj-seti/3000970001/49993
    450tl

Sahte midir? siteler guvenilmez midir?

• humerus06 kullanıcısına yanıt
    Arac 105 binde hocam daha vakti var goturur fakat ben degistirmek istiyorum. Debriyaj ayak yoruyor

Hocam bizimki 116 bine geldi yokuş kalkışlarında acayip titreme yapmaya başladı. Düz yolda kalkarken bile ufaktan titreme yapıyor. Alakası var mı bilmem ama her kullanan çok aşağıda kavradığını söyleyip ilk oturmada arabayı stop ettiriyor.
    Edit: Yine alakası var mı bilmiyorum bazen kırmızı ışıkta beklerken motordan tıkırtı şeklinde sesler geliyor debriyaja tam basınca kesiliyor tamamen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humerus06 -- 25 Mart 2017; 9:48:18 >

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • quote:

Luk 700tl nin altina dusmuyor ama sachs i bu fiyatin altinda bulabiliyorum.

www.vwyedekleri.com
    Golf 6 1.6TDI Debriyaj Seti 3000950734 Fiyatı
    http://www.vwyedekleri.com/Golf-6-16TDI-Debriyaj-Seti-3000950734,PR-5559.html

615tl

https://www.aloparca.com/yedek-parca/SACHS/Debriyaj-seti/3000970001/49993
    450tl

Sahte midir? siteler guvenilmez midir?

Sahte olduğunu sanmam, aynı markanın ucuz ve pahalı birçok modeli bulunur. Az parada değil yani.

Çaktırma olayı felan komik işler.

uygun fiyatlı set olarak sıfır balata alıp taktırın. Bu işlerde işçilik pahalı ve zahmetli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• humerus06 kullanıcısına yanıt
    Ben bitik debriyajin yukaridan kavradigibi biliyorum. Benim debriyaj vasatin altinda su anda... Ama sizin araba gibi bir problemim yok cekiste sikinti yok. Tek problem debriyaj ayak yoruyor. Tahminim bir 5-10 bin daha rahat goturur. Fakat biraz hassasim galiba.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Uygun fiyatli derken marka onemli degil midir? Debriyaj balatasinda kalite farkinin bana etkisi ne olur?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.