Şimdi Ara

Trafik sigortası çoklu kazada nasıl öder

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba diyelim zincirleme kaza oldu suçsuz taraftayız kaskomuz yok. Vuran aracında kaskosu yok bir kaç tane arabaya vurdu bazısını pert etti bu durumda süreç nasıl işliyor bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç bilen birisi yok mu

• herkes çarptığı kişiyle tutanak tutuyor diye biliyorum. 1 ile 2. araç, 2 ile 3. araç gibi
  • Zincirleme , 2 aractan fazla aracin karistigi kazalara polis tutanagi tutulmasi gerekiyor diye biliyorum .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçen ay bir şahinci önce bana ardından başka bir araca çarptı.
    önce benimle bir tutanak tuttuk, sonra diğer araçla 2. bir tutanak tuttular.
  • (Allah göstermesin) ölümlü kaza haricinde birden fazla araç da olsa hepsi için tek bir tutanak hazırlanabilir.

Her bir mağdur araç tutanakta bilgileriyle girilerek bana şöyle çarptı diyerek hepsi eklenir.

Birden fazla tutanak hazırlamış olsanız da, bunlar tek bir dosyada birleştiriliyor sigorta merkezinde. İnceleme sonrası hata oranları belli olunca eksperin onayıyka trafik sigortasından hasarlar karşılanır.

Böyle bir durumda kaskonuz varsa, kendi kaskonuzdan tamiratı yaptırıp devam edersiniz. Trafik sigortasından yapılan tamiratlar onay süreçlerinden dolayı daha fazla vakit alır genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly_effect_53 -- 9 Nisan 2019; 13:22:42 >
  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    Peki araç sigortaları 36 bin maddi hasarı karşılamıyor mu? Daha fazla olduğu durumda nasıl yapılıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: highflyeer

Peki araç sigortaları 36 bin maddi hasarı karşılamıyor mu? Daha fazla olduğu durumda nasıl yapılıyor
    Sigorta poliçesine göre değişir.

Siz mevzuyu, sıkıntınızı tam detaylı yazarsanız, bilenler yanıtlar.
  • Ben varsayım üzerinden sordum bi sıkıntım yok çok şükür

• Benim bildiğime göre;

1. Örnek arkadan size bir araç çarptı sizde o çarpmanın etkisiyle öndeki başka bir araca çarparsanız. Siz hem size çarpanla hemde çarptığınız araçla tutanak tutuyorsunuz. Yanı en öndeki ve arkadaki bir tutanak siz iki tutanak tutmuş oluyorsunuz.

2. Bir araç hem size hemde hızını alamayıp başka bir araca çarptığında diğer iki araç arasında temas yok. Çarpan kişi her araç sürücüsüyle ayrı ayrı tutanak tutuyor.

Hasar olayına gelince poliçede teminat miktarları vardır. Örnek olarak kaza başına maddi 100.000 araç başına 60.000 diyelim. İki araca zarar verdiğinizi düşünelim, araç başı zarar 60k yı geçmiyor vede toplam iki aracın hasarı 100k yı geçmiyorsa sıkıntı yok. Ama eğer bir araçta 70k lık bir hasar oluştu yada iki aracın hasarı 120k olursa teminat dışında kalan tutar varsa kasko poliçenizin teminat miktarından karşılanıyor eğer kasko poliçeniz yoksa kalan tutarı cepten ödemek durumunda kalıyorsunuz.

• Benim başıma geldi kırmızı ışıkta en öndeki araçtım, arkamda ticari taksi vardı, en arkadan gelen suriyeli dallama taksiye bodoslama dalınca taksi de bana çarptı... önce polis çagırdık gelen ekip, yaralanma yoksa biz bi şey yapamayız kendi aranızda rapor tutun dedi, arabasından bile inmeden devam etti... suriyeli dallamanın yarısı arapça olan tüm evraklarının fotokopisini aldık ve araçlara A, B C ismini vererek iki ayrı kaza tutanağı düzenledik... Hem ticari taksi hem de benim masraflarımı suriyeli dallamanın trafik sigortası ödedi... kendimden çok ticari taksiye üzülmüştüm araç daha 4 günlüktü bildiğin tost oldu...

• Aynı kazada hasar gören 10 küsür tane de araç olsa araç sayısı kadar sayfa doldurulur, kroki hepsine çizilir, ya da ilk sayfaya da çizilebilir bütün araçlar gösterilir. en son imzalar fotokopi alındıktan sonra atılarak herkese birer kopya verilir. Kusurlu olanın veya olanların sigortası hasarı limit dahilinde karşılar, limit üstü kusurlu sürücülere girer ya da kasko varsa olayı kapatır.
    Sigortam.net
    İkiden Fazla Aracın Kazasında Tutanak Nasıl Tutulur? | Sigortam.net
    http://www.sigortam.net/trafik-sigortasi/kazaya-ikiden-fazla-arac-karistiysa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ztalan -- 12 Nisan 2019; 4:8:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bu tarz olaylar insanın başına gelmeden öğrenmiyor çoğu kişi. Benim de başıma gelerek öğrendim. Kırmızı ışıkta dururken arkadan gelip duramayan bir hafriyat tırı solumdaki araçla aramıza girdi. İki aracı da sağa sola savurarak hasar verdi. Tır ile benim araç bir de Tır ile diğer araç olmak üzere 2 tutanak tutuldu. Tutanaklara da 3 araçlı trafik kazası diye not düşüldü. Krokide tüm araçlar gösterildi ve tutanaklar birbirine iliştirilip hazırlandı. Bir ekip gelip yardımcı oldu bu konuda. Benim aracın yanında hasar gören aracın sahibi de polis çıktı ama pek tecrübeli değildi o da bu konularda, ekip yardımcı oldu.

Şu an için trafik sigortaları araç başına 36bin TL ve toplamda 72bin TL karşılıyor ya da benim poliçede öyle yazıyor. Karşı tarafın aracı perte çıktıysa geçmiş olsun kusurlu çarpan kişiye. Karşı tarafın kaskosuyla akrabalık ilişkisi gibi uzun bir ödeme planı çıkar artık.

50bin TL'den daha değerli bir araca biniyorsan kaskosuz binilmez bu ülkede. Sana çarpanın trafik sigortası olmaz, ehliyeti olmaz, alkollü olur vs vs yani trafik sigortasından alamazsın hasar tutarını üstüne cebinden tamir ettirip bir de alacağın peşinde koşturursun. Yap kaskonu kaskodan yaptır. Kasko söke söke alır parasını. Aracın tamirdeyken ikame aracını da al kullan mis gibi. Bana 999cc sümbül verdiler pek mis gibi değildi ama ikame araç mı araç işte.

• Yeri gelmişken şu araç başına 36, kaza başına 72 bin bedeli sordum dün sigortacıya. Devletin sigorta şirketleri ile anlaştığı bedel dedi oynamaz dedi. Doğru yanlış bilmem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.