Şimdi Ara

Trafik polisinin arama yetkisi var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
11.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dün gece gece 2de adanada çevirmeye girdim polis memuru ne iş yapiyorsun falan dedi işte sonra tuttu torpido gözünü falan açtı buna yetkisi var mı ? benim bildiğim arama izni olmadan bi yeri arayamazlar yani o kim oluyorki benim torpido gözümü açıyor çok sinirlendim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dkerem2 -- 8 Kasım 2009; 23:42:15 >

• ASAYİŞ KONTROL yazdığında herkesi didik didik arama yetkisi var sevgili Kerem. Torpido, bağaj, koltukların altı, gerekirse motor kaputunu bile arar. İhbar varsa ya da mukavemet gösterirsen seni, yolcuları ve aracı dahi götürebilir.

ASAYİŞ KONTROL - ÇEVİRME NOKTASI - POLİS SİZİ DURDURDUĞUNDA

1. Aracın iç aydınlatmasını açın
    2. Şoför kapısının camını indirin
    3. Ellerinizi direksiyondan kaldırmayın
    4. Önce polis memurunun konuşmasına izin verin
    5. Hiçbirşeyi red veya inkar ederek konuşmaya başlamayın
    6. Evraklarınızı hazır bir yerde bulundurmaya özen gösterin
    7. Aracınızın motorunu kapatmayın, sadece el frenini çekin
    8. Yolcularınızla münakaşa etmeyin, polise tavır takınmayın
    9. Yalan söylemeyin. Polis bunun eğitimini görmüştür, anlar.
    0. Plaka ve aileye dikkat ediliyor, ama bazı durumlarda arar.

Geçmiş olsun,

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

ASAYİŞ KONTROL yazdığında herkesi didik didik arama yetkisi var sevgili Kerem. Torpido, bağaj, koltukların altı, gerekirse motor kaputunu bile arar. İhbar varsa ya da mukavemet gösterirsen seni, yolcuları ve aracı dahi götürebilir.

Geçmiş olsun,

Taner Göde

taner hocam mümkünse cep telefonunu buraya yazabilir misin?sıkıştığımızda arayalım.

acil ve resmi durumlarda neyapılması gerekiyo herşeyi biliyosun şaşıyorum valla

• valla asayiş kontrol falan yazmıyordu bi yerde bildiğimiz çevirme işte.. tren köprüsünün altından kanal istikametinden eve gidiyordum çevirme oldu sonra 2 km sonra bir daha çevirme vardı ilk çevirmeden sonra 1 daha olur falan diye cüzdanımı yan koltuğa koydum araçrta tek başımayım polis cüzdanıma bu ne ? dedi bende; 2 km geridede çevirme var hazırlıklı olayım diye buraya bıraktım! dedim aracın içine baktı kapıyı açtı falan torpidoyu açtı sonra tamam geç dedi. yani tamam jandarma falan arama yaparda polisin bu kadar üstümde duracağını sanmıyordum hayır alkol kontrolü falanda değil çok ilginç geldi...
  • 2 hafta önce bakırköy incirli caddesinde arkadaşım kendine ait aracıyla evine giderken bir ekip otosu peşine takılmış.
    üstelik sirenide çalmaya başlamış arkadaşım bana değildir diye 300 m falan gitmiş sonra sağa çekmiş.
    polislerin hepsi inmiş arkadaşımın yanına gelerek ehliyet ruhsat istemiş sonra genel kontrol yapıcaz demiş, arkadaşım şaşırmış.
    5 dakikada arabayı didik didik aramışlar sonra gidebirsin demişler.
    bu olaydan bizde arkadaşta bişey anlamadı

yani diyeceğim polisler şüpheli gördüklerini arayabiliyorlar.
  • aslında polis olmak varmış bu devirde beleş ye iç şimdi geçen bir olay anlatacağım..

Adanada gondol(iskenderiye oldu) cafe diye bir yer var taner abi bilir iş yerinin karşısı 3 polis yemek yiyor tabi bende polisler hesap ödeyecekmi diye merak ettim onların çıkmasını bekledim ve tahmin ettiğim gibi hesap falan ödemeden çıkıp gittiler
  • polis vazife ve selahiyet kanunu ve cmk 116. maddenin oldukça esnek yorumu ile gayet mümkün olan bir durumdur. Polis kimlik sorabilir.Ancak arama yapmak istediğinde CMK.m.141 uyarınca bunun sebebini sormak,nedenini öğrenmek istemenizde sizin hakkınızdır.Bu konuda size karşı tavır alan neden belirtilmeyen durumlarda idareye tazminat hakkınız bulunmakla birlikte eğer haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız dava hakkınızı kullanarak tazminat dahi isteyebilrisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damdanakar -- 9 Kasım 2009; 0:29:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla bugün bi çevirme vardı birisini arıyorlardı galiba milletin üzerini bile arıyorlardı

işleri baya sıkı tutuyorlar
  • quote:

ASAYİŞ KONTROL yazdığında herkesi didik didik arama yetkisi var sevgili Kerem. Torpido, bağaj, koltukların altı, gerekirse motor kaputunu bile arar. İhbar varsa ya da mukavemet gösterirsen seni, yolcuları ve aracı dahi götürebilir.

Geçmiş olsun,

Taner Göde

Kesinlikle cok dogru oneriler.. Okuyunca dusundum soyle hangilerini yapiyorum diye

1. Aracın iç aydınlatmasını açın - bunu yapiyorum.. zaten ogrenci halimi gorunce cogu zaman durdurmuyorlar(geceleri haric )..

2. Şoför kapısının camını indirin- bu da tamam

3. Ellerinizi direksiyondan kaldırmayın- sanirim ellerimi direksiyondan cekiyorum..

4. Önce polis memurunun konuşmasına izin verin- bunu da yapiyorum ama ondan once gunaydin-iyi gunler falan diyorum..

5. Hiçbirşeyi red veya inkar ederek konuşmaya başlamayın- sanirim bu da tamam

6. Evraklarınızı hazır bir yerde bulundurmaya özen gösterin- gecen gun okula 3-4km kala jandarma durdurdu ruhsati verdim, trafik sigortasi yok burada dedi.. Kendime guldum, gorevli de guldu ben oyle rahat davraninca.. Var ama nerde bi ariyim lutfen dedim.. Nereye koydugumu unutmusum.. Torpitoda buldum

7. Aracınızın motorunu kapatmayın, sadece el frenini çekin- sanirim bu tamam

8. Yolcularınızla münakaşa etmeyin, polise tavır takınmayın- kesinlikle munakasa etmem

9. Yalan söylemeyin. Polis bunun eğitimini görmüştür, anlar. -basima bir sey gelecekse dogruyu soyledigim icin gelsin.. Kesinlikle yalan soylemem..

10. Plaka ve aileye dikkat ediliyor, ama bazı durumlarda arar. - buna da inaniyorum..

• Yanlış bilmiyorsam yaptıklarına Önleme Araması deniliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

aslında polis olmak varmış bu devirde beleş ye iç şimdi geçen bir olay anlatacağım..

Adanada gondol(iskenderiye oldu) cafe diye bir yer var taner abi bilir iş yerinin karşısı 3 polis yemek yiyor tabi bende polisler hesap ödeyecekmi diye merak ettim onların çıkmasını bekledim ve tahmin ettiğim gibi hesap falan ödemeden çıkıp gittiler

polise fazla gorme kardesım,adam ne de olsa cevrenın asayişinden sorumlu,o dukkana gırecek hırsızı onlar kovalıor...

• mesajım bulunsun bakacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

aslında polis olmak varmış bu devirde beleş ye iç şimdi geçen bir olay anlatacağım..

polise fazla gorme kardesım,adam ne de olsa cevrenın asayişinden sorumlu,o dukkana gırecek hırsızı onlar kovalıor...

Adana'da keşke durum bahsettiğiniz gibi olsa...

@Kerem;

Adana'da bir ben kaldı kavga etmediğin,o da şu an Adana'da değilim ondandır.Rahat ol biraz sevgili kuzen.

• arama yetkileri var fakat polise karsi efendi duzgun davranildiginda aramiyorlar genelde.. Yada yaninizda aile oldugunda fazla aramazlar..
    genelde adamina gore muamele yapiyorlar. kibarca kendinizi mesleginizi falan soyleyince suphelencek durum yok diye dusunurler..
    ama suphelenilcek tarzdaysaniz ararlar hemen hatta kimliginizi merkezden sorgulatabilirler
  • Tabi, ne demek. 0-532-2473180

quote:

Orijinalden alıntı: daturkishulan
    taner hocam mümkünse cep telefonunu buraya yazabilir misin?sıkıştığımızda arayalım.
    acil ve resmi durumlarda neyapılması gerekiyo herşeyi biliyosun şaşıyorum valla

- İyi akşamlar.
    - Memur bey, önümdeki adam selektör yaptı, bizi sıkıştırdı.
    - Belgelerinizi verir misiniz lütfen?
    - Ben kornaya bastım, ama duymadı şerefsizin oğlu köp...
    - Beyefendi, lütfen belgelerinizi verin.
    - Hamiyet de gördü, öyle değil mi Hamiyet, gördün???
    - Beyefendi, kırmızıda geçtiniz, radara girdiniz, kemerleriniz-
    - Kırmızda mı..?!? Hayır hayır, o geçtiği için ben geçtim
    - Kemerleriniz takılı değil, farınızın biri yanmıyor ve plakanız-
    - Far mı yanmıyor..?!? Hamiyet, abin farı yaptırmamış işte!!!
    - Plakanız da okunmuyor. Lütfen belgelerinizi verir misiniz!
    - Neredeydi şu ruhsat ya, bir dakika, ehliyetim de cüzdanımda
    - ...
    - Memur bey, bu ehliyet ama sanırım ruhsatı eşek oğlum yanına almış!
    - Beyefendi, aşağıya inip ekip aracına kadar gelir misiniz lütfen?
    - Yahu ben şimdi ne yaptım ya, neden inmem gerekiyor, eve gidiyorduk!
    - Beyefendi, lütfen zorluk çıkarmayın, aracınızın bilgilerini merkezden
    - Ya çalıntı değil, kendi arabam ya, herkes suçlu mu ya, hayret birşey!!!
    - Plakanızı telsizle merkeze bildireceğiz, soruşturmamız gerekiyor...
    - Memur bey, belki bu işi bir teklikle halledebilir, ha, ne dersiniz...?
    - Rüşvet mi teklif ediyorsunuz...???
    - Ya çorba parası diyelim, hava soğuk, acıkmışsınızdır siz.
    - Beyefendi, görevli memura rüşvet teklif etmek ve mukavemetten sizi
    - Ya bir çorba parası dedik ya, rüşvet değil...!
    - Gözaltına alıyorum. Lütfen ellerinizi arkanızda birleştirin.
    - Haklarımızı okumayacak mısınız?
    - Burası Türkiye Cumhuriyeti beyefendi, o dediğiniz Amerika'da oluyor.
    - Ya ama, ya ya yapmayın.... Hamiyeeettt!!! Abini ara, çabuk abini ara!

• quote:

Geçmiş olsun,

Taner Göde

Eski aracımın plakası HPG'idi. Bilenler bilir bilmeyenler için söyleyeyim; HPG sözde pkk gerilla ordusunun kısaltılmış adı olarak geçer. Güngören'de bir akşam arkadaşımı eve bıraktım evime dönüyorum ışıklarda polis yanaştı asayiş dedi "kenara çek bakalım delikanlı" çektim arama - tarama, GBT vs... e tabi ki hiç bir şey çıkmadı...

Dedi "seni neden çevirdik biliyor musun ?" dedim "Tahmin ediyorum sadece HPG'den mi dedim" tahminim doğru çıktı
    Dedim alakam yok o işlerle arabamı ikinci el aldım aldığımda plaka öyleydi...

• Bizimde başımıza gelmişti böyle birsey aracımız Starex panel van yani arkası kapalı babamla rizeden trabzon havaalanına gitmiştik halamlar gelmişti onları aldık döödük trabzonun çıkışında çevirme vardı polis durdurdu bizi dedi ruhsat ehliyet babam verdi hepsini arkayı açtı baktı araba boştu aldı ruhsatı ve babamı gittiler polis otosuna birşeyler yazdı rapor gibi telsizlede bişeyler sordu 25 dk bekledik sonunda tamam gidebilirsiniz demişti şaşırmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: doganyilmaz1

polis vazife ve selahiyet kanunu ve cmk 116. maddenin oldukça esnek yorumu ile gayet mümkün olan bir durumdur. Polis kimlik sorabilir.Ancak arama yapmak istediğinde CMK.m.141 uyarınca bunun sebebini sormak,nedenini öğrenmek istemenizde sizin hakkınızdır.Bu konuda size karşı tavır alan neden belirtilmeyen durumlarda idareye tazminat hakkınız bulunmakla birlikte eğer haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsanız dava hakkınızı kullanarak tazminat dahi isteyebilrisiniz.

MAKUL ŞÜPHE der arar,mahkemede hakim sorucaktır aranızda husumet var mı,tanıyormusun,neden aradın? ''makul şüphe'' dediği zaman olay biter ayrıca böyle bir olaydan tazminat verilebildiğini senden duyuyorum...
  • aranmak tabiiki pek hoş değil ancak şunuda düşünmek gerekir....
    gerektiğinde gerçekten şüpheli olduğunda birisi onlar gene arayamayacak ki bu belkide bir uyuşturucu satıcısının işine gelecek v.s.
    kurunun yanında yaş olarak yanıyoruz böyle durumlarda ama toplamda baktığımızda bu aramalarda senin benim daha huzurlu ortamda yaşamamız için yapılıyor....
    1 kişi bile yakalansa kardır...ki kimbilir neler yakalanıyor, bulunuyor...
  • bence, polisler, durduk yerde vatandaşa kıllık yapmaz. (genelde böyle)
    polis birşeyden şüphelenmiştir.
    onlara görevlerini yaparken yardımcı olmak,
    görün bakın, hem onların hemde sizin işinize yarar.
    o yüzden alınmak yerine görevlilere yardımcı olmaya çalışalım.
    sizin iyi niyetini gören polis zaten haddinden daha fazla ılımlı olacaktır.
    ben polisleri zor günümde yanımda olan kişiler olarak düşünürüm.
    böyle aramalar yaptıklarında, bana zarar verebilecek bir kişiyi aıyorlar,
    o kişi bana zarar vermeden polisler onu yakalayacak diye düşünürüm.
    o yüzden polislere elimden geldiğince iyi davranırım,
    hiç karakola felan düşmedim ama, tüm çevirmelrede 1 kez olsun, rahatsız edici bir davranış görmedim.
    herşey kaşılıklıdır.
    hoşkalın.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.