Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.468
Cevap
97
Favori
374.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zaris

    131 doğan 89 model.trafik sigortası yaptırmam lazım aracı yeni aldım en uygun kaç liraya yaptırabilirim arkadaşlar acil yardım lütfen.

    fiyak 250 260 civarı diye tahmin ediyorum ben 250 ye yaptırdım yeni. kasko gibi değil ilk yapısta rakam çok oynamıyor galba
  • Tecrübeli arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Ankara'da ikamet ediyorum fakat işim dolayısıyla başka bir ildeyim. Buradan 0 km araç aldım. Aracın plakası adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden dolayı Ankara plaka çıkacak. Plakayı almak için illa Ankara'ya gitmem gerekiyor mu yoksa bulunduğum ilden de alabilir miyim? Bir de plakanın çıkması tahmini ne kadar sürer?
  • Aracı adapazarından aldım. İstanbul'da ikamet etmekteyim. Noterden satışı üzerime aldım. Araç plakası değişecek. Fakat aynı zamanda muayene süresi de geçmiş. Tam olarak ne yapmam lazım? Önce trafik şubesine gidip ruhsat plaka vs.. mi yapmam lazım yoksa muayeneden sonra trafik işine mi geçmem lazım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Önce gidip muayene randevusu al muayeneni yaptır daha sonrada iem.gov.tr'den plaka değişikliği için randevu al ve işlemlerini hallet.
    quote:

    Orijinalden alıntı: konex

    Aracı adapazarından aldım. İstanbul'da ikamet etmekteyim. Noterden satışı üzerime aldım. Araç plakası değişecek. Fakat aynı zamanda muayene süresi de geçmiş. Tam olarak ne yapmam lazım? Önce trafik şubesine gidip ruhsat plaka vs.. mi yapmam lazım yoksa muayeneden sonra trafik işine mi geçmem lazım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • 1990 model, piyasa değeri yüksek bir aracımız var.Kasko için sistemde aracın karşılığı çıkmadığı için aynı markadan başka bir model araç üzerinden değer biçilmiş ve takribi 20.000tl civarı bedel gösterilmiş. 1700 civarı da primleri var, ilk sene 3000-3500 arası ödendi hatta.
    Bu araç kaza yaptı ve ilk kontrol sonrası sadece parça masrafı €15.000 civarını buldu. Boyanması ve kaporta dahil total işçilik de cabası.
    Henüz eksper ile görüşmedik sabah görüşeceğiz de buraya da akıl danışayım dedim. Şimdi bu aracın akıbeti ne olur?
  • 2009 Hyunda i20 aracımın 2010 yılı Sigorta ve Kasko değerleri;
    Kasko: Genel Sigorta-Mapfree 555Tl
    Z.Trafik: Aksigorta 127Tl

    (%30Hasarsızlık Dahil)
  • arkadaşlar bugun park yerindeki 2009 focus arabamın sağ arka kaportası çökük buldum. yaklaşık 20x20 cm epey derin de yırtık oluşmuş saçta.bagaj kapısı, camlar, benzin kapagi, sinyallerde hasar yok. muhtemelen şerefsiz bir kamyon çarpmış gibi geliyor. servise götürdüm kaporta değişimi işçilik 1500 civarı çıkıyor. auto kinge de gösterdim onlar da kaporta degiştirmeden 500 gibi bisey çıkardılar. arabam anadoludan kaskolu sizce ne yapmalıyım
    geçen yıl kaskoya 700 tl ödemiştim 1500 hasara ne kadar öderim
    ACİL CEVAP BEKLİYORUM!! tskler
  • selam arkadaşlar.

    izmirde perşembe günkü yapmur faciasında arabadan ön plakayı düşürmüşüz sanırım. bulamadık. nasıl bir işlem var bundan sonra.
    neler yapmamız gerekiyor yenisini nasıl yazdırcaz ya da alıcaz
  • aracınızın bağlı bulunduğu trafik şubesine dilekçe ile müracaat ediyorsunuz , tepecik , bornova , gaziemir vs , ruhsat işlemlerinizi hangi bürodan yaptırdıysanız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ziraya

    arkadaşlar bugun park yerindeki 2009 focus arabamın sağ arka kaportası çökük buldum. yaklaşık 20x20 cm epey derin de yırtık oluşmuş saçta.bagaj kapısı, camlar, benzin kapagi, sinyallerde hasar yok. muhtemelen şerefsiz bir kamyon çarpmış gibi geliyor. servise götürdüm kaporta değişimi işçilik 1500 civarı çıkıyor. auto kinge de gösterdim onlar da kaporta degiştirmeden 500 gibi bisey çıkardılar. arabam anadoludan kaskolu sizce ne yapmalıyım
    geçen yıl kaskoya 700 tl ödemiştim 1500 hasara ne kadar öderim
    ACİL CEVAP BEKLİYORUM!! tskler



    Geçmiş olsun , hasarsızlık indirim kademenizi göz önünde bulundurmalısınız öncelikle. Yani hasar sonrası kaç kademe gerileyecek.

    Parça değişimi malesefki ülkemizde araç satışı esnasında öcü gözü ile bakılmasına neden oluyor, bu yüzden size auto king firmasını tavsiye ederim.

    500 tl az rakam değil , kasko poliçenizden yaptırın derim ben . Ama dediğim gibi hasarsızlık kademenizi bilmeden söylüyorum çok detay verdiğinizden dolayı ...




  • yapı kredi sigorta nasıldır? Çok uygun bir teklif alınca şüpheye düştüm. Acenta arkadaşımın acaba bu yüzden mi uygun anlayamadım. Acentaların tanıdıklarına indirim yapabilmesi mümkün mü?
  • Yapı kredi sigorta eski bir şirkettir ve iyidir.

    Acentelerin indirim hakları mevcuttur tabiki belirli limitlerle ...

    Yalnız , acente ne kadar indirim yaparsa yapsın eğer aracınızın kasko primi yüksekse bunu uygun seviyelere çekmek mümkün olmaz , normal prim uygundur , kendi acente indirmi ile daha uygun seviyeye çıkmıştır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guide

    Yapı kredi sigorta eski bir şirkettir ve iyidir.

    Acentelerin indirim hakları mevcuttur tabiki belirli limitlerle ...

    Yalnız , acente ne kadar indirim yaparsa yapsın eğer aracınızın kasko primi yüksekse bunu uygun seviyelere çekmek mümkün olmaz , normal prim uygundur , kendi acente indirmi ile daha uygun seviyeye çıkmıştır

    Anladım cevabınız için teşekkür ederim. Geçen sene 1460 ödemiştim bu sene aynı koşullar altında istedim bana gelen teklifte ihtiyari mali mesliyeti 50 bin liraya indirmişler fiyatı da 1082 lira. Arkadaşımdan ise 880 liraya teklif aldım. Ergo isviçreydi hiç işim düşmedi. İnternette araştırıyorum her sigorta firması için kötü şeyler duyuyorom. İyice kafam karıştı




  • 1.2 16v 2007 renault araba ıcın %65 indirimli full kasko 470 TL iyimidir sizce . bana fazla geldi sanki cunku %65 muafiyet var.
  • Kaskom ergo isviçreden ve yakında bitecek. Autoking'de mini onarım yaptırmıştım. Sigortama dahil bir hizmetti. Görüştüğüm yeni acente ergo isviçre'nin hasarsızlık sırf kendilerinde gözüksün diye mini onarım değil de tampon onarımı olarak göstermişler. Bu yüzden tramerde aracım hasarlı gözüküyor. Ergo isviçre dışında herhangi bir yere gittiğimde ise aracım hasarsız gözükmüyor. Eski acenteme gidince bu durumun sadece ergo'da olmadığını tüm firmaların bunu yaptığını söyledi. Hangi acente doğruyu söylüyor? Saçma sapan bir sebepten aracım hasalı gözkürse bu satarken de beni sıkıntıya sokar. Eğer ergo isviçrenin acentesi yalan söylüyorsa inadına da olsa yaptırmam oraya böyle üç kağıtçılık olmaz. 1100 liraya anadolu sigortadan çıkmıştı şimdi ise 1600 TL. Sırf 300 liralık autoking onarımı yüzünden. Poliçemde mini onarım dahildir diyor ama hasarsızlığın sadece onlarda geçerli olduğunu yazmıyor. Çok kafam karıştı şimdi sizce hangi acente haklı? Sigortam.net'i aradım onlar da auto king hiç bir sigorta şirketin hasarsızlığı bozmaz dedi. Ergoya özel bir uygulamadır dedi.




  • 99 model mazda 323 sedan aracım var.

    Anadolu sigorta kasko için 1000 lira dedi. Diğer firmaların en ucuzu 1300 lira dedi. Siz ce Anadolu Sigortanın teklifinde bir numara var mıdır?

    Yada daha genel olarak kasko yaptırırken nelere dikkat etmeliyim. İlk kez kasko yaptıracağım için satır aralarına yem olmayalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Lupara_

    99 model mazda 323 sedan aracım var.

    Anadolu sigorta kasko için 1000 lira dedi. Diğer firmaların en ucuzu 1300 lira dedi. Siz ce Anadolu Sigortanın teklifinde bir numara var mıdır?

    Yada daha genel olarak kasko yaptırırken nelere dikkat etmeliyim. İlk kez kasko yaptıracağım için satır aralarına yem olmayalım.



    merhaba

    Denizli'de Ankara Sigorta Acentesinde çalışıyorum şuanda
    sorularınıza gelince;

    Öncelikle aracınız 11 yaşında çoğu şirket 10 yaşa kadar teminat verir 10 yaşın üstü araçlarda devam eden kaskosu yoksa (daha önceden kaskonuz var hasarınızda olmadıysa %30-%65 arası indirim alırsınız) fiyat yüksek çıkar.Bununda nedeni sigorta şirketlerine göre yaş arttıkça riskte artar

    Dikkat etmeniz gerekenler
    fiyat aldığınız şirketten yazılı teklif isteyin kasko teklifindeki maddeleri okuyun ÖZELLİKLE MUHAFİYET verilip verilmediğine bakın.Örnek veriyorum %20 Muhafiyet verilmişse hasar anında tutarın %20si kesilerek ödenir.Yani siz kaskonuzun Muhafiyetsiz olmasını özellikle isteyin.bunun dışında girilen araç bedeline dikkat edin.Şirketler kendilerine göre indirim uygulayabilir düşük fiyat herzaman içinde birşey eksik olduğu anlamına gelmez




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekir__

    Bir sorum daha var.

    Kasko yaptıracağız, araç babamın . ben kullanırken herhangi birşey olsa , kasko yamuk yapar mı ?

    Tek sürücü indirimi almadıysanız bir sorun olmaz. Bu yüzden poliçeniz hazırlanırken bunu belirtmeniz gerekir.
  • @chatlax

    cevap için teşekkürler. muhafiyet konusuna dikkat edeceğim.
  • 1.2 16v 2007 renault araba ıcın %65 indirimli full kasko 470 TL iyimidir sizce . bana fazla geldi sanki cunku %65 muafiyet var.

    Ne dersiniz 15 gun var, Başka yerden tekli alayımmı yeterlımı fiyat
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.