Şimdi Ara

TRAFİKTE DAYAK YEDİĞİNİZ YADA DAYAK ATTIĞINIZ ANLAR OLDUMU ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
1
Favori
15.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • camları kapatıcaksın açıcaksın müziğini, kendini hiçbirşey için üzmeyeceksin, germeyeceksin...

ohh ne güzel herşey diyeceksin...
  • bu biber gazlarından ankarada nerde bulabilirim şayet böyle 3-5 kişiye rastlarsak üstlerine boşaltmayı planlıyıom
  • ankarada artık heryer kamera beyler, dikkatli olun
  • Hiç kavgalık durumum olmadı. Ağız tartışması falan oldu bir çok kez. Doğal olarak haklı olan hep ben olduğum için aksi halde ben haksız olsam özürümü dilerim üzgünlüğümü belirtirim. Haklı olan ben olduğum için Defedip göndermişliğim var. Gerçi Arabada yalnız değildim o anlarda 2 arkadaşım daha vardı.

Haziran ayıydı. İzindeyim Adanadan Kızkalesine arkadaşlarla denize gittik. Amaç bir gün denize gitmek geceyi otelde geçirip ertesi gün gelmek. Dönüş yolunda otaban çıkışında baya bir kuyruk olmuştu. Bizde arabada muhabet ediyoruz. Herkes nizamı şekilde sıralanmış aradan bir 20 dk geçti baya bir ilerledik. Bu sırada Peugeot J9 marka Adanalı olanlar çok iyi bilir bu minibüsü konvoya kaynak yapmaya çalıştığını gördüm. Hemen önümüzde de bir tane Efsane kasa Corolla var içinde de Aile var. Bu minibüs uyanıkya hemen önüne kırdı. Corolla geçmek isteyince Minibüsün önünde oturan yaşlı adam el kol hareketi yaptı ben arkadaşlarıma dur demeye kalmadan bizimkiler bir hışımla indiler aşağı.

Arkadaşımın biri polis. Zaten yasal olarak bir yerde trafik sıkışıklığı varsa polis o trafiği açmak ile yükümlüdür o an görev başında olmasa bile. Ve Vatandaşlar buna uymak durumundadır.

Arkadaşım münibisin önüne geçti çünkü halen araya girmeye çalışıyor. Bu sefer münibis üzerine doğru sürdü göz göre göre. O an kopma noktası oldu zaten kimlikler çekilip münibüsün şöferi aşağıya indirlince o artistlik bir anda söndü. Abi abi demeye başladı. Orda bağıra bağıra Münibüs şöförüne ve yanındaki Moruğa ( Yaşlı insanlara saygılıyım ama bu adam bildiğiniz moruk) iyi bir azar çektik. Münibüsü geri aldırdık tabiki. Biz arabamıza geçerken Önümüzdeki Ailesi ile yolculuk yapan Adamla bir an göz göze geldim. Bakışları ile Teşekkürünü aldık bu herşeye yetti zaten.

Tek olduğum zaman bana yapılan gerzeklikliklere bile pek aldırmam genelde. Ama Böyle yanında kız arkadaşı eşi falan olan. Yada Ailesi ile kimseye zararı olmadan kendi halinde olan insanlara çatanları görünce birden çileden çıkıyorum.

• arabam periyodik bakımdayken taksi ile bankaya gidiyordum. trafikte bir anda parlayan taksici sopayı kaptı ve fırladı . arkasından bağırdım araban indim . dövmeden geri bindi. ve yolumuza devam ettik. Sopayı çektiği adamda silah vardır bıçak vardır . Çeker vurur. Olmayan şeyler değil bunlar. Uzak duralım sakin sakin yolumuza bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: quadream

camları kapatıcaksın açıcaksın müziğini, kendini hiçbirşey için üzmeyeceksin, germeyeceksin...

ohh ne güzel herşey diyeceksin...

camları kapatmak derken. arabamda , kapıları kilitlemeden seyir edemiyorum. eskiden çok bilgisayar oyunu oynardım. araba çalınan vurdulu kırdılı oyunlar falan .. fobi olmuş bende. bi de istanbulda kırmızı ışıkta bagajımdan yedek lastiğimi çalmışlardı
  • ölmekten yaralanmaktan korkmam, asker olur vatan için ölürüm mesela, sevdiklerimin başına birşey gelmek üzeredir onları korumak için yaralanırım seve seve.. ama kaybetmekten çok korkarım, uğruna yaşadığım şeyleri kaybetmekten korkarım.. yukarıda örneğini verdiğim gibi öleceksem tamam, insan gibi.. ama hayvan gibi öleceksem, hayvana dönüşüp öleceksem, daha da kötüsü hayvana dönüşüp hayvan gibi yaşamaya devam edeceksem yazıklar olsun bana.. b.ktan bir anının, bir pişmanlığın, bir hatanın, bir hayvanlığın yara izleri gururla taşınmaz.. bir kere kaybedersin kendini, hayvansındır artık, yıllarca uğraşırsın insanlığını bulmak için sonra.. bu yara izini taşıyacağıma insanlığıma, soğukkanlılığıma sahip çıkar onları yanımda taşırım.. şu 3 sayfayı okudukça daha çok nefret ettim insanlardan.. bize Atatürk gibi değil hitler gibi kurucu lazımmış, nüfus planlamasını hayvan soylarını yokederek yapacak, "nerde çokluk orada b.kluk" durumundan kurtaracak.. zaten kalabalık geliyoruz memlekete, gereksizler temizlenirdi işte..

2 anı birden anlatayım sizlere; bu satırlardan dışarı hiç çıkmayacağını, hiç bir kafada yer etmeyeceğini bile bile..

12 yaşındayım, dayımla araba kullanma çalışmaları yapıyoruz.. çalışmam bittikten sonra dayım geçti direksiyona eve dönüyoruz, 2 şeritli yolun sağından muhabbet ederek ilerlerken sağımızdan bağlanan bir tali yoldan dikkatsiz ve hızlı bir kamyon önümüze çıktı, birkaç manevra ile kazayı engelledik ve sonrasında dayım kornaya bastı. kamyoncu hemen kafasını dışarı çıkardı sağa geç diye bağırdı dayım da tamam anlamında kafasını salladı sağa yanaşıp durdu.. ben arabada çıldırıyorum, kavga olsun dövelim falan diye .. dayım kapısını açtı, bir ayağını dışarı attı, kamyoncu da hemen indi ve üstümüze gelmeye başladı.. adam kamyondan yetericne uzaklaşınca dayım kapıyı kapattı ve gaza basıp gitti, çok sakin ve neşeliydi.. ben ise çıldırmıştım, dayımın profesyönel dövüş eğitimi aldığını, ayrıca askerliğini komando olarak yaptığını ve kendisini soymaya çalışan bir grup adamı hastanelik ettiğini biliyordum, kavgadan kaçmasına anlam verememeiştim.. bunları yüzüne de söyledim, aldığım cevap şuydu: " kavga, insanların kendilerini oluşturan değerleri kaybederek vahşileşmesi, hayvanlaşmasıdır, dövüş ise bir felsefe ve sanattır, bir amaca hizmet etmek içindir ve son çaredir.. bu felsefeye göre biz kazandık, kalbimizi temiz tuttuk, ortamdaki öfke o adamın içinde kaldı, onu içten içe yiyor biz ise rahatız, kolumuzu bile kıpırdatmadan bu dövüşü kazandık, bu sadece trafikte değil hayatta en büyük derslerimden olsun sana verdiğim"..

bir diğer anım birkaç sene önce; 20-21 yaşlarındayım.. istanbula otobüsle geldim, otogardan servislere dağıldık beşiktaşa gidiyorum. topkapı civarında bir başka servisin hatalı sollaması yüzünden bir kaza atlattık.. ben servisin en sağındayım, solumda bir hanım var, şöför de onun yanında.. şöför çok sinirlendi ve yetişip herifi yoldan çıkarmak istediğini sesli bir şekilde söyleyip gaza bastı.. çok şık ve duruşuyla ağırlığını, karakterini belli eden yanımdaki hanım zarif bir hareketle elini şöförün eline koydu ve şöyle dedi, " bak evladım, şöförlük sadece araba kullanmak değil yolu da kullanmaktır, yolda karşımıza çukurlar, kasisler, hayvanlar çıkabilir.. önemli olan hepsine çukura uyguladığın taktiği uygulayarak yolun senin için iyi olan tarafından gitmektir, çukura girmediğin, yolun düz yerinden gittiğin gibi hayvana da bulaşma, yolun hayvansız tarafından git"..

17 yaşından beri trafikteyim, yaşadığım anlardan beri bu 2 anı da hep kafamdadır.. başıma bir sürü şey geldi, hepsinde kendimi, kişiliğimi oluşturan değerlere sahip çıkmasını bildim.. gerektiğinde çok orijinal blöfler yaparak sıyrıldığım da oldu ama ne silah taşıdım ne sopa taşıdım ne de kavgaya girdim.. karşınızdaki annenize küfredebilir, unutmayın; " SÖZ, SÖYLEYENİ KADAR DEĞERLİDİR", karşınızdaki 5 para etmezin tekiyse (ki anneye küfredecek kadar saygısızsa öyledir) istediği kadar küfretsin, onun küfrünün de değeri yoktur.. "eşeğe neden anırdın denmez ".. ama size neden eşekle eşek oldun denilebilir, olmayın, dedirtmeyin..

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Eskiden neredeyse hergün biriyle hırlaşır sinirlerim gerilir şarteller atardı.Şimdi mümkünse pek muhatap olmuyorum.Yaş geldi artık 34 e haliyle yakışmıyor.Ancak yine de arada sırada fıttırdığım anlar da olmuyor değil.Bence altın kural '' GÖZ TEMASI KURMAMAK '' ...

. Aynen göz teması kurmamak.
  • Allaha çok şükür hiç dayak atmadım hiç te yemedim ama hep ucuz yırttım..
    Eskiden silah taşırdım yanımda başıma gelen bir olaydan sonra vazgeçtim bundan.. 3 kişiyi vuracaktım 3 serseriyi, Allah beni korudu.. onları değil zira gebermeleri dünya için çok büyük bir kayıp değildi...

Gene direk canıma bilinçli olarak kasteden sonrada bana gider yapan birisini tam 25 km kovaladığımı hatırlıyorum. Katillerin psikolojisini anlamıştım o zaman.. Allah gene beni korudu zira kaçmayı başardı şerefsiz.. Ama kontrolümü tamamen kaybetmiştim ve yakalasaydım eğer çok kötü olacaktı.. (Not: Ön tarafı dağılmış arabayla kovalıyodum adamı zira banketten aşağı uçtum yardım bile etmedi şerefsiz..)

Bu yazdıklarımdan piskopat olduğumu düşünmeyin lütfen.. Sadece hepimizin trafikte nefret ettiği tiplerdi bunlar...

Şimdi sadece biber gazı var, o da çok zorunlu hallerde... Simdi sadece hemen kaçıyorum bulaşmamaya gayret ediyorum.. Ama o kadar çok maganda var ki....

Sebebi sadece ama sadece cezaların caydırıcılığını yitirmesi.. İnsan hakları filan hikaye yani.. Adam birisini öldürdüğü zaman idam edileceğini veya müebbet yiyeceğini bilse (nefsi müdafa hariç) birini öldürebilir mi? darp ettiği zaman 20 yıl hapis yatacağını bilse yolda sana bulaşabilir mi? Çok ama çok zor... Bazı gerizekalılar var ama onlar da zaten hemen hapse girer bir daha çıkamaz :)

Göz teması altın kural evet, kimseye bulaşmamak lazım... Ama işte birilerinin de bunlara en ağırından cezalarını vermesi gerekiyor, bu da devlet olması gerekiyor ama işte ülkemiz.... görev çoğu zaman bize düşüyor...

Allah hepimizi korusun böyle tiplerden....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocatepe -- 16 Eylül 2010; 3:10:42 >

• kim ne derse desin arabada birşeyler bulundurunca insan kavgaya daha meyilli oluyor.
    geçen kapı yan cebinde tornavida vardı bir iki onarım için. bir iki tartışma oldu insan daha fazla parlıyor. deneyin kendinizi göreceksiniz demek istediğimi...
    çoğu insanın psikolojisinde mevcut bu malesef.
  • 2 kere başıma geldi arabadan indim karşımdakiler kendini arabaya kilitledi biraz iriyimdirde... Ama artık asla böyle şeyler yapmıyorum artık kasmıyorum kendimi kim ne yaparsa yapsın gülüp geçiyorum daha dikkatli olup önümdekinin arkamdakinin nasıl davranacağına bakıyorum...
  • Bir defasında Eskişehir'de yolda gidiyoruz. Önümüzde iki tane şahin var. öndeki bir türlü yol vermiyor. neyse ışıklarda durdular. öndeki arabadan herifin biri indi elinde uzun bir tornavida. arkadakinin camı açıkmış, bi salladı herife, adam yan tarafa attı kendini ve sağdaki kapıdan dışarı çıktı. çıktı ama ne çıkış, adamın elinde bir balta. o sırada yeşil yandı ve olay yerinden uzaklaştık. yol verme kavgasından birbirlerini kesecek namussuzlar. neme lazım uzak duracaksın bu hayvanlardan.
  • Perşembe günü akşam.

1. Kırmızı ışıklarda duruyorum, iki tane velet arabanın etrafını kolaçan ediyor, birisi diziyle tampona vurdu. Hemen park frenine basıp arabadan indim, Haydar elimde, "S***in lan...!!!" diye bir bağırdım, kaçtılar. Diğer araçlarda bulunan sürücüler şaşkın şaşkın baktı, takım elbise ve sopa uymadı.

2. Bulvarın ortasından gidiyorum, bir motor sol ve orta şeridin ortasından gidiyor. İki korna ve bir selektör yaptım, aldırmadı, iki korna daha yaptım ve yanından geçtim, aynadan bana küfür ettiğini dudak hareketinden anladım, yavaşladım, camı indirdim "sözlerine dikkat et, şimdi polise gidiyorum" dedim.

3. Tali yoldan ana yola B sınıfı heşbek bir sürücü kursu aracı çıktı, soluna bakmadan, emniyet kemerini takmadan. Yanında durdum: "utanmıyor musunuz" dedim "bir de örnek olacaksınız, ne kemer var, ne dikkat, ne de itimat, yazıklar olsun size ve yetirştirdiğiniz şoförlere". Adam: Dumur!!!

4. Kurttepe kavşağında bekleyen trafik polisi aracının yanında durdum; "memur bey, arkamdan gelen motorsiklet sürücüsünün farları yanmıyor, kasko yok ve yolun sağından gitmesi gerekirken sol şeridin de solundan gidiyor, klakson uyarılarına da tepkisiz kalıyor, ilgilenir misiniz?" Polis: "Bakarız..."

Bazen ben de kendimden nefret ediyorum. Değiştiremeyeceğim şeylerle uğraşmaktan yoruluyor ama bu huyumu bırakamıyorum.

• Ankara Çevreyolunda Ortalama 140 km hızda 5.viteste arabayı zorlamadan orta şeritte gidiyorum bilen bilir o yol ortalama 4 şerit gibi birşey :) tam arkamdan yabancı plakalı siyah bi a6 geliyor.Solumdan geçer gider sandım ama adam sağ şeritimin dolu ve sollayabileceği sol şerit boş olmasına rağmen arkamdan sellektör yapıp duruyor.Bende sanırım arabayla ilgili bi sorun var arka tarafta bişey oldu felan sandım neyse biraz daha gazlayıp sol şeride geçtim bi baktım a6 tekrar arkamda hala sellektör yapıyo sonra tekrar önceki şeridime geçtim a6 sollarken arabanın içinde genç bi çocuk el kol yapıyo bana bende sinirlendim aarkasına yapışıp sellektör yaptım durdurdum. A6dan bi genç bide 40-45 yaşlarında 2kişi çıktı bendde tek başımayım indim ama arabama yakındım.
    A6daki çocuk-Ne biçim araba kullanıyosun sen be !
    Ben - Ulan manyakmısın koskoca sol şerit boşken g*tüme kadar girip sellektör yapıp şerit istedin sola geçincede aynı şeyi tekrarladın dedim

Çocuk üstüme doğru geldi elleriyle beni itekler iteklemez kafayı çaktım babasıda korktu sanırım benden özür diledi bindiler gittiler.Araba Almanya plakalı M ile başlıyordu.

• iyi akşamlar;
    bundan iki ay kadar önce bostancı e5ten minübüs yoluna bağlanırken ( tek şeritli ama geniş bir yoldur) yolun sol tarafında siyah bir transporter dörtlülerini yakmış duruyordu ben de sağından geçerim dedim tam geçiyordum araba hareket etmeye başladı üstüme geliyordu korna çalarak hızlandım ve yanından geçtim arkadan bağırarak küfür etmeye başladı gençlik işte durdum ben de indim aşağı meğerse adam arabayı itiyormuş tabi bunu inince anladım tam suçluyum diye özür dileyecekken küfür etmeye başladı ben de üzerine yürüyüp ne diyosun sen dedim ve adamı ittim acı gerçeği o an farkettim adam gayet sağlamdı yani beni haşemat edebilirdi allahtan o sırada oradan geçen arkadaşım araya girip ayırdı da dayak yemekten kurtuldum yoksa halim haraptı

sanırım en iyisi inmemek ve aldırmamak ne olacağımız kime denk geleceğimiz hiç belli değil.

• hım şöyle ki kendi arabam az fiyakalı nissan primera farlar kaşlı angelli ve efendi sürerim kimse bişey demez haksız olduğumda bir korna yer hemen toparlanır sağ şeride geçerim .günlerden birgün kuzenimin captivasıyla saçlarım uzun bir şekilde yol alıyorum.önümde bir araba duruyor arkamdaki taksiden çıkma sarı şahinde görmemiş olacak ki korna çalıyor ısrarla aynadan la görmüyon mu dedim. soldan geldi kafayı sağa kaydırı seni bilmemnaparım dedi. senmisin diyen hemen arkasındayım.selektör yapıyrum sağa çek sağa yanımdada sağlam bir arkadaş var .baktım dip gaz yapıyor olacak ki egzozdan beyaz duman ata ata yağ yaka yaka kaçtı:) metro grosmarketin oradan iniyorum metroya döneceğim sinyal verdim bir tane hondacı atladı öne zor durdum.tam ön cam hizası benim kapının hizasında napıyon lan sen falan adam yürü git lan falan diyor arabada çökmüş karısı kızı çocuğu annesi doluşmuşlar..bende efendice düzgün konuş dedim hala yürü lan diyor az ileri aldım arbayı kapım açılsın diye indim cam açık ne diyon lan sen yüzüme söyle dedim. babam kucağında çocuk inmiş geliyor bi yandanda. adam diyorki sinyal verdin e tamam verdinde diyorum duvara girecek halim yok şu kapıdan girecem diyorum.hala lan yürü git diyor.gözüm dönmüş zaten bu seferde kapıyı açtım yumruğum havada adamın iki elide direksiyonda dedi ben sana gösterecem falan orada birsürü taksici koştu etti ayırdı arabaya bindim ben çalştırdım bu sefer babama laf etmiş kucakta çocuk ağlıyor felan yine indim bu sefer babamı aldım içeri..adama o.ç demişim ama hiç farkında değilim kendi adıma büyük terbiyesizlik..

• belki konu boyunca defalarca söylenmiştir ama;

devir çok psikopat bir devir o yüzden haklı da olsak haksız da olsak kimseye trafikte höt bile dememek gerek.

bütün bu iğrenç olayların tek bir nedeni var o da malesef eğitimsizlik. şuan bir kampanya başlatıldı yanılmıyorsam trafikte duyarlı olalım mı ne bence harika bir kampanya ayrıca bireysel silahlanmaya da engel olmak gerek mümlün olduığunca. bugün herkesin arabasında kesici delici bir alet var hangisine sorsan cevabı aynı '' trafikte bir sürü manyak var belli mi olur'' sen aracında o aleti bulundurmakla zaten o manyaklardan biri olmuşsun. kimse aracında sopamopa levye silah bıçak bulundurmasın arkadaşlar.
  • Arkadaşlar çok kişi diyor ama arabadan inmeyin sakata gelmeyelim.Neyse şu ana kadar hiç böyle işlere bulaşmışlığım yok.Dayakta yemedim dayakta atmadım.Hatta bir seferinde hanzonun biri haksız olduğu halde arabadan inip başıma gelip bağırmasına rağmen inipte birşey yapmadım.Neme lazım

Size bir anektod:Benim yakın tanıdığım ve çok sevdiğim bir abim vardır.Kendisi bordo bereli(herkes bilir herhalde komandolar bile bordo berelilerden korkarlar).Neyse 6 kişi buna bıçak çekiyorlar adamlar birde toplu halde gelmişler.Tabii sonrası malum 6 sıda hastahanelik.Ya böyle birisine denk gelirseniz ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifgokcen -- 20 Eylül 2010; 5:07:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifgokcen

Arkadaşlar çok kişi diyor ama arabadan inmeyin sakata gelmeyelim.Neyse şu ana kadar hiç böyle işlere bulaşmışlığım yok.Dayakta yemedim dayakta atmadım.Hatta bir seferinde hanzonun biri haksız olduğu halde arabadan inip başıma gelip bağırmasına rağmen inipte birşey yapmadım.Neme lazım

Size bir anektod:Benim yakın tanıdığım ve çok sevdiğim bir abim vardır.Kendisi bordo bereli(herkes bilir herhalde komandolar bile bordo berelilerden korkarlar).Neyse 6 kişi buna bıçak çekiyorlar adamlar birde toplu halde gelmişler.Tabii sonrası malum 6 sıda hastahanelik.Ya böyle birisine denk gelirseniz ne olacak?

Dövüş eğitimi almış insanlar genelde Eğitim seviyesi yüksek insanlar oluyor zaten. Ve o tür insanlar Kolay kolay sorun çıkarabilecek insanlar değildir. Dövüş eğitimi sırasında Ruhlarınıda eğitiyorlar neticede. Bir insanın Cahilliği gerçekten Kavga etmesi ile doğru orantılı. Ne kadar Kara Cahil Mıho insan gördüysem dövüşmesinide bilmiyorlar genelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: arifgokcen

Bir biber gazına bakar, tek fısla yalan olur
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.