Şimdi Ara

Trafik Kazası sonrası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçenlerde bir kavşakta bir motorsiklet sol ön tarafıma vurdu. Kendine göre ben hatalıymışım. Bana göre de o hatalı. Kusur oranları yakında açıklanır. Bu motorcu kaza olduğundan beri sürekli para istiyor. Motoruma binemem motor parası, telefonum kırıldı telefon parası. Ayağı da kırılmış hastane parası. Benim arabamda 15 bin liraya yakın hasar kaydı çıktı. Ne kadar hızlı gelip vurduysa artık.

    Ben kaza olduğunda bu adamı hastaneye götürdüm, ziyaret ettim, motorunu aldım garaja kaldırdım. Kaza tutanağını yaptık evraklarını hazırladım verdim. Dedim git motorunu sigortadan yaptır.

    Şimdi ben buna para vermedim diye gitmiş beni savcılığa şikayet etmiş. Savcılık ne yapar? Hatalıysam cezam ne olur? Bilgisi olan ya da benzer durumla karşılaşan var mı acaba?



  • Sigorta acenteni arayıp bilgilendir hocam, acenten de eksperi arayıp durumu izah etsin.

    Kusura oranları neticesinde sen kusurlu çıkarsan zaten bahsi geçen masrafların ödemesini trafik sigortan yapacak sadece cep telefonunun ücretini ödemeyebilir,onun dışında savcılığa maddi kaybının temini için şikayette bulunduysa ondan bişey çıkmaz zaten sen kusurlu çıkarsan trafik sigortanın sorumluluğu karşı tarafın maddi ve bedeni kayıplarının tazmini.En kötü dilekçe yazarsın parayı benden değil trafik sigortasından talep etsin karşı taraf diye.

    Vucut bütünlüğüme zarar verdi ve iş kaybı yaşadım ayağım kırıldı çalışamıyorum vs. Aktüerya hesaplaması yaptırmak için başvurdu ise o zaman aktüerya hesaplaması yapılır buda trafik sigortası teminatları içerisinde, onun içinde dilekçe yazarsın parayı benden değil trafik sigortamdan talep edin diye. kazada karşı tarafın ayağını kırdı diye hapis cezası vermezler hocam.

    Bunlar hep senin kusurlu çıkman neticesinde ki senaryolar, kusur dağılımında sen haklı çıkarsan, arzu edersen sende gidip şikayette bulunabilirsin hiç bir şey çıkmaz sadece hafif bir fırça şeklinde sitem yersin adliyeden böyle işler için niye oyalıyorsunuz diye en azından bu sefer de karşı taraf telaşlanır beni savcılığa vermişler diye. O seni rahatsız ettiği gibi sende onu rahatsız etmiş olursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 26 Nisan 2017; 18:5:21 >




  • teşekkürler cevap için. Aktüerya nedir? Onu anlamadım. Trafik sigortası bedeni zararları da karşılıyor mu. Bunda emin miyiz? Teşekkürler tekrar.
  • sontanburi S kullanıcısına yanıt
    Bedeni zararlarıda karşılar, aktüerya kazadan dolayı çalışamıyor ve gelir kaybı oluyor ya o kaybın hesaplanması demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok teşekkürler, yardımcı oldunuz.
  • Olayın sigorta boyutunu bilemem;ama kazaya ilişkin tutanak tanzim etmişseniz burada paylaşınız sigortacılar gerekli incelemeyi yapar size gerekli bilgiyi verirler. Savcılık konusuna gelince; siz olay yerine polisi çağırmadınız mı ? Ambulans falan gelmedi mi ? SAvcılık gerekli incelemeyi yapar, takipsizlik kararı bile verebilirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.