Şimdi Ara

toyota yaris vites geçişlerinde ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, otomatik (CVT) 2018 Toyota Yaris aracımda son zamanlarda fark ettiğim bir kaç durum var,

    Aracı D 'den N 'ye alınca çok kısa ama sarsıntılı geçiyor bununla beraber de bir tak sesi geliyor.

    Vites 'i D 'ye veya R 'ye alınca ve ayağım frendeyken araç sarsıntılı çalışmaya başlıyor ve grrr sesine benzer bir ses duyuyorum, tam olarak bu şekilde bir ses olmayabilir ama buna benzer. Araç gitmeye başlayınca bu sesler kesiliyor.

    R 'ye alınca motor devri yarım saniyede 800 - 850 'ye çıkıp sonra rölanti devri 750 'ye düşüyor, ayağım frendeyken R 'ye takıp denediğimde bu yarım saniyelik sürede de araç hareket etmeye başlıyor ama neden devri yükseliyor anlamadım

    Özellikle ilk 2 sorunumun bir parçadan kaynaklandığını düşünüyorum ama bilmiyorum. Aracın hızlanmasında şu an için gözle görülür bir fark da görmedim. Yakın zamanda bir ustaya da göstereceğim ama ondan önce sizlerin de fikrini almak istedim sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? Aracın 3 ay önce şanzıman yağı değişti ve geçen ay senelik bakımı yapıldı ve ikisi de yetkili serviste yapıldı.


    Yardımlarınız için şimdiden çok sağolun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FerDeLance34 -- 13 Şubat 2024; 22:43:55 >







  • Yağ ve Bakımı yetkili servis de yapıldıysa niye Ustaya götürüyorsunuz Hocam? Mutlaka yaptırdığınız servise götürün ve arıza kaydı açtırın. CVT Şanzıman ucuz bir şey değil, yetkili servisin sorumluluğunda olsun herşey.

  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz hocam yetkili servise gitmek daha sağlıklı olur, genelde 1 2 hafta sonraya randevu verdikleri için geciktirmeden gideyim dedim ama her şeye onların bakması daha sağlıklı olur geç olsa da

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.