Şimdi Ara

\\\ TOYOTA YARiS FUN CLUB TURKEY /// :) (55. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.227
Cevap
57
Favori
228.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş
  • COOL donanıma konfor paketi sonradan eklenebiliyor mu, bilgisi olan var mı?
    Yahu, bakınca Japon cuymuşum ya ben ... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: scelbis

COOL donanıma konfor paketi sonradan eklenebiliyor mu, bilgisi olan var mı?

Malesef sadece sipariş verirken fabrikadan eklenebiliyor diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    BAGAJ FİTİLİNİ KONTROL EDİN VEYA ETTİRİN AYNI ŞEY BAŞIMA GELDİ. YARİS 1.4 D4D COOL M/M STİL PLUS ARABAM VAR BAGAJ FİLESİNİ KENDİM MONTE ETTİM. MONTAJDA BAGAJ FİTİLİNİ ÇIKARDIM SONRA TAKTIM ANCAK BAGAJ KAPAĞI KASMAYA BAŞLADI VE ŞİDDETLİ İTMEDEN SONRA ANCAK KAPANMAYA BAŞLADI FİTİLİ KONTROL ETTİM SORUN YOKTU ANCAK DETAYLI BAKINCA ASLINDA OTURMAMIŞ OLDUĞUNU GÖRDÜM TEKRARDAN İYİCE BASTIRIP OTURTTUM SORUN KALMADI BENİM TAHMİNİM ARABAYI ALIRKEN PARK SENSÖRÜ TAKTIRDI İSENİZ FİTİLİ OTURTAMAMIŞLARDIR. (PARK SENSÜRÜNÜN TAKILABİLMESİ İÇİN BAGAJ KAPI FİTİLİNİN SÖKÜLMESİ GEREKLİDİR)

Orijinalden alıntı: forumalp

Arkadaşlar 2007 112 bin kmde MMT dizel yaris almak üzereyim düşünceleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok önemli bana biraz fikir verebilirmisiniz bu sevimli cimri minik hakkında :-)

Yaris olsun çamurdan olsun...

Ama ufak 1-2 noktaya dikkat:
    Arabanın kilometresi ve dizel olması dikkate alınınca ( özellikle 5 yıl önceki mazot kalitesi dikkate alınınca ) motorunu iyi bir yere, düzgünce kontrol ettirmekte fayda olabilir.
    Ayrıca, MMT şanzıman, bildiğiniz düz şanzımanda vites değişimlerinin bilgisayar tarafından karar verilerek yaptırılması mantığıyla çalışan bir yapı. Vites değişimlerinin süresi herkes için tatminkar olmayabilir.
    Bu nedenle eğer şansınız varsa, mutlaka arabayla 5-10 km. dolaşın, öyle karar verin.

• Çok teşekkür ederim 5 yıl önceki mazot kalitesi hiç aklıma gelmemişti.Araç 100 binin üstünde fiyat 19000 TL çok cazip rakam ama masraf çıkartabilir.
    arac temızse guzel makına yarisler ben de 240 bınde benzınlı var tup takılmamış motor testınden yuzde 85 aldı ve aracımda cok sukur tık yok. gerısını sız dusunun. toyota motorlarına kolay kolay bısey olmaz duzgun kullanılır ve bakımları yapılırsa. dızeller ıcınde aynı dusuncedeyım ancak benzınlı 800 bın km yaparsa dizelde 500 bın cıvarı dıyebılrız.

Orijinalden alıntı: scelbis

quote:

Arkadaşlar 2007 112 bin kmde MMT dizel yaris almak üzereyim düşünceleriniz ve tecrübeleriniz benim için çok önemli bana biraz fikir verebilirmisiniz bu sevimli cimri minik hakkında :-)

Yaris olsun çamurdan olsun...

Ama ufak 1-2 noktaya dikkat:
    Arabanın kilometresi ve dizel olması dikkate alınınca ( özellikle 5 yıl önceki mazot kalitesi dikkate alınınca ) motorunu iyi bir yere, düzgünce kontrol ettirmekte fayda olabilir.
    Ayrıca, MMT şanzıman, bildiğiniz düz şanzımanda vites değişimlerinin bilgisayar tarafından karar verilerek yaptırılması mantığıyla çalışan bir yapı. Vites değişimlerinin süresi herkes için tatminkar olmayabilir.
    Bu nedenle eğer şansınız varsa, mutlaka arabayla 5-10 km. dolaşın, öyle karar verin.

+1 yaris olsun camurdan olsun. toyota forever beyler masraf istemıyorsanız.

• Arkadaşlar merhaba. Bi arkadaşım istanbuldan eski bi dostunu araç kredileriyle ilgili bilgi almak için arıyor. Eleman Corsa almayi düşünen arkadaşıma kendi yarisini teklif ediyor. Araç 2006 1.3 a/t sol donanım. 60000de. Eleman 2. sahibiymis. 6 tane Hasar kaydı mevcut toplam 6 bin Tl kadar. Herif 22000 lira istiyor. Üstelik bu fiyata aldım 2010da aynı fiyata satmak istiyorum pazarliksiz demiş. Bana 2 bin fazla demiş gibi geliyor. Sonuçta 8 yaşında araç. Ne diyorsunuz genel olarak hem fiyata hem de araca? Sol paket o yıllarda donanım olarak nasıl acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babıesrar82 -- 22 Ocak 2014; 13:23:52 >

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Arkadaşlar merhaba. Bi arkadaşım istanbuldan eski bi dostunu araç kredileriyle ilgili bilgi almak için arıyor. Eleman Corsa almayi düşünen arkadaşıma kendi yarisini teklif ediyor. Araç 2006 1.3 a/t sol donanım. 60000de. Eleman 2. sahibiymis. 6 tane Hasar kaydı mevcut toplam 6 bin Tl kadar. Herif 22000 lira istiyor. Üstelik bu fiyata aldım 2010da aynı fiyata satmak istiyorum pazarliksiz demiş. Bana 2 bin fazla demiş gibi geliyor. Sonuçta 8 yaşında araç. Ne diyorsunuz genel olarak hem fiyata hem de araca? Sol paket o yıllarda donanım olarak nasıl acaba?

Öncelikle böyle "herif" filan yazmazsanız iyi olur, belki siteden biridir ayıp olmasın.. araç yeni kasalardansa yani 2006 ve sonrası, km de orjinal 60bin ise servise göstermek kaydıyla düşünülebilir. 22bin e daha yüksek km li dizel de olabilir ama benzinlisi de iyidir az yakar...

• macropolo kullanıcısına yanıt
    Öncelikle herif sözcüğüne niye takıldığınızı anlayamadım doğrusu. Adam, erkek kişi, evin erkeği gibi anlamları olan bi kelime. Hakaret amaçlı kullanmayacak kadar aklımız başımızda. Adamı tanımam etmem sonuçta... Neyse cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumalp -- 22 Ocak 2014; 21:56:41 >

15 gün önce, yılbaşından sonra 2011 - 1.33Terra Sporty 6 ileri Start-Stop lu DÜZ vites, henüz 30,000km deki ve SIFIR HATA YARİS İMİ 27.250 ye verdim. Şu an görebildiğim kadarıyla da oldukça iyi fiyata vermişim.
    2006 SOL MM için düşündüğümde iki araba arasında sadece 5000 gibi bir fark olması bana çok anlamlı gelmedi. Sanki arkadaş birazcık fazla istemiş, 19,000 normal fiyatı gibi geliyor bana...
  • quote:

Dizel mmt çok güzel hızlanıyor çekiş süper.Şehir içi tüketim nedir?

Ben 205 torkluk ile (6 ileri) şehir içi bir depoyla 850 km yapıyorum (izmir) şu an yol bilgisayarım 4.6 ortalama gösteriyor.
    Üstad çok teşekkür ederim. Çok faydası oldu sizin yanıtınızın. Bizim eleman biraz saf iyi niyetli. Eski bi abisi diye hiç indirim istemeden anlaşma noktasına gelmiş. Fiyat biraz fazla diyince satıcıya eleman ama ben 24 diyecektim sana 2 indim falan çekmiş. Taktik bence bunlar.Bi de CVT değil sanırım klasik 4 ileri fazla yakar değil mi?

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Öncelikle herif sözcüğüne niye takıldığınızı anlayamadım doğrusu. Adam, erkek kişi, evin erkeği gibi anlamları olan bi kelime. Hakaret amaçlı kullanmayacak kadar aklımız başımızda. Adamı tanımam etmem sonuçta... Neyse cevap için teşekkürler.

Takılacak bişey yok, anlamı sözlükte galmış günümüzde sokak jargon hatta argo sayılabilecek bi tabir olduğu için yazdım, bende ne adamı ne de size tanırım sadece tavsiye yazdım.
  • babıesrar82 B kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam MM şanzıman 5 ileri, tabii CVT ( ya da Toyota dilinde söylersek Multidrive ) değil. ( Daha önce 2004 Yaris MMT kullanmıştım, yaklaşık 2 yıl )
    Ben Yaris imi satıp, yerine 2012 Multidrive Yaris aldım, şimdilik manuel olanına göre %10-15 civarı fazla yakıyor diyebilirim.
    Ayrıca, diğer arabamı da otomatik ile değiştirme kararı verip arayışa girince ilk tercihim yine Toyota oldu, Corolla ya da Auris olabilir diye oldukça araştırdım. Bununla beraber, özellikle sikayetvar.com gibi sitelere bakınca MM şanzımandaki eski sıkıntıların nispeten giderilmiş olmakla beraber benim için riskli olduğuna karar verip MultiDrive Toyota modellerine doğru kaydım.

Tabii ki "MM araçların hepsinde sorun vardır" demek mümkün değil, ancak benim kendi arabamda 30,000km de, çalıştığım şirkete aldığım 2 Yaris ten birinde de 50,000km de şanzıman değişince, üstüne internette de benzer şikayetleri okuyunca biraz fazlaca tedirgim oldum. Bununla beraber hem kendi arabamda, hem de şirkete alınanlarda yakıt sarfiyatı ve performans oldukça tatminkardı diyebilirim. Bu arada, bahsettiğim araçların hepsi benzinli motorlu modeller.

Fiyat konusunda ise benim yöntemim, sahibinden.com da marka-model-yıl kriterleri ile seçim yaptıktan ( ve özellikle bir araç ile karşılaştırma için arıyorsam mümkün olduğunca aynı özelliklerde olmasına dikkat ederek, örneğin hasar/pert kayıtlı bir araç için istenen fiyat, tamamen orijinal bir araç için referans olmaz ) sonra bulduğum ortalama fiyatın 2000TL altını almak.
    Nedense ilan veren herkes kendi arabasını bulunmaz Hint kumaşı sanıyor, ancak arabaların normal alınabilir/satılabilir fiyatı istenenlerin oldukça altında kalıyor.

Umarım faydası olur, bu bilgilerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scelbis -- 24 Ocak 2014; 22:25:34 >

• scelbis kullanıcısına yanıt
    Eyvallah dostum

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.