Yukarda yazdığım şeylerin aynısı bugün yine başıma geldi. O kornalar bi gün elinizde kalır da öyle kalakalırsınız inşallah.
ya hastaneye gidiyordur.o da olabilir ama kötüye kullanıyorlar. bazıları keyif için bile kornaya basıyorlar. hele dolmuşçular.batsın bu dünyayı kornayla çalıyorlar.yarısını biri, yarısını da karşıdan gelen
birde turkiyede birsey daha gekdi basima giiyorum mahalle ici bir yer kadinin biri baktim karsidan geliyor karsidan derken benim seritten neymis sola donecekmis sola donecegi sokakta dar sokak birde araba gelmezmi geldik burun buruna durdum iyice yanastim ama sagimda bir araba onda problem yok ama kadin demezmi ne yapiyon sen diye elimle isaret ettim cik geri diye daha da dior ne geliyon gormuyormusun diye cektim el frenini vitesi bosa aldim ben beklerim dedim sonra ufledi pufledi cikti geri actim cami yanyana gelince sordum ehliyetin varmi diye
"var tabiiiii" diye agzini acayip yaparak konustu bende dedim heeeeee ingilterede sandin kendini dedim ayni ses tonu ile sen kendini nerede sandin buarsi turkiye dedi
ne denir unun ustune buyrun buradan yakin
quote:
Orjinalden alıntı: stilll
ya hastaneye gidiyordur.o da olabilir ama kötüye kullanıyorlar. bazıları keyif için bile kornaya basıyorlar. hele dolmuşçular.batsın bu dünyayı kornayla çalıyorlar.yarısını biri, yarısını da karşıdan gelen
Gün içinde trafikte arkamdan gelen herkes mi hastaneye gidiyor yahu
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
quote:
Orjinalden alıntı: stilll
Gün içinde trafikte arkamdan gelen herkes mi hastaneye gidiyor yahu
Abicim şöförler hasta olunca doğal olarak hastaneye gitmek lazım.
yani herkes için demedim. hasta birini götürüyorsa bu gibi kişiler yüzünden hasta kaybedilebilir. mesela mart ayında benim elime çaydanlık döküldü.babam acilen hastaneye götürüyordu beni.flaşör sellektör korna...adamlar yavaşladı iyice yol vermiyor.ben içimden nasıl sayıyorum ama.elim havada kremli,e adam görüyon niye yol vermiyon. anlatmak istediğim;yani kornayı gereksiz kullananlar yüzünden benim de hastaneye gitmem geçikti. kornayı doğru kullanmayı bi öğrenebilsek ah ne güzel olcak.
taksi dolmuş vs araçların kornalarını sökecekler en iyisi. @ntares arkadaşın dediği gibi, kendileri çalar sen çaldınmı vay haline... bak yoldan geçen bir dolmuş daha bastıallah allah ya
@vozer
Güzel bir olaymış
ya normaL kornaLara aLıştık bi nebzede oLsa ama havaLı kornaLar gerçekten deLirtiyo da da dada bu nedir yaa
bende korna çalan dolmuşlara binmiyorum sırf gıcıklık olsun diye hemen peşinden gelene biniyorum
Korna olayına biraz değişik bakıyorum aslında... Almanyada bulunmadım ama bir arkadaşım anlatmıştı orada yaşayan, durduk yere korna çalmak yasakmış anında basıyorlarmış cezayıÖyle ışıkta mışıkta kimse çalamıyormuş kafasına göre...Bizde malesef bir eğlence oyun haline gelmiş ister gecenin ilerleyen saati,ister sabahın körü olsun adam kendisi uyumuyorya basıyor kornaya uyuyanmı var,hastanmı var ,cenazenmi var takmıyor kafaya(evim cadde üzerinde bazen fırlıyorum yataktan korna sesiylede dolmuşum biraz )..Geçen evin önünde sabah saat 7 'de adam demek istemiyorum biri ısrarla basıyor kornaya dayanamadım uyku sersemi fırladım cama ya arkadaş uyuyoruz ne oluyor patladınmı dedim...Abi sabah oldu dedi gülerek
Araçlara kornanın konuşu sanırım İngilterede başlamış çok acil durumlarda karşı tarafı uyarmak için ama bizim az gelişmekte ısrarlı olan toplumumuzda korna çok anlam ifade ediyor.Örneğin asker uğurlamasıDünyanın hangi ülkesinde asker gönderilirken kornalara basılarak herkes ayağa kaldırılıyor gerçekten merak ederimYada düğün,dernek,sporsal zaferler ve bunları kornalara basarak sabaha kadar kutlamanın serbest olduğu gürültüden şikayet etmeye kalktığında suçlu ve anlayışsız damgası yediğin bir toplumda yaşıyoruz malesef...Durum böyle oldukça korna sesleriyle yaşamaya alışacağız ne kadar sinir olsakta ,çünkü herkes öncelikle kendini düşünüyor ve onlara göre ister ışıkta,ister kutlamada,ister sabah 7 de ister gece 3 de korna çalmak serbest ve zararsız bir hareket
birde şu trip var, 100m kadar düzlükten sonra yanan kırmızı ışığı görünce arabayı viteste ışığa kadar iadare ederim ancak arkamdan gelenler de gaza basmasalar aynı hızda ışığa kadar gidicez ancak bazı dallamalar ışığa kadar tam gaz gidip ışıkta sert bir şekilde durmaktan hoşlanıyorlar ki ışığa rağmen selektör yapıp duruyorlar, bende aracımı daha da yavaşlatıyorum :) Zaten gideceğimiz yol aynı, duracağımız yer belli ne diye tam gaz gidesin ki
2. si taksiciler, adamlar özellikle ankara kızılay ykm nin önünde sağ şeride çekip müşteri bekliyorlar ve bu çoğu zaman 2 hatta 3. şeride kadar artıyor. sağa yeşil yanmasına rağmen bekliyorlar, korna çalmayalım da ne yapalım.
birgün yine sağa dönücem, önümdeki şahin öylece duruyor sağa yeşil yanmasına rağmen, korna korna yok adam tınlamıyor, çektim el frenini görmüyon mu ışığı dedim, o arada polis geldi, ehliyet sordu genç e, ehliyetsiz olduğu için çektiler arabayı :)
birde sarı yanarken gaza asılan tipler var, ışığa 10 m kala kırmızı yanıyor, adam durmayıp geçmek için çabalıyor, bende bana yeşil yanar yanmaz dalıyorum kavşağa ve gazdan ayağımı çekmiyorum korna,selektör... sanki kırmızıda geçene çarpmak ,ister gibi. son ana kadar gelip frene basıyorum, adamın yusuf yusuf etmesini gözlerinden anlıyorum, Biz millet olarak birşey başımıza gelmeden ders almıyoruz...kırmızının DUR yerine , bas geçersin anlamına geldiğini sanan salaklarla ne yapıcaz bilmiyorum
Arkadaşlar şimdi aklıma geldi, tüm kornalar içinde beni en çok sinirlendiren, hatta bazen elimi ayağımı titreme noktasına getiriren, çok afedersiniz ama nazik poposundaki yağlar erimesin diye 2 dakika aracından inip çağıracağı kişinin ziline basmak yerine adam camdan bakana kadar korna çalan fiziken insan ama beyinsel yönden camışların çaldığı korna.
Hele ki günümüzde artık cep telefonu denen bir icat var, cevapsız yap adama o anlar zaten, kontörün de gitmez be adam!!!
Mesajlarınıza katılıyorum. Birde bu durumun tam tersi durum vardır. Kırmızıdasındır, beklersin sarı yanar önünde araç vardır, beklersin yeşil yanar biraz daha beklersin, artık yanacak renk kalmaz bir bakarsın öndeki kazma yanındaki araçla konuşuyor, daha doğrusu şakalaşıyor. Be adam bula bula koskoca kavşağımı buldun konuşacak. Eh, doğal olarak kornaya basarsın anlamaz, gaza basarsın anlamaz. Sonra kırmızı yanar beklersin. Birdahaki yeşile kadar :)
Bir de kırmızıda beklerken sürekli hamle yapanlara gıcık oluyorum, o an ışığı takip etmezsem yanımdaki adamın hareketiyle ister istemez boşu boşuna debriyaj vites fala uğraşmış oluyoruz,hatta bir kaç kere olabiliyor bu durum :)
"Onu bunu bilmem kardeşim, kurallara uyacaksın. Kırmızı yandığında duracaksın, sarı yandığında kornaya basacaksın, yeşil yandığında geçeceksin." Yukardaki cümleler kazaya tanık olan bir vatandaşın belediye otobüsünde seyahat ederken yanındaki arkadaşına olayı anlattıktan sonra konuyu bağlamak için söylediği sözlerdir, kurgulama değil, gerçekten şahit olunan bir durumdur. Dinleyen arkadaşının bu sözleri ciddi ciddi tasdik etmesi ise ayrı bir mevzuu.
Herkes taksiciye dolmuscuya dokundurmus ama sanki ben baska memlekette yasiyorum ...
Trafikte avukatı da, doktoru da, ogretmeni de pislik yapiyor bundan eminim...
Ben ne ezikler gordum kravatli,takim elbiseli, ellerinde cep telefonu bana yol vermeyen..
Ben ne taksiciler dolmuscular gordum bana zor durumlarda iyilik yapip yol veren buyur sen onden gec diyen. vs vs..
Toplum olarak ikiyüzlüyüz...
Taksicilerin dolmuscularin kornasini sokmen gerekiyomus mis mus.. ya hergun yollarda birbirini yiyen olduren kavga edenler sanki hep taksici ve dolmuscu..
NOT: minibüs yollarinda musteri icin insan olmasa bile bekleyen olmasa bile surekli kornaya basan ozellikle cok ses yapan kornalari ayri tutuyorum onlar gercekten daha dusuk ses cikaranlarla degistirilmeli. Zaten minibüscülerin havali korna vb kullanmalari yasaklanmisti da ne olduysa delinmis iste bu kurallar..
bide gece yarısı korna çalanlar var.. Tahminimce misafirlikten dönerken kendilerini yolcu eden tanıdıklarından ayrılırken korna çalıyorlar ama farkında olmadan bütün siteyi uyandırıyorlar.. galiba ayrılırken korna çalınca daha fazla mutlu oluyorlar.. Her gece böyle birkaç dengesiz korna çalarak herkesi uyandırıyor..
quote:
Orjinalden alıntı: Eswod
bide gece yarısı korna çalanlar var.. Tahminimce misafirlikten dönerken kendilerini yolcu eden tanıdıklarından ayrılırken korna çalıyorlar ama farkında olmadan bütün siteyi uyandırıyorlar.. galiba ayrılırken korna çalınca daha fazla mutlu oluyorlar.. Her gece böyle birkaç dengesiz korna çalarak herkesi uyandırıyor..
Onlarda taksicidir!
quote:
Orjinalden alıntı: vozer
Arkadaşlar şimdi aklıma geldi, tüm kornalar içinde beni en çok sinirlendiren, hatta bazen elimi ayağımı titreme noktasına getiriren, çok afedersiniz ama nazik poposundaki yağlar erimesin diye 2 dakika aracından inip çağıracağı kişinin ziline basmak yerine adam camdan bakana kadar korna çalan fiziken insan ama beyinsel yönden camışların çaldığı korna.
Hele ki günümüzde artık cep telefonu denen bir icat var, cevapsız yap adama o anlar zaten, kontörün de gitmez be adam!!!
Anam anam anaaaaam. Asıl bunlar daha berbat. Doğru diyosun vozer hocam. Aralıksız 2,5 dakika korna çaldılar bi keresinde. Adamla yarım saat tartıştım orada. Etraf kalabalık. Bi de kendi arasında hem suçlu hem güçlü. Kardeşim git polis çağırttırma bana dedi. Sen zahmet etme ben arıyorum dedim çıkardım telefonu 155 tuşladım. Aman bilader dur tamam kusura bakma affet maffet Herifle yaka paça giriyorduk