Şimdi Ara

Toyota Yaris Dizel Otomatik Gaz Kesme - Yığılma Sorunu (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
6.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen ay 2008 model 170.000 dizel otomatik Yaris aldık. Aracın bütün bakımları yetkili serviste yapılmış faturaları mevcut. Motorunda kesinlikle sıkıntı yok. Saat gibi çalışıyor.

Geçen hafta yolda giderken araç gaz kesti ve yığıldı. Öyle ki hız 50nin altına düştü ve turbo devre dışı kaldı. Arkadan kara tren gibi simsiyah duman atmaya başladı ve keskin bir mazot kokusu geldi. Ne kadar basarsan bas gitmiyor. Kenara çektik 5 dk stop ettik bekledik çalıştırınca normale döndü.

Ama biraz gitmeden tekrar oldu. Yetkili servise gittik bilgisayara bağladılar hata yok. Hava akışmetresi dediler, değiştirdik. EGR valfini temizlettik. Sorun çözülmedi. Tekrar gittik turbo dediler. Ama motor soğukken araçta sorun yok. Turbo gayet düzgün çalışıyor.

Özellikle rampada araç tık diye kesiliyo ve arkadan duman atmaya başlıyor, gaz yemiyor. Kapatıp bekleyip açınca düzeliyor.

Ben kendi ustama gittim. Ustam turbosunda sıkıntı yok, yakıt sisteminde sorun var dedi. Enjektör olabilirmiş.

Bugün silivri tarafında enjektörcüye gittim. Enjektörlerinde sorun yokmuş, EGR valfi dediler. Valfi söktük yola çıktık az tekrarladı ama yine oldu.

Video çektik arkadaşlar sorun ne olabilir ? Toyotadan böyle birşey beklemezdik ama olabiliyor tabi. Yardımcı olabilirseniz seviniriz.

http://youtu.be/y6A8SY_CqWw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xaudio -- 7 Mart 2013; 2:35:52 >

• Sorunu bilmiyorum ama geçmiş olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

Sorunu bilmiyorum ama geçmiş olsun .

eyvallah abicim sağol
  • quote:

Orijinalden alıntı: xaudio

quote:

Orijinalden alıntı: bykush99

Sorunu bilmiyorum ama geçmiş olsun .

eyvallah abicim sağol

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun.

Dizel motorlarda kara duman olayı zengin karışımdan kaynaklanır.Zengin karışım nasıl olur az hava çok yakıt.Yani motorayeterli hava girmez.Bence çok yüksek ihtimal turboda yada ona bağlı parçalarda intercooler yada basınç borularında falan sıkıntı olabilir.Basınç borusu yırtık olabilir.Aynı sıkıntıyı bizzat ford cmax 1.6 dizelde gördüm araç 40 beygire kadar düşüyor demişti serviste eleman ve kara duman atıyordu.Turbo değişti.

• Ne kadar duman,o kadar randuman dicem ama,bu fazla
    Geçmiş olsun,umarım hemen çözülür :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun turboda degil bu konuda rahat olun ama nerde olduğunu bilemiyorum. Aklıma gelenleri yazmışsınız gerçi yetkili servis bile bilmiyorsa bizim bilmememiz normal !

• quote:

Orijinalden alıntı: Tunarda

Sorun turboda degil bu konuda rahat olun ama nerde olduğunu bilemiyorum. Aklıma gelenleri yazmışsınız gerçi yetkili servis bile bilmiyorsa bizim bilmememiz normal !

bence de turboda değil. turbo arızalı olsa kapatıp açınca niye çalışsın. e tabi bilmeyebilirsiniz fakat belki başından böyle bir olay geçmiş birileri vardır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Tunarda

Sorun turboda degil bu konuda rahat olun ama nerde olduğunu bilemiyorum. Aklıma gelenleri yazmışsınız gerçi yetkili servis bile bilmiyorsa bizim bilmememiz normal !

bence de turboda değil. turbo arızalı olsa kapatıp açınca niye çalışsın. e tabi bilmeyebilirsiniz fakat belki başından böyle bir olay geçmiş birileri vardır

Alıntıları Göster
    Yokuşda bayılması, kara duman atmasını duyunca direk turbo sisteminde bir arıza derdim ancak ondan değil demişsiniz. Merak ettim takipteyim...

• Serviste orjinal yazilimini tekrar yuklet. Chiptuning operasyonu gecirmis olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: macemre

Serviste orjinal yazilimini tekrar yuklet. Chiptuning operasyonu gecirmis olabilir.
    Mazot filtresi?
  • Hata sensörde bence. Arkadaşımın arabasına da aynısı olmuştu. Gerçi o benzinliydi ama bilgisayara bağladıklarında oksijen derişimini ölçen sensör arızası göstermiş. Motorda da yüzünden direk gaz kesiyordu. Yenisini aldı değiştirdi sanayide düzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: macemre

Serviste orjinal yazilimini tekrar yuklet. Chiptuning operasyonu gecirmis olabilir.

chipli olmadığını biliyorum. önceki sahiplerini tanıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat295

Mazot filtresi?

mazot filtresini değiştirdik ama o da sorunu çözmedi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dexter_

Hata sensörde bence. Arkadaşımın arabasına da aynısı olmuştu. Gerçi o benzinliydi ama bilgisayara bağladıklarında oksijen derişimini ölçen sensör arızası göstermiş. Motorda da yüzünden direk gaz kesiyordu. Yenisini aldı değiştirdi sanayide düzeldi

Kardeş bilgisayarda hiçbir hata göstermiyor. Bir de benzinli dizel farkedebilir ma belli olmaz tabi.

Bu arada bugün tekrar turbo için ustaya gittik. Turbonun selenoid valfi varmış ona baktı onda da sıkıntı yokmuş. En son ihtimal EGR valfini değiştireceğiz
  • quote:

quote:

Hata sensörde bence. Arkadaşımın arabasına da aynısı olmuştu. Gerçi o benzinliydi ama bilgisayara bağladıklarında oksijen derişimini ölçen sensör arızası göstermiş. Motorda da yüzünden direk gaz kesiyordu. Yenisini aldı değiştirdi sanayide düzeldi

Kardeş bilgisayarda hiçbir hata göstermiyor. Bir de benzinli dizel farkedebilir ma belli olmaz tabi.

Bu arada bugün tekrar turbo için ustaya gittik. Turbonun selenoid valfi varmış ona baktı onda da sıkıntı yokmuş. En son ihtimal EGR valfini değiştireceğiz

Alıntıları Göster
    Biz aynı durumu yaşadık sorun turbo da idi.Ama sadece turboya bakmak da doğru olmaz basınç hortumları vardır hepsini kontrol etmek lazım.yakıtla ilgili bir problem değildir kara duman yakıtın çok geldiğini gösterir zaten.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    2008 model araba 170.000 yaptıysa kim bilir nasıl kullanılmıştır. saçma gelebilir ama komple motor yemiş bile olabilir araba.

yetkili servise söyleyin gerekirse motoru komple indirip tek tek baksınlar, arızayı bulamayan yetkili servis mi olur! ilk defa böyle birşey duydum hiç yakıştıramadım toyota'ya.

• Hocam İstanbul'da olsaydın iyi bir Toyota servisi tavsiye edecektim ama Trabzon'dasın sanırım.Umarım sorunun bi an önce çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 58_transporter_58

Hocam İstanbul'da olsaydın iyi bir Toyota servisi tavsiye edecektim ama Trabzon'dasın sanırım.Umarım sorunun bi an önce çözülür.
    turbo sisteminde sıkıntı var gibi geldi bana da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

turbo sisteminde sıkıntı var gibi geldi bana da.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar sorun çözüldü. Bugün ikitellide bir turbocuya gittik. Sorunu der demez adam teşhisi koydu. Sorun TURBOdaymış. Yenisini taktık ve araç normale döndü.

Turbo olduğunu düşünüyoduk ama soğukken turbo çalıştığı için sensörler daha büyük ihtimaldi. Ama turbo haşat olmuş resmen.

Herkese çok teşekkürler..
  • quote:

Arkadaşlar sorun çözüldü. Bugün ikitellide bir turbocuya gittik. Sorunu der demez adam teşhisi koydu. Sorun TURBOdaymış. Yenisini taktık ve araç normale döndü.

Turbo olduğunu düşünüyoduk ama soğukken turbo çalıştığı için sensörler daha büyük ihtimaldi. Ama turbo haşat olmuş resmen.

Herkese çok teşekkürler..

Geçmiş olsun.Maliyeti ne oldu size?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.