Şimdi Ara

^^Trafikte korna çalmak hakkında^^ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • http://forum.donanimhaber.com/m_13278253/mpage_1/key_//tm.htm#13343941

daha önce açmıştım buna benzer bir konu...ama tekrar açılmayacak diye birşey yok...demek ki bu duruma sinir olan çok...

bir de benim sinir olduğum: otobüs durakta yolcu alıyor...mesela sabahları kalabalık oluyor...eğer tek gidiş geliş bir yol ise mecbur otobüsün arkasındaki arabalar bekliyor...e şimdi bu adam yolcu alıyor hepsini almadan kalkamaz...e sen niye kornaya basarsın be adam...görmüyor musun adam yolcu alıyor koskoca otobüs...kafayı yememek elde değil gerçekten...

@TripleSix in işi yavaşlatma olayını ben de uyguluyorum...gerçekten en mantıklısı bu...

• o kadar yazdığımız şey silinmiş

yazık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 6 Eylül 2007; 22:16:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: irish

http://forum.donanimhaber.com/m_13278253/mpage_1/key_//tm.htm#13343941

daha önce açmıştım buna benzer bir konu...ama tekrar açılmayacak diye birşey yok...demek ki bu duruma sinir olan çok...

bir de benim sinir olduğum: otobüs durakta yolcu alıyor...mesela sabahları kalabalık oluyor...eğer tek gidiş geliş bir yol ise mecbur otobüsün arkasındaki arabalar bekliyor...e şimdi bu adam yolcu alıyor hepsini almadan kalkamaz...e sen niye kornaya basarsın be adam...görmüyor musun adam yolcu alıyor koskoca otobüs...kafayı yememek elde değil gerçekten...

@TripleSix in işi yavaşlatma olayını ben de uyguluyorum...gerçekten en mantıklısı bu...

Açıkçası arama yapmamıştım. İçimden gelenleri yazmıştım ben

quote:

Orjinalden alıntı: altin-orfoz

o kadar yazdığımız şey silinmiş

yazık

Ne oldu acaba. İkinci sayfada epey mesaj silinmiş sanırım?

• önceden yazildigi gibi Avrupa ülkelerinde aksi hal dişinda korna calinmiyor.
    Türkiyeye tatile geldim kusura bakmayin,ama baya vahşi trafige rastladim.Araba sürmedim türkiyede ama akrabalarim pek tavsiye etmiyor.
    Bir yaya olarakda istanbul caddeleri cok tehlikeli hep koşmak gerek yolda araba bulunmasa bile.
  • Ya aslında ticari araçlar için kontağı açınca çalmaya başlayan kontağın kapanması ile susan bir sistem yaparlarsa müthiş olur.. ABS den önce ticarilerde o tip bi sistem standart sunulmalı..
  • şu anda %99 u avrupa veya yabancı orijinli araba konuşuyorsak eğer bu sitede..

bunun sebebi 150 -200 yıl önce beyinlerde başlayan rönesans ve fikirlere tahammuldur

bizim toplumun beyinleri tahammulsuz işte

ama bilmedikleri birşey var

bendeki azim

gerçi don kişotta yeldeğirmenleri ile savaşırken azimliydi ama olsun

tekrar yazarım bin defa silsinler bin defa yazarım

YAŞAM ENERJİSİ

parayla, iman gibi kimde bulunacağı bilinmeyen şeylerdendir.
    pozitif bilim mantığı ile enerjisi sıfırlanan canlıların öldüğünden yola çıkılırsa yeni doğanda popoya vurulan şaplakla beraber 7 yaşına kadar adeta bir cep telefonunu bataryasının ilk kez kullanımda 16 saat sarjda tutulması gibi enerji hafızası oluşturulur , yaşla birlikte zaman zaman azalır zaman zaman artar ama genelde azalma eğilimindedir .

7 yaşına kadar bir çocugun enerjisi hiç kesintisiz sürekli sarj edilmesi gerekir yüzüne atılan bir şaplak dahi o yaşam enerjisi sarjının kesintiye uğramassı demektir bu pedogolojide de vardır peygamberin hadisinde de vardır..

cep telefonunuz varsa bilirsiniz 2-3 günde bir şarj etmeniz gerekir ama birde pilin ticari ömrü vardır ..sürekli gereksiz gizli numara ile çağrılar pilin sarjını azaltır ..vesık sık sarj edilmek zorunda kalan pil ömrünün çabuk tamamlar ..
    bizimde öyle sürekli enerjimii çalan şeyler sürekli kendimizi sarj etmemizi ( REFRESH ) etmemizi gerektirir .. sürekli enerji yenileme ihtiyacıda bizi ömrümüzü kısaltır (çogu kalp hastalıgında oldugu gibi )

ne enerjimizi sarj eder genel anmalda peki .. ? çogu kişiye göre değişmekle birlikte mavi yeşil deniz arkadaşlarla sohbet huzurlu aile güzel bir yaşantı iyi bir çocukluk azalmayan 220 volttan daha fazla gerilim içermeyen bir anne baba sevgisi kardeşler ve alev izlemek .. plajda ateş yakıp dalga sesleri ve gitarla sevilen muziği dinleyerek geçirilmiş bir tatil ve bu ortamın getirilei .. .. bunları yapabiliyormuyuz .. çogu zaman hayır ama olan enerjimizide gizli numara ile çalan çağrılara harcamamakta gerekir .. yoksa pil ömrümüz kısalır ( genç ömrümü çürütttün telefonumu çaldıra çaldıra gibisinden

şimdi bunları örneklendirelim

2 arkadaş akşam anlaşıyor bir yerde buluşup yemek yiyor birden ne oluyorsa oluyor diğeri bir espri üzerine diğerini vuruyor ve şahıs mefta

bakın şiddet kolay sonuç alma girişimidir enerjinin bittiğinin göstergesidir

beyin artık dip yapmıştır olaya böbrek üstü bezler dahil olmuştur adrenalin salınımı çoşmuştur

parmaklar titrer soğuk terler dökülür göz fal taşı gibi açılmıştır beyin düşünemez soluk alıp verme hızlanır

tüm bunların nedeni nedir biliyormusunuz

FİGHT OR FLİGHT ..enerjisi bitmiş bir beden ya kaçmalı yada saldırmalı çünkü beden bütünlüğü korunmalı..beden ve ruh sonuç almak için son enerjisini kullanacağının bilinç düzeyinde olmasada bilinç altında farkında

peki enerji nasıl biter .. sürekli çalışmak ağır stres altında yaşamak kronik hastalık sevgisiz geçirilen çocukluk trafik maddi zorluklar manevi darbeler vsvsvs

restorana gidip arkadaşı ile eğlenirken birdenonun katili oluyor ..çünkü enerjisi bitmiş

şimdi gelelim topikteki olaya

arkadaşımız sabah uyanmış neşeli bir şekilde işine gidiyor

zart bir korna ve enerjisinden çalıyor .. aynı cep telefonunuza düşen gizli numaradan çaldırıp kaaptma gibi

2.ışıkta korna 3. ışıkta korna 4. korna .. defalarca gizli numaradan çaldırıp kapatma gibi

belki arkadaşın aklından geçmiş bile olabilir len indir şunu arabadan ağzının üstüne 3-4 tane geçir

ama frenleyen ne arkadaşı .. muhakeme yapacak kadar halen olan neerijisi

eğerki bu arkadaş bir gece öncesinde alkollu stresli sıkıntılı sürekli enerjisini çalan bir yaşantısı olsaydı bunu yapacaktı belki .

ama bu arkadaş bence

bir yedi yaşına kadar sevilmiş büyütülmüş bataryasında sarj hafızası olmuş ..

evinde mutlu evinden o gün güzel bir şekilde uğurlanmış

işyerinde mutlu mesaiarkadaşları tarafından seviliyor saygı görüyor

bu arkadaş muhtemelen her yıl düzenli tatil yapıyor

bu arkadaş muhtemelen o korna çaldıgında sevdiği bir muziği dinliyordu

bu arkadaşın pil ömrü uzun ve bir korna ile enerjisi boşalmaz

ama bu arkadaş bir gün evvel akşamdan kalsaydı evinden apartopar çıksaydı işyerinde huzursuz olsaydı tatil yapmasaydı kendine zaman harcamasaydı o arkadan korna çalan adamın kafasına molped fırlatmakla kalmaz derin bir levye izi bırakırdı

5-6 ay evvel hatırlarsanız istanbulda ışıklarda sen gececeksin ben gececeğim tartışmasından dolayı 3 kişi denize atıldı öldüler

http://www.sabah.com.tr/2007/03/12/gun109.html

kafaları çekmişler alkolluler iş güç yok gecenin bir yarısına kadar son surat araba kullanmışlar 5-6 tane enerjisi bitik genç

ışıkta haklı olarak yol vermediği için 3 kişiyi kestirme sonuç almak için denize attılar

bir başka trafik kazasının içdünyasına sondaj vuralım

http://www.haberler.com/suzan-gitti-hayvanlari-oksuz-kaldi-haberi/

Bursa'da Otomobiliyle Su Tankerine Çarparak Yaşamını Yitiren ... Holding'in Patronunun Kızı S. C'ün Ölümü Kentte Üzüntü Yaratırken, Bakımını Üstlendiği Onlarca Hayvan da Sahipsiz Kaldı..

hayvan besleyen (ne güzel ) bir kadın trafik kazasında öldü aşırı hızdan gecenin bir yarısı ..

annesi ingilterede yaşıyor sevgi alışverişini hayvanlarla gidermeye çalışıyor tabiata karşı görevini böyle yerine gitiriyor ..sürekli çalışan bir baba vs vs ..ve sonuç trafik kazasından ölüm
    ölmeden önce bu bayanı hipnotize edip iç dünyasını biraz irdelense idi
    emin olun o 7 yaşına kadar gerçek anlamda sevilmediğini hayat bataryasının full olarak süreksiz sarj edilmediğini anlardınız .. ki haberde de sonradan farkettim yazılmış zaten (--Acı haberi öğrenince yıkılan yıllar önce ayrılmış anne- baba, kızlarını son yolculuğuna birlikte uğurlamak için Bursa’ya geldi --)

şimdi dönelim konumuza
    şimdi ne yapmak gerekiyor bu durumda

enerjimiz bittiğini hissettiğimiz anda enerjimizi sarj etmeliyiz kısa zevkli şeyler

mesela dikiz aynasına asılmış sevdiğimiz birisinin hediye ettği küçük bir k.çına vurunca ses çıkartan maymun ..arkadan kornamı çaldılar sende vur maymunun poposuna o sesi duy enerjini çalmalarına izin verme

arkadan kornamı çaldılar biraz daha muziğinin sesini aç

arkadan kornamı çaldılar in arabadan molpedi o korna çalanın kafasına fırlat (bu espri kısmı )

ve empati yapmak :

enerjisi bitik insanı anlamaya çalışmak ve ağız dalaşına girmemek ..çünkü enerjisi dip yapmış insan şiddete başvurur

bize zarar verir .. trafikte mecburen ister istemez bu tür şahıslarla muhatap oluyoruz ama canımızdan olmaya gerek yok

ailemiz için çocugumuz için kendimiz ve iş yeri için hazırladığımız enerjimizi çalıyorlar maalesef

EMPATİ :

empati yapmak sanmayın ki karşıdaki kişi için hayır kendimiz içindir

korna çalan kişinin yerine koyun kendinizi

sevgisiz bir çocukluk mutsuz bir yuva istemeden çalışılan işyeri dağınık bir masa ütüsüz pantolon fırçalanmamış dişler bir sürü negatif olay hadise ..

eğerki gergin bir ortamda enerjisi bitmiş birisi ile karşılaştınız dimi korna çaldı birkaç kez sonra indi yanınıza geldi

bir kaç saniye şahsı inceleyin hiç birşey söylemeden

enerjisi bitik birisi olduguna hükmettiniz .. hemen anında flight moduna geçin .. kaçın
    savaşmak size çok şey kaybettirir ve onun kaybedecek hiç birşeyi yoktur

ve enerjinizi sadece kaçmak için harcarsınız mahkeme duvarlarına bakmak için değil ..

erkekliğin 9/10 kaçmaktır ( belaya bulaşmamaktır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 8 Eylül 2007; 19:01:18 >

• quote:

burada çoğu insanın bildiği fakat adını koyamadığı bir olaya neden niçin şeklinde açıklama yapmıştım

adamlar kafadan silmişler ...

belki o yazıyı 100 kişi okusaydı yine kardı ama

oda altı üstü 2-3 tane post yazdıkdık diye

o yazıyı silmeselerdi de nickimi 4-5 gün banlasalardı daha evlaydı

aksi gibi şimdi hem silip hem banlarlar

şu anda %99 u avrupa veya yabancı orijinli araba konuşuyorsak eğer bu sitede..

bunun sebebi 150 -200 yıl önce beyinlerde başlayan rönesans ve fikirlere tahammuldur

bizim toplumun beyinleri tahammulsuz işte

Ben okuyamadım geç kaldım galiba.
    Hocam buraya yazdığınız denemelerinizi bi notpad a kayıt etseniz her ihtimale karşı işinize engel olur mu?

• bu yazıyı biraz daha düzenleyeceğim ..

7 yaşında bir çocugun anlayabileceği hale getireceğim şimdi kahve molası
  • Phi şaka yaptım ben önemli değil ben o konuyu açarken ben de arama yapmamıştım....

bu arada o yukarda bahsettiğim otobüs olayı bugün yine oldu...adamlar küfür ede ede otobüsün yanından geçtiler...halbuki adam sadece yolcu alıyor...
  • Ellerinize, kaleminize, gönlünüze sağlık. Çok güzel yazmışsınız. Sizin yazdıklarınızın üstüne daha ne eklenebilir ki? Cahil milletiz ne yapalım. Adamın tek gücü elinin altındaki korna maalesef. Avrupa'da bir tek korna sesi duyamazsınız. Medeniyet ölçüsü. Daha bizim medenileşmemiz için 100 yıl geçmesi lazım. Benim Zihni Sinir tarzı bir projem var. Kornayı yakıt deposuna bağlasınlar. Her korna çaldıkça fazladan yakıt yansın... Bakın o zaman korna çalanla çalmayan nasıl belli oluyor...

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altin-orfoz -- 8 Eylül 2007; 15:47:03 >
  • quote:

bu yazıyı biraz daha düzenleyeceğim ..

7 yaşında bir çocugun anlayabileceği hale getireceğim şimdi kahve molası

Yukardaki yazınıza gerçekten bayıldım
  • bu yazıyı okumakla bile enerjinizi fulleme garantisini olmasada enerjinizi 3-4 barem yukarı çekeceğini garanti ederim

ben sizin yerinizde olsam sevdiklerime e-maille gönderirdim bu yazıyı

ilk yazdığım hali daha güzeldi ama forum donanımın kurallarına kurban gitti ne yapalım

bu da idare eder

bir kişiye dahi adını bilmesemde yüzünü görmesemde faydası olması benim mutlu olmam için yeterli
  • Bzim millet kornadan ziyade kendi sesini korna niyetine kullanır:)

- ulannnnnnn adiiiii ,,,, öylemi girilir lannn ......... herif senin varya dur ben geliom kesim önünü
    başka bir ses yalvarır
    - Yapme bey yapma....
    orjinal kahramanımız camı açan ve basar küfürü
    - Çek lan kenara çekkkk

Oysa bunların hepsine bedel bir ses varken ne gerek var?
    Düüttt düüttt...

Yada en havalısından
    daraniravaramuladaranira gibisinden bir yeşilçem çiçek abbas filminden enstantaneler

haksızmıyım...

Korna güzelliktir... Küfürden men eder adamı...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.