Şimdi Ara

Trafik kuralina uyup kabahatli olmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Malum herkesin kendince bir trafik kurali var.. siz resmi trafik kuralini icra ettiginiz icin kabahatli oldunuz mu ? Korna ve el kol hareketleriyle yada sozlu olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sağa dönüşte yayaya yol ver tabelası vardı, yeşil yanmasına rağmen yaya olduğu için geçmelerini beklemiştim, arkadan bir sürü korna da anında geldi.
  • Malum E5'de 70 km/h hız sınırı var geçenlerde 70 km ile hız sabitleyici açık en sağ şeritten giderken hafif ticari araç sürücüsünden kombo halinde sellektör yedim.

neyin kafasını yaşıyorsa artık.
  • Trafik kuralları geneldir. Bölgeye göre şehre göre değişmez. Hatta dünyanın her yerinde aynıdır. Ama bizimki gibi garip ülkelerde standartlara bağlı değildir, herkesin endi kafasınca uyguladığı kuralları vardır. Bu nedenle, yazılı nizami trafik kurallarına harfiyen uyduğunuz taktirde bu kuralları tanımayan sürücülerin tepkileriyle karşılaşmak gayet de mümkündür. Kurallara uyan her sürücü, kurallara uymayanlarla çatışacağından bu türden abuk tepkilerle karşılaşmaya hazır olmalıdır. Acı ama gerçek bu...
  • bir keresinde gece geç saatte kırmızı ışıkta durdum diye tofaşın biri biçecekti az kalsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Sağa dönüşte yayaya yol ver tabelası vardı, yeşil yanmasına rağmen yaya olduğu için geçmelerini beklemiştim, arkadan bir sürü korna da anında geldi.

Aynısı çok başıma geldi.

• Ankara'da kırmızı yansa bile sağa dönüş serbest kuralını ihlal edemezsin. Sonra sopa bile yersin...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

Ankara'da kırmızı yansa bile sağa dönüş serbest kuralını ihlal edemezsin. Sonra sopa bile yersin...

+1
    Sağa dönüşte yayaya yeşil yanıyordu durdum,arkamdaki dolmuşcu kornaya bastı.Elimi çıkardım ne oldu diye geçen insan mı var devam et dedi.Ankaradaki dolmuşculardan cidden bıktım.
  • Didimle Mavisehir arasindaki cift yonlu yolda hiz siniri olan 70km ile ilerliyorum cevrede insanlar, cocuklar vs. var hiz yapilmamasi gereken bir yol ama arkadan yedigim kornanin, selektorun haddi hesabi yok, karsidan araba geldigi icin sollayamiyorlarda.
    Neyse hiz sinirina uydum, yolda belli araliklarla yaya gecitleri var, baktim ilerdekinde 2 turist gecmeye calisiyor hemen yavaslayip durdum gecsinler diye arkamda ne kadar araba varsa bastilar kornaya

• quote:

Orijinalden alıntı: dec_chaos

Ankara'da kırmızı yansa bile sağa dönüş serbest kuralını ihlal edemezsin. Sonra sopa bile yersin...

hocam bu zaten efsane olur anlatsak
  • Sağa dönüşlerde yayaya yol verme ışığında her bekleyişimde arkadan bir korna sesi geliyor mutlaka

• Bir de türklerde araca saygı var.

Küçük araçla x hızını yapın bütün magandalar geçmeye korna çalmaya sıkıştırmaya çalışır. Büyük araçla o x hızından daha yavaş gidin bu magandalar selam vererek geçer.

Bu toplumdan anca bir **k olur. Başak bir şey olmaz.
  • Sadece trafik mi.
    Bir çok konuda kurallara uyduğun zaman kabahatli ve enayi oluyorsun.
    Gelişmemiş ülke sendromu.

• Dün Bolu Tüneli İstanbul Yönü'nde hız sınırı 70 ve radar var diye 75'e sabitlemiş giderken bir anda arkamda belirip deli gibi selektör yapan tır yüzünden 90'a çıktım
  • en basiti sarıda hareket etmen lazım, yeşili beklersen olmaz
  • Cogu bayanin maruz kaldigi durum.

• https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96168203&p=1#96168203

• kıl olduğum tiplere şehir içi hız sınırını uyguluyorum, tavsiye ederim
  • bu tarz durumlarda bana sinyal korna basan yaratıkların bir sekilde arkasına geciyorum. cebimden 1 tl cıkarıp olanca hızımla arka cam bagaj kısmına sallıyorum. bu yaratık sağa cekip aracını incelerken ben gülümseyerek geciyorum. her ne kadar bu yaptığım doğru olmasa da inip kafa göz dalmaktan karakolluk olmaktan iyidir diye düşünüyorum.
  • Çalıştığım markette servis şoförü izinli olduğu bir gün servise çıkmıştım. Emniyet kemerini takarken ön koltukta oturan bir müşteri arkadaki arkadaşına " Bu emniyet kemeri takıyor." deyip ikisi de resmen kahkaha atmışlardı. Sinirlerim bozulmuştu. Bunun kural olduğunu idrak edememişler. Bahsettiğim kişiler dolmuş şoförü keşke emniyet kemeri taksaydım diyeceği bir olay yaşayacağı günü bekliyorum. Evet bunun etik olmadığını biliyorum ama hak ediyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.