Şimdi Ara

TPMS ve enteresan bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bildiğiniz gibi son 15 yıldır üretilen birçok araçta lastik basınç uyarı sensörleri var(Tyre Pressure Monitorin Sensor). Bunların çoğu pille çalışıyor ve radyo frekans sinaylleri aracılığıyla aracın beyni ile iletişim kuruyor.
    Aracım dün lastik basınç sensörü arızası verdi. Dedim heralde ömrünü tamamladı. Sonra akşam eve geldim ve yabancı sitelerde bir araştırmaya girdim.
    Ömürleri kaç yıldır? Neden bozulur ? Bu uyarıyı neden verir? gibi
    Şöyle enteresan birşeye rastladım yabancı forumda ;kalitesiz araç içi şarj cihazları bu sensörlerin yaydığı sinyaller ve aracın elektronik sistemiyle çakışma yapabilir bu da arıza ışığının yanmasına sebep olabilir diyordu. Bir çok kişinindr başına gelen bir durummuş.
    Bu gün aracıma bindim ve şarj aletini çıkarttım daha kontağı açmadan. Ve gerçektende bir daha sorun ortaya çıkmadı,uyarı lambası yakmadı.!
    Eğer sizin sensörünüzde bu tip sensörse tanesine 150 lira verip değiştirmek yerine önce bu durumu göz önünde bulundurun belki masraftan kurtulursunuz.
    Ayrıca şunuda belirteyim araçta kol dayamanın altında bir 12v soket giriş yeri var buraya takınca sıkıntı yaratmıyor. Ancak ben çakmaklığa takmıştım 3 hafta önce. Sorun çakmaklığa takmaktan da kaynaklanmış olabilir. Keza ikisinin iç yapısını inceledim son derece farklı.
    FordTechMakulocoyoutube
    Troublesome Ford Tire Pressure Monitor Faults Tip
    https://www.youtube.com/watch?v=YMevsqjSEIQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AFV -- 20 Ağustos 2019; 21:21:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Şarj cihazları 12 voltu 5 volta dönüştürürken daha verimli olmak ve daha az yer kaplayıp ısınmamak adına pwm denilen tekniği kullanarak çalışacak şekilde yapılırlar. Aynı sistem tv nizin, dizüstü adaptörünüzün, masaüstü pcnizin de kullandığı sistemdir. Bunlar çalıştıkları frekansta parazitik sinyaller yayarlar hatta ucuz olanları bunu bağlı oldukları elektrik hatlarından da yayar. Her ne kadar aracın elektrik hatlarından (bazı araçlarda) kontrol-iletişim(aracın kendi iç sistemleri) de yapılıyor olsa da parazitik sinyallere karşı tedbir alınmıştır ama bir yere kadar. O nedenle kaliteli cihaz kullanmak gerçekten önemlidir. Örneğin Benim modem ile tv arasında duvar vardı ve sürekli tvnin internet bağlantısı kesiliyordu. Sonra sorunun çaprazdaki telsiz telefon olduğunu farkedip yerini değiştirdim sorun ortadan kalktı. Bunun gibi bazen bir bluetooth cihaz bazen evdeki mikrodalga fırım bir jammer gibi çalışıp kablosuz iletişimi bozabilir. Kullanım kılavuzlarında da yazar böyle bir sorun olursa cihazın yerini değiştirin diye. Sadece arabada değil evlerde de sorun yaşayıp örneğin wifi router arızalı yenisini alayım diye uğraşmayın konumunu değiştirmeyi deneyin.
  • teşekkürler bilgi için
  • İşte böyle şeylerle gelin foruma. Helal olsun, bilgilendirme için teşekkürler.

Açın diğer konulara bakın passat 62 k imiş şimdi 190 k imiş otomobil konusunda siyaset yazılıyor üstüne bizi de çekiyorlar. :)
  • Teşekkür ederim. Sayenizde bigilendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydali bilgi. +++ rep

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şarj cihazları 12 voltu 5 volta dönüştürürken daha verimli olmak ve daha az yer kaplayıp ısınmamak adına pwm denilen tekniği kullanarak çalışacak şekilde yapılırlar. Aynı sistem tv nizin, dizüstü adaptörünüzün, masaüstü pcnizin de kullandığı sistemdir. Bunlar çalıştıkları frekansta parazitik sinyaller yayarlar hatta ucuz olanları bunu bağlı oldukları elektrik hatlarından da yayar. Her ne kadar aracın elektrik hatlarından (bazı araçlarda) kontrol-iletişim(aracın kendi iç sistemleri) de yapılıyor olsa da parazitik sinyallere karşı tedbir alınmıştır ama bir yere kadar. O nedenle kaliteli cihaz kullanmak gerçekten önemlidir. Örneğin Benim modem ile tv arasında duvar vardı ve sürekli tvnin internet bağlantısı kesiliyordu. Sonra sorunun çaprazdaki telsiz telefon olduğunu farkedip yerini değiştirdim sorun ortadan kalktı. Bunun gibi bazen bir bluetooth cihaz bazen evdeki mikrodalga fırım bir jammer gibi çalışıp kablosuz iletişimi bozabilir. Kullanım kılavuzlarında da yazar böyle bir sorun olursa cihazın yerini değiştirin diye. Sadece arabada değil evlerde de sorun yaşayıp örneğin wifi router arızalı yenisini alayım diye uğraşmayın konumunu değiştirmeyi deneyin.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Kimse seni çekmiyor, sen görev edinmişsin

Şu konuda bile onu dile getirmen daha net gösteriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu flash bellekler öyle bişey yapmaz demi?

• başka pek çok yeri bozabilir, ucuz şarj aletlerinden uzak durmak gerek.

• Böyle güzel konuları daha çok görmek dileği ile

• Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Yapmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.