Şimdi Ara

Toyota Yaris. İzlenimler, Kıyaslama... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
861
Cevap
12
Favori
146.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün yeni Yaris'i nceleme fırsatım oldu.

Hem dış boyutları, hem de iç mekanı büyümüş. İç mekan neredeyse C sınıfı araçlara yaklaşmış. Belki de bazı C sınıfı araçlarla aynı da olabilir. İncelediğim araç 1.33 benzinli. Fiyatı 38.200 TL.

En önemlisi bagaj genişlemiş. Bence yeterli. İç malzeme kaliteli olarak algılanıyor. Göstergeler ve torpido göze hoş görünüyor. İç mekana siyak renk hakim.

Kapıların kapanma sesi tok. Fakat bagajın kapanma sesi böyle değil. Ya da ben öyle algıladım.

Dizel motorlu olan 43.400 TL'den başlıyor. Opsiyon paketleriyle 51.700 TL'ye kadar çıkıyor.

Arka diz mesafesi yeterli. Arka kapılardan içeri giriş-çıkış rahat. Arka tarafta ortada yükselti olmaması güzel. Bundan dolayı üç yetişkin rahat rahat yolculuk yapar.

1.0 benzinli motor 30.900 TL. Opsiyon seçeneği yok.

• Pahallıymış. Düşünüyordum ama bu fiyatları duyunca vazgeçtim.
  • Toyota Yaris.  İzlenimler, Kıyaslama...

Toyota, 2011’in son aylarında değişen yüzünün ilk temsilcisi Yeni Yaris ile pazardaki rekabete hız katıyor. Toyota’nın B segmentindeki temsilcisi Yaris’in 3. nesli, dinamizm ve estetiği birleştiren yepyeni dış tasarımı ile daha geniş kitlelerin beğenisine hitap ederken, eğlenceli multimedya çözümleri ile de teknoloji tutkunlarının kalbini fethetmeye hazırlanıyor. Sabırsızlıkla beklenen Yeni Yaris, Kasım ayı itibariyle Toyota Plazalarda satışa sunuluyor.

Toyota’nın B segmentindeki temsilcisi Yaris, 3. nesliyle Türkiye pazarına sunuluyor. 2011 yılının son aylarında “Yeni Yaris... Yeni Toyota...” konseptiyle pazara iddialı bir giriş yapmaya hazırlanan Yeni Yaris, aynı zamanda Toyota’nın stil sahibi ve teknolojik yüzünün öncüsü ve değişimin simgesi oluyor. B segmentinde rekabeti şekillendirecek yeni standartlar sunan Yeni Yaris, Toyota’nın daha tutkulu otomobiller üretme hedefinin ilk adımı olarak dikkat çekiyor.

Yaris’in takdir edilen verimlilik, yakıt ekonomisi, şehir yaşamına mükemmel uyum ve kanıtlanmış iç mekan tecrübesi, Yeni Yaris’te daha çarpıcı bir dizayn ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. Yeni Yaris çekici tasarımı, zekice dizayn edilen geniş iç mekanı ve sınıfında bir ilk olan erişilebilir multimedya çözümleri ile mevcut hedef kitlesine ek olarak şimdi gençlerin ve genç ailelerin de gönlünü fethetmeyi amaçlıyor. Toyota kalitesini dinamik şehir otomobili konsepti ile sunarak müşterileri üstün sürüş dinamikleri ve konforu ile buluşturan Yaris, yeni otomatik CVT şanzıman seçeneği ile de zorlu rekabetin önemli oyuncuları arasında yerini alıyor.

Lansman toplantısında konuşan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Yaris’in bu özellikleri ile segmentine liderlik edecek bir otomobil olduğuna dikkat çekerek “Yeni Yaris çekici dizaynıyla, teknolojisiyle ve donanım zenginliği ile şimdi herkesin birşeyler bulabileceği bir otomobil olacak.” dedi ve ekledi: “3. nesil Yaris ile başlayarak yepyeni bir bakış açısıyla yaratılan Toyota modellerinin, müşterilerimizin ihtiyaçlarıyla birlikte arzularına da hitap edeceğine inanıyoruz. Toyota, yeni dönemde kalite ve dayanıklılığın yanısıra, daha çok heyecan veren görünüme sahip modelleri ile de geniş kitlelerin öncelikli tercihi olacak'' şeklinde konuştu.

Yeni Toyota Yaris, dışarıda cesur ve sportif bir görünüş yakalarken aynı zamanda tasarımda mükemmelliyetçi değerlere ulaşıyor. Boyu 100 mm artırılarak 3 bin 855 mm’ye ulaşan Yeni Yaris, 4.7 m’lik sınıf lideri dönüş yarıçapı ile şehir yaşamı için mükemmel manevra kabiliyeti sunuyor. Aerodinamik verimlilik ise sınıf lideri 0.287 cd sürtünme katsayısı değeriyle yeni bir referansa imza atıyor.

İç mekan ve ergonomi ustası Yaris, yeni neslinde de bu başarısını sürdürüyor. Yeni Yaris’in sürücü odaklı kokpit tasarımında kalite hissi artırılırken, kokpitinde gösterge paneli direksiyon simidinin arkasına alınarak görünürlük ve kullanım kolaylığını artırmak amacıyla merkezi olarak konumlandırılarak sürüş konforu üst düzeye taşınıyor. Segmentinin en geniş iç mekana sahip araçlarından biri olan Yeni Yaris’in arka koltuk diz ve baş mesafesi sınıfının en iyi değerleri arasında yer alıyor. Yeni Yaris’te bagaj hacmi 286 lt, arka koltukların tamamen yatırıldığı durumdaki maksiumum bagaj hacmi de 768 lt’ye çıkarılabiliyor. Yeni Yaris’te ayrıca Toyota modellerinde ilk defa sunulan panoramik cam tavan ile iç mekanda ferahlık hissi yükseliyor.

Yeni Yaris teknolojisi ve donanımıyla rakipsiz

Yeni Toyota Yaris, Life, Fun, Cool ve Style olmak üzere 4 farklı donanım seviyesinin yanısıra müşterilerin ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilmiş geniş spektrumlu ve erişilebilir opsiyonel donanım paketleri ile de dikkat çekiyor. Yeni Yaris’in eğlenceli ve konforlu bir sürüşü garantileyen donanımları arasında “Toyota Touch” ve “Toyota Touch & Go” öne çıkıyor.

6.1 inçlik renkli dokunmatik ekran sistemiyle araç içi multimedya sistemi olan “Toyota Touch”, AM/FM radio, CD/ MP3 çalar, Bluetooth ile cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonu adres defteri ile senkronizasyon ve yine cep telefonundan müzik dinleme özelliklerini içerirken, USB ve AUX ile mobil cihazlara bağlantı imkanı sunuyor. Ekrandan ayrıca, kalan yakıt miktarı, anlık yakıt tüketimi, son 15 dakikadaki yakıt tüketimi gibi bilgiler alınabilirken, entegre geri görüş kamerası da park kolaylığı sağlıyor. Bu multimedya sistemi üzerine kurulu “Touch&Go” ise erişilebilir fiyatta navigasyon özelliğinin yanısıra Bluetooth ile ekran üzerinden SMS alma ve gönderme, USB tabanlı fotoğraf görme özelliği, internete ve hatta Facebook’a bağlanma imkanı da sunabiliyor.

Yeni Multidrive S Şanzıman, Verimli motorlar

Avrupa’da tasarlanan ve Toyota’nın Fransa’daki Valenciennes Fabrikası’nda üretilen Yeni Yaris, yüksek performansı düşük yakıt tüketimi ve CO2 salımı ile birleştiren Toyota Optimal Drive teknolojisinin en son versiyonuna sahip 1.0 lt VVT-i, 1.33 lt VVT-i ve 1.4 D-4D turbodizel olmak üzere üç motor seçeneği ile yollardaki yerini alıyor. Kendi kategorisinde ardarda yılın motoru ödülüne layık görülen ve 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan 1,0 lt VVT-i benzinli motor 5.0 lt/100km yakıt tüketimi ile sınıf liderliğine devam ediyor. 1,33 VVT-i motora eşlik eden CVT şanzıman teknolojisine sahip Multidrive S de sınıfının en güçlü ve yakıt ekonomisi en iyi şanzımanlarından biri olarak dikkat çekerken sessiz ve konforlu sürüş deneyimine imkan sunuyor.

Yeni Toyota Yaris, 30 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

(Arabam.com)

• fiyatlar eski yarise göre 1-2 milyar fazla gibi aslında lansman fiyatı eski yarise denk olmalıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

fiyatlar eski yarise göre 1-2 milyar fazla gibi aslında lansman fiyatı eski yarise denk olmalıydı.

1-2 milyar değil. Eski yaris dizel de 38 başlıyor. Ama yeni yaris dizelde 43 başlıyormuş.
  • Yeni Toyota Yaris fiyatları:

Benzinli TL

1.0 Life 30.900

1.33 Fun 35.200

1.33 Fun Multidrive S 38.300

1.33 Styli 38.200

1.33 Styli multidrive S 41.300

1.33 Cool 38.200

1.33 Multidrive S 41.300

Dizel D-4D

1.4 Fun 43.400

1.4 Fun M/M 45.600

1.4 Cool 46.400

1.4 Cool M/M 48.600

Opsiyonlar 1.33 Cool kofor 1.200 - konfor plus 2.300

1.33 Styli Görüş 3.000 -iklim 1.000- iklim plus 2.100

1.4 Cool stil 2.000 - stil plus 3.100
  • Bu da Bugünden geçerli Polo fiyatları.

Polo 1.2 70 PS Trendline 30.900,00

Polo 1.4 85 PS Comfortline 34.400,00

Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG Comfortline 39.600,00

Polo 1.4 85 PS fan edition 38.400,00

Polo 1.4 85 PS Tiptr. DSG fan edition 43.500,00

Polo 1.2 TDI 75 PS Trendline 38.200,00

Polo 1.6 TDI 90 PS Comfortline 41.300,00

Polo 1.6 TDI 90 PS Tiptr. DSG Comfortline 46.500,00

Polo BlueMotion BlueMotion 41.300,00

Polo GTI 1.4 TSI 180 PS Tiptr. GTI 48.100,00

Model Opsiyon Fiyat (TL)
    Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Metalik Renk 800
    Polo 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt. Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan 2.180
  • 1.33 Fun 35.200 bunda navigasyon standart mi acaba
  • quote:

1.33 Fun 35.200 bunda navigasyon standart mi acaba

Sanmıyorum. Bugün donanım listesine ulaşmaya çalışacağım.
  • Yeni Toyota Yaris fiyatları:

benzinli TL

1.0 Life 30.900

1.33 Fun 35.200

1.33 Fun Multidrive S 38.300

1.33 Styli 38.200

1.33 Styli multidrive S 41.300

1.33 Cool 38.200

1.33 Multidrive S 41.300

Dizel D-4D

1.4 Fun 43.400

1.4 Fun M/M 45.600

1.4 Cool 46.400

1.4 Cool M/M 48.600

Opsiyonlar 1.33 Cool kofor 1.200 - konfor plus 2.300

1.33 Styli Görüş 3.000 -iklim 1.000- iklim plus 2.100

1.4 Cool stil 2.000 - stil plus 3.100

Dizel ile benzinli arasındaki fiyat uçmuş. Dizel fiyatları gerçekten yüksek. 51.700 TL'ye kadar çıkan dizel Yaris'in fiyatı listeleri alt-üst etmiş.

Önceki kasa Yaris'ten daha güzel olduğunu söylemeliyim. Açıkçası bu kadar fiyat farkı beklemiyordum.

0.287 cd sürtünme katsayısı değeriyle sınıf lideri olması etkileyici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aydoğan* -- 22 Ekim 2011; 11:12:52 >

• Bu haftaki "AutoShow" dergisinde Yaris ııı karşılaştırmalı testine yer verilmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: myldrm3

Buyrun araç öellikleri ve paketler

Toyota Yaris.  İzlenimler, Kıyaslama...

• auris 1.33 37000 yaristen daha dolu üstelik c sınıfı, sacma bir fiyatlandirma politikası olmus. opsiyonlar ise fazladan para. toyota taktik degistiriyor gibi.
    quote:

Buyrun Fiyat listesi

• manyak mı bunlar yaa, 48 bin lira yaa, hakikaten uçmuşlar..toyotayı toyota yapan f/p idi..kendilerini wv mi sanıyor bunlar?
  • Koylu kurnazligina soyunmus bunlar Cool paketi yapmis, digital klima vs var ama celik jant yok. Style yapmis, celik jant var digital klima yok. Cool paket 1.33 CVT + Celik jant + Cool konfor paketi = 44000 TL.

Bu rakamda cruise control yok, navigasyon yok, panoramik cam tavan zaten yok.

Eski Yaris'te en dusuk modelde bile 4 cam otomatik iken yeni Yaris'in birkac modelinde arka cam manuel. Test surusu yaptim CVT fena degil. Ama aracin on konsol dizayni gercekten cok igrenc olmus. Tek olumlu gordugum style ve cool da standart olan 6.1 " lik radyo ve bunun geri gorus kamera ozelligi sayesinde park ederken aracin arkasini gostermesi.

Ama bu rakama cok zor. Ben sahsen Toyota'yi cok sevsemde bu rakama almam! Cruise control'u amma abartti Toyota. Sanki atla deve birseymis gibi koyamiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mersinli_m

Koylu kurnazligina soyunmus bunlar Cool paketi yapmis, digital klima vs var ama celik jant yok. Style yapmis, celik jant var digital klima yok. Cool paket 1.33 CVT + Celik jant + Cool konfor paketi = 44000 TL.

Bu rakamda cruise control yok, navigasyon yok, panoramik cam tavan zaten yok.

Eski Yaris'te en dusuk modelde bile 4 cam otomatik iken yeni Yaris'in birkac modelinde arka cam manuel. Test surusu yaptim CVT fena degil. Ama aracin on konsol dizayni gercekten cok igrenc olmus. Tek olumlu gordugum style ve cool da standart olan 6.1 " lik radyo ve bunun geri gorus kamera ozelligi sayesinde park ederken aracin arkasini gostermesi.

Ama bu rakama cok zor. Ben sahsen Toyota'yi cok sevsemde bu rakama almam! Cruise control'u amma abartti Toyota. Sanki atla deve birseymis gibi koyamiyor.

Koylu kurnazligina soyunmus bunlar Cool paketi yapmis, digital klima vs var ama celik jant yok. Style yapmis, celik jant var digital klima yok. Cool paket 1.33 CVT + Celik jant + Cool konfor paketi = 44000 TL. gerçekmi bu yaa böyle saçmalık olur mu ?

• Aci ama gercek. O kadar bekle bekle bekle sonucta cikan rakam bu. Ama ben boyle olacagini tahmin ediyordum. Tek kelime ile ozetleyecek olursam, uzuldum.
  • ben de yarisi bekliyordum ama artik auristen şaşmam, bu fiyatlarin yaninda auris ucuz kaldi.
  • quote:

auris 1.33 37000 yaristen daha dolu üstelik c sınıfı, sacma bir fiyatlandirma politikası olmus. opsiyonlar ise fazladan para. toyota taktik degistiriyor gibi.
    quote:

Buyrun Fiyat listesi

Fiyat lisesine bakınca özellikle dizel Yaris'in fiyatı beklenenden daha yüksek yüksek.

Donanım listesinde bütün versiyonlarda arka camların otomatik olmasını isterdim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

quote:

Buyrun araç öellikleri ve paketler

Donanım listesi fiyata bakınca çok da yüksek değil. Tam inceleyemedim ama fiyata göre donanım Yaris ıı'yi aratacak galiba.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.