Şimdi Ara

^^Trafikte korna çalmak hakkında^^ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
4.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu akşam yaşadığım bir olayı aktarayım.
    Kırmızı ışığa doğru yanaşıyorduk şehiriçi idi.. Sağ tarafta bir tek kabin bir kamyonet bende doğal olarak kamyonetin arkasında durmak istemediğim için sola yanaştım. Yavaş yavaş ışığa doğru yanaşırken o esnada sarı yandı yayalara da sarı ışık yandı.
    Biz durmak üzereydik ama ben hala kamyonetin arka tarafındayım. Gözüm aynaya ilişti siyah bir şey bana doğru geliyor ve durmaya hiç niyeti yok gibiydi. Öyle hızlı geliyordu ki ben dursam bile onun duramayıp bana arkadan geçireceğini anladım en azından ona durabileceği bir mesafe oluşturmak ve bana gelip çarpmasını önlemek için hemen Kamyonetin arkasına bir manevra ile girdim ve sert bir fren yaparak durdum. kamyonette önümde durmuştu. O sıra yeşil ışık yandı ve kamyonetin önünden yayalar geçmeye başlamıştı. Yanımdan hışımla geçen siyah bir honda accord'du kamyonetin önünden karşıya geçen yayaları görünce asıldı frenlere ve bir taraftan kornaya uzun uzun ciyaklayarak bastı. Çok geç kalmıştı çok halbuki ona durması için yeterince mesafe bırakmıştım ama o anlamadı salak.... Sİyah honda Accord 34 plakalı idi belliki orda trafik
    ışığını geç görmüş çok hızlı olduğundan sarı yanarken geçerim hesabı yapmıştı..
    Kornası işe yaradı zira yayalar onu görünce irkilerek durdular ve yayalar durduğunda bile duramadı Honda zaten yayalar küfür kıyamet el hareketleri ile üzerine gitmeye başlayınca bıraktı frenleri bastı gitti..

Eğer sağa çekilmeseydim bana arkadan geçirecekti.
    Eğer salak bi şoför olmasaydı iki arabanın fren yaptığını görüp kendi de fren yapıp durması gerektiğini bilecekti. Fakat o öyle bir geliyordu ki sanki otobanda gidiyordu..
    Muhtemelen büyük bir faciayı korna basışı önledi ama kendi de büyük bir faciadan kurtardı. Yanımdan geçerken salak nere gidiyorsun diye kafamı çevirip baktım içinde 17 - 20 yaşlarında müziğin sesini sonuna kadar açmış üç genç gördüm.
    Şimdi bu genç şoförler ayrı bi alem. Hiç bir trafik kurallarına uymuyorlar. Başlarından büyük bir trajik olay geçmemiş acıyı yememişler.Yine tecrübeli şoförler biraz daha bilinçli.
    Ama bizler trafikte her gün bu gibi eğitimsiz ve cahil insanların kuralları ihlal etmesini normal karşılar olduk. Zira yeşil yandığında herkes hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti.
    Accord ise çoktan kaybolmuştu ama gidişi gidiş değildi. İçimden dedim ki. " burdan kurtardın araban kurtardı seni ama çekirge bir sıçrar iki sıçrar inşallah zavallı insanların başına bela olmaz kendi kendine gider bir yerden belanı bulursun""
    Acıyorum suçu günahı olmayan insanları. 2 akşam önce yol kenarında bekleyen iki çifte kafa kafaya birbirine çarpan araçlardan biri hızını alamayarak çarptı. Kadın hamile idi çocuğunu düşürdü. İkisi de yoğun bakımda ama adamın durumu daha iyiymiş.
    Allah Sonumuzu hayr etsin. Yoksa durumumuz hakikaten çok vahim..

İşte bahsettiğim haber çok yakınımızda olan bir olay olduğu için aktarıyorum linki aşağıda...

http://www.ajans53.com/newsdetail.asp?NewsID=2692

İyi geceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müMKÜNsüz -- 25 Ağustos 2007; 23:09:21 >

• benim kornam cok cılız calıyor o yuzden çalmıyorum elkol işaretleri yetio
  • Ben kornayıda selektörüde çok kullanırım. Mesela sağ şerit full dolu, ama sol şerit nasıl oluyorsa bomboşsa ve ben soldan geliyosam kesinlikle o sağdaki araçları geçerken kısa korna çalarım çünkü bu şekilde çok kaza oluyor. Ama trafik ışıklarında önümde ki araç yeşili görmezse anca o zaman kornaya basarım, oda yine çok kısa DÜT şeklinde, küfür eder gibi değil. Yukarda yazılan durumlarda değil de daha çok trafik güvenliği için uyarı olarak korna ve selektor kullanılmalı. Tabi bu kornaya 2 sn boyunca basılması anlamına gelmiyor.
  • insanimiz uzgunum ki artik insanliktan cikmistir, onlarca sene %80-%100 enflasyonla yasayan her ulkede olacagi gibi her turlu deger erezyona ugramis ve artik kurumustur,
  • quote:

Orjinalden alıntı: RqJnr

Değil trafik lambasının kırmızdan sarıya dönmesi,daha yaya lambası kırmızı olur olmaz korna çalanlar var
    Yerine göre arkadaki ufak tefek bir şey ise aynadan yeterli ağırlıkta bir bakış ile,değilse de yeşil yandıktan bir 5-10 saniye sonra kalkıp akabinde uzamak ile veriyorum cevabımı ben.

kısa ve yeterli oluyor onlar için

• Malesef korna çalmayı (gerektiği hallerde) ve emniyet kemerini takmayı öğreneceğiz.
    bu hususta kktc de rahat bir ortam var. cok nadir olarak korna sesi duyarsınız ki budurum genelde yapılan ciddi yanlışlar sonucunda oluşur.
    Emniyet kemerini ise biz sıkıcı ve gereksiz görüyoruz umarım bu durumda değişir ve kısa mesafe dahi olsa kullanmayı ihmal etmeyiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sebenlim

Malesef korna çalmayı (gerektiği hallerde) ve emniyet kemerini takmayı öğreneceğiz.
    bu hususta kktc de rahat bir ortam var. cok nadir olarak korna sesi duyarsınız ki budurum genelde yapılan ciddi yanlışlar sonucunda oluşur.
    Emniyet kemerini ise biz sıkıcı ve gereksiz görüyoruz umarım bu durumda değişir ve kısa mesafe dahi olsa kullanmayı ihmal etmeyiz.

Ne güzel. Biz ne zaman kornasız bir trafik görebileceğiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 26 Ağustos 2007; 17:13:18 >
  • Çok güzel bir konuya değinmişsiniz arkadaşlar hargün yaşadığımız şeyler özellikle minibüsler yolcu almak için korna çalıyorlar ve sarı ışık yandığında korna çalıyorlar sarı ışıkta korna çalmanın manasını çözemedim çünkü manası yoktur.Yıllardır dediğim birşey var ama biraz komik gelebilir bu kornayı akü ile değil benzine bağlıyacaksınız ama nasıl bir sistem olabilr acaba o zaman belki bir çözüm olabilir, yurt dışında gereksiz yerde korna çaldığın zaman anında para cezası yiyorsun türkiyedede böyle olmalı ne yazık ki gürültü kirliliği türkiyede hala çözülebilmiş değil.
  • eski aracım corsaydı simdi 206 var istesemde korna calamıodum cünkü corsada kornanın yerini bulamıodum 206 nında kornası cok sert yumruklamak lazım korna calması icin en iisi selektör
  • Korna sesi yerine selektör yapılmasını tercih ederim. Selektör yapılmaması için de baştan aşağı kurallara uyan bir nesil yetiştirilmelidir.
  • bence selektör daha kötü, küfretmek gibi bişey. Kısa bir korna daha iyi olur. Tabi yeşil yandıktan sonra adam görmediyse. O da hemencecik değil, 2-3 sn mühlet verecen
  • Korna kullanmaktan hoşlanmam ama gerektiği durumlarda olmayor değil. Yollar daracık zaten ikinci sıra parklar sayesinde zaten işkence çekiyorsun.Bu tip yollarda yolun ortasından yürüyüp muhabbet eden insanlara uyuz oluyorum. Dibine kadar yanaşıp kornaya uzunca basıp rencide ediyorum o zaman çekiliyorlar yoldan. Bilhassa suratında 1kg makyaj olan ismail yk dinleyen kız tipleri çok yapıyor bu olayı.
  • gereksiz yere kornaya basanı hiç sallamam, o istediği diye sarıda kalkmak yada şehir içinde süratli gitmem becerebiliyosa geçsin . kornayıda sadece insanları uyarmak için kullanırım, kenardan çıkacak olan araçlara falan kendimi belli etmek için bide arkasını görmediğim dar virajlara girerken. tabi gündüz korna gece selektör olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 26 Ağustos 2007; 20:02:46 >
  • Arkadaşlar. Gerektiği durumda elbette kullanılacak. Süs olsun diye koymadılar ki onu oraya

Bahsettiğiniz gerekli durumlarda çalınır elbet. Ama yukarda yazdığım durumlarda insan gerçekten sinir oluyor. Sinir nöronlarım sırf bunlar yüzünden hiç hissetmedikleri kadar baskı hissediyolar
  • quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

bi de şu ışıklarda öne geçme olayı var deli oluyorum. Özellikle taksiciler, hemen kalkış yapıp sonra önüne makaslıyorlar, ya da kavşakta ani dönüş yapıyorlar seni beklemeden. sırf taksicilerin bu tip mikropluklarından bıktığım için hızlı kalkıyorum, ama geçen gün, böyle hızlı kalktım ama yol dönemeçti, yaya çıktı önüme, frene bastım, kolayca durdum bir tehlike yoktu ama yaya korktu malesef ve ben de çok üzüldüm.
    Bundan sonra taksiciye gömmenin daha iyi bir fikir olduğunu düşünmeye başladım. Sinirli anıma gelirse allahıma kitabıma gömecem taksicinin birine bi gün

Ben gecen ay ıcınde yaptım bu dedıgınızı hocam. Ford transıt ıle sag kapısından ufak bır temasta guzel bır hatıra bıraktım taksıde.

Aynısını ben de yıllar önce yapmıştım, sağ şeritte kırmızı ışıkta bekliyorum, bir tane taksi sağıma girdi, zar zor,
    yanıma kadar gelemedi, ön kapıya kadar gelebildi.
    Yeşil yandı yürüdük, bana yaklaşıyor
    yürüdük, yürüdük, çekilmedim, sonra onun tampon benim sağ arka lastiğin oraya burnunu sokar gibi oldu, ben de sağ aynadan bakıyorum.
    Ve ben yürümeye devam ettim, onun tamponun solunu yerinden söktüm, tıkırtılar geldi, frene bastı, ben de 1 metre kadar sonra durdum, araçtan indik
    Adam da indi, genç biri, tamponuna bakıyor, bana bakıyor
    benim arabada bir şey yok, onun da diyecek bir şeyi yok, özür diledi (beni o an şaşırttı ve biraz üzüldüm)
    selamlaştık gittik...

• valla bende bu konuyu nasil anlatsam diye dusunuyordum

uc bucuk hafta mi turkiyede gecirdim

uc yildir da gelmeyince
    turkiye trafigini unutmusum biraz

nasil bir beladir bu korna
    bir keresinde aklima geldi de yapmadim duruyorum kirmizida yayalara kirmizi yandi adam asildi kornaya
    len dedim yak dortluleri in arabadan ac kaputu bozuldu de beklesin bir isik daha dedim ama yapmadim dedim ustume cikr simdi

yollarda cizgi yok olsada uyan yok kirmizida duruyorsun iki serit var uc dort araba yan yana duruyor soldaki akilli ya hizli kalkip onune gececk ama hic birine izin vermedim
    bir keresinde yine su kirmizida duruyorum sol tarafta sagimdada carpuk curpuk iki araba sikisti sonra soldan o aklilli lardan biri geldi
    yolun devaminda yani isiktan sonra da refuj basliyor nereye giriyon be adam adam baktim gaz veriyor hizli kalkacak ya bende hazirladil ayagimi hizlica ikimizde kaltik yol vermedim o akilli neredeyse refuj e patlatiyordu arkamdaki de yol vermeyice kaldi sey gibi ortada sonra rakadan sellektor falan yapiyor adam gibi git iste yolunda dimi

• Avrupada özellikle Almanyada kornanın yasak olduğunu duymuştum. Olurmu öyle şey dedim geçiştirmiştim. Bir kaç yıl önce iş için almanyaya gitmiştim 1 ay kadar kaldım. kulaklarıma inanamadım. Yaw İstanbula geldim sağır oldum resmen. Özellikle minibüsçülerden nefret ediyorum. Kimse kusura bakmasın.. Adam yolcu alacak indirecek arkadakinin umrunda deil. Zart diye bi fren koyuyo. o an resfleksleriniz iyiyse kurtarıyorsunuz. Ama ona korna çalmak gibi bi lüksünüz yok . Çalarsanız arabadan inip sopayla size gelmesi an meselesidir. Ancaak. Ben yolda arkadaşımı eşimi dostumu kenara çekip indirmeye yada bindirmeye kalkiim hemen öküz gibi kornalara asılırlar. Nasıl bir memleket burası ya.. İnsanlıktan çıkmışlar artık. Duraklar zaten bi alem. Kornalar peşi peşine çalıp duruyor. Neymiş efendim müşteri çaarıyormuş. Müşteride kör ya senin koca arabanı görmüyo. Turistler zaten şaşırıyor bu duruma. Önceleri garipsiyorlar bu duruma. Ama nefret etmeye başladıklarını öğrendim. Yok kardeşim biz adam olmayız...

• 1 hafta kadar belçikada kalmıştım. Gerçekten korna kullanılmıyor. Zaten insanlar gayet sabırlı. Birisi yola fırlarsa (ki kesinlikle tursit ya da göçmendir) bütün arabalar duruyor hemen. Hatta 50 metre ilerdeki adam bile duruyo niyeyse. Ne bir korna ne de bağırma. Bekliyolar. İnsan utanıyor tabi, bi daha yola fırlamıyor.
    Yol bomboş bile olsa yayalar kırmızı ışıkta geçmiyor. Öyle bekliyolar. Yani bir sistem oturtmuşlar.
    Zaten yollar kaymak asfalt, tam hız yapmaya müsait ama göremezsin hız yapan.
  • güzel tespit
  • Sorma dostum sorma...
    Yakında şöyle bir haber okuyacaksınız, bu konuda biraz sinirlerim bozuk da...:
    "Funkmaster (21) isimli vatandaş, trafikte yaşanan arbede sırasında taksiciyle tartıştı. Makadına korna düdüğü giren taksici hayatını kaybetti."
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.