Şimdi Ara

TP-Link, Wi-Fi 8 için ilk başarılı testleri gerçekleştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TP-Link, Wi-Fi 8 için ilk başarılı testleri gerçekleştirdi
    TP-Link, Wi-Fi 8 (802.11bn) standardına yönelik ilk saha testlerinin başarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı. Henüz Wi-Fi 7 teknolojisi tüketici pazarında birkaç yılını doldurmuşken, kablosuz bağlantı alanındaki gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Yeni nesil Wi-Fi 8 yalnızca hız artışı değil, aynı zamanda daha düşük gecikme süresi, daha kararlı bağlantı ve gelişmiş ağ verimliliği gibi önemli iyileştirmelerle geliyor.

İlk testler tamamlandı

Şirket tarafından yapılan açıklamada testlerin Wi-Fi 8 donanımı için geliştirilen prototip cihazlar üzerinden yürütüldüğü belirtildi. TP-Link, kullanılan donanımın detaylarını açıklamazken, bu sürecin endüstri ortaklığı kapsamında yürütüldüğünü ifade etti. Şirketin bugüne kadar Qualcomm ile yakın çalıştığı biliniyor, bu nedenle Wi-Fi 8 geliştirme sürecinde de benzer bir iş birliği yürütülmüş olması muhtemel görünüyor.

TP-Link, söz konusu testlerin Wi-Fi 8 geliştirme sürecinde kritik bir kilometre taşı olduğunu vurguladı. Şirketin bu yeni kablosuz standardıyla ilgili hazırladığı bilgilendirme sayfasında Wi-Fi 8’in odağının teorik hız artışından ziyade gerçek dünya performansını ve bağlantı güvenilirliğini artırmak olduğu açıklandı.

Hedef gerçek dünya performansı

Yeni nesil Wi-Fi 8 teknolojisi, tıpkı Wi-Fi 7 gibi 2.4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz bantlarını kullanmaya devam edecek. Ayrıca 4096 QAM modülasyon desteği ve 320 MHz kanal bant genişliği korunacak. Maksimum veri hızı yine 46 Gbps seviyesinde kalacak ancak Ultra High Reliability (UHR) hedefi kapsamında uyumlu cihazlarda gerçek veri aktarım hızının yüzde 25’e kadar artırılması planlanıyor.

Ayrıca Bkz.TP-Link, yeni WiFi 7 router ürünlerini piyasaya sürdü

Wi-Fi 8’in en çok fark yaratacağı alanlardan biri ise yoğun şehir merkezleri olacak. Bu yeni standart, çok sayıda kablosuz ağın bulunduğu bölgelerde sinyal çakışmalarını azaltarak daha kararlı bağlantı, düşük sinyal gücünde bile kesintisiz veri aktarımı ve gezinme sırasında kopma olmadan bağlantı devamlılığı sağlayacak.

Wi-Fi 8’in selefi olan Wi-Fi 7, 2023 sonunda ticari olarak piyasaya sürülmüştü. O dönemde yeni nesil yönlendiriciler oldukça yüksek fiyat etiketleriyle satışa çıkmıştı. Ancak gelinen noktada fiyatlar makul seviyelere gelmiş durumda. Wi-Fi 8’in ticarileşmeye başlamasıyla birlikte Wi-Fi 7 cihazlarının fiyatlarının daha da düşmesi bekleniyor.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/networking/tp-link-confirms-successful-wi-fi-8-trials-next-gen-wireless-standard-to-usher-in-advances-in-reliability-and-latency

• Wifi 5 yetiyor şükür

• Wifi 4 yetiyor şükür

• wifi 7 10 sene herkesin işini görür

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Steam: PeerNet

Oo\SKYLINE/oO
  • Duman yetiyor çok şükür

• 2025 yılının Ağustos'unda Fiber İnternet diye bir kavramla tanıştım. Verdikleri modemin Wi-Fi çekim gücü çok zayıftı gittim 1.200 liraya Wi-Fi 6 Router aldım.

Orta katta her şey güzel ama sinyal üst kata ve alt kata gitmiyor. Mesh arıyorum.

Wi-Fi 6 yetiyor çok şükür.

• Wifi 4 ile 5(5 hızlı ama menzili çok kısa) in pek bir numarasi yok ama 6 ya geçince farkı hissetmiştim. En iyi yani 2.4 ghz den wifi 6 ile 2.4 kanalindan daha yüksek hızı 2.4 menziliyle almak oldu. 7 destekleyen tek cihazım anakartim ama 7 destekleyen router im yok, telefon 7 desteklemiyor. Daha 7 ye hazir degilken 8 mi çıkacak Wifi 7 router çıktı da ne oldu çoğunda 6 ghz kanali yok. Sadece pahali olanlarda 2.4, 5 ve 6 var. 8000 TL ve üstü routerlardan bahsediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.