Şimdi Ara

Kia Sportage Arıza/Ankara Servis Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba

    2006 model kia sportage 2.0crdi ex model otomatik şanzıman aracımda kendi kendine başlayan bir sorun nedeniyle usta usta gezdim ancak çok kafam karıştı ve bezdim. Daha önce benzer sorun yaşayan ya da Ankara’da usta/servis tavsiye edebilecek olan varsa çok sevinirim.

    Kısa versiyon:

    Aracımda 4çeker sportageda kronik problem olan diferansiyel sorunu olduğunu, ön diferansiyel dişlilerinin tamiri ve arka diferansiyel kablümünün değşmesi gerektiğini söylediler ve yüklü bir meblağ çıkardılar özel servste. Kendileri de yapmıyormuş…Daha sonra aracı eski ustama götürdüm bana hiç böyle bir problem olmadığını söyledi ancak eski ustam da her gittiğimde tek bir şeyi yapıp 1 ay sonra tekrar gitmek zorunda olduğum bir yer haline geldiği için bu da beni tatmin etmedi. 


    İşimin yoğunluğu sebebiyle hiç vaktim olmadığı için hsonundan hsonuna sürekli sanayiye taşınmaktan ve arabasız kalmaktan çok bezdiğim için araca doğru düzgün bakıp sorunun ne olduğunu tespit edecek sorun eğer diferansiyelde ise düzgün tamir edebilecek bir yer arayışındayım.


    Uzun versiyon:

    Şöyle ki; araç kendi kendine park yerine girerken manevra sırasında öksürür gibi titredi direksiyondan hissedilen bir tıkırdama şeklinde. Ben bunu sadece geri viteste olan bir problem zannettim o esnada. Ertesi gün sabah park yerinden çıkarken yine aynı şey oldu sonra yola çıktığımda da sorun devam edince arabayı geri park yerine götürdüm, işe arabasız gittim. Araçtan sanki dişliler geçmiyormuş gibi sesler geliyordu. Önceki gün direksiyondan geldiğini sandığım ses bu sefer sabah vites kutusunun altından geliyormuş gibiydi. Akşam geldiğimde aracımın sağ ön lastiği tamamen inmişti. 

    Bu sorunu gören ya da duyanlar sorunun akisten kaynaklı olabileceğini söyledi. Telefonda eski ustam da aynı yorumu yaptı. Aksten olabilir lastiği de etkiler dedi. Bundan yaklaşık 1 ay önce de aracımın lastiği otoparka girerken manevra sırasında patlamış gibi aniden inmiş, daha sonra lastikçiye götürdüğümde lastikte hiçbir şey olmadığını söylemişti. 

    Lastiği şişirerek aracı çekici ile Şaşmaz’daki bir kia özel servisine götürdük bu sefer. Çünkü kendi ustama defalarca aracı götürdüm ama her seferinde 1 ay sonra başka bir sorun çıktı. Bu kia özel servisini (isteyene neresi olduğunu yazabilirim) web üzerinden tavsiye ile buldum. Daha önce aracımı ilk alırken de buraya ekspertize sokmuştum ancak hiç burada tamir görmedi aracım. Burada sportagelarda kronik bir sorun olan ve 4 çekerle ilgili bir problem olduğunu söylediler. Ön diferansiyel dişlilerinin tamir olması ve arka diferansiyel kablümünün değişmesi gerektiğni söylediler ve yüklü bir meblağ çıkardılar. Kendilerinn yapmadığını, ister kendi ustama yaptırabileceğimi, istersem de onların tanıdığı otomatik şanzımancıya yaptırabileceğimi söylediler. Fiyatı da ona göre verdiler. Ben aracı bir de eski ustama götürdüm. Araç 1 hafta yattıktan sonra sadece manifold contasını değiştirdiğini ve bana araçta başka hiçbir şey olmadığını söyledi…

    Kime inanacağımı şaşırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.