Şimdi Ara

Toyota Servis İzlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün bi hocamın 2008 model 45.000 deki Toyota Corolla 1.6 benzinli aracını servise götürdüm

Araçtaki sorun : araba çalışırken ve giderken motor kısmından aşırı bi şakırtı şukurtu takırtı tukurtu sesi geliyodu, insanı ürkütcek cinsten. Birde benzin kapağı ve bagaj arabanın içinden açılmıyor.

Öncelikle servis bildiğimiz servislerden degil (izmir - borovalı) sanki komşu gününe gitmişsiniz gibi. İçerde masalar, Nescafe makinası ortada kek börek. ve tamamı 50 yaşın üstündeki teyzeler, dedeler. Genç insan yok hiç, hepsi yaşlı hepsi arabasını bakıma getirmiş servise bırakmış çıkmasını bekliyorlar.Kek alıyorlar nescafe koyuyorlar oturup muhabbet sohbet ediyorlar. Ayrıca Üst katta da bildiğimz restorant gibi bir sürü masa dizilmiş arka arkaya orda da aynı sekilde börekler çay kahhve makinaları vs.

60 yaşındaki bir amca ile yine o yaşlardaki bir teyzenin diyaloğu :

amca : bugün mail kutuma baktım da 180 tane mail gelmiş
    teyze : ay sormayın evet beni de facebook dan her gün 2-3 kişi ekliyor evet tabi ama genelde çoğu feyk oluyor onların
    amca : evet evet tabiki haklısınız haklısınız

neyse biraz garipsesem de alıştım ortama, ilgilenen kadın geldi arabanın 45.000 bakımı eksik bakım istermisiniz diye.

45.000 bakımı 482 TL. hocamı aradım onay aldım tamam dedim yapın.

Servisleri var 3-4 saatte bir, beni ordan alsancağa bıraktı servis, akşam tekrar servisle almaya gittim.

Araca yapılanlar : bagajın ve benzin kapağının açılmama sorunu hakkında, teller kopmuş ve ellerinde yokmuş bu konuda birşey yapmadılar.
    Motordan gelen ses için de egzosu mu ne tutan bişey kopmuş, onu tekrar takmışlar.

45.000 bakımı (480 TL) + ön - arka fren balatalarının değişmesi : 910 TL.

45.000 bakımında da çok rutin seyler yapılmıs. yağ değişimi filtre değişimi vs. + bide ön arka fren balatalarının değişimi var.

Fiyat bana çok geldi açıkçası.

Bunun haricinde 2008 toyota corolla dan pek memnun kalmadım açıkçası sürüş zevki düşük olan bir araba. Yani düz sürüyosunuz eyw hersey güzel fakat sürerken keyif vermiyor insana yani bi +sı yok sürüş konusunda. Ses yalıtımı güzel hosuma gitti, Çekişi fena degil fakat pek oturaklı ve güven veren bir araba degil. (yaklasık 80 km kullandım şehiriçi + şehirdışı)

Kısacası söyle bir izlenim oluştu, Toyota yı genelde tercih eden kesim yaşlı, arabadan pek anlamayan yada önemsemeyen. alayım bineyim gideyim tarzı düz düşünen insanlar (benim hocam da kesinlikle böyle bir tip arabadan anlamaz). belki yanılıyo olabilirim fakat bana böyle bir izlenim yarattı

düzeltme : bazı kişiler yanlıs anlamıs, sadece izlenimlerime ve çevremden gördüklerime göre genelde toyota tercih edenler yaşlı, pek araba düşkünü olmayan bineyim gideyim mantıgında insanlardır dedim, tekrar arkasındayım. çevremde 4 toyota kullanıcısı var, 4ü de istisnasız bu sekilde. Yetkili servisde de gördüğüm durum itibari ile böyle bir kanı oluştu sadece. tabiki genç kesimden de tercih edenler olcaktır fakat genele göre olan izlenimlerimi yazdım, kimseyi kırmak üzmek istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 15 Şubat 2012; 0:53:22 >

• Kısacası söyle bir izlenim oluştu, Toyota yı genelde tercih eden kesim yaşlı, arabadan pek anlamayan yada önemsemeyen. alayım bineyim gideyim tarzı Paylaş:
    düz düşünen insanlar
    yargılama yapmamak daha doğru

birde araç güven vermiyor demişsin güvenden kastın ne? bir insan gemi gibi arabada kendisini nasıl güvende hissetmez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 14 Şubat 2012; 22:38:30 >
  • Belki haklısınız belki değilsiniz

Ama göreceli bir durum
  • servise gider birkac yasli insan gorur... musteri portresini belirler...
    Yasli veya arabadan anlamayan insanlar...

Servise gidenlerden
    hepsinin arabadan anlamadigi kesin...
  • Siz bide istanbuldaki servislere gidin
  • Toyota'ların fren balataları bir miktar tuzlu oluyor :)
  • o nasıl bir bakımmış öyle ya?

sanayide 300 liraya hallolurdu o bakım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault servis memnuniyeti
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 40 bin rutin bakım indirimli hali 360 bayıldım bende sanki bi matah var yarım saatlik taş çatlasın 1 saat sürmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Kısacası söyle bir izlenim oluştu, Toyota yı genelde tercih eden kesim yaşlı, arabadan pek anlamayan yada önemsemeyen. alayım bineyim gideyim tarzı düz düşünen insanlar (benim hocam da kesinlikle böyle bir tip arabadan anlamaz). belki yanılıyo olabilirim fakat bana böyle bir izlenim yarattı.

He heee dünyadaki yaşlılar gençlerden çok olduğu için 2011 yılında da Dünya Genelinde en çok satılan otomobil modeli Corolla..

50.000 Bakımı bende bu kadar tuttu...

quote:

Orijinalden alıntı: AlL4oNe

2009 Toyota Corolla Dizel Manuel 50.000 Bakımı

50.000 Km Bakım : 78.30TL
    Atık Malzeme Bertaraf Ücreti : 4TL
    Yağ Filtresi : 25.25TL
    Karter Tapa Contası : 1.89TL
    Dizel Enjektör Temizleyicisi 1LT : 27.99TL
    Fren Temizleyici Ter : 9.15TL
    Cam Yıkama Suyu 250 ML X 2 : 5.90TL
    Motor Yağı 10W40 4,3LT : 89.18TL

İşçilik Toplamı : 82,30TL
    Parca Toplamı :159,66TL
    Toplam :241,96TL
    KDV : 43,55TL
    Genel Toplam :285,51TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlL4oNe -- 14 Şubat 2012; 23:34:55 >

• Bugattidenmi indinde corollayı küçük görüyorsun, cruze aveo falan dersen kahkahayı basıcam ona göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Bugattidenmi indinde corollayı küçük görüyorsun, cruze aveo falan dersen kahkahayı basıcam ona göre.

+235353535
    ayrıca hocanda arabaya eşşeğe biner gibi binmiş galiba
    bir yakınımda 2004 model avensis var sadece bagajdan gıy gıy diye bi ses geliyor o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

Kısacası söyle bir izlenim oluştu, Toyota yı genelde tercih eden kesim yaşlı, arabadan pek anlamayan yada önemsemeyen. alayım bineyim gideyim tarzı Paylaş:
    düz düşünen insanlar

birde araç güven vermiyor demişsin güvenden kastın ne? bir insan gemi gibi arabada kendisini nasıl güvende hissetmez?

corolla kullanıcılarına kimse arabadan anlamayan yaşlı demesin. ateş olmayan yerden duman tütmez adamlar güzel sorunsuz araç yapıyor ona eyvallah da gemi gibi araç derken o kısmı anlamadım bildiginiz c sınıfı normal bi araç neresi gemi bunun :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Bugattidenmi indinde corollayı küçük görüyorsun, cruze aveo falan dersen kahkahayı basıcam ona göre.

+1905

Eminim Aveo daha iyidir..
  • 480.000 tl bakimmi olurya

Cidden cok pahali vw bu giyata gore bedava

30.000 km bakimi yapildi aracima tum filtreler degisti 1.6 tdi dsg jetta 450.00 tl verdim

Oglen yemegi sabah kahvaltisi sinirsiz icecek internet arac minciklamak dahil
    ::))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_dmr

quote:

Orijinalden alıntı: arjen553

Kısacası söyle bir izlenim oluştu, Toyota yı genelde tercih eden kesim yaşlı, arabadan pek anlamayan yada önemsemeyen. alayım bineyim gideyim tarzı Paylaş:
    düz düşünen insanlar

corolla kullanıcılarına kimse arabadan anlamayan yaşlı demesin. ateş olmayan yerden duman tütmez adamlar güzel sorunsuz araç yapıyor ona eyvallah da gemi gibi araç derken o kısmı anlamadım bildiginiz c sınıfı normal bi araç neresi gemi bunun :/

efenim şöyleki corollada sürüş pozisyonu biraz yüksek ayrıca şöföre ferah bir alan sağlıyor.Konsol ve kokpit kısmı ebat olarak fazlaca büyük.Bunu aracı kullanırken hissedebilirsiniz.Bunların yanında arkadaşın bir hatchback kullanıcısı olmasıda var

• quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Bugün bi hocamın 2008 model 45.000 deki Toyota Corolla 1.6 benzinli aracını servise götürdüm

Araçtaki sorun : araba çalışırken ve giderken motor kısmından aşırı bi şakırtı şukurtu takırtı tukurtu sesi geliyodu, insanı ürkütcek cinsten. Birde benzin kapağı ve bagaj arabanın içinden açılmıyor.

Öncelikle servis bildiğimiz servislerden degil (izmir - borovalı) sanki komşu gününe gitmişsiniz gibi. İçerde masalar, Nescafe makinası ortada kek börek. ve tamamı 50 yaşın üstündeki teyzeler, dedeler. Genç insan yok hiç, hepsi yaşlı hepsi arabasını bakıma getirmiş servise bırakmış çıkmasını bekliyorlar.Kek alıyorlar nescafe koyuyorlar oturup muhabbet sohbet ediyorlar. Ayrıca Üst katta da bildiğimz restorant gibi bir sürü masa dizilmiş arka arkaya orda da aynı sekilde börekler çay kahhve makinaları vs.

60 yaşındaki bir amca ile yine o yaşlardaki bir teyzenin diyaloğu :

amca : bugün mail kutuma baktım da 180 tane mail gelmiş
    teyze : ay sormayın evet beni de facebook dan her gün 2-3 kişi ekliyor evet tabi ama genelde çoğu feyk oluyor onların
    amca : evet evet tabiki haklısınız haklısınız

neyse biraz garipsesem de alıştım ortama, ilgilenen kadın geldi arabanın 45.000 bakımı eksik bakım istermisiniz diye.

45.000 bakımı 482 TL. hocamı aradım onay aldım tamam dedim yapın.

Servisleri var 3-4 saatte bir, beni ordan alsancağa bıraktı servis, akşam tekrar servisle almaya gittim.

Araca yapılanlar : bagajın ve benzin kapağının açılmama sorunu hakkında, teller kopmuş ve ellerinde yokmuş bu konuda birşey yapmadılar.
    Motordan gelen ses için de egzosu mu ne tutan bişey kopmuş, onu tekrar takmışlar.

45.000 bakımı (480 TL) + ön - arka fren balatalarının değişmesi : 910 TL.

45.000 bakımında da çok rutin seyler yapılmıs. yağ değişimi filtre değişimi vs. + bide ön arka fren balatalarının değişimi var.

Fiyat bana çok geldi açıkçası.

Bunun haricinde 2008 toyota corolla dan pek memnun kalmadım açıkçası sürüş zevki düşük olan bir araba. Yani düz sürüyosunuz eyw hersey güzel fakat sürerken keyif vermiyor insana yani bi +sı yok sürüş konusunda. Ses yalıtımı güzel hosuma gitti, Çekişi fena degil fakat pek oturaklı ve güven veren bir araba degil. (yaklasık 80 km kullandım şehiriçi + şehirdışı)

Kısacası söyle bir izlenim oluştu, Toyota yı genelde tercih eden kesim yaşlı, arabadan pek anlamayan yada önemsemeyen. alayım bineyim gideyim tarzı düz düşünen insanlar (benim hocam da kesinlikle böyle bir tip arabadan anlamaz). belki yanılıyo olabilirim fakat bana böyle bir izlenim yarattı

Ne demezsin ? 1974 de Murat 124 ile sınava girip ehliyet aldığımda sen neredeydin ? Bilmiyorum...O zamandan bu güne Palavrasız 30 dan fazla model , marka araç kullandım...Bu gün kaç yıl olmuş ? Bir düşün....O arabadan anlamayan yaşlı amcalardan amcalardan biri benim.. Tam 8 yıldır TOYOTA COROLLA kullanıyorum..Sorunsuz ve dertsiz...Kontağı çevirip gidiyorum....Daha ne olacak ? Verdiğin para ne ?. Azıcık forumları okuda servislerle akraba olan insanların hikayelerini öğren....Genç arkadaşım....Saygılarımla....

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

480.000 tl bakimmi olurya

30.000 km bakimi yapildi aracima tum filtreler degisti 1.6 tdi dsg jetta 450.00 tl verdim

30 tl için mi herşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

quote:

30 tl için mi herşey

Benim arabam dizel Bu arac benzinli

Vw pahali diyorlarya sasirdim onun icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

vay cihancım hakkaten beleşmiş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: antuaRri

quote:

30 tl için mi herşey

Benim arabam dizel Bu arac benzinli

Vw pahali diyorlarya sasirdim onun icin

Bence vw bakımları pahalı değil sonuçta ne kadar pahalı olabilir
    Ayrıca aklıma geldi sormadan edemeyeceğim Araç mıncıklamak dahil demişsiniz mıncıklayacak araç bulabildiniz mi merak ettim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.