Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü4 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.023.623
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QRX

Çok güzel, yararlı bir konu olmuş. Emeği geçenlerin özellikle konu sahibi arkadaşın eline sağlık.

Eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clupturk

vay be :)
    HB. geçen hafta aldığım ürünü bugün bile teslim edemedi:)
    Benim de dün aldığım ürün bugün yola çıktı iparcel ile geliyor bakalım ne zaman gelecek

Benimki DHL ile geldi.
  • Windows tablet alacak olan varsa 84 dolara bi hp var vergi ekliyordu ama bugün almıyor baktım da
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratozcirpici

quote:

Orijinalden alıntı: kalp_18

15 Nisanda 68$ a şarjlı süpürge sipariş ettim. İki tane kargo vardı ucuz olanı seçtim. 28$ Kargo ücreti çıktı. Toplam 96$ ödemeyi yaptım. 16 Nisan da "Package arrived at a carrier facility" yazıyordu track kısmında. 4 Mayıs teslim gözüküyordu fakat gelmedi. Şu an baktığımda hala "Arriving Monday, May 4 On the way" yazıyor. i-parcel ile yollamışlar. Onların sitesinden de takip ediyorum orda da bir şey yazmıyor. Pts den sorguluyorum sonuç çıkmıyor. Kargom hala gelmedi. i-parcel e mail attım cevap dönmediler. Amazon ile görüştüm 21 mayısı bekleyin diyorlar. Bu kargo firması bu kadar mı kötü acaba? Sizce ne yapmalıyım?

hangi ürünü aldınız acaba ?

bir de gelince paylaşabilir misiniz acaba ? ben de düşünüyordum fakat black & decker ların hepsi 110v olduğu için almadım.

Hocam şu ürünü aldım. Black+Decker BDH2000PL MAX Lithium Pivot Vacuum, 20-volt

resimdeki 110-240w çevirici ile kullanacağım eğer ürün elime ulaşırsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalp_18 -- 12 Mayıs 2015; 11:04:56 >

• Herkese selam

Bende zotac zbox ci320 almak istiyorum. Fiyatı 129.99 USD. Free shipping yazıyor ama Türkiyeye free shipping varmıdır.

Buna vergi gelirmi. Düşük fiyattan gösterirler mi. Daha önce aliexpress gibi sitelerden alışveriş yapmıştım. Amazondan hiç yapmadım.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Şansına böyle olmuş dostum bence iletişime geç kargo parasını geri iste ayın 4 ünde gelecek yazıyormuş sonuçta hala gelmemiş.

quote:

Orijinalden alıntı: Un4Given35

Arkadaşlar mousepad alıcam qck+ şuan stok yok fakat sipariş verebilirsiniz diyor versem ek kargo parası çıkar mı yoksa stoga girince kargolarlar mı ?

Bunu chate sor ona göre alacağım felan de.

Dostum teşekkür ederim cevabın için. Bugün görüştüm. Ürün kaybolmuş olabilir falan dedi. Yenisini yolladı hızlı kargo ile. Kargo parasını iade etmek istemedi. Komple iade edelim tutarı dedi. Yok ben ürünü istiyorum dedim. 1 aydır bekliyorum gelmedi kargo parası vermek istemiyorum dedim. Zorla da olsa iade etti. 15-19 mayıs teslimat tarihi diyor inş bu gelir. :)

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Sonucla ilgili bilgilendirirmisiniz cunki yavaş kargo ile gümrük işlemleri benim başıma gelmedi hiç yine bişey doldurma isteniyomu yoksa hiç uğraşmadan kapıya geliyomu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir üründen memnun kalmassak paramızın bir kısmını iade ederler mi? aliexpress gibi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalp_18

Dostum teşekkür ederim cevabın için. Bugün görüştüm. Ürün kaybolmuş olabilir falan dedi. Yenisini yolladı hızlı kargo ile. Kargo parasını iade etmek istemedi. Komple iade edelim tutarı dedi. Yok ben ürünü istiyorum dedim. 1 aydır bekliyorum gelmedi kargo parası vermek istemiyorum dedim. Zorla da olsa iade etti. 15-19 mayıs teslimat tarihi diyor inş bu gelir. :)

Sen daha önce iletişime geçseydin keşke, neyse amazonun kalitesini birkez daha gördük.

quote:

Orijinalden alıntı: rpdstar

Sonucla ilgili bilgilendirirmisiniz cunki yavaş kargo ile gümrük işlemleri benim başıma gelmedi hiç yine bişey doldurma isteniyomu yoksa hiç uğraşmadan kapıya geliyomu

hala "gümrük işlemleri devam ediyor" gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Mayıs 2015; 15:14:12 >

• gönderimin pts deki hali bu ve ref2 yazmıyor sürat kargo bize daha gelmedi diyor sorun var mı? içinde tarayıcı vardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

bir üründen memnun kalmassak paramızın bir kısmını iade ederler mi? aliexpress gibi?

Bu iyice suistimal olur ama herkes birşeyler koparabilmek için yazar bu sefer, ürününü iyice araştır bak ona göre al adam sana zorla aldırmıyor ya yada kendisi birşey üretip satmıyor ya mağazadaki malı o da satıyor sadece :)

quote:

Orijinalden alıntı: serkanozg
    gönderimin pts deki hali bu ve ref2 yazmıyor sürat kargo bize daha gelmedi diyor sorun var mı? içinde tarayıcı vardı

Dostum tamam sürat seçilmişte son girilen veriyi görmüyor musun ? :) sakin olun aceleye gerek yok , gümrük işleri bitince verecekler sürate, öyle çat diye geçmiyor yolgeçen hanı değil orası olsaydı herkes neler neler getirirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Mayıs 2015; 15:23:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dalu

Herkese selam

Bende zotac zbox ci320 almak istiyorum. Fiyatı 129.99 USD. Free shipping yazıyor ama Türkiyeye free shipping varmıdır.

http://www.amazon.com/gp/product/B00VFLSIHA/ref=ox_sc_imb_mini_detail?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER

Buna vergi gelirmi. Düşük fiyattan gösterirler mi. Daha önce aliexpress gibi sitelerden alışveriş yapmıştım. Amazondan hiç yapmadım.

Teşekkürler

Siz aliexpresse devam edin amazon size ters gelir, free shipping yok, fiyatı düşük gösterme öyle hep olmuyor olsa da gümrükte takıyorlar gene çünkü söylediğin çin sitelerinde herkes kafasına göre giriyor paraları kişisel gönderi birşey olmuyor ama burada amazon şirketi yolladığı için yalan yazamaz order totalde mutlaka gözüküyor total para yani burası gayet resmi ve ciddi bir site.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Mayıs 2015; 15:26:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

bir üründen memnun kalmassak paramızın bir kısmını iade ederler mi? aliexpress gibi?

Bu iyice suistimal olur ama herkes birşeyler koparabilmek için yazar bu sefer, ürününü iyice araştır bak ona göre al adam sana zorla aldırmıyor ya yada kendisi birşey üretip satmıyor ya mağazadaki malı o da satıyor sadece :)

quote:

gönderimin pts deki hali bu ve ref2 yazmıyor sürat kargo bize daha gelmedi diyor sorun var mı? içinde tarayıcı vardı

Dostum tamam sürat seçilmişte son girilen veriyi görmüyor musun ? :) sakin olun aceleye gerek yok , gümrük işleri bitince verecekler sürate, öyle çat diye geçmiyor yolgeçen hanı değil orası olsaydı herkes neler neler getirirdi.

yurtdışı çok alışveriş yaptım dhl ptt fedex ne varsa kullanmışımdır 2 günden fazla gümrükte eğlendiğini görmedim. 4 gün sonra süre bitiyor aceleye gerek yok derken ? 16 sında buraya getrecekse sorun yok

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    mantıksız düşünüyorsun.zorla alıp satma değil olay bir ürünün kalitesini kullanmadan anlayamazsın.diyelim ben 15 dolara bir ürün aldım.hoşuma gitmedi.adama tekrar kargo ile göndersem zaten bu kadar tutacak.ama böyle kalitesiz yarım yamalak çalışan bir ürüne de 1 lira bile olsa para vermeyi istemem.bence kısmi iade olmalı.iki tarafı da mağdur etmeyen.
  • quote:

yurtdışı çok alışveriş yaptım dhl ptt fedex ne varsa kullanmışımdır 2 günden fazla gümrükte eğlendiğini görmedim. 4 gün sonra süre bitiyor aceleye gerek yok derken ? 16 sında buraya getrecekse sorun yok

Dostum bu seviyeye gelmiş bir ürün zaten bugün yarın gelir ne 4 günü ki seninle aynı tabloya sahip pahalı bir paketi sorguladığımda , arayarak sordum bugün gümrük işlemleri bitmiş kargoya verilecek dedi seninki de büyük ihtimal aynıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 12 Mayıs 2015; 15:35:35 >
  • quote:

mantıksız düşünüyorsun.zorla alıp satma değil olay bir ürünün kalitesini kullanmadan anlayamazsın.diyelim ben 15 dolara bir ürün aldım.hoşuma gitmedi.adama tekrar kargo ile göndersem zaten bu kadar tutacak.ama böyle kalitesiz yarım yamalak çalışan bir ürüne de 1 lira bile olsa para vermeyi istemem.bence kısmi iade olmalı.iki tarafı da mağdur etmeyen.

Peki sen mantıklı düşünceni amazona aktar bakalım ne diyecekler.
  • quote:

Türkiye ile karıştırmayın yurtdışını. Benim fikrim sizin düşüncenizin mantıksız olduğu. Herkes alsın kullansın, memnun kalmadım desin hem ürünü kullansın hem para iadesi alsın. Böyle mantık mı olur..

Alışveriş yapılacakken; bir ürün araştırılır, değer mi değmez mi, memnun kalır mıyım diye incelemelerine bakılır.. Ona göre alınır. Sonuçta çin malı almıyorsun, orjinal ürün alıyorsun. eBay, AliExpress gibi açık piyasa sitelere benzemez Amazon.. Memnun kalmazsan yada üründe bir sıkıntı varsa gönderirsin ürünü, alırsın tam para iadeni. (Tabi firma onay verirse)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 12 Mayıs 2015; 16:00:29 >

• Erdo4 kullanıcısına yanıt
    aşağılık komplexin mi var arkadaşım yurt dışı ile karıştırmayacakmışım Türkiyeyi.saçmalamışsın.ben yurtdışından onlarca alışveriş yaptım.kaliteli dedikleri ürünlerin elektronik devreleri sorunlu çıktı.şimdi bana begenmediğim ürünü geri almamla ilgili bir prosedür söylerlerse yaparım.ben memnun olmadığım ürünün bir şekilde geri alınması taraftarıyım.hepsi bu.lafı nerenizle anladınız bilemiyorum..
  • quote:

aşağılık komplexin mi var arkadaşım yurt dışı ile karıştırmayacakmışım Türkiyeyi.saçmalamışsın.ben yurtdışından onlarca alışveriş yaptım.kaliteli dedikleri ürünlerin elektronik devreleri sorunlu çıktı.şimdi bana begenmediğim ürünü geri almamla ilgili bir prosedür söylerlerse yaparım.ben memnun olmadığım ürünün bir şekilde geri alınması taraftarıyım.hepsi bu.lafı nerenizle anladınız bilemiyorum..

Konuyu ve Amazon'u o kadar sabote etmeye çalışan çok Türk var ki.. Laflarınızla o tarz bir imaj çizdiniz. Sorun benim neremle anladığım değil, sizin nerenizle anlattığınız. Üründe sorun varsa zaten firma kimseyi mağdur etmez. Ama üründen memnun kalmadım, kısmi iade alayım ne demektir..

Sen VATAN Bilgisayar'dan ürün alıp, sonra beğenmedim ürün bende ama kısmi para iade edin diyebiliyor musun? HAYIR.

Ürünü beğenmediysen yollarsın tam para iadeni alırsın.

• Erdo4 kullanıcısına yanıt
    kimsenin sabote edeceğini sanmıyorum.etrafındakilerin bunu yapması herkesin yapacağı anlamını taşımıyor.

şimdi senin anlayabileceğin seviyeden yazayım.

15usd tutarında bir ürün aldık bozuk yada sorunlu bir ürün.

ürünü kargolamamız istendi.
    1.kargoyu ben ödeyip göndersem 20 usd yaklaşık tutar.bunu hiçbir alıcı istemez.
    2.kargoyu firma ödeyip alsa 20 usd hiçbir fazydası olmayacak zararı dışında
    3 ürün bende kaldığı için makul bir ücret teklif edip kusurlu ürünün telafisini örtme.kısmı iade.kargoya gidecek ücret 2 kişiye dağıtılarak orta yol bulunabilir.

buna kafanız basmıyorsa artık yapacak birşey yok.
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.