Şimdi Ara

Toyota, Türkiye'de dizel araç satışını sonlandırdı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
3
Favori
9.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla bravo büyük risk alıyor Toyoya.Satışları için tabi.millet dizele lıştı.
  • Elektrik sadece fosil yakıtlardan elde edilmiyor. Hidroelektrik santralleri, güneş panelleri , rüzgar gülleri , nükleer santraller diye devam eder bu liste.. Ayrıca hibrit araçlarda elektrikle şarj diye bir durum söz konusu değil bilakis kendi kendilerini frenler ve yokuş aşağı gibi şartlarda şarj edebiliyorlar.

    Pil konusunu gelirsek kullanımı arttıkça hem maliyeti azalır hemde kullanım süreleri artar. Burda kafalara takılan tek bir soru var. Kullanım ömürleri biten pillerin nasıl bir şekilde çevreye zarar vermeden imha edilecekleri yada geri dönüşüm yapılacağı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizellerin CO2 salınımı daha az. 1.6 benzinliyi kaldırsınlar

    İşin espirisi bir yana başka şeylerde de bu kadar ince düşünseler keşke. Şu an 4. Toyotamı kullanıyorum, yeni corolla'nın videolarından nereleri ses yapar vs şimdiden anlayabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mvn_

    Elektrik sadece fosil yakıtlardan elde edilmiyor. Hidroelektrik santralleri, güneş panelleri , rüzgar gülleri , nükleer santraller diye devam eder bu liste.. Ayrıca hibrit araçlarda elektrikle şarj diye bir durum söz konusu değil bilakis kendi kendilerini frenler ve yokuş aşağı gibi şartlarda şarj edebiliyorlar.

    Pil konusunu gelirsek kullanımı arttıkça hem maliyeti azalır hemde kullanım süreleri artar. Burda kafalara takılan tek bir soru var. Kullanım ömürleri biten pillerin nasıl bir şekilde çevreye zarar vermeden imha edilecekleri yada geri dönüşüm yapılacağı.
    Bir de piller değişim gibi bir olay olabilecekse aracı komple sökecekler galiab değiştirmek için benim de takılıyor aklıma.
  • Bu araç banttan yeni inmedi 1 haftadır tırlarla naklediliyordu zaten tasarımı güzel duruyor 1.2 turbo benzinle güzel satar ama bizim bakan lar onada uyandı simdi beygire göre mtv getirilecegi tartısılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200.000'ne yaklaşmış bir dizeli fazlaya satamazsınız 150.000'den sonrasında hızla değer kaybediyor.
  • mvn_ M kullanıcısına yanıt
    BU linkten nasıl elektrik ürettiğimize bakabilirsin %56 sı yeraltı kaynaklarından.buna akarsulardan elde edilen elektriğide dahil etmek gerekir,hes lerin doğaya etkisini hepimiz biliyoruz.

    evet hibrit tamamen elektrikli değil sadece bu sürece geçiş için bulunmuş bir yöntem. tamamiyle geçmek on yıllar alacağından ara çözüm bulunmuş okadar.

    akıllı telefonlar içinde aynısı söyleniyordu zamanla düzelecek kullanım oranı arttıkça çözüm bulunacak diye ama tek fark ekranlar ve kasa büyüdüğü için daha yüksek kapasiteli pil koymak oldu,işlemci mimarisi nekadar daha verimli hale getirilsede akşam yatarken akıllı telfon kullanan birisi %99 şarja takıp uyuyor. yani yaygınlaşması ile bataryada devrim vs olmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Dizel candır. Kim ne derse desin.

    Allah korusun azot oksitten kanser olma da.
  • Bana göre dizel motorun kabahati petrol yerine herhangi yağ verimi iyi olan bir bitkiden elde edilen yağdan üretilecek bio yakıtla sorunsuzca çalışabilmesi. Sonuçta bizim gibi bir ülkenin kendi geliştirdiği bir dizel motor teknolojisi olsa üretilecek dizel araçlara çok rahat sadece bio dizel yakıt üreterek petrol ithalatından kurtulabilirdi. E petrol ithal eden diğer ülkelerde bu yola gidecek olsa bu düzen ne olurdu?

  • Toyota Corolla benzinli kullanıcısıyım. Daha yeni araç.

    Sonraki aracım da Toyota olur ve hybrid olur muhtemelen.

    Çok başarılı bu konuda.

    Dizel hem çevreye zarar hem de uzun ömürlü değil maalesef.
  • Baktilar millet 1.6 dizelden 160 bg guc veriyor. Kendi 1.4 90 bg fritöz motorunun onlarinkinin yaninda cop oldugunu anlayinca biz bu isten cikalim demislerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoğanGörünümlüToros -- 10 Şubat 2019; 7:49:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yılında 15GHZ islemciler geliyor.Aklıma hep bu haber geliyor.Yıl 2020 oldu daha 5GHZ islemcileri goremedik.

    Dizelin yuksek tork ve dusuk yakıtı rahatsız ediyor herhalde yok azot oksit mis vs ... Millete zorla LPG yi dayatıp teklese de,sorun cıkarsa da,bagajında kocaman tup ile gezsen de bunu kullanacaksın diyorlar.

    Hybrid dedigin aracta Pil maliyeti var adam dedi sana 3500 USD degisecek nasıl degistireceksin.Ayrıca abartıldıgı kadar yakıt tasarrufu da yok , 6.5 lt yakıyorum diyen adamlar var Hybrid ile...

    Benzin desen az yakan Benzinli arac cok az sayarsın.Aslında uretebiliyormus da uretmiyormus , felsefeye tersmis vs Nerdeyse tamamına yakını Japonların Atmosferik 10LT yakan motorla satılıyor.Fabrika verisi 8.1, 8.6, 9.2 LT gibi degerler S. İci...

    Dizel ne dert oldu.DPF icat ettiler , Emisyonları dusurdukce dusurduler yetmedi.Ben cevre kısmına inanmıyorum.

    Arkadasın da dedigi gibi Renault Cift Turbo 1.6 160BG Dizel yapıyor Toyota da hersey standart 1.4 90 BG Dizel, 1.6 132 BG Atmosferik, neyse C-HR cıktı da en azından 1.2 Turbo geldi.Demek ki bu 1.2 Turbo Felsefeye ters degilmis.




  • Artik dizeli gectik araba bile satilmadigi icin sikinti yok zaten :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman Toyota'ya elveda.

    Türkiye milletin işine gelince Avrupa ülkesi oluyor (dizelin kalkması) ama birilerinin işine gelmeyince de Ortadoğu ülkesi olarak görülüyor. Gerçekten epey ilginç bir durum.
  • Dizel yerine hibrit gerçekten iyi ama şimdiki modeller halen tam olarak hibrit diyemeyiz en düşük motor seçeneği 1.5, fiyat farkı var ve ileride oluşacak tamiratlarda iki tür sistem kullanılmasından dolayı daha fazla ödermiyiz acaba bu beni düşündürüyor

  • Fiyat uygun olursa yazın alırız bir tane.

  • Çok yerinde bir karar, yerine LPG li araç çıkarsınlar dizel mizel alacak kadar zengin değiliz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizelden cekildi benzine devam ne fark etti?
    hybrid diyorlar o da benzinli, %100 elektrikli olmadan (tesla gibi) bu is sacma.
    kaldı ki elektrik tr de kömür gibi fosil yakıtlardan elde ediliyor.
    toyota honda gibi kaliteli dizel üretseydi cekilir miydi acaba?
  • İsabet olmuş

  • araç iyi güzelde fiyat ne olacak?tercih edilebilirlikte en büyük etken fiyat..

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.