Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (12635. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
260.335
Cevap
2.640
Favori
14.023.700
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
635 oy
Öne Çıkar
Giriş

Orijinalden alıntı: osos11

ARAMEX NASIL ÇALIŞIYOR?
    29 Haziran'da vermiş olduğum siparişim bugün saat 13.30 sularında elime ulaştı.Ayın 1'inde kargolanmıştı.Kargo firması olarak amazon ARAMEX_EXPRESS diye bir firma seçmiş.Bu firmaya en ucuz standart shipping'i seçince verildi.Her neyse,
    1-Bana teslim edilmesi 9 gün sürdü!
    2-Çok garip bir politikası var.Kargo ABD den çıktıktan sonra Türkiye'ye değil Dubai'ye gitti.Bazı arkadaşların Londraya gitmiş.Bunun nedeni bu ülkeler çevresindeki ülkelerin bölge dağıtım merkezi olmaları imiş.Yani takip sayfasındada yazıyor zaten EXPRESS_HUB.Örneklendirecek olursak:Adana ilimiz bütün GüneyDoğuAnadolu bölgemizin EXPRESS_HUB'ı dır.(PTT'ye göre).Şanlıurfaya gidecek bir ürün önce Adana'ya gelir,ondan sonra Şanlıurfaya gider.
    3-Ürün Türkiye'ye girdiğinde gümrüğe tabi oluyormu emin değilim çünkü,Türkiye'ye girdikden sonra ertesi günü teslim edildi.
    4-Ürün Türkiye'ye girince Daha önce i-parcel'de olduğu gibi PTS sayfasından takip etmiyoruz.Ankara'da oturan biri olduğumdan ve Aramex'in Ankarada ofisi(acentesi ne derseniz artık)olduğundan kapıma kadar kendileri getirdi.Acenteleri olan illerde dağıtımları kendileri yapıyolarmış,olmayanlarda anlaşmalı bir kargo firmasına veriyorlarmış.
    5-Ürün kesiksiz,çiziksiz,deliksiz,sağlam bir şekilde geldi.
    -----
    6-Yaşadığım bir sıkıntıdan bahsedeyim.Amazon'a ürünümü aramex'e teslim ettikten 3 gün sonra mail atmıştım çünkü daha hareket(tracking)yoktu.Bende lütfen i-parcel ile değiştirin,aramex çok yavaş ,aramex çok kötü gibi şeyler yazdıktan sonra gelen mailde ;teslimat süresi en geç bu ayın 13'ü olarak gözüküyor,ayın 13ünde saat 17:00a kadar gelmezse iade yapacağız dediler.Tamam dedim.İyi hoş,en azından paramız güvende.Sonra aradan 4 gün geçtikten sonra kargo dubaiden istanbula girince ''pick up delivery'' ifadesi çıktı amazonun sitesindeki takip kısmında , ürün ankara da teslim edilmiş gözüküyordu . Hemen amazona durumu bildirdim ben istanbulda değil,ankarada yaşıyorum,''pick up delivery '' diye adresmi olur diye.Bana yaklaşık 4 saat sonra mail geldi ve çok üzgün olduklarını,durumu ARAMEX_EXPRESS ' e bildirdiklerini ve bana 7.38$ kargo ücretini geri ödediklerini ,hesabımı kontrol etmem gerektiğini yazdılar.Açıkcası adamlar müşteriyi nasıl memnun edeceklerini biliyorlar,Türk firmaları gibi değiller yani.Sonra hemen amazon un sitesine girdim ve orda yeşil yazıyla geri ödeme miktarı yazıyordu.İşin en iyi yanı.Sonra takip kısmında o yeşil çubuk geri çekilmiş ve kargo istanbulda yazıyordu.Ertesi gün yani bugünde geldi.

Takip Bilgileri:
    Ankara, Turkey
    7/9/2015 15:00:00 PM
    Delivered

Istanbul, Turkey
    7/8/2015 4:04:00 PM
    Out for Delivery - Beyond Delivery Area

Istanbul, Turkey
    7/8/2015 12:43:00 PM
    Received at Operations Facility

Istanbul, Turkey
    7/8/2015 12:42:00 PM

Dubai, United Arab Emirates
    7/7/2015 1:04:00 AM
    Departed Operations facility – In Transit

Dubai Express Hub, United Arab Emirates
    7/6/2015 9:16:00 AM

Dubai Express Hub, United Arab Emirates
    7/6/2015 9:11:00 AM

New York, United States
    7/3/2015 6:01:00 PM
    Departed Operations facility – In Transit

New York Office, United States
    7/3/2015 4:10:00 PM

New York, United States
    7/1/2015 2:17:00 AM
    Gönderi Alindi – Kayit Olusturuldu

New York, United States
    7/1/2015 2:17:00 AM
    Data received.

------>İlk sayfaya ekleyebilirsiniz hocam

aynen benimde öyle oldu şuan amerikadan taaa Dubai ye gitti ürün. Çok garip.

• Dubaiden Türkiye ye gelecek aktarma ile

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana da aynısı oldu şu ara. ürün bi arap çöllerini gezip gelmek istemiş :P
  • topalsolucan01 kullanıcısına yanıt
    Herkeste öyle aktarmalı geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon.de 10€ gift card var elimde uygun fiyata verebilirim. Ya da Amazon.com gift card ile takas olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tw1sted -- 3 Aralık 2017; 15:29:16 >
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Bazı durumlarda refurbished olarak tabir edilen yenilenmiş ürünleri sıfır fiyatından daha düşüğe satıyorlar. Dalgınlıkla böyle bir ürün almış olmayasınız. Amazon'un böyle kasten kullanılmış ürün göndereceğine pek ihtimal vermiyorum. Mutlaka bir karışıklık - hata olmuştur. Paranızı iade ederler mutlaka ya da yeni ürün alırsınız.
  • dostlar cek aliminda indirimler devam ediyor mu? ayrica logitech 623 88 euro.
  • Amazondan bi chromebook almayı düşünüyorum ama bu cihazlar hakkında çok bilgi bulamadigim için ilk 30 gün geri göndermek gibi bi şansım olabilir mi paket açıldıktan sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m-99 M kullanıcısına yanıt
    Yeni ürün aldım. Açıklama kısmında da Condition: New yazıyor. Parayı iade ederler ancak 2-3 hafta boşu boşuna beklemiş olacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazondaki indirimli ürünleri nasıl takip edebiliriz şimdi?

Haber veren bir site ya da konu var mı?

• Merhana arkadaslar. Ulkemizdeki laptop fiyatlarinin ucuklugundan dolayi amazon dan laptop almayi dusunuyorum. Laptop un fiyati 1400 dolar + 300 dolar da vergisi var. Acaba urun gumruge takilmadan elime ulasir mi? . Gumruge takilma derken bulundugum ilin gumruk mudurlugune gitmeme gerek kalmadan urun direkt olarak evime gelir mi demek istiyorum sonucta vergisini ben veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Armag3d0N

Amazon Almanya'dan ekran kartı almıştım, kullanılmış ürün göndermişler. Fanlar toz içinde, arka plaka parmak izi ve leke dolu. Böyle rezillik görmedim. Müşteri hizmetleriyle görüşüp iade formlarını oluşturdum, salı günü PTT ile geri göndereceğim. Aldığınız ürünün kutusunda LPN ile başlayan barcode bulunuyorsa iade üründür. Maalesef Amazon iade ürünleri sıfır diye satmaya başlamış.

Aynısı bu hafta başıma geldi. Zotac Gtx 1070 aldım, fanlar toz içindeydi. Hemen yolladım. Amazon'a da güvenemeyeceksek artık napıcaz bilmiyorum.

• ödeme bilgisini güncellediğim halde amazon.de bir türlü karttan para çekemedi. çözümü nedir arkadaşlar? bankayla görüştüm sıkıntı yok dedi, amazonla görüştüm orda da bir şey yok. ilk çekmede limit olmadığı için hata verdi. sonra limiti yettiğinden fazlasına yüksettim.
  • Arkadaşlar 3 parça urun alacağım, amazon global ile gelecek 4-7 iş günü. Ekstra ücret çıkartır mı, amazon gümrük ücretlerini de ödüyor mu. Yardım eder misiniz lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7nbitirdin -- 4 Aralık 2017; 5:14:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    gümrük parasını alıyor senden zaten ve amazon.de den pek alış veriş yapmadım ama daha geç geliyo diye biliyorum

• Fatura degeri 1500 euro uzeri bir urunu bireysel olarak kargo ile getirtemiyorsunuz diye biliyorum hocam

• gokcedemir G kullanıcısına yanıt
    Satici amazonsa kapiniza kadar gelir

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

Ön sipariş verdim bakalım.

https://www.amazon.de/gp/product/B00KQPGRRE/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

sesi iğrenç o mikrofonun testlerine baktın mı?

blue yeti aldım
    samson meteor vardı önceden
    blue yeti öneririm ama 14 mm olması kafamı karıştırdı
    samson 25 mm idi

• Sipariş ettiğiniz linki paylaşır mısınız? Çünkü yenilenmiş ürünlerde yanında ibare çıkıyor. Ona dikkat etmemiş olabilir misiniz?
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.