Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12856. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
260.330
Cevap
2.621
Favori
14.356.947
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
635 oy
Giriş
  • amazon.com.tr den sonra konu boşalmış resmen
  • Merhaba arkadaşlar , amazon.com'dan bilgisayar topladım. 2 ay geçti mailime baktığımda ''export fee reduced'' sebebini yazarak 7 parça siparişin 3 adetinin vergi iadelerinin kartıma geri yatırılacağı söyleniyor. Fakat diğer 4 sipariş için böyle bir şey yok. Canlı destek ile görüştüm talebimi birime ilettiğini söyledi. Daha sonra mail ile cevap geldiğinde iade olmayacağını söylediler. 7 parçanın hepsi aynı zamanda , aynı kargo firması Aramex ile Türkiye'ye geldi. Daha sonra hepsini adresime Yurtiçi kargo getirdi. Neden hepsinin vergi ücretini iade etmiyorlar bilen var mıdır ? Yoksa şansımı 3-4 kere farklı müşteri temsilcileriyle mi denemeliyim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SychoMind -- 17 Ocak 2019; 17:20:44 >
  • Arkadasimin karti ile alisveris yapmayi deniyorum, visa banka karti, fakat surekli payment revision needed hatasi aliyorum. yazarken Turkce karakter de kullanmiyorum. Telefon numarasina, adresteki isme onun adini yazip bile denedim ama yine ayni sorun. Adresin kartin kayitli oldugu adres mi olmasi gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SychoMind

Merhaba arkadaşlar , amazon.com'dan bilgisayar topladım. 2 ay geçti mailime baktığımda ''export fee reduced'' sebebini yazarak 7 parça siparişin 3 adetinin vergi iadelerinin kartıma geri yatırılacağı söyleniyor. Fakat diğer 4 sipariş için böyle bir şey yok. Canlı destek ile görüştüm talebimi birime ilettiğini söyledi. Daha sonra mail ile cevap geldiğinde iade olmayacağını söylediler. 7 parçanın hepsi aynı zamanda , aynı kargo firması Aramex ile Türkiye'ye geldi. Daha sonra hepsini adresime Yurtiçi kargo getirdi. Neden hepsinin vergi ücretini iade etmiyorlar bilen var mıdır ? Yoksa şansımı 3-4 kere farklı müşteri temsilcileriyle mi denemeliyim ?
    Muhtemelen üçü gümrüğe takılmamış dördü takılmış.
    Takılmayan üçlü küçük parçalar mı ram cpu gibi.
    Mmemur üşenmiştir hepsine bakmaya. Çıkış saatine denk gelmiştir vs. :D
    şanslısın bence hepsi de takılabilirdi.
    amazon gümrüğe para ödememiş olsa zaten hepsininkini geri yatırırdı.
    (ön gümrük ödemesi almasının amacı zaten bu)
    gümrüğe takılmazsa ürün iade ediyor import feeyi.

Aynı koli de olsa muhtemelen kolin açılmış ancak içinden dört parça memurun dikkatini çekmiş.

bunlar şans işi 2005-2006 lı yıllardan beri yurt dışından alışveriş yapıyorum.
    1000 dolarlık ürünün takılmadıgını da 15 dolarlık ürünün takıldıgını da gördüm.

Hatta şansına takılmayan üçlü büyük meblağlı küçük parçalarsa hiç uğraşma.

Amazonun bi de mimleme huyu vardır, mimlenme ki ilerde başka birşeye kullan hakkını.

• quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

Arkadasimin karti ile alisveris yapmayi deniyorum, visa banka karti, fakat surekli payment revision needed hatasi aliyorum. yazarken Turkce karakter de kullanmiyorum. Telefon numarasina, adresteki isme onun adini yazip bile denedim ama yine ayni sorun. Adresin kartin kayitli oldugu adres mi olmasi gerekiyor?
    biraz daha zorlarsan hesabını kilitlerler haberin olsun hesap adı ve kart adı başka olduğu için
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • quote:

Orijinalden alıntı: SychoMind

Merhaba arkadaşlar , amazon.com'dan bilgisayar topladım. 2 ay geçti mailime baktığımda ''export fee reduced'' sebebini yazarak 7 parça siparişin 3 adetinin vergi iadelerinin kartıma geri yatırılacağı söyleniyor. Fakat diğer 4 sipariş için böyle bir şey yok. Canlı destek ile görüştüm talebimi birime ilettiğini söyledi. Daha sonra mail ile cevap geldiğinde iade olmayacağını söylediler. 7 parçanın hepsi aynı zamanda , aynı kargo firması Aramex ile Türkiye'ye geldi. Daha sonra hepsini adresime Yurtiçi kargo getirdi. Neden hepsinin vergi ücretini iade etmiyorlar bilen var mıdır ? Yoksa şansımı 3-4 kere farklı müşteri temsilcileriyle mi denemeliyim ?
    keşke hiç mh ye yazmasaydın adamlar istese hiç birini iade etmezdi ama incelik yapıp etmişler sen diğerlerini de isterim banane diyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Ocak 2019; 1:28:3 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W

• quote:

Orijinalden alıntı: snakefatih

neden iade etmek zorundalar?
    İade etmek zorundalar demedim ki, görüştüm hepsinin yatacağı söylendi. Sadece sormak istedim ilk kez alışveriş yaptığım için bilmiyordum. Yatmasa da olurdu zaten. Kocaman ekran kartı gümrüğe girmemiş minik kutulu hafif kasa fanları girmiş sanmıştım garibime gitmişti sadece. Ürünlerin tutarının karttan çekildiği tarihe göre sırayla otomatik olarak iade ediyorlar şimdi çözdüm olayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SychoMind -- 18 Ocak 2019; 10:50:59 >
    amazon kimseye bedavadan 1$ iade etmez. ekran kartın için gümrük iadesi yaptıysa amazon tr gümrüğüne gümrük bedeli ödememiştir ödemediği için iade yapmıştır. gümrük ödememesinin de sebebi o ürünü gümrükten geçiren memurun yüzündendir memur gümrük bedeli yok diye fatura kesince amazon da alınan gümrük bedelini iade eder. 100$ gümrük ödedin diyelim memur 50$ yazdı amazon 50$ iade eder memur 0$ yazdı hepsini iade eder yani tesadüfi aide yok. ben komple pc topladım amazon dan parça parça sipariş verdim 1$ iade almadım. çünkü benden aldıkları gümrüğün hepsini amazon tr gümrüğüne ödedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 18 Ocak 2019; 17:57:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Asus MG279Q / Zotac AMP 1080 Ti / Ryzen 5 2600 / 1 Tb M2,240 Gb, 120 Gb SSD, 1 TB HDD / Sound Blaster Z /2x8 GB Ram / 600W Seasonic Titanium Fanless PSU/ Corsair Carbide Spec03 / Logitech G513 G-Lineer / Logitech G502 Lightspeed, G305 Lightspeed Mouse / AudioEngine HD6 / Sennheiser Momentum Wireless 2.0, Turtle Beach Stealth 400
  • Merhaba arkadaşlar, size amazon.fr ile yaşadığım berbat tecrübeyi aktarmak istedim.

Alışverişim sıcak fırsatlar da da konusu açılan lenovo 720 bilgisayar idi. Süper bir fiyattı ama bana sipariş mailini göndermelerine rağmen sanal kart limiti o an sıfır olarak unuttuğum için otomatik iptal etmişler ve stok bitmiş. Ben genelde ödemede bir sorun var diye dönüp soruyorlar diye biliyordum. Bundan sonra niye otomatik iptal oldu diye yazdım. Amazon.fr nin cevabı sağlayıcılarımızla görüşücez, size aynı fiyattan temin etmeye çalışıcaz, stok gelince maille bilgi vericez oldu. Neyse baktım önceki gün stok gelmiş 6 adet. Msj attım böyle böyle demiştiniz diye. Cevap olarak, siz güncel fiyattan siparişi verin biz farkı yatırıcaz diye yazmışlar. Ben siparişi verdim, nasıl olacak diye yazdığımda ise, üzgüngünüz, önceki siparişiniz ödeme alınmadan iptal olmuş aradaki fark yatırılamaz ayağına yattılar. Aptal biçimde gürültülü telefon görüşmeleriyle bunu söylemeye çalıştılar. Son siparişi de iptal ettim ve mevzu böyle kapandı. Sonuçta amazon.fr nin müşteri memnuniyeti, müşteri temsilcileri bence çok kötü. Kopyala yapıştır cevaplar, sonuçsuz sözler, resmen sınıfta kaldılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmxa

Merhaba arkadaşlar, size amazon.fr ile yaşadığım berbat tecrübeyi aktarmak istedim.

Alışverişim sıcak fırsatlar da da konusu açılan lenovo 720 bilgisayar idi. Süper bir fiyattı ama bana sipariş mailini göndermelerine rağmen sanal kart limiti o an sıfır olarak unuttuğum için otomatik iptal etmişler ve stok bitmiş. Ben genelde ödemede bir sorun var diye dönüp soruyorlar diye biliyordum. Bundan sonra niye otomatik iptal oldu diye yazdım. Amazon.fr nin cevabı sağlayıcılarımızla görüşücez, size aynı fiyattan temin etmeye çalışıcaz, stok gelince maille bilgi vericez oldu. Neyse baktım önceki gün stok gelmiş 6 adet. Msj attım böyle böyle demiştiniz diye. Cevap olarak, siz güncel fiyattan siparişi verin biz farkı yatırıcaz diye yazmışlar. Ben siparişi verdim, nasıl olacak diye yazdığımda ise, üzgüngünüz, önceki siparişiniz ödeme alınmadan iptal olmuş aradaki fark yatırılamaz ayağına yattılar. Aptal biçimde gürültülü telefon görüşmeleriyle bunu söylemeye çalıştılar. Son siparişi de iptal ettim ve mevzu böyle kapandı. Sonuçta amazon.fr nin müşteri memnuniyeti, müşteri temsilcileri bence çok kötü. Kopyala yapıştır cevaplar, sonuçsuz sözler, resmen sınıfta kaldılar.

bence adamların suçu yok siz sanal karta limit yüklememişiniz he onlarda mail ile limiti düzeltin uyarısı yapmadılarsa bunda hatalılar ama asıl hata sizde bence yani sonuçta mecbur değiller size önceki fiyattan vermeye

SİSTEM 2

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam hatanın büyüğü bende. Ancak amazon gibi bir şirketin çalışanı bir söz veriyor ve bu uygulanmıyorsa o zaman her şeyi söylemeye hakkım vardır diye düşünüyorum.

SİSTEM 1

SİSTEM 2
  • Arkadaşlar amazondan lifting ayakkabısı ve keme sipariş etmeyi düşünüyorum . Ikisinin satıcıları farklı, bu iki ürün içinde ayrı ayrı kargo ücreti ödeyeceğim anlamına mı gelir ?

Edit: Ağırlık Kemeri*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnlyJ -- 20 Ocak 2019; 1:10:57 >

Orijinalden alıntı: OnlyJ

Arkadaşlar amazondan lifting ayakkabısı ve keme sipariş etmeyi düşünüyorum . Ikisinin satıcıları farklı, bu iki ürün içinde ayrı ayrı kargo ücreti ödeyeceğim anlamına mı gelir ?

Edit: Ağırlık Kemeri*
    keme yiyecekse alamazsın gıda gönderilmiyor. ayrıca ayakkabıyı gönderen amazon değilse gümrüğe takılır ayrıca gümrükte vergi ödersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 20 Ocak 2019; 0:47:57 >

SİSTEM 2
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hocam ayakkabıyı gönderen amazon fakat kemerin satıcısı farklı, bu sebepten bahsettiğiniz şekilde gümrüğe takılacak gibi gözüküyor. Peki amazonun satıcısı olduğu bir kemer bulsam kargo ücreti düşer mi ? Yoksa iki ürün için yine ayrı ayrı mı ücretlendirme olur ?

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.