Benim çalışma odası evin ortasında, fiberi de oraya çektirmiştim. Türk Telekom'un verdiği Zyxel Router'ı da kullanıyorum, ethernet portları işime yarıyor. Ana üniteyi bu cihaza bağlıyorum. Eğer cihazları zincir olarak bağlarsanız performans bir miktar düşecektir. Sonuçtu full duplex iletişim kuracak ama 5 Ghz destekleyen cihazlarda şikayet oluşacağını sanmıyorum. Son ünitenin 2.4 Ghz performansı da üzmez ama 500 Mbit'e zor ulaşabilir. |
TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (83. sayfa)
-
-
sizin evin durumu aslında en ideal olan. ana cihaz ortada olduktan sonra hızın dağıtmak nispeten daha kolay ve kayıpsız olabiliyor. benim gibi dikdörtgen evler bu sorunu sıklıkla yaşıyordur. bu cihazların uygun maliyetli kiralama seçeneği olsa da deneyip ona göre alım kararı versek süper olurdu :)
-
Amazon'dan alıp dikkatli bir şekilde açın hızlıca test edip iade edebilirsiniz sanırım.
-
çalışıyorsa sorun yoktur, her türlü alınabilir diye düşünüyorum. zaten tek bir adet satış için amazon'a da kimse üye olmaz sanırım. bunun yerine daha ekonomik olacak, diğer satış platformları tercih edilir. satışta indirim, bir sebepten her zaman olabilir. sağlam ise al, geç..
-
Yanlışlıkla sizi alıntılamışım @mehmetyilmaz88'e yazmıştım bu cevabı. -
-
Arkadaşlar merhaba,
Deco Mesh aldım ve 2 cat6 ile backhaul yaptım. Çok iyi oldu. Wireless ile %80-%90 hızı evin her yerine alıyorum.
Şimdi bir sorum var:
Bu Türk Telekomun fiberden gelen ufak bir Nokia adaptörü Vestel DGW9000’ye oradan da Main Deco’ya geliyor.
Vestel burada modem mi router görevi mi görüyor? Ben bu Vestel’i aradan çıkarabiliyor muyum?
Bi ara MAC adresini kopyalama ile ilgili bir muhabbet vardı.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetyilmaz88 -- 5 Ocak 2025; 18:41:48 > -
Selam aleyküm bugün itibariyle deco 65 be 2li aldım değerler çok iyi -
-
quote:
Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz88
Arkadaşlar merhaba,
Deco Mesh aldım ve 2 cat6 ile backhaul yaptım. Çok iyi oldu. Wireless ile %80-%90 hızı evin her yerine alıyorum.
Şimdi bir sorum var:
Bu Türk Telekomun fiberden gelen ufak bir Nokia adaptörü Vestel DGW9000’ye oradan da Main Deco’ya geliyor.
Vestel burada modem mi router görevi mi görüyor? Ben bu Vestel’i aradan çıkarabiliyor muyum?
Bi ara MAC adresini kopyalama ile ilgili bir muhabbet vardı.
Yardımcı olursanız çok sevinirimHallettim arkadaşlar. Ttnetin dandik aletini de aradan çıkardım çok iyi oldu.
100mbit internet aldım 110mbit hız çıkıyor. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama çok sevindirici 😀
-
Hocam fiberde verilen hızın %10 civarında fazla çıkabiliyor. Bilginiz olsun.
-
Merhaba arkadaşlar, deco cihazlara adguard dns,nextdns vb. dns kurulumu yapılabiliyor mu? ya da reklam engellemek için herhangi bir uygulaması var mı?
-
Ben 94.140.14.14 ve 94.140.15.15 adguard dns leri girerek reklam önleyici olarak kullandım.
-
merhaba hocam cevabınız için teşekkür ederim. Deco x50 almak için araştırma yapmaktayım. Keenetic hopper ve Turknet 1 gigabit
internet kullanmaktayım. hopper cihazı ax1800 aynı odada olmama rağmen stabil olarak yüksek hızlara çıkamıyor. Deco x50 cihazı aynı odada iken ne kadar hız alabiliyor test etme imkanınız var mıdır?
-
-
Merhaba hocam ben farklı cihazları alIp test etmeyi seviyorum.Alt yapı nedeniyle 55 mbps kullanırken deco m4,s7,p9x50 almıştım.Ama farkını test etme imkanım olmadı sattım.Son zamanlarda vdslde tekrar sorunlar yaşamaya başlayınca,fiyatlarda artınca, 1,5 ay önce 1000 mbps süperonline fibere geçtim.Genel olarak memnunum. Kablolu hızda bir kaç kez 940 mbps yi gördüm.Stabil değil.Farklı zamanlarda yaptığım testlerde 550-800 mbps arasında farklı farklı çıkıyor.Kablosuzda en yüksek hızı kızımın telefonunda 800 mbps olarak gördüm ama oda stabil değil. 1 kez hız düşüklüğü ve 1 kezde ipv6 talebim için ekip geldi.Router değişti biraz daha iyi ama çok fark etmedi.Routerden mi kaynaklanıyor yoksa kullandığım cihazlar üst düzey değil ondan mı kaynaklanıyor araştırıyorum. Şu an değiştirme imkanımda yok.
Ana router olarak tp link ex530v kullanyorum.Yan odada pc ve android cihazlarım var. arada ise 1 duvar ve 4-5 m kadar mesafe var.Kablolu kablosuz en yüksek hızları alabileceğim router/mesh cihazı arıyorum.
En son zyxel M1 mesh cihazını tekrar aldım ama oda 1000 mbps hız için yeterli olmadı.Burdaki testleri takip ediyorum,şaşırıyorum.Tekrar x50 almak istiyorum.Bakalım test sonuçları ne olacak.
Keenetic hopperide merak ediyorum, denk gelirse alacağım.
-
merhaba, almış olduğunuz hız muazzam ama cihazınızın fiyatı da aynı şekilde muazzam :))
-
Evet biraz pahalı ama evin heryerinde yüksek hızları görünce iyikide almışım diyorum 2adet cihazım iyi hızlar alıyor Buda yetiyor -
Testleri hangi cihaz ile yaptınız?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X