Şimdi Ara

Trafikte Hak Hukuk Tanımayan İnsanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bu konuya yazılan her mesajda haklılık payı çok.



    Ama yürüyen merdivene bebek arabası ile ben de çok çıktım. Hatta o dubanın üzerinden geçmek için puseti kucakladım da...



    Çünkü asansöre doluşan tiplerle kavga etmek istemiyordum.



    Hadi Tokat'a avm yeni açılmıştı da... Bursa korupark'ta da aynı. Ellerinde de karton bardaklar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hep 80-90'la sağ şeritten gittiğim için hak hukuk yediğime inanmıyorum. asıl benim hak hukukum yeniliyor. sağ şeritten 80'le gidiyorum diye selektör yediğim, korna yediğim oluyor. ulan sağ şerit burası, sanki sol şeridi kapatmışız. nereden gideyim emniyet şeridinden mi? orada da çakar lambalı passat arkadaşlar sıkıntı çıkartıyor.. ee? o zaman hiç kullanmayalım..

    ben hem güvenlik hem de ekonomiye önem veren birisiyim. altımdaki araba istesem 240 km hızlara bile ulaşabilen tarzda. ama bir yere 15 dakikada ulaşmak ile 30 dakikada ulaşmak arasında çok fark var mı? evet var. ama süre açısından değil, 15 dakika gecikmek demek olası bir katliam gibi kazadan kurtulmak demek olabilir. 5 litre daha az benzin yakmak olabilir. basmak gitmek kolay iş, mühim olan insana saygı, hayvana saygı.

    daha dün ara sokakta yavaş gidiyorum (hep yavaş giderim), önüme kedi atladı zank diye. aynı serilikle frene abandım çok şükür durdum kediye de bir şey olmadı. ama hızlı gitsem ezerdim salak hayvanı. salak malak ama adı üstünde hayvan o, nereden bilsin onu ezebileceğimi? bir şükür duası ettim, eğer ezseydim vicdan azabı çekerdim. (evde 2 tane kedim var)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Bu konuya yazılan her mesajda haklılık payı çok.



    Ama yürüyen merdivene bebek arabası ile ben de çok çıktım. Hatta o dubanın üzerinden geçmek için puseti kucakladım da...



    Çünkü asansöre doluşan tiplerle kavga etmek istemiyordum.



    Hadi Tokat'a avm yeni açılmıştı da... Bursa korupark'ta da aynı. Ellerinde de karton bardaklar...
    Yine olay benim dediğim yere geliyor. O insanlar "Aman ben kolayca asansörle çıkayım da, ihtiyacı olan varmış yokmuş umrumda değil" diye hareket ediyor. Belki düşüncesi o değil ama kesinlikle beyni öyle çalışıyor ve bunun farkında değil. Metroda da durum aynı, metronun kapıları açılır açılmaz insanlar asansöre adeta hücuma kalkıyorlar. Halbuki yürüyen merdiven de yukarı doğru çıkıyor ama asansör nispeten daha kolay. Yaşlısı varmış, bebek arabalısı varmış, tekerlekli sandalyelisi varmış umurlarında değil. Sizin dediğiniz gibi pusetle asansöre gitseniz, müsaade isteseniz kimse "Geç hocam buyur" demeyecek, "Sıra var" modunda cevap verecekler, sanki asansör engelli/bebek arabalı kullanımı için değilmiş gibi.

    Yürüyen merdivene bebek arabası ile çıkmak merdivene hasar verebiliyor, daha da ötesi tehlikeli olabiliyor. Özellikle pusetin ön tekerleği iki merdiven basamağının arasına falan denk geldiğinde yükselen basamak bebek arabasını geri itiyor, bu da arkasında duran kişiyi geri itiyor ve dengesiz bir şekilde arkaya meyil ettiriyor. Bu başımıza geldi, neyse ki arkasından çıkan vatandaş kadını tutmayı başardı da kazasız belasız atlatıldı durum.

    Yine sizin ve benim dediğim yere çıkan çok örnek gösterebilirim. Hem trafikten hem dışından. Dönel kavşağa kadar gelip de, tüm kavşağı dönmek yerine tersten girerek U dönüşü yapanı gördü bu gözler. Yani kavşağa kadar gelmiş paşamız, 30 metre kavşağı dolanmak yerine direk kavşağın içine tersten giriyor. İşin daha komik tarafı korna çaldığımda "Geldiğimi görmüyor musun" diye tepki veriyor bir de. Sanki yaptığı çok doğru, sanki olağan bir durum var da, ben hatalı çıkıyorum.

    Yani bu bencillik her yerde had safhada. Yahu adam çekirdek yiyor, bu çekirdeğin kabuğunu da olduğu gibi yere atıyor. Uyarınca da "Yav ne de olsa temizleyen var, temizlesin işi ne?" diyor. Çünkü oranın pis olması ya da temizlenmesi kendi sorumluluğu değil, kimseden onun için fırça yemeyecek, kimse ona "Niye burası pis" diye hesap sormayacak. Adam atıyor. Doğru ya da yanlış önemli değil, adamın çıkarı (Çöpleri yine önünde duran poşete atmak zorunda olmamak) karşılığında en ufak bir zararı yok. O yüzden yere atıyor. Başkasına yok yere iş çıkmış, çevre pislenmiş umrunda değil. Sadece kendi çıkarı umrunda. Pikniğe ya da kampa gidiyor doğaya, adam bir ayrılıyor oradan, çöplük. Yediği, içtiği şeylerden kalan her şey orada. Sonra da basıp gidiyor. Niye? Çünkü çıkarı (Çöpleri toplamak ya da baştan tek bir poşete atmak zorunda kalmamak) karşılığında zararı yok. Basıp gidiyor. Sonra kim temizlerse temizlesin, varsın temizlenmesin piknik yapacak yer mi yok?

    Sözüm sizin mecburiyetten bebek arabasını dubanın üstünden aşırtmanız değil, sizin buna mecbur kalmanız. Yoksa o dubanın oraya konma amacı "Amaan asansöre kadar ne yürüyecem hem kim uğraşacak binmekle inmekle aha yürüyen merdiven" zihniyetindeki insanların yürüyen merdiveni kullanmasını oldukça imkansız hale getirmek. Yoksa şunu da gördüm, yürüyen merdivende arıza oluştu, basit bir termik sigorta atması ama benim bunu tekrar tanzim edebilmem için merdivenin üst tarafındaki kapağı açmam lazım. Elimde de servisin "Bakımdadır" yazılı paravanından olmadığı için aşağıya kırmızı şerit çekiyorum, yukarıdan kapağı açıyorum. Bakın yürüyen merdiven çalışmıyor, yürüyen merdivenin önünde kırmızı şerit var. Yani merdivene çıkmak için hiç bir sebep yok, aksine daha engel var. Ama adam geliyor kırmızı şeridi açıyor, merdivenden yürümeye başlıyor. Arkasından da insanlar gelmeye başlıyor. Adamı geri aşağı gönderiyorum, açık kapak üstünden geçemezsin diye, benle tartışıyor. Geçerim de ederim de engel olamazsın da şöyle de böyle de. Çünkü sabit beton merdivenler daha yoğun, beyefendi tek başına rahat rahat yürüyen merdivenden çıkacak. Niye merdiven çalışmıyor, niye kırmızı şerit çekilmiş beyimizin umrunda değil. Benim oradan insanların merdivene gelmesini önlememin tek yolu başına adam dikmek oluyor.

    Yani sözüm sizin durumunuzdakilere değil, sözüm ülkenin geneline.




  • Maalesef günlük hayatta çok hak hukuk tanıyan bir milletiz de, trafik eksik kaldı..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Bu durumla ilgili ekşi sözlükte bir başlık vardı. İşin enteresan yanı... Çoğu kişinin pusetli aileleri haksız bulması.

    "ne işi var çocukla avm de!"



    Bir de bu Nutellacılar belli bir seviyeye varmış olanlar.



    Neyse çocuklar büyüdü.. Biz artık şehirdeyiz. Yoğun vakitlerde oralarda bulunmuyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Bu durumla ilgili ekşi sözlükte bir başlık vardı. İşin enteresan yanı... Çoğu kişinin pusetli aileleri haksız bulması.

    "ne işi var çocukla avm de!"



    Bir de bu Nutellacılar belli bir seviyeye varmış olanlar.



    Neyse çocuklar büyüdü.. Biz artık şehirdeyiz. Yoğun vakitlerde oralarda bulunmuyoruz.
    Ben de İstanbul'dan kaçtığımdan beri daha bir huzurluyum. Aman hocam huzurunuz eksik olmasın.
  • Trafikteki öküzleri, ülkeden sınır dışı et,suç oranı,yolsuzluk,gasp,hırsızlık,cinayet gibi vb.suc oranları bitme noktasına gelir.ozellikle bu kırmızı da gecip artistlik yapanların arkasına trafik lambasını monte ediceksin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Hani yıllardır haber bültenlerinde,ekonomi haberlerinde duyarsınız ya...
    "Türkiye; gelişmekte olan ülke" klişe sözünü...İşte o sözü unutun artık...
    Türkiye'nin yeni tanımı şu oldu...
    "Türkiye; gelişmeye niyeti olmayan ülke"...
    Bu kadar mı kısa ve net özetlenir, tebrik ederim sesli güldüm.

    Konuya dönersek; Cuma akşamı Gebze İzmit otobanında 110 ile sol şeriti kapatan Egea sahibinin buradan bütün sülalesini selamlıyorum. Rahat 2 dk arkasındayım, arada sellektör yapıyorum sağa geçmiyor, sağı müsait olmasa eyvallah. Eminim sırf benim araç Lada ve o arabada 4 tane erkek var diye yol vermedi, en sonunda da el kol hareketi yaptı. Hiç yapmadığım ve yapanı da onaylamadığım şeyi yapıp sağdan sollayıp bunun önüne kırdım, yaptığı hareketlerin aynısını ona yaptım bi süre yol da vermedim sonra uzadım gittim. Güya arabaya göre muamele yapıyorlar, yemezler arkadaşım.

    Orta düzey bi sürücüyüm, bu aralar nadir olsa da 2010dan beri yollardayım, otobandayım, çok nadir sellektör yemişimdir arkamdan, sağ müsaitse arkadan gelene yol veriyorum zaten, aynaya bakmak bu kadar mı zor

    Yine dün Kandıranın Cebeci köy yolunda sıkışık trafikte sola dalan (çok uyanıklar ya) 3 araç karşıdan araç gelince araya giremeyip birbirlerine girdiler. O trafikte bekleyenler mal mı, niye atlıyosunuz yola be kardeşim. 2 dk erken varacaklardı sözde 2 saat rapor tuttular orda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toplum olarak çöküşe çok yakınız. Ahlak bakımından özellikle. Yozlaşmış kişiler çocuk yetiştiriyor çocuk 7-8 yaşından itibaren insan hakkı yemeyi açıkgözlülük sanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim millette iş yok, kendini kazıklayan, dolandıran esnafı tüccarı hep baş tacı eder. hak hukuk adalet sanki veba gibi bişey bu ülkede, her kes yaban eşşeği gibi kaçıyor.
  • Trafikte biraz acemiyim, yeni - yeni kullanmaya başladım arabayı. Dikkatli ve yavaş kullanıyorum çoğunlukla, arabayı kaldırmak konusunda fazla seri değilim, bazen stop edebiliyorum, kaldırırken de diğer sürücülere göre yavaş kaldırıyorum stop etmemek için.

    Tam bu esnada arkadan daaaaat diye bir ses, hadi yürü diye uyarıyorlar yani bazen. Oğlum bir dur işte belli ki gidemiyorum senin gibi hızlı, uyarınca bu sefer acele ediyorsun daha beter hatalara sebebiyet veriyor. Bazen yaya geçsin diye ben sürmüyorum, bu sefer yine arkadan daaaat diye bir ses. Geç hadi bekleme diyor, ya bi dur 2 kişi kalmış altı üstü geçsin gitsin işte adam, yok, biz arabayız ya bi geçeceğiz illa.

    Kırmızıda durunca yol kenarından camları silim mi abi diye aniden atladı biri. Sildi neyse, ama yeşile 7 saniye falan vardı. O silene kadar zaman geçti yeşil yandı, tam para çıkaracam arkadakilerin stresinden basıp gitmek zorunda kaldım. Sonra da moralim bozuldu hem silmesine müsade edip hem 3-5 kuruş veremedim diye. Stresli ya millet, korna selektör nedir bilmem hiç elim gitmez kolay kolay. Bu sakinliğimi her zaman koruyabilir miyim bilmiyorum, belki de beni de kendileri gibi yapacaklar.

    Sanırım insanlar birazda mecburiyetten acele ediyor, seni arkandakiler zorluyor bazen. Yani herkes birbirinden etkileniyor bence bu yüzden bu kaos ortamı. Ama bazende kibar adamlara denk geliyorum, dursam da ses çıkarmayanlar oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 7 Ağustos 2018; 17:41:13 >




  • Eskiden en küçük ihlali yapmayan ben ortadoğuda yaşadığımı anladıktan sonra en güvenli yerin emniyet şeridi olduğuna kanaat getirdim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    Trafikte biraz acemiyim, yeni - yeni kullanmaya başladım arabayı. Dikkatli ve yavaş kullanıyorum çoğunlukla, arabayı kaldırmak konusunda fazla seri değilim, bazen stop edebiliyorum, kaldırırken de diğer sürücülere göre yavaş kaldırıyorum stop etmemek için.

    Tam bu esnada arkadan daaaaat diye bir ses, hadi yürü diye uyarıyorlar yani bazen. Oğlum bir dur işte belli ki gidemiyorum senin gibi hızlı, uyarınca bu sefer acele ediyorsun daha beter hatalara sebebiyet veriyor. Bazen yaya geçsin diye ben sürmüyorum, bu sefer yine arkadan daaaat diye bir ses. Geç hadi bekleme diyor, ya bi dur 2 kişi kalmış altı üstü geçsin gitsin işte adam, yok, biz arabayız ya bi geçeceğiz illa.

    Kırmızıda durunca yol kenarından camları silim mi abi diye aniden atladı biri. Sildi neyse, ama yeşile 7 saniye falan vardı. O silene kadar zaman geçti yeşil yandı, tam para çıkaracam arkadakilerin stresinden basıp gitmek zorunda kaldım. Sonra da moralim bozuldu hem silmesine müsade edip hem 3-5 kuruş veremedim diye. Stresli ya millet, korna selektör nedir bilmem hiç elim gitmez kolay kolay. Bu sakinliğimi her zaman koruyabilir miyim bilmiyorum, belki de beni de kendileri gibi yapacaklar.

    Sanırım insanlar birazda mecburiyetten acele ediyor, seni arkandakiler zorluyor bazen. Yani herkes birbirinden etkileniyor bence bu yüzden bu kaos ortamı. Ama bazende kibar adamlara denk geliyorum, dursam da ses çıkarmayanlar oluyor.
    Üzüm üzüme baka baka kararırmış, yakındır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1-2 saat önce hak hukuk tanımayan bi sürücüye baya bi kulak çınlaması yaşattım. Beykoz konakları viyadüğü ışıklarında kalkış yaptıktan sonra önümüzdeki araç yavaş hızda yol almaya başladı. Iki araç sinyali verdik, ilk boşluğu görünce sollamaya çıkmaya başladım ama arkamdaki araç güç ve torkun etkisiyle( accent crdi olması lazım) hemen yanıma geldi. Acemi şoför olsaydı belki aracı bariyerlere savurabilirdi, araçta 2 çocuğum ve eşim vardı. Artık böylelerine alışkın olduğum için normal bir şeymiş gibi şeridime geçtim ama o kadar andım ki herhalde bu gün zor uyur kulak çınlamasıyla. Benim gibi bu durumu güç ve tork fakiri araç kullananlar sıklıkla yaşıyordur eminim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    ben hep 80-90'la sağ şeritten gittiğim için hak hukuk yediğime inanmıyorum. asıl benim hak hukukum yeniliyor. sağ şeritten 80'le gidiyorum diye selektör yediğim, korna yediğim oluyor. ulan sağ şerit burası, sanki sol şeridi kapatmışız. nereden gideyim emniyet şeridinden mi? orada da çakar lambalı passat arkadaşlar sıkıntı çıkartıyor.. ee? o zaman hiç kullanmayalım..

    ben hem güvenlik hem de ekonomiye önem veren birisiyim. altımdaki araba istesem 240 km hızlara bile ulaşabilen tarzda. ama bir yere 15 dakikada ulaşmak ile 30 dakikada ulaşmak arasında çok fark var mı? evet var. ama süre açısından değil, 15 dakika gecikmek demek olası bir katliam gibi kazadan kurtulmak demek olabilir. 5 litre daha az benzin yakmak olabilir. basmak gitmek kolay iş, mühim olan insana saygı, hayvana saygı.

    daha dün ara sokakta yavaş gidiyorum (hep yavaş giderim), önüme kedi atladı zank diye. aynı serilikle frene abandım çok şükür durdum kediye de bir şey olmadı. ama hızlı gitsem ezerdim salak hayvanı. salak malak ama adı üstünde hayvan o, nereden bilsin onu ezebileceğimi? bir şükür duası ettim, eğer ezseydim vicdan azabı çekerdim. (evde 2 tane kedim var)
    Tavuğa, sığıra vs de aynı saygıyı gösteriyorsanız sevindirici. Çünkü bazıları sadece kedi köpek seviyor diğerlerini de damak zevki için yiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    heh lafa bak

    seni üzeceğim biraz vegan kardeş, ama hayır göstermiyorum. çünkü Allah o canlıları yememiz için yarattı. Kedi & köpek, at vs yenmek için yaratılan canlılar değil. tabii siz veganlar bunu anlamazsınız.

    git başka yerde duyar kas. ekşi sözlük mesela sana çok uygun.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Ben daha iyi anlatamazdım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ancak bazı yerlerde söylediğiniz yapmak trafiği azaltmaya çok faydalı. Örneğin ankara/ivedikte. Sola dönüş süresi çok kısa. Ve sol şeridi kuyruk yaparsanız cok cok uzun kuyruk oluşuyor. Üstelik öndeki biraz mızmızsa 3 araç anca geçiyor. Lamba sırasını bildiğim yerlerde. Sola dönüş kısmında değil ilerleyip dönüşün ortasında beklemek cok daha mantıklı oluyor. Tabi heryede yapamazsınız bunu. Sizden önce solunuzdaki araçlara ynaıyorsa ışık tüm yolu kitlemiş olursunuz.
  • bir de ışığa yakalanmamak için basanlar var , paranoya ettiler beni ,200 metre ilerde ki arabanın kaç saniye sonra burda orada olacağını hesaplayıp ona göre geçiyorum xd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sschwarz -- 8 Ağustos 2018; 15:29:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.