Şimdi Ara

TP LİNK cihazını almadan önce okuyun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Amazon.com.tr üzerinden TP-Link TL-ER6120 aldım ne load balance düzgün çalışıyordu ne vpn ayarlarını yapabildim cihaz hata veriyordu amazon'a geri iade ettim.
    İhtiyaçlarımıza yönelik router arayışına girdik Tp-Link Archer C1200 Wireless Dual Band Gigabit Router modemini aldım 2.4 ghz uzun mesafe'de çekmiyor ve 5 ghz yakınından bağlanamıyordum uzun mesafeden ise kesinlikle sinyal almıyordu neyse iade ettik.
    Modem arayışına girdim fiyat/performans olarak TP-Link Archer-VR900 Archer VR900 AC1900 Kablosuz Gigabit VDSL/ADSL Modem Router sipariş geçtim bunda da aynı çekim problemleri yaşamaya başladım en son dedim en pahalı router alayım belki ucuz diye antenler veya işlemcisini ayarlarını kısmışlardır dedim.
    Son olarak TP-Link Touch P5, P5 Ac1900 Dokunmatik Ekran, Kablosuz Internet Gigabit Router aldım aynı sorunlar bu cihazda'da mevcuttu 2 oda geçince 5 ghz sinyali kayboluyor.2.4 ghz sinyalide verimsiz olarak sorun yaratıyordu.Türk Telekomun verdiği modemler bile daha fazla iş görüyor desem yeridir kesinlikle almayın hiç memnun değilim elimdeki ürünüde artık ucuz pahalı birine satacağım yaşadığım bütün problemleri yazdım gerçekten parasıyla kaliteli ürün alamıyorum ne yazık ki ayrıca firmanın belirttiği üzere 3 dual bantlı anten ve yüksek güçlü amplifikatörler ile Touch P5, 900m² kapsama alanı sağlar kesinlikle yalan inanmıyorum.

Bunları bilerek ürünleri alın ne modeminde iş var nede router ürünlerinde teknik desteği kesinlikle rezalet sizinle ilgilenmek bile istemiyor ürünlere o kadar ücret ödüyoruz hiç bir şekilde ilgilenmiyorlar 2 gün mailleşme ardından load balance sorun var diyorum bu böyle çalışıyor diyor farklı firmaların ürünlerine yönelin derim koşarak uzaklaşın saygılarımla.

TP LİNK cihazını almadan önce okuyun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 13 Şubat 2019; 0:58:30 >

• tplink tdw9977 modem kullanıyorum.bant genişliğini ayarladigim zaman garip bir şekilde hızı ne girersem gireyim max hız wifi'de 25-28mbit geçmiyor. Bant genişliğini kaldırınca Gine ayni kalıyor ancak fabrika ayarlarına çevirince düzeliyor. 40-50 ye dönüyor.yazilimsal sıkıntıları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fox-03-34 -- 14 Şubat 2019; 7:36:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Asus ya da ZyXel önerebilirim. Bir de Airties var, çok iyi sayılmaz ama o da fena değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Şubat 2019; 10:8:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wifi cihazlarının antenli veya antensiz olması çıkış gücünü değiştirmiyor çünkü tüm cihazların yasal olarak kısıtlaması gerekiyor wifi gücünü yoksa cihazın satışını yapamazlar. Bu da şu demek oluyor yani 10 antenli cihazla anteni içinde dahili cihazın wifi çıkış gücü aynı. sadece bazı özel uzun menzil amaçlı cihazların çıkış gücü fazla ve outdoor diye geçen cihazların gücü fazla. Ayrıca her odadan 5ghz çeken cihaz zaten bulamazsınız çünkü yapısı gereği uzun mesafeye gidemiyor 5ghz. Size tavsiyem maddi durumunuz elveriyorsa 4 gigabit portu olan bir vdsl modem alın, 4 tanede 5ghz destekli unifi access point alın modeme bağlayın ve bunları evin farklı odalarına yerleştirin. böylece bütün sıkıntınız giderilmiş olacak. bu bahsettiğim cihazlar ömürlük cihazlar yani ilk başta biraz masraflı olabilir ama fiyatını hakediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 13 Şubat 2019; 14:31:33 >
    Aynı problemi TP-Link VR2600 ile yaşamıştım. Bant genişliğini kaldırınca (fabrika ayarlarına dönmeye gerek kalmadan) düzeliyordu. Tabi bunun bant genişliğinden kaynaklandığını anlayıncaya kadar ISS'nin başının etini yemiştim. Problemi TP-Link desteğe bildirdiğimde, bu problemle ilk defa karşılaştıklarını belirtmekten başka bir şey yapmamışlardı.
  • yücel52 kullanıcısına yanıt
    Evet aynısını düşünüyorum bende çünkü bir çok marka realtek, mediatek kullanırken tplink ise qualcomm atheros, lantiq çiplerini kullanıyor genelde. Tabi yazılım tarafında da aynı şekilde hakkını verseler bir numara olurlar. Güncelleme vs hiç yok zaten bari ilk firmware'leri sağlam çıkarsalar..

her neyse sanırım en iyisi olsun deyip rastgele cihazlar almışsın, ihtiyacın neyse ona göre alman gerekiyor.
    mesela evde 2 ana kısımda yoğunlaşıyorsa cihazlar ya ortaya koyarsın modemi ya da her 2 yerin merkezine 2 kablosuz erişim cihazı koyarsın. misal salona modemi koy, arka odaları kapsayacak şekilde 1 tane access point daha koy, kablo ile modeme bağla onu da.

sanırım istanbuldasın, istanbulda her yerde 2.4ghz wifi kirliliği var, sendeki cihaz düzgün çalışsa da etraftaki diğer 2.4ghz sinyalleri senin bağlantını da sabote ediyor. düzgün bağlanmasını istediğin her cihazı ya ethernet ya da 5ghz wifi ile bağlaman gerek.
    İstanbul'da oturmuyorum cihazı satarken 900 m2 alana sinyal sağlar diyor tüketiciyi kandırmaya hakları yok ayrıca modemin yanında 5ghz olarak bağlanıyorum bağlantıda sorun yaratıyor bağlandı olarak göstersede internete erişim de problem yaşıyorum.
    Başka cihazları kullanırken sorun yok iken tp link genel anlamda sorun yaratıyorsa bu markanın kalitesizliğidir.
    800-1000 liraya daha kaliteli router cihazlar alabilirdim paranın hakkını vermiyor malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 14 Şubat 2019; 14:32:53 >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Asus'ta kullandım gerçekten hocam arayüzü olsun modemin gücü olsun gerçekten başarılı bilseydi asus'a yönelirdim tp link bağımlıları var hep ona yönlendiriyorlar aynı fiyat bir fark yok sonuçta paramızla alıyoruz İSS'den almıyoruz.

tp-link yerine isp sorunu yaşıyor olmanız muhtemel. veya bunlarla birlikte farklı marka ve model ürünler ile kombinasyon kuruyorsanız sorunların yaşanması başka marka ve model ürünler için de geçerli. bemce ürüne ulaşılması ve destek ile ilgili indirmelere bile erişim konusunda tp-link' in hizmeti diğerlerine göre kıyasla daha iyi ve başarılı. tek sorun isp' de bence. isp varken üreticiye dönüş yapılamıyor diyebiliriz ayrıca. aslında bu noktada şikayet kapısı isp değil üretici olmalı. yani bu yönde eleştiri yapılabilir. mesela ürün 2017 çıkışlı 2019 olmuş güncelleme yok. ürünün root şifreleri internete düşmüş yine tık yok. buna tamam derim. ama tp-link yerine zyxel diyen birini gördüm mü o konu beni çekiyor nedense.

Teknoloji, ancak onu kullanan kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onu kullanabilen kadar işe yarar.
    Teknoloji, ancak onun varlığını bilen var ise işe yarar.
    ... :D

• yücel52 kullanıcısına yanıt
    PC de bu markanın bir Realtek yongalı WiFi kartını takmıştım zamanında. Deneme yapayım dedim, TP-Link'in kendi sürücüsüyle kullanıyordum, denemek için yonganın orjinal sürücüsünü Realtek'in sitesinden indirip onu yükledim. TP-Link'in kendi sürücüsünden daha iyi çalışıyor şu an. Hatta TP-Link'in sürücüsünde olmayan çeşitli ayar seçenekleri kullanılabilir oldu.

• Hocam load balance falan diyorsun, sen belli ki bir iyi bir seviyede ev ağı kurmaya çalışıyorsun. Ne diye gidip şu tp-link ürünleriyle deneme yanılma yapıyorsun ki... Hem LCD ekranlı router nedir ya... Tam tp-link aklı

Al bir tane EdgeRouter, bağla 2 tane UniFi access point. Gerekirse switch eklersin bir de. Oldu bitti. Kat kat daha iyi performans alırsın.

Alternatif olarak mikrotik altyapı ya da PfSense bir kasa da düşünebilirsin.
    Mikrotik cihazlarda çok sorun yaşadım hepsi rezalet draytek düşündüm o bile bazen sorun yapıyormuş pfsense ile iyi bir cihaz düşünüyorum düşük güç tüketen bakıyorum işte hocam tp link ile yaşadığım deneyimi bahsettim benim gibi arayış içinde olanlar uzak dursun her kapatıp açtığında kendini resetlemesi ayrı bir sorun en azından wifi olarak 300 mbps hızı sağlasın yeter dedim o bile yoktu hocam.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.