Şimdi Ara

Tp-LİNK W9980 aldım. Merak edilen soruları alabilirim. MTU, istemci Listesi, port açma vs

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sansun piazza bimeksten son 1 adet kalan tp-link w9980 vsdl2/fiber/ads2+ modemini almış bulunmaktayım ve 3-4 gündür kullanıyroum gayet memnunum. Bu konu altında istediğiniz soruları cevaplayabiirim. MTU,port açma vs gibi.
     Tp-LİNK W9980 aldım. Merak edilen soruları alabilirim. MTU, istemci Listesi, port açma vs

• Merhaba bende almayı düşünüyorum bu cihazi.
    2 sorum olacak :
    1-Masaüstü bilgisayarım için kullanacağım kutunun içinden kalosuz usb adaptör(Wireless adaptör) çıkıyormu?
    2-Genelde online oyun ve hd filmler izliyorum performansı nasıldır ?
    Teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal_cont007 -- 18 Haziran 2015; 10:34:35 >
  • jackal_cont007 J kullanıcısına yanıt
    1. İçinden wireless adaptör çıkmıyor hocam. Oda çıksa fiyatı daha da uçar.
    2. Performnsı gayet yerinde SNR değerlerini 2-3 db arttırıyor. VDSL 2 ye geçtim aldıktan sonra gayet memnunum.
  • Merhaba, öncelikle hayırlı olsun gerçekten iyi bir modem almışsın .
    Tivibu ile deneme şansın oldu mu? Forumda çalıştıramayan birkaç kullanıcı var ama bir de farklı birinden duyayım istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rskomicss96 R kullanıcısına yanıt
    YOk hocam denemedim tivibu ile, çünkü üyeliğim yok.
  • hocam nasıl oyun serverı için port açarım ?
  • sezing kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra resimdeki yere geliyoruz;

Daha sonra Add New' e tıklayarak aşağıdaki yeri açıyoruz.
    BUrada interface i ellemiyoruz Service port açmak istediğiniz port numarasını giriyoruz. İp adress e makinamızın aldğı ip adresini yazıyoruz. ( ÖRN: 192.168.1.100 gibi.) İnternal porta yine açmak istediğimiz port numarasını giriyoruz. Protokolü belirliyoruz hangi protokol olduğunu bilmiyorsanız ALL deyin. Status'ü enabled seçip save' e tıklıyoruz ve portumuz açılmış oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ev kullanımı için nasıl bir kablosuz performans sergiler.Bende airties 5340 var odamda durmakta oda dışında hiç bi yerde çekmiyor.Ben oturma odasından tv den baglanmak istiyorum mesafe 10 12 m. Ne dersin bu duruma.
    Kurulum yazılım kalitesi nasıl?
    Bir de modemin fiziki yapısı nasıl kaliteli hissi veriyor mu.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boras06 -- 15 Temmuz 2015; 23:04:50 >
  • boras06 kullanıcısına yanıt
    Yazılı ve kurulum oldukça kaliteli ve kolay. İçinde barındırdığı cihpset modemin şişmesini engelliyor diyebilirim. Ancak wireless kalitesi orta seviyelerde bir tık daha iyi olmalıydı diyebilirim. ancak ben modemi duvar monteledim masaüstünde daha iyi sonuç verebilir belki. Güncel bir modem olduğu için firmware destekleri de mevcut ben gayet memnunum.
  • 2.4ghz mi kullanıyorsun 5ghz mi? Çünkü dışındaki antenler sadece 5ghz için, 2.4ghz antenler kasanın içinde.
  • FreeRun kullanıcısına yanıt
    2.4 ghz kullnıyorum. Keza 5 ghz'nin kapsama alanı doğal olarak daha düşük. Ayrıyetten 5 ghz'yi kullanabilmek için 5 ghz destekleyen alıcı şart.
  • Asus N17U alsaydın keşke vdsl desteğide vardı...
    Kaynak

• FreeRun kullanıcısına yanıt
    Hocam bana pek inandırıcı gelmedi. Ayrıca Asus'un kullandığı cihpset beni düşündürüyor. Bunun dışında dsl-12e modelini almıştım firmware güncellerken elimde kaldı. ASus modem konusunda benden uzak dursun.
  • Ben de aldım ben her ne kadar memnunsam evdekiler memnuniyetsiz, 2.4ghz de az geldi çekim performansı onu nasıl arttırırız bir de kotayı aşmış bulundum VDSL 50mbit için MTU ayarı nedir? FW update ettiniz mi 5ghz arttırıyor bayağı daha stabil oluyor
  • furkanta_resmi kullanıcısına yanıt
    Aldığım ilk gün FW update güncellemesini yaptım. Bizim ev küçük genelde odamda duruyorum. o yüzden çok sıkıntı değil. Dediğim gibi birz daha iyi olabilirmiş wi-fi alanı. Mtu ayarı olarak ben 580-585 gibi değerleri deniyordum. Ancak şimdi işe yramıyorlar. İlk ay mtu değiştirince baya indirme yptım hem de surfe de imakna veriyordu.
  • aleregrax kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler mtu demisken daha once buldugum yeri bulamiyorum fw den sonra gitmis olma sansi var mi? Nerdeydi

• Modemden ip sabitlemesi yapilabiliyor mu? Mesela X cihazi ya da xxx mac adresinin ip si hep bu olsun gibi?

Şimdi hocam aryüze giriyoruz: Network>WAN settings>Action sekmesi altında>Edit' e tıklıyoruz. AÇılan pencerede ekranın ortalarında ADVANCE sekmesi var oraya tıklayın. Mtu'yu göreceksiniz.
    BU arada kullandığınız mtu değeri var mıdır?
    Yapılıyor hocam DHCP server>Adress Reservation sekmesinden ADD NEW' e tıklayarak mac adresini yapıştırarak atamak istediğiniz ipyi yazıyorsunuz.
  • Çok makbule geçti teşekkürler :) hızım iki katına çıktı 3mbps den 6 ya ayrıca internete de girilyor oh rahatladım
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.