Şimdi Ara

Trafik Cezası İtiraz Prosedürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
10.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar 07.05.2012 tarihinde yazılmış bir ceza olup haksız yere yazılmış bir ceza olduğuna inandığım ceza geldi eve.Elemanın biri yola atladı arabayla kavşaktan ,yol hakkı benim o tali yoldan daldı.Yol çift şeritli benim şeridin yarısını kapadı bende sağ taraftan seyrediyordum.Gereksiz seviyede agresif biri olduğum ve iş yükümden dolayı gergin olduğum için fırçanın hasını yedi.Etrafta trafik polisi yoktu,arkadaş muhtemelen hukukçu bir şekilde ceza yollattırmışlar,72TL.Mesele para meselesi değil,yediremem böyle şeyleri.Yazılma tarihinden itibaren 16 gün geçmiş,bugün tebliğ tarihi.Bugün almışlar cezayı.Şimdi izlemem gereken prosedür yazıyor,az çok biliyorum ben de bu işleri fakat bilgi eksiği var.Şimdi ceza çok geç geldi,bildiğim kadarıyla buradan bir hakkım doğuyor.Bunu geçtim,cezayı haksız yere yedim zaten kesinlikle itiraz edeceğim..Şimdi cezayı ödeyip de mi işlemleri başlatayım yoksa davanın sonuçlanmasını mı bekleyeyim.Özellikle hukukçu arkadaşlardan yardımcı olmalarını diliyorum(Polemik)...

• Hocam ,hukukçu değilim ama bende itiraz etmiştim bi kere kırmızı ışık ihlali davasına,eğer edeceksen adliyeye gidip dilekçe veriyorsun ceza makbuzu ile birlikte o kadar ortalama 5-6 ay içerisinde sonuçlanıp sana sonucu tebliğ ediliyor.
    Makbuzunun altında cezaya imza atan polis arkadaşlar 2 kişi ise pek bi sonuç alacağını sanmıyorum açıkcası,sonuç alamazsan o 6 aylık süreçte fazin işlediğinide unutmamanı tavsiye ederim,ödeyip itiraz etmen daha mantıklı.

Şahsi fikrim ödemen yolunda olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Hocam ,hukukçu değilim ama bende itiraz etmiştim bi kere kırmızı ışık ihlali davasına,eğer edeceksen adliyeye gidip dilekçe veriyorsun ceza makbuzu ile birlikte o kadar ortalama 5-6 ay içerisinde sonuçlanıp sana sonucu tebliğ ediliyor.
    Makbuzunun altında cezaya imza atan polis arkadaşlar 2 kişi ise pek bi sonuç alacağını sanmıyorum açıkcası,sonuç alamazsan o 6 aylık süreçte fazin işlediğinide unutmamanı tavsiye ederim,ödeyip itiraz etmen daha mantıklı.

Şahsi fikrim ödemen yolunda olur.

Sağolun Beyefendi,

Ben de ödeyip öyle işlemleri başlatmayı düşünüyorum,bakalım eve gelmiş bugün faxlayacaklar ne var ne yok öğreneceğiz ayrıntısıyla.Peki belgelerin orijinalini mi istiyorlar fotokopi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentex Dentex -- 24 Mayıs 2012; 14:53:47 >

• belgenin orjinali ile birlikte dilekçe veriyorsun 3*5 yere imzalatıyorsun bu kadar adliye kalabalık değilse 15 dk lık iş.
    dediğin gibi ödeyipte itiraz etmen daha mantıklı eğer kazanırsan parayı geri alıyorsun
    ödemeden itiraz edersen zaten vize veya satış da yapamıyorsun.

sonucu yazarsan memnun oluurum.
    rastgele...
  • merhaba

işin içinde biri olarak cezanın size geç gelmesini baz alarak itiraz etmeyin çünkü 16 gün makul süre şöyleki; trafik para cezaları tahsiz ve takibinde uygulanacak esaslar isimli yönetmeliğe göre tebliğ işlemine 10 gün içerisinde BAŞLANMIŞ olması gerekiyor. postane süresin de alırsanız işleme 10 gün içerisinde başlanmış olacağını düşünüyorum

cezanın sağ üst köşesinde ceza maddesini yazarsanız daha detaylı yazarım ancak ışık ihlali 72 tl değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik ceza itiraz
    3 yıl önce açıldı
    Trafik cezası ödememek
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadasım kusuruma bakmazsan benimde ceza derdim var belki bi yol gösteren olur.suc 05.11.2010 da işlenmiş tebliğ 31.01.2011 de gerçekleşmiş üstelik ben tebliğ falan almadım.tamam ceza yazıldı bana ona itirazım yok ama üstüne faiz eklenmiş 3000 tl lik ceza 5250 tl olmuş.ben bugün cezamı ödedim aracımı muayne yaptırıcam ödemem gerekiyordu neyse arkadaslar bana bı yol gösterin indirim yada cezayı iptal ettirebilirmiyim.vergi dairesinde çok kisiye danıştım ama kimse yol göstermedi.tesekkurler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Selamlar arkadaşlar 07.05.2012 tarihinde yazılmış bir ceza olup haksız yere yazılmış bir ceza olduğuna inandığım ceza geldi eve.Elemanın biri yola atladı arabayla kavşaktan ,yol hakkı benim o tali yoldan daldı.Yol çift şeritli benim şeridin yarısını kapadı bende sağ taraftan seyrediyordum.Gereksiz seviyede agresif biri olduğum ve iş yükümden dolayı gergin olduğum için fırçanın hasını yedi.Etrafta trafik polisi yoktu,arkadaş muhtemelen hukukçu bir şekilde ceza yollattırmışlar,72TL.Mesele para meselesi değil,yediremem böyle şeyleri.Yazılma tarihinden itibaren 16 gün geçmiş,bugün tebliğ tarihi.Bugün almışlar cezayı.Şimdi izlemem gereken prosedür yazıyor,az çok biliyorum ben de bu işleri fakat bilgi eksiği var.Şimdi ceza çok geç geldi,bildiğim kadarıyla buradan bir hakkım doğuyor.Bunu geçtim,cezayı haksız yere yedim zaten kesinlikle itiraz edeceğim..Şimdi cezayı ödeyip de mi işlemleri başlatayım yoksa davanın sonuçlanmasını mı bekleyeyim.Özellikle hukukçu arkadaşlardan yardımcı olmalarını diliyorum(Polemik)...

Daha önceden tam size cevap olacak bir başlık vardı. Zaten orada da okuyacaksınız ancak kesinlikle önce itiraz edin sonra yatırın. Devlete para vermek kolay, verdiğiniz parayı geri almak zordur. Mahkemeye verdiğiniz için faiz işlemez, bunun yanında mahkeme sonucu size tebliğ edildiğinden sonra 15 gün içerisinde gidip yatırırsanız indirim hakkınız sabit kalır diye hatırlıyorum. Linkte burada...http://forum.donanimhaber.com/m_58487323/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: mitto

quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Selamlar arkadaşlar 07.05.2012 tarihinde yazılmış bir ceza olup haksız yere yazılmış bir ceza olduğuna inandığım ceza geldi eve.Elemanın biri yola atladı arabayla kavşaktan ,yol hakkı benim o tali yoldan daldı.Yol çift şeritli benim şeridin yarısını kapadı bende sağ taraftan seyrediyordum.Gereksiz seviyede agresif biri olduğum ve iş yükümden dolayı gergin olduğum için fırçanın hasını yedi.Etrafta trafik polisi yoktu,arkadaş muhtemelen hukukçu bir şekilde ceza yollattırmışlar,72TL.Mesele para meselesi değil,yediremem böyle şeyleri.Yazılma tarihinden itibaren 16 gün geçmiş,bugün tebliğ tarihi.Bugün almışlar cezayı.Şimdi izlemem gereken prosedür yazıyor,az çok biliyorum ben de bu işleri fakat bilgi eksiği var.Şimdi ceza çok geç geldi,bildiğim kadarıyla buradan bir hakkım doğuyor.Bunu geçtim,cezayı haksız yere yedim zaten kesinlikle itiraz edeceğim..Şimdi cezayı ödeyip de mi işlemleri başlatayım yoksa davanın sonuçlanmasını mı bekleyeyim.Özellikle hukukçu arkadaşlardan yardımcı olmalarını diliyorum(Polemik)...

Daha önceden tam size cevap olacak bir başlık vardı. Zaten orada da okuyacaksınız ancak kesinlikle önce itiraz edin sonra yatırın. Devlete para vermek kolay, verdiğiniz parayı geri almak zordur. Mahkemeye verdiğiniz için faiz işlemez, bunun yanında mahkeme sonucu size tebliğ edildiğinden sonra 15 gün içerisinde gidip yatırırsanız indirim hakkınız sabit kalır diye hatırlıyorum. Linkte burada...http://forum.donanimhaber.com/m_58487323/tm.htm

ödemeden yatırdığınız zaman eğer haksız duruma düşerseniz faizinide ödemek zorunda kalırısınız diye biliyorum.
    ben 104 tl lik cezayı itiraz ettim yatırmadan 6 ay sonra red edildi yazısı geldi ödedim haliyle ama 145 tl olarak.sanırım birde 6 ay dan sonra faiz gelmiyor diye biliyorum

• Cezayı nereye yatırdınız? Benim dediğim vergi dairesine mahkeme tebliğ kağıdıyla gittiğinizde oluyor diye biliyorum. Siz internetten yatırdıysanız cezalı ödemiş olabilirsiniz. Hatta önceki gün bir arkadaş daha radar cezasına itiraz edeceğini söylediğinde bu konu geçmişti. O na da bir polis memuru dediğim durumu söylemiş.
  • Ben vergi dairesine tebliğ kağıdı ile yatırdım.
  • merhaba arkadaşlar. benim de bir radar cezam var. 04/10/2009 tarihinde radara girmişim. tebliğ tarihi de 02.01.2010 olarak gözüküyor. radara nerede girdiğimi tahmin ediyorum. birkaç gün önce internet bankacılığından trafik cezası sorgulaması yaptığımda tesadüfen öğrendim. ceza 265 TL, faizi olmuş 397 TL. tarafıma yapılmış herhangi bir tebliğ yok. bu kadar yüklü bir faizi ödemek, tarafımca kabul edilir gibi değil. elimde herhangi bir belge yok. bu süre zarfında hemen hemen internet bankacılığını her kullandığımda sorgulama yapıyordum ancak hiç ceza çıkmamıştı. aynı zamanda aracımı iki defa muayene ettirdim. sizce ne yapmam gerekir. teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: primera_tekna

merhaba arkadaşlar. benim de bir radar cezam var. 04/10/2009 tarihinde radara girmişim. tebliğ tarihi de 02.01.2010 olarak gözüküyor. radara nerede girdiğimi tahmin ediyorum. birkaç gün önce internet bankacılığından trafik cezası sorgulaması yaptığımda tesadüfen öğrendim. ceza 265 TL, faizi olmuş 397 TL. tarafıma yapılmış herhangi bir tebliğ yok. bu kadar yüklü bir faizi ödemek, tarafımca kabul edilir gibi değil. elimde herhangi bir belge yok. bu süre zarfında hemen hemen internet bankacılığını her kullandığımda sorgulama yapıyordum ancak hiç ceza çıkmamıştı. aynı zamanda aracımı iki defa muayene ettirdim. sizce ne yapmam gerekir. teşekkürler

Hocam eğer itiraz etmeyi düşünüyorsan makbuzun sana tebliğinden iti baren takip eden 15 gün içerisinde itiraz etmen gerekiyor,15 günü geçerse itiraz hakkın yok bildiğim kadarı ile.
    Tebliğ edilmedi demişsin,tebligat ruhsattaki adrese geliyor,taahhütlü olduğu için sen evde yoksan postacı oralarda bi yere bi not bırakıyor ve o tarihte tebliğ edilmiş oluyor.
    Muhtemelen senin içinde böyle birşey oldu not olarak bırakıldı ve o not kağıdı kaybolmuştr.
    Sanırım faizi ile ödemek zorunda kaalcaksın,öyle gözüküyor.

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar. benim de bir radar cezam var. 04/10/2009 tarihinde radara girmişim. tebliğ tarihi de 02.01.2010 olarak gözüküyor. radara nerede girdiğimi tahmin ediyorum. birkaç gün önce internet bankacılığından trafik cezası sorgulaması yaptığımda tesadüfen öğrendim. ceza 265 TL, faizi olmuş 397 TL. tarafıma yapılmış herhangi bir tebliğ yok. bu kadar yüklü bir faizi ödemek, tarafımca kabul edilir gibi değil. elimde herhangi bir belge yok. bu süre zarfında hemen hemen internet bankacılığını her kullandığımda sorgulama yapıyordum ancak hiç ceza çıkmamıştı. aynı zamanda aracımı iki defa muayene ettirdim. sizce ne yapmam gerekir. teşekkürler

Hocam eğer itiraz etmeyi düşünüyorsan makbuzun sana tebliğinden iti baren takip eden 15 gün içerisinde itiraz etmen gerekiyor,15 günü geçerse itiraz hakkın yok bildiğim kadarı ile.
    Tebliğ edilmedi demişsin,tebligat ruhsattaki adrese geliyor,taahhütlü olduğu için sen evde yoksan postacı oralarda bi yere bi not bırakıyor ve o tarihte tebliğ edilmiş oluyor.
    Muhtemelen senin içinde böyle birşey oldu not olarak bırakıldı ve o not kağıdı kaybolmuştr.

yorumunuz çin teşekkürler. ben tebliğ olayını anlamış değilim. tebliğ başlı başına yeterli değildir aynı zamanda tebellüğde edilmesi gerekir. benim cezadan haberim yok ve bu cezadan tamamen tesadüfen yaklaşık üç yıl sonra haberdar oluyorum. şimdi kesilmiş olan ceza bilgisine geç ulaşmam bu cezanın faizini ödemeyi doğurur mu? merak ediyorum.

• quote:

quote:

quote:

yorumunuz çin teşekkürler. ben tebliğ olayını anlamış değilim. tebliğ başlı başına yeterli değildir aynı zamanda tebellüğde edilmesi gerekir. benim cezadan haberim yok ve bu cezadan tamamen tesadüfen yaklaşık üç yıl sonra haberdar oluyorum. şimdi kesilmiş olan ceza bilgisine geç ulaşmam bu cezanın faizini ödemeyi doğurur mu? merak ediyorum.

Muhtemelen dediğim gibi birşey olmuştur,Postacı tebliğ notunu posta kutusuna veya oralarda biyerlere bırakmış ve herhangi birsebepten kağıt kaybolmuş olabilir.
    Genede emin olmak için trafiğe sormanda fayda var.
    Sonucu bildir bizede lütfen.

• Merhabalar;

Bahsedilen durum benim de başıma geldi. Önceki gün 2012 M.T.V. ikinci taksitini ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sayfasına girdim ve 26.09.2009'da yazılmış, 02.01.2010'da güya tebliğ edilmiş; ana ceza olan 265 TL'ye ilaveten 397 TL faizle birlikte toplam 662 TL tutarında bir ceza ile karşılaştım. Bu cezanın neye ilişkin olduğunu, hangi kusuru işlediğimi ve ceza tutanağının aslına ne şekilde ulaşacağımı dahi bilmiyorum. Meseleyle ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

Teşekkürler, saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatiharbiye

Merhabalar;

Bahsedilen durum benim de başıma geldi. Önceki gün 2012 M.T.V. ikinci taksitini ödemek için Gelir İdaresi Başkanlığı'nın web sayfasına girdim ve 26.09.2009'da yazılmış, 02.01.2010'da güya tebliğ edilmiş; ana ceza olan 265 TL'ye ilaveten 397 TL faizle birlikte toplam 662 TL tutarında bir ceza ile karşılaştım. Bu cezanın neye ilişkin olduğunu, hangi kusuru işlediğimi ve ceza tutanağının aslına ne şekilde ulaşacağımı dahi bilmiyorum. Meseleyle ilgili tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye rica ediyorum.

Teşekkürler, saygılar.

Kardeşim ödeyeceksiniz mecbur,itiraz hakkınız var ama geçerli bir nedene dayanması gerekir.
    Cezanın ne ve nerede yazıldığına dair bilgiyi trafikten öğrenebiliyorsunuz bildiğim kadarı ile.

• banada birgün yazıp göndermişler plakadan baktım teslim tarihi 1 haftayı geçmiş verdim itirazı iptal ettiler 1 kuruş ödemedim. resimlemedikleri sürecede 1 kuruş ödemem
  • evet arkadaşlar. cezayı yaklaşık 3 ay önce mahkemeye verdim. bu ayın sonunda sonuçlanacak. dilekçemde cezanın iptalini ya da faizsiz, indirimli tutarının ödenmesini talep ettim. kararı sizinle de paylaşacağım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.